Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα βασικα. Εχω στα χερια μου εναν samsung spinpoint και συγκεκριμενα τον SP0812C. Το θεμα ειναι οτι οταν τον βαζω στο hard disk sentinel μου βγαζει οτι εχει 1 bad sector και αν θυμαμαι καλα επειδη τωρα τον εχω βγαλει, η αποδοση ηταν 100% και η υγεια νομιζω 97-98%. Υπαρχει περιπτωση να ειναι ετσι απτο εργοστασιο? Ειναι ελλατωματικος? Μπορω να τον δουλεψω με λειτουργικο μεσα η θα εχω προβληματα? Ευχαριστω.

Να σημειωσω οτι τον σκληρο μου τον εδωσε φιλος και εχει ακριβως ακριβως αλλον εναν ολοιδιο μοντελο και ειναι και εκεινος ακριβως στην ιδια κατασταση. (1 bad sector & 98% υγεια).

Δημοσ.

Καλημερα βασικα. Εχω στα χερια μου εναν samsung spinpoint και συγκεκριμενα τον SP0812C. Το θεμα ειναι οτι οταν τον βαζω στο hard disk sentinel μου βγαζει οτι εχει 1 bad sector και αν θυμαμαι καλα επειδη τωρα τον εχω βγαλει, η αποδοση ηταν 100% και η υγεια νομιζω 97-98. Υπαρχει περιπτωση να ειναι ετσι απτο εργοστασιο? Ειναι ελλατωματικος? Μπορω να τον δουλεψω με λειτουργικο μεσα η θα εχω προβληματα? Ευχαριστω.

U have a bomb in your hands, αυτό ακριβώς.

Δημοσ.

Εννοώ ότι πλέων είναι αναξιόπιστος, μπορείς να σου χαλάσει τελείως στο επόμενο boot μπορεί να αντέξει και μήνες, αλλά από την στιγμή που εμφάνισε πρόβλημα δεν πρέπει να τον εμπιστεύεσαι.

Δημοσ.

Ποιο είναι το πρόβλημα που εμφάνισε ρε αδερφέ;;;;1 bad sector;;;Αυτό μπορεί να είναι και από κόλλημα στα windows, αλλά ακόμα και να είναι πραγματικό δεν τρέχει τίποτα,φυσιολογικότατο είναι να εμφανίζονται bs στους δίσκους,πρόβλημα υπάρχει μόνο αν εμφανίζονται ομάδες από bs με την μία που μπορεί να δείξει φθορά στον δίσκο.

Τώρα αξιοπιστία δεν υπάρχει σε κανένα μέσο (σκληρό ssd usb dvd cd ...)όσο καινούργιο και να είναι οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει ανά πάσα στιγμή.Για αυτό και όλοι λένε να κρατάς backup σε 2-3 διαφορετικούς δίσκους.

Δημοσ.

Προβλημα στην λειτουργικοτητα του προς το παρον δεν μου εχει εμφανισει. Κολλημα των windows δεν ειναι γιατι τον δοκιμασα και σε αλλα pc και του ειχα κανει και ενα low level format. Απλα τα ψιλοφοβαμαι κατι τετοια γιαυτο και ρωτησα. Ακομα και με 1 bad sector.

Δημοσ.

1 BAD SECTOR; Αυτό σημαίνει ότι του τελείωσε η κάβα των σέκτορς που έχει για REALLOCATION και από δω και πέρα κάθε νέο κακό σέκτορ θα σημαίνει απώλεια δεδομένων (αν έχει κάτι γραμμένο εκεί πάνω). Έχω και εγώ έναν δίσκο με καμιά 2000-3000 BAD SECTORS και τον χρησιμοποιώ μόνο για δοκιμές διανομών LINUX κλπ.

Δημοσ.

Επειδη ο δισκος ηταν σε λειτουργια πριν τον παρω απτο παιδι, στο 1 bad sector εχει μεινει δεν εχουν δημιουργηθει περισσοτερα. Οποτε θα τον χρησιμοποιω με προσοχη και backup :)

Δημοσ.

1 BAD SECTOR; Αυτό σημαίνει ότι του τελείωσε η κάβα των σέκτορς που έχει για REALLOCATION και από δω και πέρα κάθε νέο κακό σέκτορ θα σημαίνει απώλεια δεδομένων (αν έχει κάτι γραμμένο εκεί πάνω). Έχω και εγώ έναν δίσκο με καμιά 2000-3000 BAD SECTORS και τον χρησιμοποιώ μόνο για δοκιμές διανομών LINUX κλπ.

Αν ήταν αυτό που λες στο sentinel θα είχε υγεία 0 και όχι 98-99...

Δημοσ.

οπως ειπε ο φιλος πιο πανω.

αλλο να εχει ενα bad sector που εχει γινει Reallocate και αλλο να εχουν τελειωσει ολα τα reallocate και να εχει +1.στην δευτερη περιπτωση τον αλλαζεις κανονικα με εγγυηση.

Δημοσ.

Εγινε. Ευχαριστω και παλι για τις γνωμες. :-)

απλα αν εχει εγγυηση και εισαι στην δευτερη περιπτωση δηλαδη να τα εχεις χρησιμοποιησει ολα τα spare sectors τοτε αλλαξε τον.μπορεις να κανεις και παραπανω τεστς με τα διαγνωστικα της εκαστοτε εταιρειας που δινει στο site της.

Δημοσ.

Ο Samsung SpinPoint P80 Series SP0812C, είναι δίσκος 10ετίας κλεισμένης.

Ακόμα και bad sector να μην είχε εμφανίσει, είναι στα μηχανικά όρια κατάρρευσής του πλέον. Ήδη κράτησε πολύ κι έχει βγάλει τα λεφτά του για την ηλικία που έχει.

Αν θές κάνε ένα κόπο και πόσταρε screenshot από το HD Sentinel που να δείχνει power on hours κλπ.

Είναι αρκετά παλιός ο δίσκος έτσι κι αλλιώς για να τον εμπιστεύεσαι, ακόμα και bad sector να μην είχε.

Δημοσ.

εκτος αν ο δισκος δεν εχει παιξει ουτε 100 ωρες οποτε εκει παμε αλλου.μπορει να ηταν παρατειμενος και μη συνδεδεμενος για χρονια.

Δημοσ.

Και πάλι υπάρχει χρόνος ζωής κι αντοχής υλικού (πυρήτιο, μαγνητικές επιφάνειες) κλπ...

Το aging προσβάλλει ζωντανά και άψυχα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...