Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κυνοφιλία και η φιλοζωία στη χώρα μας γενικότερα είναι τριτοκοσμικού επιπέδου.

Κυνηγοί που σκοτώνουν με βάναυσο τρόπο πολλες φορές τα σκυλιά τους επειδή γέρασαν ή επειδή δε μπορούν να κυνηγήσουν.

Ιδιοκτήτες που παρατάνε τα σκυλιά τους όταν αρχίζουν να έχουν έξοδα, να μεγαλώνουν και να καταλαβαίνουν οι ίδιοι πως δεν ήταν τελικά ικανοί για κάτι τέτοιο.

Ιδιώτες και πάσης φύσεως ιδιοκτήτες σκύλων που ζευγαρώνουν συνεχώς τα ζώα τους είτε για το χρήμα είτε γιατί "έτσι λέει η φύση τους". Κι αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας βλέπουμε το αποτέλεσμα. Χιλιάδες αδέσποτα στους ελληνικούς δρόμους. Ζώα που υποφέρουν όλη τους τη ζωή και πεθαίνουν είτε από αυτοκίνητα, είτε από φόλες είτε από την αρρώστεια που βγάζει πάνω τους ο άνθρωπος με κάθε μορφή.

Επί του θέματος, δε γνωρίζω τι ισχύει σχετικα με τους νόμους της Αμερικής. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται ο κάθε μπάτσος να πυροβολεί εναντίον ενός σκύλου που γαυγίζει απειλητικά γύρω του. Σίγουρα όμως γνωρίζω πως αν μια από αυτές τις αδέσποτες σφαίρες έβρισκε άνθρωπο θα έμπαινε άμεσα φυλακή χωρίς να χρειάζεται να μαζευτούν χιλιάδες υπογραφές μπας και αποδοθεί δικαιοσύνη. Και διερωτώμαι εγώ τώρα..γιατί η ζωή του ανθρώπου κοστίζει περισσότερο απ'αυτή ενός ζώου;

Ο σκύλος μου είναι μέλος της οικογένειάς μου. Είτε μου σκοτώσεις το παιδί είτε το σκυλί είναι ένα και το αυτό.

Όσοι λέτε για ανθρώπους που πεθαίνουν έχετε δίκιο. Οτιδήποτε αθώο όμως πεθαίνει άδικα, είναι ίδιας αξίας και σημασίας.

Εδώ μιλάμε για ένα σκύλο που σκοτώθηκε γιατί αυτό είναι το θέμα. Κι όχι τόσο επειδή σκοτώθηκε, αλλά ο τρόπος με τον οποίον έγινε το έγκλημα..Φρικτός.

Μην παιρνεις κι ορκο, για ανθρωποκτονια εξ αμελειας, σε χωρο που επιχειρουν οι ειδικες δυναμεις και οι πολιτες δεν εχουν κανενα δικαιωμα να βρισκονται εκει ακριβως για αυτο το λογο, γιατι μπορει να φανε καμμια αδεσποτη; Χλωμο το κοβω.

Δημοσ.

Άντε γεια! Πυροβολεί τον σκύλο στην ψύχρα ναι ή όχι;

Δεν ξερω, δε μου εχει τυχει να δω τα δοντια ενος τετοιου σκυλου, και να αντιδρασω σε 3-4 δευτερολεπτα οποτε να σου πω αν ηταν στην ψυχρα ή οχι. Οπως και δεν εχω τυχει να κανω το διαιτητη και να χρειαστει να αποφασισω μεσα σε 3-4 δευτερολεπτα αν κατι ηταν πεναλτι ή οχι. Απο την τηλεοραση ομως, μετα απο 1500 ριπλει, εκανα την κριτικη μου για το αν ηταν η οχι πεναλτι.

Δημοσ.

Με το ζόρι να δικαιολογήσετε την μαλακία του μπάτσου. Ε δεν γίνεται πώς να το κάνουμε τώρα! 150 σελίδες να γράψετε. Βαρέθηκα.

• Like 2
Δημοσ.

Η κυνοφιλία και η φιλοζωία στη χώρα μας γενικότερα είναι τριτοκοσμικού επιπέδου.

Και διερωτώμαι εγώ τώρα..γιατί η ζωή του ανθρώπου κοστίζει περισσότερο απ'αυτή ενός ζώου;

Ο σκύλος μου είναι μέλος της οικογένειάς μου. Είτε μου σκοτώσεις το παιδί είτε το σκυλί είναι ένα και το αυτό.

