Cossutius. Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 αντρας νηπιαγωγος? Ξάδελφός μου πλάκα πλάκα.... 15 χρόνια κάνει αυτή τη δουλειά, ειναι ο Νο1, τα παιδιά τον λατρευουν, οι μαμάδες επίσης. Αμα το χεις
deesnider Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Εγω προτεινω να τον κλεισουμε φυλακη να κλεισουμε και τα ξενοδοχεια του και τους υπαλληλους θα τους ταισεις εσυ πανμεγιστε κριτη των παντων και δεινε επιχειρηματια. oh ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ υπαλληλος εισαι, δεν εχει φαει κανεις απο εσενα ψωμι και κρινεις χωρις να εχεις ιδεα απο επιχειρηματικοτητα.Αλλωστε ειναι γνωστο πως την οικονομια ενος κρατους την φτιαχνουν οι ΔΥ και οι υπαλληλοι γενικως ... Ναι παιδια εχετε δικιο , ολοι οι επιχειρηματιες ειναι διεφθαρμενοι ολοι εκλεψαν και πατησαν επι πτωματων καμια ικανοτητα κανενα ρισκο και καμια διορατικοτητα και κανενα κεφαλαιο δεν χρειαζεται . Φώτη, σε πολλά έχω συμφωνήσει μαζί σου, αλλά εδώ έχεις χάσει τη μπάλα κυριολεκτικώς. Κανείς δεν είπε ότι όλοι οι επιχειρηματίες είναι διεφθαρμένοι, ότι όλοι έκλεψαν, ότι όλοι πάτησαν επί πτωμάτων, ότι δε χρειάζεται διορατικότητα, ρίσκο και κεφάλαιο, ή ό,τι άλλο σχετικό. Αυτό που λέμε είναι ότι είναι ανεπίτρεπτο να μένουν ατιμώρητοι όσοι παρανομούν, όσοι πατάνε πάνω στην ανάγκη τού κόσμου για δουλειά μη καταβάλλοντας τις νόμιμες πληρωμές (κι ακόμα κι αυτές τις ψαλιδισμένες με σημαντική καθυστέρηση, αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις που έχει να καλύψει ο εργαζόμενος), όσοι δε δίνουν τα ρεπό και τις άδειες που προβλέπονται από το νόμο, όσοι δεν ασφαλίζουν τούς εργαζόμενους, όσοι δεν πληρώνουν τις υπερωρίες όπως πρέπει, επειδή ...μας έκαναν τη χάρη και επιχείρησαν στην Ελλάδα! Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά να τη χέσω τέτοια επιχειρηματικότητα. Ένας από τους εργοδότες μου στην Ελλάδα, ήταν ιδιοκτήτης μιας εκ των μεγαλύτερων εισαγωγικών εταιρειών για αναλώσιμα και εξοπλισμό γραφείου. Δούλεψα για 11 μήνες στην αποθήκη τής εταιρείας του, με ωράριο 8 π.μ. - 4 μ.μ. θεωρητικώς, αλλά 7 π.μ. - 7 μ.μ. πρακτικώς και τις επιπλέον ώρες, όχι ως υπερωρίες δεν τις πλήρωσε ποτέ και σε κανέναν μας, αλλά ούτε καν σαν κανονική απασχόληση (σε απλά ελληνικά: κάθε μέρα δουλεύαμε 4 ώρες απλήρωτοι...) και όποιος διαμαρτυρόταν, την επόμενη μέρα είχε απολυθεί. Αυτοί οι τύποι, δε δίνουν ψωμί στον κόσμο, όπως λες. Πατάνε πάνω στην ανάγκη του για ψωμί, τού δίνουν ψίχουλα επειδή μπορούν και στο τέλος τού τα βγάζουν απ' τη μύτη. Αυτοί φυσικά και πρέπει να πάνε φυλακή. Αν διαφωνείς μ' αυτό, συγνώμη αλλά δεν αξίζει η σπατάλη τού χρόνου για συζήτηση. Εκτός κι αν θεωρείς ότι τέτοιοι είναι μειοψηφία στην Ελλάδα, οπότε το ρίχνουμε στο χαβαλέ και περνάμε ελαφρά το βράδυ μας. Α και κάτι άλλο! Δεν έχουν αξία μόνο αυτοί που «δίνουν ψωμί στον κόσμο», ούτε είναι όλοι σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο, ούτε είναι υποχρεωμένοι να το θέλουν, ούτε οφείλουν να έχουν ιδέα από επιχειρηματικότητα πριν μιλήσουν. Ούτε εγώ είχα ιδέα από επιχειρηματικότητα, όταν έσκυβα το κεφάλι και δούλευα απλήρωτος. Μεγάλη ανάγκη και ένα βουνό υποχρεώσεις είχα. Ποιος είναι αυτός που θα μου πει ότι δε δικαιούμαι να κρίνω τους ...έχοντες ιδέα; Με το ύφος σου, απαξιώνεις οποιονδήποτε δεν είναι επιχειρηματίας και εξυψώνεις όλους όσους είναι, κάνοντας τα στραβά μάτια για το αν είναι λαμόγια. Αυτά σου τα λέει ένας ο οποίος είναι εδώ κι έξι χρόνια επιχειρηματίας, ο οποίος ξεκίνησε από μία συγκεκριμένη δραστηριότητα και πλέον «τρέχει» τρεις διαφορετικές και στο όνομα τού οποίου, τη στιγμή που μιλάμε, πίνουν νεράκι κάθε μέρα 67 εργαζόμενοι, με τους οποίους είναι πρώτα απ' όλα φίλος και μετά εργοδότης. Να είσαι βέβαιος δε, ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας (η αφεντιά μου!), έχει βγει πολύ κερδισμένος από την επιλογή και την τακτική του αυτή. Έχει τη γλύκα του το να είσαι κουφάλα εργοδότης Φωτάρα. Μόνο που, για να είσαι κουφάλα εργοδότης, πρέπει να έχεις γεννηθεί και κουφάλα άνθρωπος. Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι έτσι... Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2013 από deesnider 9
Cossutius. Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Αυτά σου τα λέει ένας ο οποίος είναι εδώ κι έξι χρόνια επιχειρηματίας, ο οποίος ξεκίνησε από μία συγκεκριμένη δραστηριότητα και πλέον «τρέχει» τρεις διαφορετικές και στο όνομα τού οποίου, τη στιγμή που μιλάμε, πίνουν νεράκι κάθε μέρα 67 εργαζόμενοι, με τους οποίους είναι πρώτα απ' όλα φίλος και μετά εργοδότης. Να είσαι βέβαιος δε, ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας (η αφεντιά μου!), έχει βγει πολύ κερδισμένος από την επιλογή και την τακτική του αυτή. Έχει τη γλύκα του το να είσαι κουφάλα εργοδότης Φωτάρα. Μόνο που, για να είσαι κουφάλα εργοδότης, πρέπει να έχεις γεννηθεί και κουφάλα άνθρωπος. Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι έτσι... Πες τους και ποσο καλυτερα εργαζεται ο κόσμος, όταν ο εργοδότης ειναι αυστηρός αλλα΄συγχρόνως καλός και δίκαιος με τους εργαζόμενους. Πες τους οτι σε τέτοιες περιπτωσεις ο εργαζόμενος αγαπάει την επιχειρηση και προσπαθει για το καλό της, διοτι αντιλαμβάνεται οτι εκει ειναι το ψωμάκι του. (σαφως φαντάζομαι θα ειχες και κακους εργαζόμενους, αλλά μιλάω γενικα)
deesnider Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Πες τους και ποσο καλυτερα εργαζεται ο κόσμος, όταν ο εργοδότης ειναι αυστηρός αλλα΄συγχρόνως καλός και δίκαιος με τους εργαζόμενους. Πες τους οτι σε τέτοιες περιπτωσεις ο εργαζόμενος αγαπάει την επιχειρηση και προσπαθει για το καλό της, διοτι αντιλαμβάνεται οτι εκει ειναι το ψωμάκι του. Αυτά δε θα έπρεπε να χρειάζεται να τα πει κανείς, φίλε. Θα έπρεπε να να είναι αυτονόητα. Σίγουρα με βοήθησε και η τύχη, δεν ήταν μόνο θέμα ...απίστευτης επιχειρηματικής ευφυίας (αστειεύομαι, έτσι; ). Τα έβαλα κάτω και έστυψα το μυαλό μου, προκειμένου να βρω τρόπο να σταθώ στα πόδια μου και να χτίσω κάτι που θα με εξασφάλιζε σε βάθος χρόνου και στο βαθμό τού δυνατού, αναγνωρίζοντας ότι βασικό μου πλεονέκτημα ήταν το σημαντικά φθηνότερο κόστος ζωής εδώ, σε σχέση με τα δεδομένα τής Ελλάδας. Η αρχική ιδέα απεδείχθη καλή και στην πορεία ακολούθησαν άλλες δύο, άσχετες με την πρώτη (ανήσυχο πνεύμα ο δικός σου, βλέπεις!), που πάνε επίσης καλά. Οι άνθρωποι που εργάζονται για 'μένα, γνωρίζουν ότι βγάζω καλά λεφτά πλέον. Αν τους είχα ριγμένους - ανεξαρτήτως τού ότι, ούτως ή άλλως δεν το ήθελα, μια και το έχω ζήσει στο πετσί μου το ρίξιμο - δε θα το είχαν σε τίποτα ακόμα και να σαμποτάρουν τη δουλειά μου. Εγώ επέλεξα να τους πληρώνω πολύ καλά και να είμαι περισσότερο από τυπικός, στις υποχρεώσεις μου απέναντί τους. Κερδισμένος βγήκα απ' αυτή την επιλογή, πράγμα που στα μάτια μου φαίνεται απολύτως λογικό και αναμενόμενο. Προσπαθούν όλο και περισσότερο - πότε τσάμπα... - για να συνεχίσουν να έχουν το μισθό πού έχουν. Οι άλλες εναλλακτικές τους εδώ, είναι μόλις δύο: Ή ανεργία, ή ...$130,00 το μήνα! Σε κάποιους άλλους, ίσως φαίνεται παράλογο και απίθανο να συμβεί. Σ' αυτούς, ότι και να πω, δεν υπάρχει ελπίδα να καταλάβουν. (σαφως φαντάζομαι θα ειχες και κακους εργαζόμενους, αλλά μιλάω γενικα) Μόλις ...δύο φίλε, αλλά πολύ κακούς! Την έκαναν νωρίς από τη δουλειά μου και τώρα ψάχνονται να χωθούν ξανά. Δεν έχει τέτοια όμως! Όσο καλός είμαι με τους καλούς, άλλο τόσο ...σκυλί μαύρο είμαι με τους σκάρτους!
Cossutius. Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Καμια θεσούλα και για εμάς υπάρχει; Αν ψηνεσαι να πας Γεωργία, όλο και κάτι θα κάνει ο ροκάς πιστευω
deesnider Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Καμια θεσούλα και για εμάς υπάρχει; Υπάρχει, γιατί όχι; Πρέπει να ξέρεις όμως ότι θα υποχρεωθείς να συμβιβαστείς με πολλά - με τα οποία συμβιβάστηκα κι εγώ φυσικά - τα οποία θα σου φανούν απίθανα! Τελείως άλλη νοοτροπία κόσμου (καμία σχέση με τη ...μεσογειακή!), έως και ...προϊστορικές υποδομές σε αρκετούς ακόμα τομείς (έχουμε όμως μπόμπα και πάμφθηνο internet, σχεδόν μηδενική εγκληματικότητα - δε θέλεις να μπλέξεις με τη ντόπια αστυνομία και με το ποινικό σύστημα... - ), οδικό δίκτυο που απαιτεί τουλάχιστον τζιπ αν δε θες να αφήνεις το μισό σου αυτοκίνητο στην άσφαλτο κάθε φορά που θα το κυκλοφορείς (αν δεν έχεις δει γεωργιανή λακκούβα, δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει «λακκούβα στο δρόμο»!), πρέπει να μιλάς τουλάχιστον ρωσικά (τη γεωργιανή γλώσσα δεν τη συζητώ, θα στραμπουλήξεις τον ουρανίσκο σου...) αφού αγγλικά δε μιλάει σχεδόν κανείς και, ίσως το πιο σημαντικό: Τα λεφτά που παίρνουν οι άνθρωποι στις δουλειές μου εδώ, είναι όντως πολύ καλά, αλλά για τα εδώ δεδομένα. Όχι ότι στην Ελλάδα φυσικά είναι καλά πλέον, αλλά όσο να 'ναι αλλιώς έχουμε μάθει... Λοιπόν, μέχρι στιγμής, έχουμε θέσεις για: - Οδηγούς λεωφορείων (mini bus, αλλά και μεγάλων) και τουριστικών πούλμαν - Προσωπικό ξενοδοχείου - Προσωπικό εστιατορίου - Αποθηκάριους και οδηγούς σε αποθήκη ποτών Για πού σε γράφω;
deesnider Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 κάνα μάγειρα θες; Αν είναι καλός, γιατί όχι; Το θέμα είναι...πως θα τον τεστάρω; Θα τού πω «πετάξου μισό λεφτό εδώ δίπλα - ... 2.600 χλμ! - να τα πούμε»;
militarist Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Αν είναι καλός, γιατί όχι; Το θέμα είναι...πως θα τον τεστάρω; Θα τού πω «πετάξου μισό λεφτό εδώ δίπλα - ... 2.600 χλμ! - να τα πούμε»; Ετσι είναι φίλε μου,όταν το αφεντικό μου είναι εντάξει εγώ θα δώσω στην δουλειά το 130%
tehAllantin Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Αν είναι καλός, γιατί όχι; Το θέμα είναι...πως θα τον τεστάρω; Θα τού πω «πετάξου μισό λεφτό εδώ δίπλα - ... 2.600 χλμ! - να τα πούμε»; Μετά απ'αυτό νομίζω πως δεν χρειάζομαι καν CV! Σαν έξτρα αναφέρω την ελληνική και ευρωπαική σημαία στο γιακά, το γεμάτο σιγουριά βλέμμα μου καθώς και το ψηλό χάρτινο καπέλο που προσδίδει ΑΚΟΜΗ περισσότερο κύρος! Που υπογράφω; αααα! Εδιτ, άλλαξα ΚΑΙ γυαλιά από τότε, μου παν περισσότερο!
deesnider Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Μετά απ'αυτό νομίζω πως δεν χρειάζομαι καν CV! Προφανώς κι είναι κλεισμένη η δουλειά! Το μόνο που μένει, είναι να μάθεις τους Γεωργιανούς να τρώνε και κάτι άλλο εκτός από την τοπική κουζίνα... ...Αν καταφέρεις κάτι τέτοιο, δεν έχει εφευρεθεί ακόμα το calculator που θα μπορέσει να υπολογίσει το μισθό σου...
tehAllantin Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Συνδυασμός ρώσικης ρουλέτας με μεσογειακές επιδράσεις it is λοιπόν (θες να φας κάτι άλλο ή θα παίξεις ρώσικη ρουλέτα; Αυτό εννοούσα! ΠΑΤΑΓΟΣ!)
deesnider Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 αααα! Εδιτ, άλλαξα ΚΑΙ γυαλιά από τότε, μου παν περισσότερο! ...και μού βάζεις φωτογραφία με τα παλιά γυαλιά; Αααα! Δε μας βλέπω να τα πηγαίνουμε καλά...
tehAllantin Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 κοίτα, δεν ήμουν απόλυτα ειλικρινής ... Πλέον δεν εργάζομαι σε 5στερα ξενοδοχεία και έχω ψιλοαλητέψει. Αξυρισιές κλπ, καταλαβαίνεις. Ούτε καπέλα να πουλάω μούρη ούτε σημαιες.. Άσε, ξέπεσα! Ερώτηση σοβαρή, οφτοπικ, σορρυ τους υπολοιπους, ΟΧΙ δεν στελνω πμ. Τι είναι αυτό που κάνει τους Γεωργιανούς (και κατ'επέκταση βέβαια την ανθρωπότητα) να προτιμά τοπικά εδέσματα; Πόσοι από τους Γεωργιανούς τρων για να καλύψουν βιολογικά την ανάγκη για φαγητό, πόσοι για να καλυψουν βιολογικά την ανάγκη για φαγητό σε συνδιασμό με μία έξοδο και πόσοι για να "ανακαλυψουν" νεους γευστικούς ορίζοντες; Μία κοινωνία, ειδικά μία φτωχή κοινωνία είναι ευκολότερο να προσκολλάται στην "τοπικη κουζίνα" καθώς αισθάνεται ασφάλεια για την επιλογή του. Εσύ ίσως μπορέσεις σιγά σιγά να μπολιάσεις την τοπική κουζίνα με "κάτι άλλο" και σίγουρα να "διαφημίσεις" αυτο το αλλο σαν κάτι καινοτόμο, νόστιμο και σίγουρη επιλογή για να γεμίσει το στομάχι ευχάριστα αλλά και διαφορετικά. "Κουλ"!! Φέρε το λαιφστάιλ στη Γεωργία γκαντάμετ! (οκ ξεφεύγω!). Δυστυχώς δεν έχω ιδέα από την τοπική κουζίνα έτσι ώστε να μπορούσα να σκεφτώ μία διαφορετική προσέγγιση πάνω της
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα