DrLo Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Επειδή με τις ελληνικές "πατέντες" όλα να τα περιμένεις. Έστω κάποιος δουλεύει και φορολογείται στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα έχει πχ ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα 1. Γι αυτόν προκύτει το "τεκμήριο ύπαρξης" των 3.000 ? 2. Προφανώς έχει τεκμήριο για το σπίτι και το αυτοκίνητο. Το εισόδημά του στο εξωτερικό μπορεί να "καλύψει" τα τεκμήριά του για να μη προκύψει φόρος εδώ ?
gigisoni Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Το εισόδημα από το εξωτερικό θα φορολογηθεί στην χώρα που αποκτήθηκε, η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την φορολογία ξένου κράτους. Θα πρέπει όμως να είναι δηλωμένος σαν κάτοικος εξωτερικού και να ανήκει σε ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού. Περισσότερες λεπτομέρειες σ'αυτήν την εφορία.
DrLo Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Το εισόδημα από το εξωτερικό θα φορολογηθεί στην χώρα που αποκτήθηκε, η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την φορολογία ξένου κράτους. Θα πρέπει όμως να είναι δηλωμένος σαν κάτοικος εξωτερικού και να ανήκει σε ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού. Περισσότερες λεπτομέρειες σ'αυτήν την εφορία. Ναι ρε, το ξέρω αυτό άλλο λέω. Λεει πχ ... "Για να έχεις ένα σπίτι πάει να πει ότι έχεις τεκμαρτό εισόδημα πχ 10.000" ... και εσύ λες "Ναι, όντως έχω ... αυτά που έβγαλα και φορολογήθηκα στη Γερμανία" Αυτό στέκει ή το "λογικό" ελληνικό κράτος σου λέει ... "α, δε ξέρω τι κάνεις στη Γερμανία ... πρέπει να έχεις 10.000 εδώ άρα δε με νοιάζει τι κάνεις στη Γερμανία έχεις εδώ τεκμαρτό 10.000 άρα αναλογεί φόρος τάδε".
gigisoni Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Ναι ρε, το ξέρω αυτό άλλο λέω. Λεει πχ ... "Για να έχεις ένα σπίτι πάει να πει ότι έχεις τεκμαρτό εισόδημα πχ 10.000" ... και εσύ λες "Ναι, όντως έχω ... αυτά που έβγαλα και φορολογήθηκα στη Γερμανία" Αυτό στέκει ή το "λογικό" ελληνικό κράτος σου λέει ... "α, δε ξέρω τι κάνεις στη Γερμανία ... πρέπει να έχεις 10.000 εδώ άρα δε με νοιάζει τι κάνεις στη Γερμανία έχεις εδώ τεκμαρτό 10.000 άρα αναλογεί φόρος τάδε". Αν είσαι κάτοικος εξωτερικού δεν χρειάζεται να έχεις τεκμαρτό εισόδημα 10.000 οπως στο παράδειγμά σου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα φορολογηθείς από το ελληνικό κράτος για το σπίτι και το αυτοκίνητο που έχεις στην Ελλάδα, από το ρωσικό κράτος για το σπίτι εκεί, από το δανέζικο για άλλο σπίτι εκεί, από την Τανζανία για άλλη περιουσία εκεί, κι ας ζεις και εργάζεσαι στο Πακιστάν, που θα φορολογηθείς από το πακιστανικό κράτος για τα λεφτά που έχεις βγάλει στο Πακιστάν. Κανένα κράτος δεν το ενδιαφέρει τι περιουσία έχεις σε άλλο κράτος, ή τι βγάζεις σε άλλο κράτος. το καθένα φορολογεί τα δικά του. Επαναλαμβάνω θα πρέπει να είσαι δηλωμένος στη ΔΟΥ ως κάτοικος εξωτερικού για να μην σε πιάνει τεκμαρτό εισόδημα.
DrLo Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Αν είσαι κάτοικος εξωτερικού δεν χρειάζεται να έχεις τεκμαρτό εισόδημα 10.000 οπως στο παράδειγμά σου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα φορολογηθείς από το ελληνικό κράτος για το σπίτι και το αυτοκίνητο που έχεις στην Ελλάδα, από το ρωσικό κράτος για το σπίτι εκεί, από το δανέζικο για άλλο σπίτι εκεί, από την Τανζανία για άλλη περιουσία εκεί, κι ας ζεις και εργάζεσαι στο Πακιστάν, που θα φορολογηθείς από το πακιστανικό κράτος για τα λεφτά που έχεις βγάλει στο Πακιστάν. Κανένα κράτος δεν το ενδιαφέρει τι περιουσία έχεις σε άλλο κράτος, ή τι βγάζεις σε άλλο κράτος. το καθένα φορολογεί τα δικά του. Επαναλαμβάνω θα πρέπει να είσαι δηλωμένος στη ΔΟΥ ως κάτοικος εξωτερικού για να μην σε πιάνει τεκμαρτό εισόδημα. Πάλι δε νομίζω ότι καταλαβαίνεις. Η έννοια του "τεκμηρίου" είναι δεδομένη και απλά ρωτω αν 1. Εχεις τεκμήριο στην Ελλάδα για περιουσία που έχεις στην Ελλάδα ? (δε μιλάω για φόρο ακίνητης περιουσίας) 2. αν ναι τα τα χρήματα που βγάζεις έξω μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν το τεκμήριο ? "Σαφώς" (αν και όχι πάντα) το καθένα φορολογέι τα δικά του ... ΑΛΛΑ το τεκμήριο είναι άλλο πράγμα. Αν ξέρει κάποιος θετικά ας απαντήσει.
xpapias Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Νομίζω ότι και για τους κατοίκους του εξωτερικού που φορολογούνται κανονικά έξω, υπάρχει μια μορφή "κεφαλικού" φόρου, ο οποίος είναι τεράστιος (απο γνωστό άκουσα κάτι για 2000 αν δεν κάνω λάθος. Ε ρε αθάνατο ελληνικό κράτος...
gigisoni Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Πάλι δε νομίζω ότι καταλαβαίνεις. Η έννοια του "τεκμηρίου" είναι δεδομένη και απλά ρωτω αν 1. Εχεις τεκμήριο στην Ελλάδα για περιουσία που έχεις στην Ελλάδα ? (δε μιλάω για φόρο ακίνητης περιουσίας) 2. αν ναι τα τα χρήματα που βγάζεις έξω μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν το τεκμήριο ? "Σαφώς" (αν και όχι πάντα) το καθένα φορολογέι τα δικά του ... ΑΛΛΑ το τεκμήριο είναι άλλο πράγμα. Αν ξέρει κάποιος θετικά ας απαντήσει. Επαναλαμβάνω, το τι βγάζεις έξω δεν έχει καμιά σχέση και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την φορολόγησή σου στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, το κράτος φορολογεί την ακίνητη και κινητή περιουσία που έχεις την Ελλάδα. Το τι βγάζεις στο εξωτερικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τεκμήριο στην Ελλάδα. Τώρα αυτό που λέει ο φίλος πιο πάνω για 2.000 θα σε γελάσω. Αλλά το αποκλείω. Εγώ και σπίτι και αμάξι έχω αλλά προς το παρόν δεν το έχω ψάξει. Όταν κατέβω Ελλάδα θα κάνω εκπρόθεσμη δήλωση, αν χρειάζεται. Μέχρι πέρσυ με αμάξι του 2000 και σπίτι εκτός πόλης ούτε δήλωση δεν χρειαζόταν να κάνω. Φέτος αν με φορολογήσουν θα σου πω από Σεπτέμβρη. Αλλά τα βέλγικα εισοδήματα δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ως τεκμαρτό εισόδημα στην Ελλάδα.
makfil Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Πάλι δε νομίζω ότι καταλαβαίνεις. Η έννοια του "τεκμηρίου" είναι δεδομένη και απλά ρωτω αν 1. Εχεις τεκμήριο στην Ελλάδα για περιουσία που έχεις στην Ελλάδα ? (δε μιλάω για φόρο ακίνητης περιουσίας) 2. αν ναι τα τα χρήματα που βγάζεις έξω μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν το τεκμήριο ? "Σαφώς" (αν και όχι πάντα) το καθένα φορολογέι τα δικά του ... ΑΛΛΑ το τεκμήριο είναι άλλο πράγμα. Αν ξέρει κάποιος θετικά ας απαντήσει. Ο ξάδελφός μου είναι κάτοικος εξωτερικού και κάνει κάθε χρόνο δήλωση και στην Ελλάδα επειδή έχει και 1 μαγαζί από το οποίο εισπράττει νοίκι, ενώ το σπίτι του έχει δηλωθεί στο Ε9 αλλά δεν δηλώνεται στην ετήσια δήλωση ΦΕ, αφού δεν κατοικεί στην Ελλάδα. Μέχρι πέρυσι, έκανε τη δήλωσή του, το καλοκαίρι που έρχεται στην Ελλάδα, και πλήρωνε το φόρο που του αναλογούσε. Φέτος, όμως, η ΔΟΥ κατοίκων του εξωτερικού, του ζήτησε, όπως και από όλους τους αντίστοιχους, και ένα χαρτί ότι πληρώνει τους φόρους του για τα εισοδήματά του στη χώρα που κατοικεί, θεωρημένο από το προξενείο, και το πρόβλημά του είναι ότι η βεβαίωση αυτή είναι σαν το δικό μας εκκαθαριστικό που αναγράφει λεπτομερώς τα εισοδήματα και, όπως είναι φυσικό, δεν θέλει να το καταθέσει με τις λεπτομέρειες αυτές. Συμπερασματικά, αν και ο ξάδελφός μου δεν έχει αυτ/το, νομίζω ότι εάν δεν έχεις εισοδήματα στην Ελλάδα, δεν υποβάλλεις δήλωση και αν υποβάλλεις, χωρίς να έχεις εισοδήματα, δεν ισχύουν τα τεκμήρια, όπως ισχύουν στους έλληνες φορολογουμένους. Σίγουρη απάντηση, όμως, θα πάρεις από την αντίστοιχη ΔΟΥ ή κάποιον λογιστή που γνωρίζει τη σχετική νομοθεσία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα