Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακόμα κι έτσι όπως λέει ο τίτλος να είναι η κατάσταση, το κόστος αντικατάστασης είναι είναι μικρό. Παρ' όλα αυτά θα ήθελα να ρωτήσω, αν είναι σκόπιμο να ελέγξω οτιδήποτε. Το λοιπόν:

Έχω δύο ίδια εσωτερικά sata dvd recorders (Sony Optiarc ...κάτι!) στο δεύτερο υπολογιστή, τα οποία έχω αγοράσει εδώ και κάνα τριάρι χρόνια (τα χρησιμοποιούσα και σε προηγούμενο σύστημα). Τα λεφτά τους τα έχουν βγάλει με το παραπάνω, δεδομένου ότι γράφω τα dvd με τις εκατοντάδες.

Μέχρι και χθες το βράδυ, λειτουργούσαν κανονικά και τα δύο. Το μόνο που είχα παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό (ίσως να ήταν δείγμα ότι αργοπέθαιναν...), ήταν ότι όταν πατούσα burn στο πρόγραμμα εγγραφής, καθυστερούσε αρκετά (γύρω στο ενάμισι λεπτό) να γεμίσει το buffer level και να ξεκινήσουν να γράφουν. Η εγγραφή πάντως ολοκληρωνόταν επιτυχώς τελικά.

Σήμερα που επιχείρησα να ξεκινήσω την αποσυμφόρηση τού σκληρού, γράφοντας κάποια περιεχόμενα σε δισκάκια (dvd video φτιαγμένα με το convert-x to dvd), δεν κατάφερα να γράψω ούτε ένα. Η εγγραφή ξεκινούσε με την καθυστέρηση που περιγράφω πιο πάνω και, δευτερόλεπτα αργότερα, κατέληγε σε fail και καμένο δισκάκι. Δοκίμασα διαφορετικές ταχύτητες εγγραφής, διαφορετικές μάρκες δισκάκια και δύο διαφορετικά προγράμματα, με τα οποία έγγραφα κανονικά μέχρι χθές: Το burn aware free και μια «βασική» έκδοση τού nero που συνόδευε τα dvd recorders. Το αποτέλεσμα σε κάθε απόπειρα, ήταν να πετάξω καμιά δεκαριά δισκάκια και είπα να ρωτήσω εδώ: Πετάω και τα dvd-recorders, ή είναι σκόπιμο να τσεκάρω κάτι πριν;

Διευκρινίσεις:

- Στην ανάγνωση δίσκων (είτε DVD VIDEO, είτε data), δουλεύουν κανονικά και τα δύο (βλέπω κανονικά ταινίες με το power dvd και έχω κανονικά πρόσβαση στα περιεχόμενα κάθε δίσκου).

- Τα συμπτώματα που περιέγραψα (αδυναμία εγγραφής, καθυστέρηση έναρξης), άρχισαν μαζί και για τα     δύο.

- Αν έχει κάποια σημασία, το μηχάνημα που τα έχω επάνω τρέχει XP pro, έχει 3 GB μνήμη και δύο sata δίσκους, 250 GB (λειτουργικό) και 1 TB (αποθήκη).   

Δημοσ.

Αν και μαλλον οπως τα λές παίζει να τα έφτυσαν οσο αφορά το γράψιμο κανε μερικά πράγματα οπως να αλλάξεις sata καλώδια και θύρες , δοκίμασε το καθένα μονο του στον υπολογιστή αν μπορεί να γράψει , δοκίμασε και τα 2 σε αλλο υπολογιστή αν υπάρχει και δες στο site της εταιρίας αν παίζει καποιο firmware update.

Στο δικό μου στο laptop παντως δεν λειτουργεί πια σαν αντιγραφικό παρα μονο σαν reader δηλαδή απλα δεν μπορεί να γράψει πια cd

Δημοσ.

Φίλε SPANK, ευχαριστώ για την απάντηση. Δοκίμασα όλα όσα πρότεινες, εκτός από το να τα βάλω σε άλλο υπολογιστή. Δεν άλλαξε κάτι. Το μόνο άλλο διαθέσιμο μηχάνημα που έχω, είναι το «καλό» μου, το οποίο δε γουστάρω να το κατσαβιδιάσω γι' αυτό το λόγο! :-D

Φθηνά πράγματα είναι, οπότε θα πεταχτώ αύριο να πάρω δυο καινούργια και θα τελειώσει το παραμύθι. Παρεμπιπτόντως, στα κοντινά μου μαγαζιά, βρίσκω samsung και lg. Πιστεύεις ότι είναι σκόπιμο να προτιμήσω κάποια απ' τις δύο μάρκες;

Δημοσ.

Εγώ θα σου έλεγα αν και πολλοι θα διαφωνήσουν να κοιτάξεις και σε Plextor μεριά , ok μπορεί να μην ειναι οπως παλιά η plextor αλλα για εμένα παραμένει αξιόπιστη και την χρησιμοποιώ χρόνια με πολλά μοντέλα οσο αφορά τα recorders, απο την αλλη μπορείς να παρεις και κατι πιο φθηνό να κανεις την δουλειά σου

Edit :

http://www.plextor-digital.com/index.php/en/Internal-DVD+/-RW/px-891sa.html

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200013644

Δημοσ.

Προσωπικά φίλε, κάθε άλλο παρά θα σε ...έκραζα, για την πρόταση περί Plextor. Έχει αφήσει και σ' εμένα άριστες εντυπώσεις. 

Το πρώτο μου CD-reader καθώς και το πρώτο μου CD-recorder ήταν Plextor ...SCSI(!) και τα δύο πρώτα DVD-recorders επίσης (IDE μεν, Plextor δε...). Τα δύο SCSI, δεν τα έχω πλέον πάνω σε μηχάνημα, αλλά τα έχω κρατήσει για ...συναισθηματικούς λόγους(!) και είναι ακόμα σε άριστη λειτουργική κατάσταση!

Εδώ πού είμαι όμως δεν είναι διαθέσιμα και, για δυο DVD-recorders, δε μπαίνω στη διαδικασία παραγγελίας από Ελλάδα ή αλλού και σε αναμονές παραλαβής. Αν δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά μεταξύ samsung και lg, θα πάρω μια απ' τις δύο μάρκες με ...κορώνα-γράμματα! Να είσαι καλά!

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασες άλλα δισκάκια;

Κι εγώ plextor είχα, αλλά πλέον δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτά. Τα Dvd-rw έχουν γίνει αναλώσιμα. Πάρε κάτι σε LG, αν τελικά τα αλλάξεις.

Δημοσ.

Δοκίμασες άλλα δισκάκια;

Κι εγώ plextor είχα, αλλά πλέον δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτά. Τα Dvd-rw έχουν γίνει αναλώσιμα. Πάρε κάτι σε LG, αν τελικά τα αλλάξεις.

Δοκίμασα 2-3 μάρκες σε δισκάκια (verbatim, maxell & that's), αλλά η κατάσταση ήταν ίδια με όλα. Των recorders πρόβλημα είναι λογικά και δεν είναι περίεργο τελικώς. Μέσα σε τρία χρόνια, πρέπει να έχουν γράψει πάνω από ...5.000 dvd!

Όσο για το ποια μάρκα θα επιλέξω τώρα...ιδέα δεν έχω! Από lg έχω ...ανάμικτη εμπειρία! Έχουν περάσει 2 lg dvd rw απ' τα χέρια μου. Το πρώτο βγήκε σκυλί. Το δεύτερο ψόφησε σε λιγότερο από 6 μήνες. Μάλλον θέμα τύχης είναι... 

Δημοσ.

Οσο αφορά τα δισκάκια δοκίμασε και taiyo yuden η τα jvc τα χρυσά που τα φτιάχνει επίσης η ιδια εταιρία (taiyo yuden)

Δημοσ.

Μέσα σε τρία χρόνια, πρέπει να έχουν γράψει πάνω από ...5.000 dvd!

Δεν έχεις αφήσει ταινία για ταινία δηλαδή. Ακόμα και του Bollywood γράφεις; :huh:

Και πολύ κράτησαν τόσο.

Δημοσ.

Δεν έχεις αφήσει ταινία για ταινία δηλαδή. Ακόμα και του Bollywood γράφεις; :huh:

Και πολύ κράτησαν τόσο.

Τού Bollywood τις αγοράζω σε αυθεντικά blu-ray. Ειδικά σ' αυτή την έκφανση τής τέχνης τού κινηματογράφου, αξίζει η υψηλότερη δυνατή ποιότητα, οπότε όπως καταλαβαίνεις, αυτές δεν ευθύνονται για τη φθορά. Πάντως είναι αλήθεια ότι γράφω υπερβολικά πολλά δισκάκια διότι, εκτός από το δικό μου κόλλημα...εχτελούντε κε παραγκελίε τρείτον...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...