Elena.P Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα, έχω το εξής πρόβλημα και ήθελα τη βοήθεια σας. Στο dell laptop μου, seagate HDD 250 GB (4 χρόνων), έγινε ξαφνική επανεκκινηση και απο εκείνο το σημείο και μετά, τα windows xp σταμάτησαν να φορτώνουν κανονικά. Μπορούσα να τα ξεκινήσω σε safe mode, οπότε άρχισα να αντιγράφω τα αρχεία μου σε external HDD, εφόσον δεν είχα ηδη αντίγραφο ασφαλείας. Επειδή δεν προλαβαίνα να τα αντιγράψω όλα με τη μια, εκλεισα το laptop, την επόμενη μέρα όμως, δε φόρτωναν καθόλου τα windows, και μετά την έναρξη dell έβλεπα μόνο μια μαύρη οθόνη. Στο bios setup, τον αναγνώριζε τον σκληρό μου και σε έναν έλεγχο που έκανα μου έβγαζε HDD error (η κάτι παρόμοιο). Μετά δοκιμασα ένα 2.5 usb enclosure συνδεμένο με ένα Mac desktop (σε windows δεν το έβρισκε), το οποιο αναγνωρισε ενα recovery (μαλλον του usb enclosure) και ενα untitled (οπου βρισκοταν τα αρχεια μου), οπότε συνέχισα τη "διάσωση". Καθώς ομως αντεγραφα τα αρχεία μου στο Mac, ξαφνικα σταμάτησα να βλέπω τον untitled file με τα αρχεία μου, παρόλο που η αντιγραφή συνεχιστηκε με επιτυχία για τους φακέλους που είχα επιλέξει. Αφού τελείωσε όμως η αντιγραφή αυτών των φακέλων, το Mac δε "βλεπει" πλεον τον untitled file, αλλα μονο τον recovery (που δεν περιεχει τα αρχεια μου...). Το disk utility στο Mac τα βλεπει και τα δυο, αλλα μπορει να επεξεργαστει μονο το recovery, ενω στο δισκο μου ολες οι επιλογες ειναι απενεργοποιημενες. Δοκιμασα ανακτηση με το Stellar Phoenix (free) αλλα οταν επιλεγω το δισκο μου, προσπαθει να κανει analyzing και μετα απο περιπου 20-30 λεπτα, μου βγαζει no data found. Ακουω το λεγομενο spinning και το λαμπακι του enclosure αναβοσβηνει. Δυστυχως δεν εχω πρόλαβει ακομη να αντιγράψω τις φωτογραφίες μου, που ειναι πολύτιμες... Μετά απο πολύ διάβασμα στο forum εδώ, χρησιμοποίησα το testdisk και μου έβγαλε ότι πρόκειται για bad sectors (?) - εικόνα 1. Απο που προήλθε? τώρα το έχω αφήσει να ψάχνει τα partitions και σε 2ωρες είχε κάνει το 30 τοις εκατό - εικόνα 2. Πιστεύετε ότι έχω ελπίδες να ανάκτησω τις φωτογραφίες? μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο προγράμμα? κάποια ιδιαίτερη μηχανική βλάβη δε νομίζω ότι υπάρχει. Ζητάω επειγόντως βοήθεια γιατί δεν είμαι πολύ σχετική, και φοβάμαι μην τα κάνω χειρότερα...
TheELF Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Μετά απο πολύ διάβασμα στο forum εδώ, χρησιμοποίησα το testdisk και μου έβγαλε ότι πρόκειται για bad sectors (?) - εικόνα 1. Απο που προήλθε? τώρα το έχω αφήσει να ψάχνει τα partitions και σε 2ωρες είχε κάνει το 30 τοις εκατό - εικόνα 2. Δεν σου λέει ότι είναι χαλασμένα αλλά ότι δεν συμπίπτουν οι πληροφορίες που έδωσες με αυτά που βλέπει το πρόγραμμα,στο μενού εκεί που επέλεξες analyse από κάτω έχει και μια επιλογή geometry εκεί αν μπεις στο sectors μπορείς να αλλάξεις την προεπιλογή που έχει σε 63 και να δεις αν έτσι σου τα βρει ποιο εύκολα. Βέβαια όλα αυτά που λέω δεν σημαίνουν ότι δεν μπορεί πράγματι να υπάρχουν bad sector που εάν υπάρχουν πολύ δύσκολα να κάνει δουλειά το testdisk ή όποιο άλλο πρόγραμμα.
Elena.P Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Efxaristo poli. Tora to testdisk einai sto analyse 54% kai exei kollisei ligo, vgazei Read error at 1049589/1/1. Episis meta ta "Warnings: Number of sectors mismatches 63" (pou anevasa se .jpg sto proigoumeno post), mou vgazei check_FAT: can't read FAT boot sector Invalid FAT boot sector 0 D FAT32 14216185 63 1 22178334 158 1 2030348091 FAT32 14216185 63 1 22178334 158 1 2030348091 Na to afiso to testdisk se leitourgeia i mallon exei kollisei? To lampaki tou enclisure anavosvinei kai akouo spinning tou diskou.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα