Luxx Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Διαβαζω σε ενα ξενο site τα εξης για το τροπο χρησης αντηλιακων : Suggested Use Apply liberally 15 minutes before sun exposure. Re-apply: After 80 minutes of swimming or sweating Immediately after towel drying At least every 2 hours Λεει 80 λεπτα μετα το κολυμπι. Ή αμεσως μετα το στεγνωμα με πετσετα. Το αντηλιακο φευγει οταν μπαινουμε στη θαλλασα; Μεσα στο νερο υπαρχει λιγοτερος κινδυνος; Οταν βγουμε απο το νερο και δε σκουπιστουμε, ξαναβαζουμε αντηλιακο, αφου στεγνωσουμε; Λογικο μετα το σκουπισμα να ξαναβαζουμε, αφου το αποροφφα η πετσετα. Γενικα, θα ηταν χρησιμο να βαζαμε αντηλιακο ακομα και τις ημερες που δουλευουμε και γενικοτερα οποτε εκτιθομαστε στον ηλιο; Το εφαρμοζει καποιος απο εδω μεσα;
fylatos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Ανάλογα με το δείκτη προστασίας χρειάζεται πιο συχνή ή όχι επάλειψη. Το νερό ακόμα και αν είναι water resistant το διαβρώνει οπότε θέλει ξανά κάθε φορά που βγαίνεις. Μέσα στο νερό υπάρχει ο ίδιος κίνδυνος, η ακτινοβολία απλά διαθλάται. Καλό είναι κάθε μια ώρα να βάζεις αντηλιακό, ιδανικά κάποιο με κρεμώδη υφή και όχι ελαιώδη αφού μπορεί να σου προκαλέσουν ερεθισμό. Να βάζεις και στο πρόσωπο και στα αυτιά και στα χείλη (ένα liposan με spf).
The_Judas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Κάθε 2 ώρες; Εγώ νομίζω ότι για τον ελληνικό καιρό και στις παραλίες που πηγαίνουμε το καταμεσήμερο χρειάζεται πολύ πιο συχνά. Κάθε μισάωρο με 45 λεπτά. Εκτός παραλίας δεν βάζω ποτέ, αν και μου έχει τύχει να μαυρίσω μέσα στο αυτοκίνητο. Καλό είναι να βάζεις αν δουλεύεις αρκετή ώρα στον ήλιο.
fylatos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Καλό είναι τουλάχιστον στο πρόσωπο να βάζουμε κάθε μέρα και το χειμώνα. Εκτός του μελανώματος υπάρχει και φωτογήρανση. πχ νταλικέρης Ανάλογα με το δείκτη στις 2 ώρες παίζει να μην έχεις κάλυψη (αν βάζεις 10 πχ). Η βλάβη δεν χρειάζεται να κοκκινήσουμε για να γίνει. Αυτό είναι το έγκαυμα. Η βλάβη δεν φαίνεται.
Luxx Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Ακομα και στο ταξιδι, εμεις οι οδηγοι πρεπει να βαζουμε στα χερια. Τι λετε; Ειδικα εαν ειναι πολλες ωρες ταξιδι και εχουμε συνεχως το χερι μας εξω απο το παραθυρο, με τον ηλιο να καιει.
fylatos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Η φωτογραφία από πάνω δε σε έπεισε ε; Σε έναν ιδανικό κόσμο αν ήθελες να είσαι καλά προστατευμένος κάθε μέρα θα έπρεπε να βάζεις αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι στο πρόσωπο και στις ακάλυπτες περιοχές. Τι διαφορά έχει να κάνεις μια ώρα ηλιοθεραπεία με το να έχεις το χέρι να κρέμεται μια ώρα από το παράθυρο μες τον ήλιο;
REDODIN7 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Εγω το καλοκαιρι προσεχω να μην ειμαι εκτεθημενος στον ηλιο ενεκα και της λευκης επιδερμιδας, σαν αντηλιακο χρησιμοποιω ενα με δεικτη 50 αν και εχω ακουσει οτι ειναι μουφα και ο δεικτης παει μεχρι 30.
fylatos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2013 Πιο πάνω τον γέρο δεν τον βλέπεις με τις ρυτίδες στη μισή φάτσα, αυτή που έβλεπε ο ήλιος;
Costakiss Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Γενικά, ο δείκτης προστασίας δείχνει για πόση ώρα παραμένουμε προστατευμένοι μετά τη χρήση του αντηλιακού, δηλαδή όσο πιο υψηλό δείκτη προστασίας χρησιμοποιώ, τόση περισσότερη ώρα θα είμαι προστατευμένος! Γενικά όμως, πρέπει να έχουμε μέτρο σε όλα. Μπορούμε να κάνουμε ηλιοθεραπεία για 15' με μισή ώρα το πολύ και μετά θα ήταν καλύτερο να καθίσουμε κάτω από ομπρέλα με υψηλή αντηλιακή προστασία! Υπάρχουν κάτι πολύ καλές της terra nation με 98% προστασία που είναι ότι πρέπει για παιδιά και ανθρώπους με ευαίσθητα δέρματα!
mathsrule Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Γενικά, ο δείκτης προστασίας δείχνει για πόση ώρα παραμένουμε προστατευμένοι μετά τη χρήση του αντηλιακού, δηλαδή όσο πιο υψηλό δείκτη προστασίας χρησιμοποιώ, τόση περισσότερη ώρα θα είμαι προστατευμένος! Γενικά όμως, πρέπει να έχουμε μέτρο σε όλα. Μπορούμε να κάνουμε ηλιοθεραπεία για 15' με μισή ώρα το πολύ και μετά θα ήταν καλύτερο να καθίσουμε κάτω από ομπρέλα με υψηλή αντηλιακή προστασία! Υπάρχουν κάτι πολύ καλές της terra nation με 98% προστασία που είναι ότι πρέπει για παιδιά και ανθρώπους με ευαίσθητα δέρματα! Πιστεύω ότι από πέρυσι έχει λύσει την απορία.
Luxx Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Και ολοι αυτοι που δουλευουν με τις ωρες εκτεθειμενοι στον ηλιο;
arc Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Πιστεύω ότι από πέρυσι έχει λύσει την απορία. βιάστηκες Και ολοι αυτοι που δουλευουν με τις ωρες εκτεθειμενοι στον ηλιο; Ισχύουν ακριβώς τα ίδια με αυτούς που πανε για μπανιο
Costakiss Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Πιστεύω ότι από πέρυσι έχει λύσει την απορία. Πιθανώς, αλλά το θέμα παραμένει κάθε καλοκαίρι νο1. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα