ikaruga24 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Ε , δεν προκειται να δουλεψεις ομως με αυτην την τιμη. Γιατι δεν ειναι μλκς ο αλλος να σε πληρωσει περισσοτερο απο τον γιατρο του..αρα θα παρουν ξενους.. και ολοι θα κραζουν οτι οι Ελληνες εχουν σηκωσει τον αμανε. Σοβαρα? Ο Γιατρος δηλαδη εγινε γιατρος απο μονος του? Να φανταστω οτι ο καημενους ο γιατρουλης εσκισε τον πατο του να δουλεψει και ταυτοχρονα να σπουδαζει ολα του τα χρονια μεχρι να βγει στην αγορα εργασιας? Οι γονεις του προφανως και δεν ειχαν καμια σχεση με τις σπουδες του ετσι δεν ειναι? Προσεξε, δεν τη λεω στους γιατρους (μαγκια τους που μπορεσαν και ξοδεψαν το μεγαλο κασε της οικογενειας σε κατι που θα αποφερει καρπους εν καιρο). Σε εσενα τη λεω που με τη φτωχη σου σκεψη θα πρεπει μονο οσοι εχουν μπαμπαδες με λεφτα απο πισω να τους σπουδαζουν ή να τους ταιζουν οτι θα πρεπει να αμοιβονται. Οι αμοιβες πανε με βαση την προσφορα και τη ζητηση, οχι το επιπεδο σπουδων του εκαστοτε βολεμενου. Ολες οι εργασιες και οι αμοιβες αυτων ΟΦΕΙΛΟΥΝ (εφοσον μιλαμε για πληρη εργασια) να εξασφαλιζουν εναν σωστο βιο στον εργαζομενο σε minimoum επιπεδο. Αν ερχεται τωρα καποιος σαν τον Crupo και λεει "εγω σου δινω 20 και αμα θελεις" τοτε συγνωμη αλλα δεν εισαι εσυ αυτος που πουλαει φιλε. Εγω σου πουλαω τον χρονο μου και τις "ικανοτητες" μου και εγω ειμαι αυτος που θα σου πει "50 την ωρα και αν θελεις". Οπως καποιος αλλος ειπε αν δεν μπορεις ΚΛΕΙΣΤΟ, οχι να παρανομεις και να διαμορφωνεις εσυ το μεροκαματο οπως σε συμφερει αναλογα με την εκαστοτε φουρνια λαθρομεταναστων.
gigisoni Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Αστειευόμαστε τώρα....20 ευρώ για 3 ώρες, ας πούμε 21, δηλαδή 7 ευρώ την ώρα, 56 στο 8ωρο, 22 εργάσιμες σύνολο 1232 τον μήνα, πλάκα κάνουμε; Εγώ αν είχα χωράφια πάνω από 2 ευρώ την ώρα δεν έδινα..
phanispal Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Αστειευόμαστε τώρα....20 ευρώ για 3 ώρες, ας πούμε 21, δηλαδή 7 ευρώ την ώρα, 56 στο 8ωρο, 22 εργάσιμες σύνολο 1232 τον μήνα, πλάκα κάνουμε; Εγώ αν είχα χωράφια πάνω από 2 ευρώ την ώρα δεν έδινα.. Βαράς στ' αμπέλια, δεν ξέρεις πού πατάς και πού βρίσκεσαι. Τι σχέση έχει η «σταθερή» δουλειά ενός υπαλλήλου, με αυτές που συζητάμε τώρα; Όπως λέει ο ikaruga24, ο λόγος προσφορά/ζήτηση διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό την αμοιβή. Επίσης κάτι άλλο που έχει σημασία, είναι ότι δε μιλάμε για σταθερές δουλειές, αλλά για συγκεκριμένες/έκτακτες περιπτώσεις. Αν μου ζητήσεις να σου κουβαλήσω τα έπιπλα και μου πάρει δυο ώρες, πόσα θα μου δώσεις, 4€;
saya Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Κάτσε ρε μάστορα, αν είσαι στο χωριό κι εγώ είμαι στο παραδίπλα χωριό, και θες να καθαρίσεις το χωράφι σου απ' τα χόρτα, κι έχω εγώ τα εργαλεία (τα οποία έχω πληρώσει), και μου πεις να 'ρθω να στο καθαρίσω, και το καθαρίσω σε τρεις ώρες π.χ., πόσα θα ήθελες να σου ζητήσω δηλαδή; 2.5€/ώρα, δηλαδή 7.5€; Φυσικά και μόνο για το πήγαινε-έλα, το ότι έχω πληρώσει τα εργαλεία, το ότι δε βρίσκεις άλλον ή δε μπορείς να το κάνεις μόνος σου, κάτω από 30€ δεν υπάρχει περίπτωση να δώσεις, μην πω 50€. Αυτές οι δουλειές έτσι είναι. Ε δεν εκμεταλλευεσαι τωρα τον παππου η την γιαγια που δεν μπορει να καθαρισει μονος του το χωραφι;Δεν μιλαω για εξειδικευμενη δουλεια . Μιλαω για δουλεια που μπορει να την κανει οποιος εχει χερακια. Αρα εκμεταλευεσαι τον ανημπορο. Τα 30 να τα καταλαβω. 50 ομως ειναι κλοπη..
ikaruga24 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Αστειευόμαστε τώρα....20 ευρώ για 3 ώρες, ας πούμε 21, δηλαδή 7 ευρώ την ώρα, 56 στο 8ωρο, 22 εργάσιμες σύνολο 1232 τον μήνα, πλάκα κάνουμε; Εγώ αν είχα χωράφια πάνω από 2 ευρώ την ώρα δεν έδινα.. Μου ζητας να ερθω στο κωλοχωραφο σου για να σου μαζεψω εποχιακα προιοντα τα οποια θα σου αποφερουν μια μικρη περιουσια και θα με πληρωσεις εμενα 2 ευρω την ωρα? Και μετα μολις τελειωσει η περιοδος θα με στειλεις πακετο? Ρε χεσε μας ρε, μαζεψε τα μονος σου.
saya Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Σοβαρα? Ο Γιατρος δηλαδη εγινε γιατρος απο μονος του? Να φανταστω οτι ο καημενους ο γιατρουλης εσκισε τον πατο του να δουλεψει και ταυτοχρονα να σπουδαζει ολα του τα χρονια μεχρι να βγει στην αγορα εργασιας? Οι γονεις του προφανως και δεν ειχαν καμια σχεση με τις σπουδες του ετσι δεν ειναι? Προσεξε, δεν τη λεω στους γιατρους (μαγκια τους που μπορεσαν και ξοδεψαν το μεγαλο κασε της οικογενειας σε κατι που θα αποφερει καρπους εν καιρο). Σε εσενα τη λεω που με τη φτωχη σου σκεψη θα πρεπει μονο οσοι εχουν μπαμπαδες με λεφτα απο πισω να τους σπουδαζουν ή να τους ταιζουν οτι θα πρεπει να αμοιβονται. Οι αμοιβες πανε με βαση την προσφορα και τη ζητηση, οχι το επιπεδο σπουδων του εκαστοτε βολεμενου. Ολες οι εργασιες και οι αμοιβες αυτων ΟΦΕΙΛΟΥΝ (εφοσον μιλαμε για πληρη εργασια) να εξασφαλιζουν εναν σωστο βιο στον εργαζομενο σε minimoum επιπεδο. Αν ερχεται τωρα καποιος σαν τον Crupo και λεει "εγω σου δινω 20 και αμα θελεις" τοτε συγνωμη αλλα δεν εισαι εσυ αυτος που πουλαει φιλε. Εγω σου πουλαω τον χρονο μου και τις "ικανοτητες" μου και εγω ειμαι αυτος που θα σου πει "50 την ωρα και αν θελεις". Οπως καποιος αλλος ειπε αν δεν μπορεις ΚΛΕΙΣΤΟ, οχι να παρανομεις και να διαμορφωνεις εσυ το μεροκαματο οπως σε συμφερει αναλογα με την εκαστοτε φουρνια λαθρομεταναστων. Ενταξει , εχεις κομπλεξ εμφανως.. σε αυτο το επιπεδο δεν μπορω να κανω συζητηση. Ξερω πολλους αμορφωτους ανθρωπους που σεβονται τους μορφωμενους και δεν θα τους αρεσε να μιλουν με αυτον τον υβριστικο τροπο.Ο αλλος προφανως εχει δουλεψει για να φτασει σε αυτο το επιπεδο. Εσυ κανεις μια δουλεια που την κανουν ολοι και ουσιαστικα εκμεταλλευεσαι το προβλημα του αλλου.. και αφου το παμε ετσι και εσυ θα παρεις 50 ευρω απο τον παππου που δεν μπορει να καθαρισει πλεον το χωραφι του , ε και ο γιατρος θα ζητησει φακελακι 5000 ευρω απο εσενα για να εγχειριστεις γιατι και αυτος μπορει.. ε ετσι παμε κατα διαολου και καλα κανουμε..
gigisoni Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Βαράς στ' αμπέλια, δεν ξέρεις πού πατάς και πού βρίσκεσαι. Τι σχέση έχει η «σταθερή» δουλειά ενός υπαλλήλου, με αυτές που συζητάμε τώρα; Όπως λέει ο ikaruga24, ο λόγος προσφορά/ζήτηση διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό την αμοιβή. Επίσης κάτι άλλο που έχει σημασία, είναι ότι δε μιλάμε για σταθερές δουλειές, αλλά για συγκεκριμένες/έκτακτες περιπτώσεις. Αν μου ζητήσεις να σου κουβαλήσω τα έπιπλα και μου πάρει δυο ώρες, πόσα θα μου δώσεις, 4€; Όχι, επειδή σε συμπάθησα θα σου δώσω πέντε και θα σε κεράσω καφέ (πριν) και μπύρα μόλις τελειώσεις αν μείνω ευχαριστημένος και δεν μου σπάσεις τίποτα... Τώρα που το σκέφτομαι, άσε, θα φωνάξω φιλαράκι και θα την βγάλω μόνο με 2 μπύρες καλύτερα. Το ξέρω θα είμαι υποχρεωμένος μετά, αλλά από το να μου φύγουν 20 στον Αλβανό και 30 σ'εσένα, χίλιες φορές το φιλαράκι και να του είμαι υπόχρεος.
Pa0ki Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Αστειευόμαστε τώρα....20 ευρώ για 3 ώρες, ας πούμε 21, δηλαδή 7 ευρώ την ώρα, 56 στο 8ωρο, 22 εργάσιμες σύνολο 1232 τον μήνα, πλάκα κάνουμε; Εγώ αν είχα χωράφια πάνω από 2 ευρώ την ώρα δεν έδινα.. Ρε αδερφέ τι τα μπερδεύεις? Το 20€ για 3 ώρες είναι δουλειά "εργολαβία".....δεν πάει με την ώρα...έχεις να κάνεις αυτή τη δουλειά, είτε την κάνεις σε 3 είτε σε 5 ώρες 20€ θα πάρεις
phanispal Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Ε δεν εκμεταλλευεσαι τωρα τον παππου η την γιαγια που δεν μπορει να καθαρισει μονος του το χωραφι;Δεν μιλαω για εξειδικευμενη δουλεια . Μιλαω για δουλεια που μπορει να την κανει οποιος εχει χερακια. Αρα εκμεταλευεσαι τον ανημπορο. Τα 30 να τα καταλαβω. 50 ομως ειναι κλοπη.. Πήγες και μου έπιασες συγκεκριμένη περίπτωση με «ανήμπορους» παππούδες και γιαγιάδες. Αν είναι όντως ανήμποροι και δεν έχουν ούτε ψωμί να φάνε, το κοιτάμε και για πιο κάτω. Επειδή έχω δει αρκετούς παππούδες και γιαγιάδες όμως σε χωριά, ένα σεβαστό ποσοστό αυτών μια χαρά τα βγάζει πέρα και μπορεί να δώσει και 50€. Εσυ κανεις μια δουλεια που την κανουν ολοι και ουσιαστικα εκμεταλλευεσαι το προβλημα του αλλου.. Μάλλον μπερδεύεσαι με το ότι δε χρειάζεται να έχεις σπουδάσει για να καθαρίσεις χωράφια κ.λπ., και βγάζεις το συμπέρασμα ότι όλοι μπορούν να κάνουν τέτοιες δουλειές.
ikaruga24 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Ενταξει , εχεις κομπλεξ εμφανως.. σε αυτο το επιπεδο δεν μπορω να κανω συζητηση. Ξερω πολλους αμορφωτους ανθρωπους που σεβονται τους μορφωμενους και δεν θα τους αρεσε να μιλουν με αυτον τον υβριστικο τροπο.Ο αλλος προφανως εχει δουλεψει για να φτασει σε αυτο το επιπεδο. Εσυ κανεις μια δουλεια που την κανουν ολοι και ουσιαστικα εκμεταλλευεσαι το προβλημα του αλλου.. Δεν εχω κανενα κομπλεξ, εσυ εχεις προβλημα στο να ξεχωρισεις οτι επειδη καποιος ειναι σπουδαγμενος και με 25 διαφορετικα μαστερ και τιτλους σπουδων δεν σημαινει αυτοματα οτι πρεπει να στρωνουμε και κοκκινα χαλια με ροδοπεταλα και να τον πληρωνουμε 500 ευρω την ωρα για να μας κανει τη χαρη να ερθει να δουλεψει. Αν το παμε ετσι γιατι να πληρωνουμε τους σκουπιδιαρηδες, σκατατζηδες, καθαριστριες, γκαρσονια, αγροτες, μεταφορεις, κουβαλητες κτλ κτλ...αφου ολοι μπορουν να την κανουν τη δουλεια τοτε γιατι να τους πληρωσουμε? Ε δεν συμφωνεις? Αντε Saya, ελα μεχρι το σπιτι μου στην Κυπρο που εχω να κανω ενα σωρο αγκαρειες και βαριεμαι. Σε πληρωνω 2 ευρω την ωρα. Αντε ανεβα στο αεροπλανο και ελα. Ποσο δυσκολο ειναι? Αφου ολοι μπορουν να το κανουν.
gigisoni Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Μου ζητας να ερθω στο κωλοχωραφο σου για να σου μαζεψω εποχιακα προιοντα τα οποια θα σου αποφερουν μια μικρη περιουσια και θα με πληρωσεις εμενα 2 ευρω την ωρα? Και μετα μολις τελειωσει η περιοδος θα με στειλεις πακετο? Ρε χεσε μας ρε, μαζεψε τα μονος σου. Θα σε στείλω πακέτο; Μήπως θελεις και συμβόλαιο για εξασφάλιση ότι θα παίρνω μόνο εσένα και κανέναν άλλο; Προτιμώ να τα μαζέψω μόνος... Το αν εγώ θα βγάλω μια περιουσία ή όχι είναι άσχετο, και ο εργοστασιάρχης περιουσία βγάζει, τον εργάτη 500 τον πληρώνει.
saya Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Ολοι μπορουν , εκτος αν καποιος ειναι πολυ μικροσωμος η εχει μεγαλωσει πλεον..αρα ουσιαστικα τον εκμεταλλευεσαι..
ikaruga24 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Θα σε στείλω πακέτο; Μήπως θελεις και συμβόλαιο για εξασφάλιση ότι θα παίρνω μόνο εσένα και κανέναν άλλο; Προτιμώ να τα μαζέψω μόνος... Το αν εγώ θα βγάλω μια περιουσία ή όχι είναι άσχετο, και ο εργοστασιάρχης περιουσία βγάζει, τον εργάτη 500 τον πληρώνει. Ο εργοστασιαρχης παρεχει σταθερη δουλεια και σταθερο μεροκαματο, οχι εργολαβια που διαρκει λιγους μηνες για να βγαλεις τη συγκομηδη ολου του ετους.
saya Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δεν εχω κανενα κομπλεξ, εσυ εχεις προβλημα στο να ξεχωρισεις οτι επειδη καποιος ειναι σπουδαγμενος και με 25 διαφορετικα μαστερ και τιτλους σπουδων δεν σημαινει αυτοματα οτι πρεπει να στρωνουμε και κοκκινα χαλια με ροδοπεταλα και να τον πληρωνουμε 500 ευρω την ωρα για να μας κανει τη χαρη να ερθει να δουλεψει. Αν το παμε ετσι γιατι να πληρωνουμε τους σκουπιδιαρηδες, σκατατζηδες, καθαριστριες, γκαρσονια, αγροτες, μεταφορεις, κουβαλητες κτλ κτλ...αφου ολοι μπορουν να την κανουν τη δουλεια τοτε γιατι να τους πληρωσουμε? Ε δεν συμφωνεις? Αντε Saya, ελα μεχρι το σπιτι μου στην Κυπρο που εχω να κανω ενα σωρο αγκαρειες και βαριεμαι. Σε πληρωνω 2 ευρω την ωρα. Αντε ανεβα στο αεροπλανο και ελα. Ποσο δυσκολο ειναι? Αφου ολοι μπορουν να το κανουν. Ακριβως καλε μου επειδη μπορουν να το κανουν ολοι δεν προκειται να γινει κατι τετοιο. Αν χρειαζοσουν ομως να κανεις μια εξειδικευμενη εγχειριση πχ και επρεπε να πας εξωτερικο για να την κανεις εκει κανεις ερανο για να πας.. καταλαβαινεις τι σου λεω μην μου κανεις τον χαζο . Αφου λοιπον το πας και εσυ με την εκμεταλλευση . Ο καθενας θα εκμεταλλευτει οποιον μπορει . Το θεμα ξερεις ποιο θα ειναι . ι δικοι μας μενουν ανεργοι δουλευουν οι Αλβανοι και οι βουλγαροι και παιρνουν τα λεφτα εξω.. αυτο .. και η χωρα μπαινει μεσα.. καλα να παθουμε γτ αυτα τα μυαλα κουβαλαμε..
ikaruga24 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Ακριβως καλε μου επειδη μπορουν να το κανουν ολοι δεν προκειται να γινει κατι τετοιο. Αν χρειαζοσουν ομως να κανεις μια εξειδικευμενη εγχειριση πχ και επρεπε να πας εξωτερικο για να την κανεις εκει κανεις ερανο για να πας.. καταλαβαινεις τι σου λεω μην μου κανεις τον χαζο . Αφου λοιπον το πας και εσυ με την εκμεταλλευση . Ο καθενας θα εκμεταλλευτει οποιον μπορει . Το θεμα ξερεις ποιο θα ειναι . ι δικοι μας μενουν ανεργοι δουλευουν οι Αλβανοι και οι βουλγαροι και παιρνουν τα λεφτα εξω.. αυτο .. και η χωρα μπαινει μεσα.. καλα να παθουμε γτ αυτα τα μυαλα κουβαλαμε.. Με τη διαφορα οτι επιασες ενα -λειτουργημα- και οχι επαγγελμα. Ο γιατρος ακομα και αυτον χωρις μια πανω του οφειλει να τον βοηθησει (ασχετα αν δεν γινεται γενικα). Κατα τα αλλα ομως σε βλεπω οτι συμφωνεις οτι δεν υπαρχει λογος να πληρωνουμε επαγγελματα για δουλειες που ολοι μπορουμε να κανουμε ετσι δεν ειναι? Ωραια, σε περιμενω σημερα στο αεροδρομιο Λαρνακας (αντε τυχερε θα σου κανω τη χαρη να ερθω να σε παρω απο το αεροδρομιο) για να παμε και να στρωσω τον κωλο σου στη δουλεια μιας και εχω πολλα να κανω και δεν προλαβαινω. Μπορω φυσικα να τα κανω μονος μου αλλα δεν προλαβαινω ρε αδερφε. Αντε, 2 ευρω την ωρα θα σου σκασω. Τι περιμενεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις