Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως αν κάποιος άσχετος διαβάζει αυτο το τοπικ, θα μπορέσει ευκολα να αντιληφθεί οτι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται να κάνει το νόμιμο αλλά το πιο εύκολο...

Το 90% συμβουλευει να ξεφορτωθεί ο άνθρωπος το χαρτονόμισμα, τη στιγμή που η νομιμη λύση είναι  η Τράπεζας της Ελλάδος.

ναι.. εδώ όταν πας να κάνεις κάτι νομιμο βρίσκεις και τον μπελά σου.. και όχι μόνο με πλαστά..

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι.. εδώ όταν πας να κάνεις κάτι νομιμο βρίσκεις και τον μπελά σου.. και όχι μόνο με πλαστά..

Δεν αντιλέγω...μονο που εδω δε συζητάμε για πλαστο χαρτονομισμα..

Πάντως απ όσο θυμάμαι, όλες οι τράπεζες ηταν υποχρεωμένες να δέχονται τα φθαρμένα, ακόμα και τα μισά...

Και αν δε το κάνουν, ειναι λογω μπελαλιδικης δουλειάς. Τωρα βεβαια δε ξέρω αν έχει βγάλει καμια νέα εγκυκλιο η Τρ. Ελλάδος.

Δημοσ.

Με έχει απασχολήσει πολλές φορές αυτό το θέμα, το 2006 είχαν εντοπίσει ένα 50ρικο πλαστό σε supermarket και έγινε φασαρία με την γιαγιά μου γιατί της κράτησαν το χαρτονόμισμα, και είχε συμβεί και 2η φορά αυτό, από τότε ψάχνω αν υπάρχει κάποια επίσημη διαδικασία που τηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις ώστε να διαπιστωθεί αν το χαρτονόμισμα ήταν πλαστό ή όχι.

Σε φίλο μου που το έδωσαν 50ρικο σε μεροκάματο και έσπαγε μάτι οτι κάτι παιζόταν με το 50ρικο, πήγε να το καταθέσει στην τράπεζα εντοπίστηκε οτι ήταν πλαστό και κάλεσαν την αστυνομία. Σε μια 2η φορά του ξαναέδωσε παρόμοιο χαρτονόμισμα το αφεντικό και ζήτησε να του δώσει ένα άλλο. Μάλιστα το αφεντικό έλεγε χέστο δεν πειράζει αν βγήκε πλαστό (το καταλάβαμε οτι κανεις λαμογιές)...

Μερικές φορές τυχαίνει τόσο σε μένα όσο και στη μητέρα μου να έχουμε φθαρμένα χαρτονομίσματα. Άλλες φορές τα πάμε στην ΤΤΕ άλλες πάμε να τα δώσουμε σε σουβλατζίδικο, αλλά τους το λέμε οτι είναι φθαρμένο και αν τους πειράζει να τους δώσουμε άλλο, οι περισσότεροι δεν λένε όχι. Γενικά δεν είναι ωραίο να ξεφορτώνουμε από πάνω μας το πρόβλημα και να το μεταφέρουμε στον άλλον.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά δεν είναι ωραίο να ξεφορτώνουμε από πάνω μας το πρόβλημα και να το μεταφέρουμε στον άλλον.

Amen to that.

Δημοσ.

γκάλοπ:

αν είχατε ένα χαρτονόμισμα που ξέρατε ότι ήταν πλαστό. τι θα κάνατε;

μια περίπτωση να ήταν ένα 10 και μια άλλη να ήταν 50.

Δημοσ.

Αν είναι πλαστό και το πας στην τράπεζα, νομίζω στο παίρνουν και σου δίνουν ένα ζευγάρι @@

Δημοσ.

Πάντως απ όσο θυμάμαι, όλες οι τράπεζες ηταν υποχρεωμένες να δέχονται τα φθαρμένα, ακόμα και τα μισά...

δηλαδη σκιζεις ενα χαρτονομισμα στα δυο και πας με το καθε μισο σε αλλη τραπεζα (μην καρφωθουμε κιολας) και παιρνεις απο ενα ολοκληρο?  :-D

ρε κοιτα να δεις τι μαθαινεις.....

Αν είναι πλαστό και το πας στην τράπεζα, νομίζω στο παίρνουν και σου δίνουν ένα ζευγάρι @@

και οχι μονο, αλλα βρισκεις και το μπελα σου και αντε μετα να αποδειξεις οτι και εσυ επεσες θυμα απο καποιον αλλον που σου το πασαρε...

• Like 2
Δημοσ.

Σκισμένο μου έχει τύχει πολλές φορές, πλαστό όχι. Αν μου τύχαινε εννοείται πως θα το πλάσαρα αλλού. Σιγά μην χάσω λεφτά για το τίποτα, και να βρω και τον μπελά μου, πάλι για το τίποτα

Δημοσ.

Πάνε σε μια τράπεζα. Αν είναι αυθεντικό θα στο αλλάξουν, αν όχι θα κάνεις παρέα στον Παλαιοκώστα...

Δημοσ.

Πάνε σε μια τράπεζα. Αν είναι αυθεντικό θα στο αλλάξουν, αν όχι θα κάνεις παρέα στον Παλαιοκώστα...

ο οποιος αν δεν κανω λαθος ειναι ακομα ελευθερος :D

Δημοσ.

δηλαδη σκιζεις ενα χαρτονομισμα στα δυο και πας με το καθε μισο σε αλλη τραπεζα (μην καρφωθουμε κιολας) και παιρνεις απο ενα ολοκληρο?  :-D

με τις δραχμές άν έκοβες το χειλιάρικο στη μέση ήταν 2 500άρικα.. κυριολεκτικά " μου το χαλάς 2 500άρικα " με το ευρό είναι λίγο διαφορετικά.......

Δημοσ.

Το φθαρμένο χαρτονόμισμα οι τράπεζες
είναι υποχρεωμένες να στο αλλάξουν ακόμα
και αν είναι σκισμένο και λείπει κάποιο

κομμάτι (ολόκληρη την αξία του) . Πρέπει
να έχεις στη κατοχή σου το μεγαλύτερο
από το μισό χαρτονόμισμα.

Αν είναι πλαστό θα πέσει  ...  διακορευτής.

Σιγά μην καλέσουν και την αντιτρομοκρατική.

Δημοσ.

Οχι βέβαια. Πρέπει να ειναι το μεγαλυτερο κομμάτι του και ένα συγκεκριμένο μέρος αυτου.

Και μάλιστα έμαθα οτι μπορει να γινει σε οποιαδηποτε τράπεζα.

Ειναι υποχρεωμένοι βάση οδηγιας της Τρ. Ελλάδος απο το 2002 η οποία δεν έχει αλλάξει (εκτός και αν κάποιος γνωριζει κάτι πιο προσφατο)

Δημοσ.

έχει τύχει περίπτωση πάντως σε θείο μου να πάρει πλαστό 20άρι από την ίδια την τράπεζα!!!

Τους το πήγε πίσω βέβαια την επόμενη ημέρα αλλά ούτε αστυνομίες ούτε άλλα τέτοια που λέγονται εδώ

Του το αλλάξανε και όλα οκ (αν και η αλήθεια είναι μετά από αρκετή φασαρία αλλά οκ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...