Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όποιος παίρνει ένα όπλο στα χέρια του καλύτερα να μην έχει παιδικά τραύματα/κόμπλεξ/φοβίες τέτοιου τύπου 

δηλαδή αν βρισκόταν σε μια κατάσταση να πρέπει να σώσει ενα παιδί απο τα δόντια ενός σκύλου τι θα έκανε ? θα άδειαζε πάνω στο σκύλο το όπλο του σκοτώνοντας και το παιδί ? γιατί ? επειδή δεν έχει σωστή εκπαίδευση παρα μόνο κόμπλεξ και φοβίες?

άσχετο αλλα μου ήρθε στο μυαλό το σκηνικό με ενα μπάτσο που του είπαν γ.... τη μ....να σου και έβγαλε το όπλο και σκότωσε ένα παιδί απο την παρέα 

αλλα εδώ που τα λέμε τι συγκρίνουμε , τον σκύλο με το παιδί ? 

θα μπορούσα να ποστάρω δεκάδες video σχετικά με τα κόμπλεξ και τα ψυχολογικά προβλήματα των μπάτσων αλλα anyway , προφανώς δεν είναι το θέμα μας.

Τη φοβια τη εβαλα σαν ενα μονο παραγοντα απο τους πολλους, μην κολλας μονο σε αυτο. Υπαρχουν αρκετοι αλλοι παραγοντες.

Το να λες ομως συνεχεια τη φραση "δεν ξερετε απο σκυλια", δεν ειναι κατι κατακριτεο. Πρφανως και δεν ξερουν ολοι απο σκυλια, δεν ξερουν τις συμπεριφορες τους, δεν ξερουν τα "μηνυματα" που στελνουν με τις κινησεις τους, γενικα δεν εχον ασχοληθει, και δεν ειναι υποχρεωμενοι να ασχοληθουν. Οταν λοιπον δει καποιος ενα σκυλι τετοιου μεγεθους λυτο και να γαυγιζει απειλητικα, εσυ μπορει να διακρινεις ποτε θα επιτεθει και αν τελικα θα επιτεθει. Εγω ομως που δεν ξερω, αν δω ενα τετοιο σκυλι λυμενο να με απειλει, θα προσπαθησω με το φτωχο μου, σε γνωσεις σκυλων, μυαλο, να του χωσω πρωτος κλωτσια-μπαστουνια-σφαιρα, οτι εχω, ωστε να μη μου κοψει κανα κομματι και το φαει για βραδινο.

• Like 4
  • Απαντ. 214
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

όποιος παίρνει ένα όπλο στα χέρια του καλύτερα να μην έχει παιδικά τραύματα/κόμπλεξ/φοβίες τέτοιου τύπου 

δηλαδή αν βρισκόταν σε μια κατάσταση να πρέπει να σώσει ενα παιδί απο τα δόντια ενός σκύλου τι θα έκανε ? θα άδειαζε πάνω στο σκύλο το όπλο του σκοτώνοντας και το παιδί ? γιατί ? επειδή δεν έχει σωστή εκπαίδευση παρα μόνο κόμπλεξ και φοβίες?

άσχετο αλλα μου ήρθε στο μυαλό το σκηνικό με ενα μπάτσο που του είπαν γ.... τη μ....να σου και έβγαλε το όπλο και σκότωσε ένα παιδί απο την παρέα 

αλλα εδώ που τα λέμε τι συγκρίνουμε , τον σκύλο με το παιδί ? 

θα μπορούσα να ποστάρω δεκάδες video σχετικά με τα κόμπλεξ και τα ψυχολογικά προβλήματα των μπάτσων αλλα anyway , προφανώς δεν είναι το θέμα μας.

Τη φοβια τη εβαλα σαν ενα μονο παραγοντα απο τους πολλους, μην κολλας μονο σε αυτο. Υπαρχουν αρκετοι αλλοι παραγοντες.

Το να λες ομως συνεχεια τη φραση "δεν ξερετε απο σκυλια", δεν ειναι κατι κατακριτεο. Πρφανως και δεν ξερουν ολοι απο σκυλια, δεν ξερουν τις συμπεριφορες τους, δεν ξερουν τα "μηνυματα" που στελνουν με τις κινησεις τους, γενικα δεν εχον ασχοληθει, και δεν ειναι υποχρεωμενοι να ασχοληθουν. Οταν λοιπον δει καποιος ενα σκυλι τετοιου μεγεθους λυτο και να γαυγιζει απειλητικα, εσυ μπορει να διακρινεις ποτε θα επιτεθει και αν τελικα θα επιτεθει. Εγω ομως που δεν ξερω, αν δω ενα τετοιο σκυλι λυμενο να με απειλει, θα προσπαθησω με το φτωχο μου, σε γνωσεις σκυλων, μυαλο, να του χωσω πρωτος κλωτσια-μπαστουνια-σφαιρα, οτι εχω, ωστε να μη μου κοψει κανα κομματι και το φαει για βραδινο.

Σε αυτα που λες συμφωνω απολυτα απλα θα ξερετε τουλαχιστον το βασικο το σκυλι αν ειναι να επιτεθει δεν θα κατσει να γαυβιζει θα κανει επιθεση κατευθειαν !!παντως με την καμια δεν δικαιολογειται η αντιδραση του μπατσου!
  • Like 1
Δημοσ.

Εδώ όμως είσαι φάουλ. Δε θα το αναλύσω, σκέψου απλά πως το "by the book" δε συνεπάγεται οπωσδήποτε "ρομποτάκι".

Το δέχομαι το φάουλ μου. Συμβαίνει όταν προσπαθείς να εξηγήσεις το ίδιο πράγμα με 20 διαφορετικούς τρόπους.

Δε μου αρέσει να σου πηγαίνω κόντρα, είσαι από τα άτομα των οποίων τα post υποδηλώνουν άνθρωπο με ευαισθησίες, κριτική σκέψη και διάθεση για ουσιαστικό διάλογο. Δεν ειρωνεύομαι.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά μην ανεβάζεις τον πήχη please γιατί μετά θα δυσκολεύομαι να πετάω τις μαλακίες μου όταν θέλω. Όπως είχε πει και ένας σοφός κάποτε: "Όσο ορθά κιαν είναι τα λόγια κάποιου στο insomnia, θα υπάρχει πάντα η στιγμή που θα πει τη μαλακία του".

Κατά τα άλλα, και επειδή πιστεύω πως ο,τι είχαμε να πούμε, το είπαμε..

2zgwuwl.jpg

Διαβάστε το με Μεξικάνικη προφορά. Βοηθάει :D

• Like 2
Δημοσ.

@panagos, παντα βαζω τον εαυτο μου στα παραδειγματα για εμφαση, προσωπικα μια χαρα τα παω με τα σκυλια :)

Δημοσ.

Το ίδιο κι εγώ! Από 5 χρονών μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε περίοδος τής ζωής μου, κατά την οποία δεν είχα σκύλο - τις περισσότερες φορές ...«σκύλους»... - στο σπίτι μου.

Βέβαια, το τυχαίο σκυλί που ενδεχομένως θα μου επιτεθεί στο δρόμο, θα πρέπει να είναι αποφασισμένο ν' αυτοκτονήσει. Όχι επειδή εγώ είμαι ...badass, όπως με περιέγραψε κάποιος νωρίτερα, αλλά διότι οι περισσότερες φορές που βρίσκομαι πεζός στο δρόμο, είναι εκείνες που βγάζω βόλτα τα δικά μου, με τα οποία ...δε θέλει να τσαμπουκαλευτεί κανένας «νταής» (είτε δίποδος, είτε τετράποδος...)

Δημοσ.

Aν τον έλυναν και έβγαζε κανα όπλο από πουθενά και φεύγανε οι σφαίρες αριστερά-δεξιά; Πολύ απλά τα βλέπετε κάποιοι τα πράγματα.

Και που δεν εκτέλεσαν και τον συλληφθέντα μαζί με τον σκύλο, πάλι λάθος τους είναι. Αν είχε εκρηκτικά πάνω του και πάταγε το κουμπάκι στην κωλότσεπη όσο ήταν δεμένος; Πόσοι θα πέθαιναν;

Δημοσ.

ευαίσθητοι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

It is estimated that up to 10 million dogs are slaughtered every year in China, many deliberately slowly and cruelly, while all suffer the stress and pain of being farmed in concentrated numbers before being killed in a variety of ways which rarely ensure a quick and humane death.

Animals Asia field investigators have witnessed trucks loaded with anything up to 2,000 dogs per truck arriving at the wholesale Hua Nam Wild Animal Market in Guangzhou. These poor animals have spent 3 days and 3 nights, squashed together in tiny cages, unable to move, without food, water or shelter. The dogs are then brutally lifted by the neck and hurled into a pen by a man wielding a metal tongs. Here they fight through fear, hunger and desperation to survive while awaiting a horrendously slow death in order to provide meat for restaurants in Guangzhou.

http://www.animalsasia.org/index.php?UID=1MTSP0FJWCU7

τουλαχιστον ο αστυνομικός είχε το άλλοθι της αυτοάμυνας και με την απόφαση που πήρε καλύπτεται νομικά.

ελληνικααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Δημοσ.

θα προσπαθησω με το φτωχο μου, σε γνωσεις σκυλων, μυαλο, να του χωσω πρωτος κλωτσια-μπαστουνια-σφαιρα, οτι εχω, ωστε να μη μου κοψει κανα κομματι και το φαει για βραδινο.

Αν σου έκανε επίθεση ο σκύλος μου και ήμουν παρών στο περιστατικό το ίδιο θα έκανες; Φαντάζομαι καμιά κλωτσιά ενστικτωδώς θα του έριχνες, το όπλο θα το τράβαγες; Θα φώναζες ρε μαλάκα αι στο διάολο μάζεψε το; Τι θα έκανες;

• Like 1
Δημοσ.

Αν σου έκανε επίθεση ο σκύλος μου και ήμουν παρών στο περιστατικό το ίδιο θα έκανες; Φαντάζομαι καμιά κλωτσιά ενστικτωδώς θα του έριχνες, το όπλο θα το τράβαγες; Θα φώναζες ρε μαλάκα αι στο διάολο μάζεψε το; Τι θα έκανες;

Γιατί τότε δεν φώναξε ο ΜΑΛΑΚΑΣ ο ιδιοκτήτης να ηρεμήσει το σκυλί;  Αν δεν μπορείς να επιβληθείς σε τέτοιο σκυλί καλύτερα να σε φάει να τελειώνουμε.

Δημοσ.

Καμμια σιγουρη απαντηση... παιζουν δεκαδες πραγματα ρολο, οπως πχ τι σκυλι εχεις, σε τι αποσταση θα ηταν, σε τι αποσταση θα ησουν εσυ και τι θα εκανες, ποσο στον "υπνο" θα με επιανε, τι εκανα εγω εκεινη τη στιγμη, και μεσα σε ολα αυτα, τι γνωσεις εχω εγω απο σκυλια.

Δημοσ.

Παίρνω ως δεδομένο το υπογραμμισμένο: Αν μού έκανε επίθεση, όχι αν απλώς μού γάβγιζε και φοβόμουν ότι μπορεί να μού επιτεθεί.

Να σου πω αρχικά, τι έκανα (όχι τι θα έκανα) εγώ, σε σχετική περίπτωση, πριν από καμιά δεκαριά χρόνια; Βρισκόμουν σε καρτέρι ως κυνηγός όταν, στα καλά καθούμενα, τα δύο κυνηγόσκυλα ενός ηλίθιου ο οποίος στεκόταν γύρω στα πενήντα μέτρα μακριά μου, άρχισαν να τρέχουν εναντίον μου, γαβγίζοντας, αφρίζοντας, με τα χείλη σηκωμένα και την οδοντοστοιχία τους σε πλήρη ορατότητα και, με δυο λόγια, έχοντας πασιφανείς απειλητικές διαθέσεις.

Όταν τα είδα, σήκωσα αμέσως την καραμπίνα και τα σημάδεψα. Φώναξα μία φορά στον ιδιοκτήτη τους «Μάζεψέ τα, διότι αν πλησιάσουν περισσότερο θα τα τουφεκίσω». Ο μπαγλαμάς, ούτε που έδωσε σημασία σ' αυτό που του είπα, δεν ασχολήθηκε ούτε στο ελάχιστο με το να τα μαζέψει (ούτε καν τους φώναξε...), αλλά τα άφησε να συνεχίσουν το ντου εναντίον μου και περιορίστηκε στο να με ...απειλεί με μήνυση, αν πυροβολούσα τα σκυλιά του.

Όταν έφτασαν περίπου στα δέκα μέτρα από 'μένα, έστειλα το πρώτο να συναντήσει τους προγόνους του στην κόλαση των σκύλων. Το δεύτερο έκλασε μέντες από το «μπαμ» και έβαλε την ουρά στα σκέλια, επιστρέφοντας στο αφεντικό του, το οποίο δε μπορούσε να πιστέψει ότι έκανα πράξη αυτό για το οποίο τον είχα προειδοποιήσει. Τη μήνυση ακόμα την περιμένω...

Τι θα έκανα τώρα, αν μου συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στο δρόμο, εκτός δηλαδή συνθηκών κυνηγίου; Με δεδομένο ότι θα οπλοφορούσα νομίμως, θα έκανα ακριβώς το ίδιο: Θα προειδοποιούσα τον κάτοχο μία φορά, σημαδεύοντας ήδη το σκύλο και, αν δεν τον μάζευε πριν με πλησιάζει «επικίνδυνα», θα τού την άναβα τού κόπρου χωρίς δεύτερη σκέψη. Όχι, δε θα επέλεγα την κλωτσιά, διότι η κλωτσιά προϋποθέτει ότι έχεις αφήσει το σκύλο να πλησιάσει περισσότερο απ' όσο πρέπει, συν τού ότι ενέχει και σημαντικό ποσοστό ρίσκου να μη τον σταματήσει, αλλά να τον εξαγριώσει ακόμα περισσότερο.

(Εκτός κι αν επρόκειτο για κανένα ...ποντικόσκυλο, από 'κείνα τα μεγέθους κουτσουλιάς, για τα οποία ο Θεός ξέρει τι σκέφτονται όταν αποφασίζουν να την πέσουν σε άνθρωπο. Για τέτοιο, είναι αμαρτία να χαλάσεις σφαίρα. Ούτε καν το μπελά τού καθαρίσματος τού όπλου δεν αξίζει. Αν έχεις προνοήσει να κουβαλάς μυγοσκοτώστρα μαζί σου, κάτι πάει κι έρχεται...) 

Ναι, τα σκυλιά δε λειτουργούν βάσει λογικής, αλλά βάσει ενστίκτου. Ακριβώς γι' αυτό, ο ιδιοκτήτης τους - ο οποίος υποτίθεται ότι λειτουργεί βάσει λογικής και όχι βάσει ενστίκτου, όπως το ζώο - είναι υποχρεωμένος από το νόμο να τα βγάζει βόλτα δεμένα και, εφόσον κρίνεται απαραίτητο για την ασφάλεια των περαστικών, να τους φοράει και φίμωτρο. Αν δεν το κάνει, προσωπικά δεν έχω σκοπό να επιτρέψω, όχι να με τραυματίσει, αλλά ούτε καν να μου σκίσει το παντελόνι.

Τώρα ρωτάω εγώ: Ο προβληματισμός έχει να κάνει με τη θανάτωση τού σκύλου σου, ή με το ότι αυτή θα προκληθεί ενδεχομένως από όπλο; Αν για παράδειγμα είμαι κι εγώ μαζί με το σκύλο μου και, όταν δω το δικό σου να μου επιτίθεται, τον αμολήσω και σού τον αφήσει σε μπριζόλες στο δρόμο, θα είμαστε εντάξει;

• Like 1
Δημοσ.

Καλέ μου άνθρωπε, δες το βίντεο πάλι σε παρακαλώ. Ο σκύλος ΔΕΝ επιτίθεται σε κανέναν και ο σερίφης τράβηξε όπλο στα μπαμ και τον σκότωσε. Βάλε τώρα τον εαυτό σου στη θέση του μπάτσου. Τι θα έκανες; Με άλλους 2 μπάτσους και το αφεντικό του σκύλου στο σκηνικό;

Ο προβληματισμός μου είναι αν μπορεί να αποφευχθεί η θανάτωση του σκύλου με οποιονδήποτε τρόπο.

Δημοσ.

Καλέ μου άνθρωπε, δες το βίντεο πάλι σε παρακαλώ. Ο σκύλος ΔΕΝ επιτίθεται σε κανέναν και ο σερίφης τράβηξε όπλο στα μπαμ και τον σκότωσε. Βάλε τώρα τον εαυτό σου στη θέση του μπάτσου. Τι θα έκανες; Με άλλους 2 μπάτσους και το αφεντικό του σκύλου στο σκηνικό;

Ο προβληματισμός μου είναι αν μπορεί να αποφευχθεί η θανάτωση του σκύλου με οποιονδήποτε τρόπο.

Αν απευθύνεσαι σ' εμένα, σού θυμίζω ότι έγραψες: «Αν σου έκανε επίθεση ο σκύλος μου». Το έγραψα και στη αρχή τού post μου: «Παίρνω ως δεδομένο το υπογραμμισμένο: Αν μού έκανε επίθεση, όχι αν απλώς μού γάβγιζε και φοβόμουν ότι μπορεί να μού επιτεθεί.» και διευκρίνισα ότι η απάντησή μου προκύπτει βάσει αυτού.

Με δεδομένο αυτό λοιπόν, για 'μένα δεν υφίσταται καν προβληματισμός για το ποια θα είναι η μοίρα τού σκύλου πού επιτίθεται, ούτε και αποτελεί πρωταρχική έννοια μου το να μη θανατωθεί. Είπα ότι θα προειδοποιήσω το βλάκα ιδιοκτήτη που εννοεί να κυκλοφορεί λυτό το σκυλί του εν μέσω ανθρώπων. Αν καταφέρει και το μαζέψει εγκαίρως, όλα καλά. Δε θα πάω φυσικά να τού τη ρίξω εξ επαφής. Αν όμως αδιαφορήσει, ή έστω αν αποτύχει να το ελέγξει, η μόνη μου θα έννοια είναι να αποκλείσω τον τραυματισμό μου. Αν ο αμεσότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, είναι να θανατωθεί ο σκύλος, ποσώς με απασχολεί.

Μόνο μην του κάτσει στο λαιμό :D :D

Το St. Bernard που είχαμε - τού οποίου έχω βάλει φωτογραφίες στο thread για τα κατοικίδια - κάποτε σκότωσε ένα boxer μιας γειτόνισσας. Τον είχε βγάλει ο πατέρας μου να τρέξει σ' ένα ανοιχτό οικόπεδο πού ήταν δίπλα στο τότε σπίτι μας, όπου έβγαζαν για βόλτα τα σκυλιά τους όλοι οι γείτονες.

Ο πατέρας μου μαζί με την ιδιοκτήτρια τού boxer και κάνα δυο ακόμα φίλους με σκυλιά, κάθονταν μπροστά στην αυλόπορτα τού σπιτιού, σε απόσταση γύρω στα 100 μέτρα από την αλάνα όπου έπαιζαν τα σκυλιά. Κάποια στιγμή, οι ιδιοκτήτες τα φώναξαν για να γυρίσουν στα σπίτια τους και επέστρεψαν όλα (μαζί κι ο δικός μας), εκτός από το boxer, το οποίο φαινόταν στην αρχή της αλάνας να είναι ξαπλωμένο. Η ιδιοκτήτρια του, τού φώναζε, αλλά εκείνο δεν αντιδρούσε. Όταν ο πατέρας μου πήγε να περάσει το λουρί στο περιλαίμιο τού δικού μου, πρόσεξε ότι το ένα του αυτί, είχε δάγκωμα στη βάση και ήταν σκισμένο βαθιά και στο στόμα του είδε ίχνη αίματος. Κατάλαβε τι είχε συμβεί (το...συχωρεμένο, έκανε το μόνο λάθος που μπορούσε να κάνει τον δικό μας να αγριέψει: Τον έκανε να πονέσει...) και άρχισε να προετοιμάζει τη γειτόνισσα για το τι θα αντίκριζε όταν θα πήγαινε να μαζέψει το σκύλο της. Όταν πήγαν κοντά, διαπίστωσαν ότι τα 2/3 του αυχένα του έλειπαν... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...