Πολυ σπανια μπαινω στο μπλα μπλα για να γραψω, κανω ομως μια εξαιρεση για τον αγαπητο φιλο φιλη μαντολινο.

Επιτελους καποιος-α που καταλαβαινει την πραγματικη αξια των ζωων γυρω μας. Καποιος-α που τολμα να τα εξισωσει με τα ιδια του τα παιδια. Αυτη ειναι φιλοι μου η πραγματικη αγαπη και αφοσιωση στους τετραποδους (και διποδους) συντροφους μας.

Χρειαζεται τσαγανο, @@, και ωριμοτητα για να τετοια δηλωση. Ωριμοτητα που κανενας απο εσας δεν διαθετει εδω μεσα. Να παραδειγματιστουμε ολοι μας και να αρχισουμε να συμπεριφερομαστε καλυτερα στα ζωντανα, στα παιδια μας.

Με φανερο κινδυνο να φαω καλοκαιρινο μπαν ιο, θελω να παω στον-ην μαντολινο ενα μεγαλο "συγχαρητηρια και εις ανωτερα" που αν  του-της παθουν κατι τα παιδια και τα σκυλια-παιδια θα νοιωσει το ιδιο.

ΔΝΤ που σας χρεαζεται

(επειδη φοριεται η ατακα ...)

Δημοσ.

Βλεποντας τον τιτλο του θεματος και ΠΡΙΝ δω το βιντεο νομιζα πως θα ειμαι με το μερος στου αστυνομικου.

Δυστυχως βλεποντας το βιντεο διαπιστωσα πως το σκοτωμα του σκυλου ηταν αστειο!!! Δεν δικαιολογειται με τιποτα. Δεν κινδυνεψε ποτε ο αστυνομικος.

Τραγικος ο ιδιοκτητης του σκυλου για την συμπεριφορα του προς τους αστυνομικους, τραγικος ομως και ο αστυνομικος.

Ελεος τι βλεπετε μερικοι και λετε πως κινδυνεψε ο αστυνομικος κλπ...

• Like 2
Δημοσ.

Οσα σκυλια φιλαρακι και να χεις δεν σημαινει τιποτα παραμενει να λες ασχετα και οσοι ξερουν τα βασικα το τονιζω θα γελανε τρανταχτα με αυτα που γραφεις αστο!!ενας να περναγε με το σκυλι του και του την πεφταν τι θα λεγες δεν μπορουσα να τον κοντρολαρω λογω μεγεθους τι λες ρε φιλε εκει που βγαζω το σκυλο μ σε δασος κανεις μα κανεις δεν διανοειται να κατσει και να αφησει το σκυλι του να αλονιζει ,ηθελα να δω αν το αφηνες με ενα ποιμενικο καυκασου και ενα κανε κορσο και τα δυο τερατα να παιξουν με το δικο σ και να σαι 100 μετρα και να πινεις καφεδακιSent from my GT-N7100 using Insomnia

...καλά! Ζήσε στον κόσμο σου και συνέχισε να φλυαρείς για θέματα για τα οποία έχεις πλήρη άγνοια. Θέματα όπως το ότι, ποτέ δικό μου σκυλί δεν την έπεσε σε άλλο, αν δεν τού επιτέθηκε εκείνο πρώτα. έχει να κάνει με το πως τα εκπαιδεύει κανείς, αλλά πού να στροφάρεις;

Όσο γι'αυτό πού ...ήθελες να δεις, αν το θέλεις τόσο απεγνωσμένα, δεν έχεις παρά να έρθεις στη Γεωργία. Εδώ θα δεις τον καυκασιανό ποιμενικό που έχω τώρα, να παίζει ελεύθερος καθημερινά με άλλα τρία ίδια θηρία φίλων μου και να μην τρέχει τίποτα, ενώ εγώ όντως πίνω το καφεδάκι μου αλάργα...ξύπνιε!

λέγε οτι θες , δεν με αγγίζεις με τις προσβολές σου , τόσα ξέρεις τόσα λες και πας να το παίξεις κονιόρδος

ψεύδεσαι και φαίνεται καθαρά απο αυτά που λες

σε έχει συνεπάρει τόσο η μανία σου να σκοτώνεις και να κακοποιείς σκύλους που νομίζεις οτι σε κάνει μάγκα (απόδειξη και ο τρόπος που τα περιγράφεις).

Κάτι τέτοιους σαν εσένα θα έπρεπε να τους αφαιρούν το δικαίωμα να έχουν κατοικίδια

1) Έλα ρε μάστορα τής ντάγκλας, που βλέπεις και ...καθαρά!

2) Η περιγραφή μου είναι απλώς ρεαλιστική. Το ότι δε σ' αρέσει...κάτσε να δεις...στο δεξί ή στο αριστερό μού προξένησε φαγούρα;

3) Σαράντα και πλέον χρόνια τώρα, ο νόμος απέδειξε ότι αδιαφορεί παντελώς για το τι θεωρείς εσύ ότι ...θα έπρεπε! Γαργαρίτσα με ξυδάκι να προτείνω, ή σε χαλάει;

δεν ασχολούμαι άλλο

ούτε μιαλό θα βάλω στον καθένα ούτε μπορώ να αποτρέψω αυτά που κάνετε , το μόνο που μπορώ να κάνω θα το κάνω αν βρεθώ μπροστά σε περιστατικό.

...και μόλις απωλέσθη ή έσχατη ελπίδα μου να βάλω μυαλό! Όχι ρε π...., τη γκαντεμιά μου μέσα!

tip : άλλη φορά μην πυροβολήσεις σκυλιά αλλου κυνηγού , μπορεί να είναι κανένας που δεν τα θεωρεί αναλώσιμα και να σου φυτέψει καμία.

στο λέω επειδή έχει γίνει.

Δεν ξέρει μόνο η μία πλευρά να ...φυτεύει. Ξέρει και η άλλη. Ας βασιστεί ο καθένας στην πίστη στον εαυτό και την τύχη του...

Δημοσ.

Με το ζόρι να δικαιολογήσετε την μαλακία του μπάτσου. Ε δεν γίνεται πώς να το κάνουμε τώρα! 150 σελίδες να γράψετε. Βαρέθηκα.

Δε δικαιολογουμε κανεναν, ο συγκεκριμενος μπατσος εχει αδεια απο τη χωρα του για να κανει αυτο που εκανε στη χωρα του, και μας εχει γραμμενους στα παπαργια του, για το αν κανουμε ακομη και διαβημα στο ΟΗΕ για την δολοφονια του ζωου.

Αυτο που αντιδρω, τουλαχιστον εγω, ειναι οι δεκαδες εναλλακτικες που εχουμε βρει ολοι καθισμενοι στον καναπε μας, εχοντας δει καρε καρε εκατο φορες το βιντεο, και συγκρινουμε το τι θα καναμε εμεις (εχοντας πλεον γνωση του περιστατικου ανα δευτερολεπτο, και πολλοι εχοντας και πολυ καλες γνωσεις απο συμπεριφορες σκυλων), με εναν ανθρωπο που επρεπε να αποφασισει μεσα σε ελαχιστα δευτερολεπτα. Αποφασισε κατα τη γνωμη μας κακως; Καμμια σημασια, ειχε το δικαιωμα να παρει ακομη και αυτη την αποφαση, οποτε ισως θεωρωντας την πιο ευκολη, την πηρε. 

Οτι και να λεμε εμεις μετεπειτα, για το τι θα εκανε ο καθενας μας σε αναλογη περιπτωση, το θεωρω τουλαχιστον αστειο.

• Like 2
Δημοσ.

Οσα σκυλια φιλαρακι και να χεις δεν σημαινει τιποτα παραμενει να λες ασχετα και οσοι ξερουν τα βασικα το τονιζω θα γελανε τρανταχτα με αυτα που γραφεις αστο!!ενας να περναγε με το σκυλι του και του την πεφταν τι θα λεγες δεν μπορουσα να τον κοντρολαρω λογω μεγεθους τι λες ρε φιλε εκει που βγαζω το σκυλο μ σε δασος κανεις μα κανεις δεν διανοειται να κατσει και να αφησει το σκυλι του να αλονιζει ,ηθελα να δω αν το αφηνες με ενα ποιμενικο καυκασου και ενα κανε κορσο και τα δυο τερατα να παιξουν με το δικο σ και να σαι 100 μετρα και να πινεις καφεδακιSent from my GT-N7100 using Insomnia

...καλά! Ζήσε στον κόσμο σου και συνέχισε να φλυαρείς για θέματα για τα οποία έχεις πλήρη άγνοια. Θέματα όπως το ότι, ποτέ δικό μου σκυλί δεν την έπεσε σε άλλο, αν δεν τού επιτέθηκε εκείνο πρώτα. έχει να κάνει με το πως τα εκπαιδεύει κανείς, αλλά πού να στροφάρεις;

Όσο γι'αυτό πού ...ήθελες να δεις, αν το θέλεις τόσο απεγνωσμένα, δεν έχεις παρά να έρθεις στη Γεωργία. Εδώ θα δεις τον καυκασιανό ποιμενικό που έχω τώρα, να παίζει ελεύθερος καθημερινά με άλλα τρία ίδια θηρία φίλων μου και να μην τρέχει τίποτα, ενώ εγώ όντως πίνω το καφεδάκι μου αλάργα...ξύπνιε!

λέγε οτι θες , δεν με αγγίζεις με τις προσβολές σου , τόσα ξέρεις τόσα λες και πας να το παίξεις κονιόρδος

ψεύδεσαι και φαίνεται καθαρά απο αυτά που λες

σε έχει συνεπάρει τόσο η μανία σου να σκοτώνεις και να κακοποιείς σκύλους που νομίζεις οτι σε κάνει μάγκα (απόδειξη και ο τρόπος που τα περιγράφεις).

Κάτι τέτοιους σαν εσένα θα έπρεπε να τους αφαιρούν το δικαίωμα να έχουν κατοικίδια

2) Η περιγραφή μου είναι απλώς ρεαλιστική. Το ότι δε σ' αρέσει...κάτσε να δεις...στο δεξί ή στο αριστερό μού προξένησε φαγούρα;

3) Σαράντα και πλέον χρόνια τώρα, ο νόμος απέδειξε ότι αδιαφορεί παντελώς για το τι θεωρείς εσύ ότι ...θα έπρεπε! Γαργαρίτσα με ξυδάκι να προτείνω, ή σε χαλάει;

δεν ασχολούμαι άλλο

ούτε μιαλό θα βάλω στον καθένα ούτε μπορώ να αποτρέψω αυτά που κάνετε , το μόνο που μπορώ να κάνω θα το κάνω αν βρεθώ μπροστά σε περιστατικό.

...και μόλις απωλέσθη ή έσχατη ελπίδα μου να βάλω μυαλό! Όχι ρε π...., τη γκαντεμιά μου μέσα!

tip : άλλη φορά μην πυροβολήσεις σκυλιά αλλου κυνηγού , μπορεί να είναι κανένας που δεν τα θεωρεί αναλώσιμα και να σου φυτέψει καμία.

στο λέω επειδή έχει γίνει.

Δεν ξέρει μόνο η μία πλευρά να ...φυτεύει. Ξέρει και η άλλη. Ας βασιστεί ο καθένας στην πίστη στον εαυτό και την τύχη του...

Αγορινα κοφτα γιατι σε χαλανε και προσεχε τι λες μαγκιες απο ενα pc δεν μετρανε παρε τα σκυλια σ και ελα στο αλσος ιλισσιων και αφησε τα οπως λες και αν δεν σε νοιαζει η καταληξη των σκυλιων σ και οτιδηποτε προκαλεσουν τι να πω εισαι αξιος της μοιρας σ ,ρωτα οποιον θελεις θα γελανε με αυτα που λες αλλα συμβουλη μην τα λες παρα εξω ρομπα θα γινεις (ξεκουμπωτη)μην αρχιζεις τους χαρακτηρισμους γιατι χαρακτηρισμους θα δεις και μονο !!!ελα απο τα ιλισσια να δουμε τι κραξιμο θα φας απο τους ιδιοκτητες αν τα χεις χυμα και συ πινεις οτι στο θεο πινεις !!Sent from my GT-N7100 using Insomnia
  • Like 1
Δημοσ.

Πες τα ρε πουρνάρα. Άμα ήταν άνθρωπος δεν θα γινοταν μπάτσος. Το σκυλάκι το χορτάρι μύριζε.

Κοιτα, σε μια χωρα που επιτρεπεται η οπλοφορια, οποιοσδηποτε απλος πολιτης και να βρισκοταν στη θεση του (αν δεν ειχε σχεσεις με σκυλια) και οπλοφορουσε, θα του την αναβε.

Τοτε βεβαια δε θα μιλαγαμε για την κακια φαρα των μπατσων αλλα θα το επεκτειναμε στους ανεγκεφαλους αμερικανους, στους νομους περι οπλοφοριας και αλλα διαφορα.

Το ποΪντ ειναι οτι το οπλο θα εβγαινε και θα χρησιμοποιουνταν, διοτι για αυτους για αυτο το λογο υπαρχει, για να το χρησιμοποιησουν, τωρα αν ειναι σωστο ή λαθος, ριξτε τα στο κρατος και στην πλειοψηφια των ρεπουμπλικανων που θεωρει την οπλοκατοχη μερος της αμερικανικης κουλτουρας και ιστοριας.

Δημοσ.

Δεν έχω σκοπό να τα βάλω με όλο το σύμπαν. Θεωρώ ηλίθιο όποιον άνθρωπο έχει όπλο στο σπίτι του, έχει δεν έχει άδεια από το νόμο. Δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε τόσο πολύ, σε ρωτάω για το περιστατικό μεμονωμένα κι εσύ μου λες μοιάζει με ποδοσφαιρικό αγώνα. Αν το πάρουμε έτσι, τότε η μπάλα έχει βγει άουτ κι εσύ μου λες ο προπονητής ξύνει τη μύτη του.

Δημοσ.

Παίρνω ως δεδομένο το υπογραμμισμένο: Αν μού έκανε επίθεση, όχι αν απλώς μού γάβγιζε και φοβόμουν ότι μπορεί να μού επιτεθεί.

Τι θα έκανα τώρα, αν μου συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στο δρόμο, εκτός δηλαδή συνθηκών κυνηγίου; Με δεδομένο ότι θα οπλοφορούσα νομίμως, θα έκανα ακριβώς το ίδιο: Θα προειδοποιούσα τον κάτοχο μία φορά, σημαδεύοντας ήδη το σκύλο και, αν δεν τον μάζευε πριν με πλησιάζει «επικίνδυνα», θα τού την άναβα τού κόπρου χωρίς δεύτερη σκέψη. Όχι, δε θα επέλεγα την κλωτσιά, διότι η κλωτσιά προϋποθέτει ότι έχεις αφήσει το σκύλο να πλησιάσει περισσότερο απ' όσο πρέπει, συν τού ότι ενέχει και σημαντικό ποσοστό ρίσκου να μη τον σταματήσει, αλλά να τον εξαγριώσει ακόμα περισσότερο.

(Εκτός κι αν επρόκειτο για κανένα ...ποντικόσκυλο, από 'κείνα τα μεγέθους κουτσουλιάς, για τα οποία ο Θεός ξέρει τι σκέφτονται όταν αποφασίζουν να την πέσουν σε άνθρωπο. Για τέτοιο, είναι αμαρτία να χαλάσεις σφαίρα. Ούτε καν το μπελά τού καθαρίσματος τού όπλου δεν αξίζει. Αν έχεις προνοήσει να κουβαλάς μυγοσκοτώστρα μαζί σου, κάτι πάει κι έρχεται...) 

Ναι, τα σκυλιά δε λειτουργούν βάσει λογικής, αλλά βάσει ενστίκτου. Ακριβώς γι' αυτό, ο ιδιοκτήτης τους - ο οποίος υποτίθεται ότι λειτουργεί βάσει λογικής και όχι βάσει ενστίκτου, όπως το ζώο - είναι υποχρεωμένος από το νόμο να τα βγάζει βόλτα δεμένα και, εφόσον κρίνεται απαραίτητο για την ασφάλεια των περαστικών, να τους φοράει και φίμωτρο. Αν δεν το κάνει, προσωπικά δεν έχω σκοπό να επιτρέψω, όχι να με τραυματίσει, αλλά ούτε καν να μου σκίσει το παντελόνι.

Τώρα ρωτάω εγώ: Ο προβληματισμός έχει να κάνει με τη θανάτωση τού σκύλου σου, ή με το ότι αυτή θα προκληθεί ενδεχομένως από όπλο; Αν για παράδειγμα είμαι κι εγώ μαζί με το σκύλο μου και, όταν δω το δικό σου να μου επιτίθεται, τον αμολήσω και σού τον αφήσει σε μπριζόλες στο δρόμο, θα είμαστε εντάξει;

Εμετικό ποστ τουλάχιστον..

• Like 4
Δημοσ.

δε με ξέρεις και μιλάς, αν με ήξερες θα γέλαγες με τον εαυτό σου για ότι μου γράφεις

έχει πλάκα να είσαι keyboard warrior αλλα τόσο χρονών είναι τραγικό 

σοβαρέψου μπάρμπα ... και αν σε πιάνει φαγούρα να πας να το κοιτάξεις , ο καρκίνος του προστάτη θερίζει στην ηλικία σου

Δημοσ.

Να σας πω κι εγώ κάτι που έζησα:

Δώδεκα παρά κάτι το βράδυ, κινούμαι με το ποδήλατο επί τής Πέτρου Ράλλη (προφανώς τέρμα δεξιά) με κατεύθυνση προς Κορυδαλλό. Από την ανοιχτή πόρτα μιας αποθήκης, πετάγεται και ορμάει καρφί επάνω μου, ένα λυκόσκυλο. Πέφτει με τη μούρη στο πλάι τού ποδηλάτου, δαγκώνοντας ταυτόχρονα το δεξί μου πόδι στον αστράγαλο. Από την ορμή με την οποία έπεσε πάνω μου, έχασα στιγμιαία τον έλεγχο τού ποδηλάτου και βρέθηκα σχεδόν στη μέση τού ρεύματος, τη στιγμή που ακριβώς δίπλα μου περνούσε ένα φορτηγό. Αν έπεφτα, ή θα με είχε πατήσει αυτό, ή θα με είχε παρασύρει κάποιο απ' τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν. Ενστικτωδώς άπλωσα το αριστερό μου χέρι και έφερα κόντρα πάνω στην καρότσα τού φορτηγού, προκειμένου να μην πέσω και αμέσως έσπρωξα με δύναμη, ώστε να πλησιάσω και πάλι δεξιά και να σταματήσω ασφαλώς. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτού τού σκηνικού, ο σκύλος δεν είχε αφήσει το πόδι μου από τα δόντια του (είχε πιάσει κόκαλο, όχι μόνο το παντελόνι, και την είχα ακούσει αγρίως απ' τον πόνο...)

Το λάθος του, ήταν ότι συνέχισε να κρατάει το πόδι μου, ακόμα κι αφού τελικώς σταμάτησα. Έβγαλα λοιπόν μια χοντρή αλυσίδα που είχα τυλιγμένη στο λαιμό τής σέλας για να ασφαλίζω το ποδήλατο και του ...έλιωσα τα κόκαλα μέχρι το τελευταίο, αφήνοντάς το ακίνητο στο δρόμο. Δεν ξέρω αν έζησε τελικώς, αφού μόλις ψιλό-συνήλθα από την ταραχή μου και διαπίστωσα ότι δεν είχα κάποια σοβαρή απώλεια, συνέχισα το δρόμο μου αναζητώντας κάποιο νοσοκομείο για να τσεκάρουν το δάγκωμα. Αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι ότι δεν έχω μετανιώσει ούτε στο ελάχιστο που του άλλαξα τον αδόξαστο στο ξύλο τού κόπρου.

Η πλάκα είναι δε, ότι ακούγοντας τις κραυγές πόνου τού σκύλου ο καραγκιόζης που το είχε, βγήκε από την αποθήκη να δει τι συμβαίνει και, όταν είδε, σκέφτηκε - μόνο για μια στιγμή - να μου ζητήσει τα ρέστα επειδή χτύπησα το σκύλο του. Ευτυχώς όμως για εκείνον, κατάλαβε ότι αν το συνέχιζε, το να έρθει η σειρά του να δοκιμάσει την αντοχή τής αλυσίδας στην πλάτη του, ήταν ζήτημα ελάχιστων δευτερολέπτων, οπότε μπήκε πάλι μέσα και, αυτή τη φορά, έκλεισε την πόρτα...

Το ίδιο κι εγώ! Από 5 χρονών μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε περίοδος τής ζωής μου, κατά την οποία δεν είχα σκύλο - τις περισσότερες φορές ...«σκύλους»... - στο σπίτι μου.

Βέβαια, το τυχαίο σκυλί που ενδεχομένως θα μου επιτεθεί στο δρόμο, θα πρέπει να είναι αποφασισμένο ν' αυτοκτονήσει. Όχι επειδή εγώ είμαι ...badass, όπως με περιέγραψε κάποιος νωρίτερα, αλλά διότι οι περισσότερες φορές που βρίσκομαι πεζός στο δρόμο, είναι εκείνες που βγάζω βόλτα τα δικά μου, με τα οποία ...δε θέλει να τσαμπουκαλευτεί κανένας «νταής» (είτε δίποδος, είτε τετράποδος...)

Παίρνω ως δεδομένο το υπογραμμισμένο: Αν μού έκανε επίθεση, όχι αν απλώς μού γάβγιζε και φοβόμουν ότι μπορεί να μού επιτεθεί.

Να σου πω αρχικά, τι έκανα (όχι τι θα έκανα) εγώ, σε σχετική περίπτωση, πριν από καμιά δεκαριά χρόνια; Βρισκόμουν σε καρτέρι ως κυνηγός όταν, στα καλά καθούμενα, τα δύο κυνηγόσκυλα ενός ηλίθιου ο οποίος στεκόταν γύρω στα πενήντα μέτρα μακριά μου, άρχισαν να τρέχουν εναντίον μου, γαβγίζοντας, αφρίζοντας, με τα χείλη σηκωμένα και την οδοντοστοιχία τους σε πλήρη ορατότητα και, με δυο λόγια, έχοντας πασιφανείς απειλητικές διαθέσεις.

Όταν τα είδα, σήκωσα αμέσως την καραμπίνα και τα σημάδεψα. Φώναξα μία φορά στον ιδιοκτήτη τους «Μάζεψέ τα, διότι αν πλησιάσουν περισσότερο θα τα τουφεκίσω». Ο μπαγλαμάς, ούτε που έδωσε σημασία σ' αυτό που του είπα, δεν ασχολήθηκε ούτε στο ελάχιστο με το να τα μαζέψει (ούτε καν τους φώναξε...), αλλά τα άφησε να συνεχίσουν το ντου εναντίον μου και περιορίστηκε στο να με ...απειλεί με μήνυση, αν πυροβολούσα τα σκυλιά του.

Όταν έφτασαν περίπου στα δέκα μέτρα από 'μένα, έστειλα το πρώτο να συναντήσει τους προγόνους του στην κόλαση των σκύλων. Το δεύτερο έκλασε μέντες από το «μπαμ» και έβαλε την ουρά στα σκέλια, επιστρέφοντας στο αφεντικό του, το οποίο δε μπορούσε να πιστέψει ότι έκανα πράξη αυτό για το οποίο τον είχα προειδοποιήσει. Τη μήνυση ακόμα την περιμένω...

Τι θα έκανα τώρα, αν μου συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στο δρόμο, εκτός δηλαδή συνθηκών κυνηγίου; Με δεδομένο ότι θα οπλοφορούσα νομίμως, θα έκανα ακριβώς το ίδιο: Θα προειδοποιούσα τον κάτοχο μία φορά, σημαδεύοντας ήδη το σκύλο και, αν δεν τον μάζευε πριν με πλησιάζει «επικίνδυνα», θα τού την άναβα τού κόπρου χωρίς δεύτερη σκέψη. Όχι, δε θα επέλεγα την κλωτσιά, διότι η κλωτσιά προϋποθέτει ότι έχεις αφήσει το σκύλο να πλησιάσει περισσότερο απ' όσο πρέπει, συν τού ότι ενέχει και σημαντικό ποσοστό ρίσκου να μη τον σταματήσει, αλλά να τον εξαγριώσει ακόμα περισσότερο.

(Εκτός κι αν επρόκειτο για κανένα ...ποντικόσκυλο, από 'κείνα τα μεγέθους κουτσουλιάς, για τα οποία ο Θεός ξέρει τι σκέφτονται όταν αποφασίζουν να την πέσουν σε άνθρωπο. Για τέτοιο, είναι αμαρτία να χαλάσεις σφαίρα. Ούτε καν το μπελά τού καθαρίσματος τού όπλου δεν αξίζει. Αν έχεις προνοήσει να κουβαλάς μυγοσκοτώστρα μαζί σου, κάτι πάει κι έρχεται...) 

Ναι, τα σκυλιά δε λειτουργούν βάσει λογικής, αλλά βάσει ενστίκτου. Ακριβώς γι' αυτό, ο ιδιοκτήτης τους - ο οποίος υποτίθεται ότι λειτουργεί βάσει λογικής και όχι βάσει ενστίκτου, όπως το ζώο - είναι υποχρεωμένος από το νόμο να τα βγάζει βόλτα δεμένα και, εφόσον κρίνεται απαραίτητο για την ασφάλεια των περαστικών, να τους φοράει και φίμωτρο. Αν δεν το κάνει, προσωπικά δεν έχω σκοπό να επιτρέψω, όχι να με τραυματίσει, αλλά ούτε καν να μου σκίσει το παντελόνι.

Τώρα ρωτάω εγώ: Ο προβληματισμός έχει να κάνει με τη θανάτωση τού σκύλου σου, ή με το ότι αυτή θα προκληθεί ενδεχομένως από όπλο; Αν για παράδειγμα είμαι κι εγώ μαζί με το σκύλο μου και, όταν δω το δικό σου να μου επιτίθεται, τον αμολήσω και σού τον αφήσει σε μπριζόλες στο δρόμο, θα είμαστε εντάξει;

Αν απευθύνεσαι σ' εμένα, σού θυμίζω ότι έγραψες: «Αν σου έκανε επίθεση ο σκύλος μου». Το έγραψα και στη αρχή τού post μου: «Παίρνω ως δεδομένο το υπογραμμισμένο: Αν μού έκανε επίθεση, όχι αν απλώς μού γάβγιζε και φοβόμουν ότι μπορεί να μού επιτεθεί.» και διευκρίνισα ότι η απάντησή μου προκύπτει βάσει αυτού.

Με δεδομένο αυτό λοιπόν, για 'μένα δεν υφίσταται καν προβληματισμός για το ποια θα είναι η μοίρα τού σκύλου πού επιτίθεται, ούτε και αποτελεί πρωταρχική έννοια μου το να μη θανατωθεί. Είπα ότι θα προειδοποιήσω το βλάκα ιδιοκτήτη που εννοεί να κυκλοφορεί λυτό το σκυλί του εν μέσω ανθρώπων. Αν καταφέρει και το μαζέψει εγκαίρως, όλα καλά. Δε θα πάω φυσικά να τού τη ρίξω εξ επαφής. Αν όμως αδιαφορήσει, ή έστω αν αποτύχει να το ελέγξει, η μόνη μου θα έννοια είναι να αποκλείσω τον τραυματισμό μου. Αν ο αμεσότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, είναι να θανατωθεί ο σκύλος, ποσώς με απασχολεί.

Το St. Bernard που είχαμε - τού οποίου έχω βάλει φωτογραφίες στο thread για τα κατοικίδια - κάποτε σκότωσε ένα boxer μιας γειτόνισσας. Τον είχε βγάλει ο πατέρας μου να τρέξει σ' ένα ανοιχτό οικόπεδο πού ήταν δίπλα στο τότε σπίτι μας, όπου έβγαζαν για βόλτα τα σκυλιά τους όλοι οι γείτονες.

Ο πατέρας μου μαζί με την ιδιοκτήτρια τού boxer και κάνα δυο ακόμα φίλους με σκυλιά, κάθονταν μπροστά στην αυλόπορτα τού σπιτιού, σε απόσταση γύρω στα 100 μέτρα από την αλάνα όπου έπαιζαν τα σκυλιά. Κάποια στιγμή, οι ιδιοκτήτες τα φώναξαν για να γυρίσουν στα σπίτια τους και επέστρεψαν όλα (μαζί κι ο δικός μας), εκτός από το boxer, το οποίο φαινόταν στην αρχή της αλάνας να είναι ξαπλωμένο. Η ιδιοκτήτρια του, τού φώναζε, αλλά εκείνο δεν αντιδρούσε. Όταν ο πατέρας μου πήγε να περάσει το λουρί στο περιλαίμιο τού δικού μου, πρόσεξε ότι το ένα του αυτί, είχε δάγκωμα στη βάση και ήταν σκισμένο βαθιά και στο στόμα του είδε ίχνη αίματος. Κατάλαβε τι είχε συμβεί (το...συχωρεμένο, έκανε το μόνο λάθος που μπορούσε να κάνει τον δικό μας να αγριέψει: Τον έκανε να πονέσει...) και άρχισε να προετοιμάζει τη γειτόνισσα για το τι θα αντίκριζε όταν θα πήγαινε να μαζέψει το σκύλο της. Όταν πήγαν κοντά, διαπίστωσαν ότι τα 2/3 του αυχένα του έλειπαν... 

Die Hard (Gr version)...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...