Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ θα ζητούσα 30 για τρείς ώρες (φόρτωμα μπάλες τριφύλι) θα μου τα έδινες;

Οχι. Γιατι να σου δωσω 30? Θα τα φορτωσεις καλυτερα?

• Απαντ. 320
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενώ οι αλβανοί-πακιστανοί ψάχνονται;ε:

Πως;σας περνουν τηλ;

Σας στέλνουν email;

πίνουν καφέ στο διπλανό τραπέζι;

Όχι

ξυπνανε στίς 6 κ πάνε στην πιάτσα την αλλοδαπών..συνήθως πλατεία..

Διαθέσιμοι για φθηνό μεροκάματο ανασφάλιστο και σας συμφέρει..!!!

Το ειπα πριν. Τους αλβανους τους ξερεις και τους παιρνεις τηεφωνο οταν τους χρειαστεις.

Αν ερχοταν ενας γνωστος μου π.χ. και μου ελεγε ρε φιλε οποτε εχεις δουλεια πες μου. Μεσα σε χρονο dt το τηλεφωνο του θα το ηξεραν ολοι. Θα ελεγα και σε αλλους πως το παιδι ειναι διαθεσιμο αν το χρειαστειτε.

Με 20 ευρώ σε σπουδάσανε μάστορα για να γράφεις απο το pc σου;

Δεν το καταλαβα αυτο.

Κρούπο έλα να κάνουμε μπίζνα ρε. Συμβόλαιο δεν είναι η δουλειά; Ποσες μέρες με θες και πόσα μου δίνεις.

Για αυτο σας λεω πως δεν ξερετε τι σας γινετε. Τι συμβολαιο και ποσες μερες. Για γεωργια μιλαμε...

Τα παραδειγματα που λεω εγω δεν ειναι στυλ μανωλαδας και και ημαθειας που ξερεις πως για 4 μηνες θα χρειαστεις τοσους εργατες...

Δημοσ.

Ποσο σημασία έχει αν η είδηση είναι αληθινή η όχι;

Δηλαδή ακόμα και ψεύτικη να μην ήταν, πιστεύει κάνεις οτι θα γινόταν διαφορετικά;

Ας μην πάμε στα χωράφια, ας πάρουμε τις αστικές περιοχές....ποιοι εργάζονται στις μη δημοφιλής δουλείες; Όπως οικοδομοι, τεχνίτες, ντελιβερι, ψηστες, κλπ. Αλλοδαποί!

Και αν συγκρίνουμε τα μεροκάματα σε αυτές τις δουλείες, μπορεί να δει κάνεις οτι αμοιβώνταν τουλάχιστον με το μέσο μισθό που επικρατούσε ανα περίοδο.

Στην παρεα μου είμαστε 8 άτομα(παρεπιπτωντος όλοι σπουδάζουμε), από τους αλλοδαπούς όλοι δουλεύουμε.....από τους Έλληνες οι μισοί δεν ενδιαφέρονται για δουλεία και οι άλλοι μισοί έχουν μια δικαιολογία που δεν τους έκατσε δουλεία(με εξαίρεσή ένα παιδί).

Η αιτια αυτού του γεγοτος προφανώς είναι ο τρόπος που εχει μεγαλώσει κανείς από την οικογένεια του, όπως και η ανάγκη για χρήματα. Προφανώς ένας αλλοδαπός 25 ετών δεν έχει πόρους από πουθενά, ενώ ένας Έλληνας 25 ετών θα έχει γονείς με τουλάχιστον ένα σπίτι, ενδεχομενος χωράφια, παππούδες και γιαγιδες με συντάξεις κλπ κλπ........

Δημοσ.

Δεν ειναι αυτος ο λογος παντως να εισαι σιγουρος... Ασε που τα ενσημα σε αυτη τη φαση δεν πρεπει να ειναι και τιποτα. Απλα δεν αξιζει στον κοπο να μπεις καν.

Δεν μιλαμε για μονιμη δουλεια. Εγω θα σε χρειαστω π.χ. 3 μερες μεσα στην χρονια για 3 ωρες την καθεμια. Τι ενσημα να σου κολλησω...

Αλλα ακομα και ετσι. Δηλαδη εσενα αν σου ελεγαν ελα σε μια δουλεια γραφειου, χωρις ενσημα με 700 ευρω δεν θα πηγαινες?

Οπως σου ειπα δεν σε κρινω, αλλα αυτο που ειπες θελω να σου πω το να δουλευεις ανασφαλιστος αλλα να το παιρνεις σε φραγκα ή να εχεις σταθερη δουλεια το σκεφτεσαι πολυ σοβαρα αλλα πχ να πας 3 μερες να σου βγει κωλος για 20 ευρω ε δυσκολα πας μονο αν εχεις πολυ αναγκη τα λεφτα.

Δημοσ.

Οχι. Γιατι να σου δωσω 30? Θα τα φορτωσεις καλυτερα?

Έκανα edit το προηγούμενο post μου..

Αλλά θα στο παραθεσω εδώ να καταλάβεις γιατί

Εσείς που λέτε αυτά είναι..είναι fix τα μεροκάματα..

Εύχομαι μην γίνει κάποιο ατύχημα εν ώρα εργασίας(δεν είναι κ δουλειάωγραφείου..)..γιατί αν γίνει,την πατήσατε...

Γι αυτό ο έλληνας είναι το χειρότερο αφεντικό σε αντίθεση με τον ξένο

Δημοσ.

Ρε παιδια το θεμα ασφαλισης δεν ειναι θεμα.

Θα μπορουσα ανετα εκει που σου δινω 20 ευρω στο χερι να παω στα ελτα να παρω εργοσημο και να σου κανουν και κρατηση το 10% απο τα 20 ευρω.

Δεν υπαρχουν επιπλεον εξοδα για τον εργοδοτη. Αν θελει ο εργαζομενος δεν υπαρχει κανενα θεμα. Απλα θα τρεχεις στα ταχυδρομεια για βλακειες...

Για αυτο σας λεω πως δεν ξερετε τι σας γινεται...

Δημοσ.
Για αυτο σας λεω πως δεν ξερετε τι σας γινετε. Τι συμβολαιο και ποσες μερες. Για γεωργια μιλαμε...

Τα παραδειγματα που λεω εγω δεν ειναι στυλ μανωλαδας και και ημαθειας που ξερεις πως για 4 μηνες θα χρειαστεις τοσους εργατες...

Η ερώτηση μου είναι απλή. Πόσες μέρες θες έναν μαλάκα να σου μαζέψει τα τριφύλλια και πόσα του δίνεις;

Δημοσ.

Η ερώτηση μου είναι απλή. Πόσες μέρες θες έναν μαλάκα να σου μαζέψει τα τριφύλλια και πόσα του δίνεις;

Εξαρταται ποσο μαλακας ειναι...

Ασε μας ρε φιλε...

Δημοσ.

Πιστεύω ότι τούς αλβανούς τους πλήρωσες όλους και τους έδωσες κ εργοσημο ε;

Αυτό πού θέλω να πώ είναι ότι στο εξωτερικό θελωντας κ μη,το υποτιθέμενο αφεντικό έστω κ για δύο ώρες θα ακολουθούσε τον νόμο και θα γούσταρα να δουλέψω γι αυτόν..

Δημοσ.

Βρε μην πνιγεστε σε μια κουταλια νερο.

Το εργοσημο περα απο την ταλαιπωρια του να πας σε ταχυδρομεια κλπ δεν ειναι τιποτα αλλο.

Θα μου πει εμενα καποιος πως θελει εργοσημο και εγω θα του πω οχι? Για ποιο λογο? Αν θελει κανενα προβλημα.

Δεν θελουν ομως.

Θα ερθει ενας ανεργος να κανει π.χ. 100 μεροκαματα και θα θελησει να κοψει εργοσημο και να χασει και την ανεργια?

Αλλου ζειτε...

Το λυσαμε απο οτι βλεπω και το παραμυθι της ασφαλισης.

Κατα τα αλλα ο τιτλος του θεματος ειναι απολυτα σωστος.

Σιγουρα υπαρχουν και καποιοι που θα ηθελαν να δουλεψουν αλλα για καποιους λογους δεν μπορουν. Καποιοι που σωματικα δεν μπορουν ισως... Ή καποιοι που μενουν σε αστικα κεντρα... Για να μεταναστευσεις και να πας να δουλεψεις σε χωραφια πρεπει να εισαι απελπισμενος...

Το θεμα ειναι πως δεν πανε στις δουλειες αυτες και ατομα νεα υγιη που μενουν διπλα στα χωραφια!!!

Προσεξτε δεν μιλαμε για κατι μονιμο. Ή για κατι που θα σου κοψει ευκαιριες ή θα σε κανει να παρατησεις τα ονειρα σου.

Εκει ομως ρε χριστιανε που καθεσαι το καλοκαιρι και κωλοβαρας και ζητας απο την μανα σου χαρτζηλικι να βγεις εξω τραβα κανε μια αρπαχτη να βγαλεις τα εξοδα σου...

Πεστε το τεμπελια, πεστε το καλομαθαμε, πεστε το ''περηφανεια'' ή μαλλον ψωροπερηφανεια χωρις εισαγωγικα,  αλλα αυτη ειναι η αληθεια.

Ξερω περιπτωσεις απο οικογενειες που τα βγαζουν δυσκολα και ο πατερας εχει μια δουλεια που δεν τα βγαζει περα και παει ο καψερος και κανει μεροκαματα στα χωραφια. Και το καμαρι του που εχει 3 χρονια που τελειωσε το πανεπιστημιο καθεται και πινει καφεδες ολη την μερα.

Δημοσ.

Πιστεύω ότι τούς αλβανούς τους πλήρωσες όλους και τους έδωσες κ εργοσημο ε;

Αυτό πού θέλω να πώ είναι ότι στο εξωτερικό θελωντας κ μη,το υποτιθέμενο αφεντικό έστω κ για δύο ώρες θα ακολουθούσε τον νόμο και θα γούσταρα να δουλέψω γι αυτόν..

Μου φαίνεται εσύ θέλεις 40 ευρώ την ώρα και πάνω για να καταδεχτείς να δουλέψεις

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...