Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μη λέμε αηδίες,μια χαρά πόλη είναι η Αθήνα.
Και στο Παρίσι έχω πάει,και στη Κοπεγχάγη και στην Κωνσταντινούπολη.
Όλες τους είχαν άσχημα σημεία, άσχημες ή βρώμικες συνοικίες.
Μην σας πιάνει το βλαχοκόμπλεξ τύπου "είναι η πιο άσχημη!!!!11111"
γιατί απλά δεν είναι,και αν δεν την μπορείτε τα μπογαλάκια σας και σε 
άλλη παραλία.

Τώρα στο θέμα μας. Έχω κάνει πολλά κασκαντεριλίκια δηλαδή βράδυ σε 
Εξάρχεια με μια φίλη όπου μας επιτέθηκε ένας άστεγος, κοντά στον σταθμό
Λαρίσης έχω δει διάφορα όταν γύρναγα από συναυλίες, από Ομόνοια στην Κάνιγγος 
μόνη μου για να πάω σε συναυλία πάλι... Δεν έχω πάθει τίποτα, πέρα από τρομάρες.
Γυναίκα είμαι, όμως είμαι ψηλή και περπατάω πάντα αποφασιστικά και όχι φοβισμένα.

2 είναι οι χειρότερες περιοχές για μένα Πατήσια προς Κολιάτσου και αυτή που επισκέφθηκα
σχετικά πρόσφατα, τον Κολωνό. Τον οποίο επισκέφθηκα μέρα μεσημέρι κιόλας. Τι άσχημη
περιοχή,τι βρωμιά, με έπιασε ανησυχία.

• Απαντ. 274
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πιο άσχημη δεν ξέρω αν είναι, είναι όμως άσχημη, και με πολλά προβλήματα, απ' όλες τις απόψεις.

Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχουν τρομερά μέρη να επισκευθείς και να βολτάρεις.

Όμως το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Καλό θα ήταν, να το βλέπουμε όσο μπορούμε πιο αντικειμενικά, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

Π.χ. αν πεταχτεί ο Anorymous και εκθειάσει τον Κολωνό σε απάντηση της kate89 επειδή ζει εκεί, δε θα μου πει κάτι..

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 3
Δημοσ.

Η Αθήνα έχει μεγάλα μειονεκτήματα αν είσαι κάτοικος και μεγάλα πλεονεκτήματα αν είσαι τουρίστας (ή φοιτητής) Απλά απέφυγε τις πειροχές γύρω από Ομόνοια, Μεταξουργείο, Βάθης τις βραδινές ώρες. Τα υπόλοιπα μέρη που γράφουν απλά έχει φτώχεια, αλλοδαπούς και άστεγους, με λίγη κοινή λογική δεν θα έχεις πρόβληματα.

• Like 2
Δημοσ.

Όπα για πες? Μένω παιραιά και από ΗΣΑΠ και κάτω είναι αρκετά ήσυχα. Ο Πειραιάς είναι σαν κωμόπολη. 

κοίτα μια φορά φοβήθηκα για την ζωή μου στην αθηνα ήταν όταν είχα πάει για μπύρες πειραιά (2010) κ επειδή είχε και μπάσκετ(προφανώς δεν μας ένοιαζε) κ ένας φίλος φόραγε πράσινη μπλόυζα φάγαμε μπουκάλια πάνω στις μηχανές κ να έχεις μηχανακια(καμια 10αρια) να σε κυνηγάνε γιατί για μια πρασινη μπλούζα true story δεν τρολλάρω

Δημοσ.

Δυστυχώς έτσι είναι, υπάρχουν κάποια ασπόνδυλα που μπορούν να σου επιτεθούν μόνο και μόνο επειδή δεν τους αρέσει το χρώμα της μπλούζας σου...Αφού δεν σας έπιασαν να πάει αλλού το πράγμα  πάλι καλά.

Εγώ πάντως μένω μπραχάμι και θεωρώ τα νότια προάστεια το καλύτερο μέρος από όλες τις απόψεις...Είναι πιο ήρεμα, δεν κυκλοφορεί "υπόκοσμος", έχουν λίγο περισσότερο πράσινο,κτλ...Επίσης άμα μένεις χαμηλά (προς καλαμάκι) και ψηλά σε πολυκατοικία, βλέπεις και λίγο θάλασσα. Φυσικά, υπάρχουν και τα μέρη που τη νύχτα είναι επικίνδυνα (παρκάκια, μικρές πλατείες, κτλ) αλλά γενικά αυτές οι περιοχές στα νότια, είναι από τις πιο "νορμάλ".

Στο κέντρο μου άρεσει πολύ να βγαίνω αλλά όσο νυχτώνει βλέπεις πολλούς περίεργους να κυκλοφορούν, κάτι που δεν το γουστάρω καθόλου...Δεν θα μπορούσα να μείνω εκεί δηλαδή και το λέω εγώ που γενικά δεν ψαρώνω εύκολα..Πόσο μάλλον μια κοπέλα που κυκλοφορεί και μόνη της.

Δημοσ.

πφφ καλά Λαμία ήμουν το 2010 έξω από τυροπητάδικο και περίμενα φίλους να πάρουν πράγματα. Αγνάντευα τυχαία δεξιά αριστερά και περνάει ένα παλικάρι με μηχανάκι και παρκάρει εκεί μπροστά. Έρχεται και μου λέει ήσουν χθες το βράδυ στο τάδε μαγαζί?? Το κοιτάζω προσπαθώ να τον θυμηθώ τίποτα εγώ. Στο μαγαζί που λέει δεν έχω πάει ποτέ. Εν το μεταξύ έχει τα κλειδιά στο χέρι με το ένα κλειδί να προεξέχει και να είναι έτοιμος να μου την ρίξει. Με ρωτάει τι ομάδα είσαι?? Πάλι καλά που είμαι ΜΠΑΟΚ και κατάλαβε ότι κάτι πάει λάθος. Μαζεύτηκαν και οι άλλοι από μέσα φίλοι να δούνε τι έγινε και τελικά έφυγε. Μετά έμαθα ότι ένας που μου έμοιαζε είχε πει κάτι για τον Ολυμπιακό την προηγούμενη μέρα σε εκείνο το μαγαζί. 

• Like 2
Δημοσ.

πφφ καλά Λαμία ήμουν το 2010 έξω από τυροπητάδικο και περίμενα φίλους να πάρουν πράγματα. Αγνάντευα τυχαία δεξιά αριστερά και περνάει ένα παλικάρι με μηχανάκι και παρκάρει εκεί μπροστά. Έρχεται και μου λέει ήσουν χθες το βράδυ στο τάδε μαγαζί?? Το κοιτάζω προσπαθώ να τον θυμηθώ τίποτα εγώ. Στο μαγαζί που λέει δεν έχω πάει ποτέ. Εν το μεταξύ έχει τα κλειδιά στο χέρι με το ένα κλειδί να προεξέχει και να είναι έτοιμος να μου την ρίξει. Με ρωτάει τι ομάδα είσαι?? Πάλι καλά που είμαι ΜΠΑΟΚ και κατάλαβε ότι κάτι πάει λάθος. Μαζεύτηκαν και οι άλλοι από μέσα φίλοι να δούνε τι έγινε και τελικά έφυγε. Μετά έμαθα ότι ένας που μου έμοιαζε είχε πει κάτι για τον Ολυμπιακό την προηγούμενη μέρα σε εκείνο το μαγαζί. 

Βασικά ήταν ότι πρέπει για βραχολιάκια ο τύπος.. και για πολύ ξύλο όσο θα κρατείτο στο Τμήμα και μετά θα ήταν Παναγία. Γίναμε ζούγκλα δυστυχώς...

Δημοσ.

Βασικά ήταν ότι πρέπει για βραχολιάκια ο τύπος.. και για πολύ ξύλο όσο θα κρατείτο στο Τμήμα και μετά θα ήταν Παναγία. Γίναμε ζούγκλα δυστυχώς...

Ε πιθανό να κατέληξε κάπως έτσι....:)

Δημοσ.

κοίτα μια φορά φοβήθηκα για την ζωή μου στην αθηνα ήταν όταν είχα πάει για μπύρες πειραιά (2010) κ επειδή είχε και μπάσκετ(προφανώς δεν μας ένοιαζε) κ ένας φίλος φόραγε πράσινη μπλόυζα φάγαμε μπουκάλια πάνω στις μηχανές κ να έχεις μηχανακια(καμια 10αρια) να σε κυνηγάνε γιατί για μια πρασινη μπλούζα true story δεν τρολλάρω

αλλοδαποί θα ήτανε

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε είναι απλό, χρησιμοποίησε την κοινή λογική όταν θα επιλέξεις περιοχή. 

Περιοχές που γίνονται συνέχεια φασαρίες με αστυνομικούς vs αναρχικούς, Αλβανούς vs Πακιστανούς, πρεζάκια vs κατοίκους κλπ βγαίνουν επί τόπου από την λίστα των επιλογών. Θες να σκάνε δακρυγόνα κάτω από το σπίτι σου και να μην μπορείς να αναπνεύσεις στο σαλόνι σου; Η να σέρνονται πρεζόνια στην είσοδο της πολυκατοικίας σου και να κινδυνεύεις να πατήσεις ενέσεις, αίματα και ακαθαρσίες; 

Επίσης περιοχές που έχουν πολλούς τσιγγάνους τις βγάζεις από την λίστα γιατί οι τσιγγάνοι σπάνια φέρνουν κάτι το θετικό στις γειτονιές που ζούνε/καταπατούν. 

Τις υπόλοιπες περιοχές αξιολόγησε τις με βάση τις συγκοινωνίες, τα ενοίκια και το προσωπικό σου γούστο.

Σε γενικές γραμμές μαλακίες γίνονται και κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα πάθεις ποτέ τίποτα. Μην κυκλοφορείς σε περίεργα μέρη και έχε το νου σου με ποιόν κάνεις παρέα. Εγώ φίλε τόσα χρόνια στην Αθήνα με ξενύχτια μέχρι τις 6-7 το πρωί, συναυλίες σε άκυρα μέρη κλπ δεν έχω πάθει ποτέ τπτ. Και δεν είμαι και κανένας τύπος που με βλέπεις και χέζεσαι... :D

• Like 1
Δημοσ.

Σε μια μικρή περίοδο λίγο μετά τον 15αύγουστο που κυκλοφορούσα κέντρο με έναν φίλο για βόλτες πιστεύω ήταν η χειρότερη φάση του κέντρου σε όλο το έτος. Τότε που είχε αραιώσει ο κόσμος γιατί έφευγε στα εξοχικά του, είχανε απλωθεί σε πολλούς δρόμους ζητιάνοι και ναρκομανείς, σχεδόν σε κάθε κεντρικό δρόμο ανά μερικά τετράγωνα ζητούσαν ψηλά. Σε διάφορα κτίρια καθόντουσαν πρεζάκιδες για να πάρουν την δόση τους. Και μέσα στα εξάρχεια πάλι το ίδιο, μέχρι και στην μέση ενος πεζοδρομίου καθόντουσαν, περνούσαν κάτι Γάλλοι τουρίστες και τους ζητούσαν λεφτά. Υπήρχε η κλασσική αφόρητη ζέστη με την αποπνικτική ατμόσφαιρα και οι κατσαρίδες που κυκλοφορούσαν και στα πεζοδρόμια το βράδυ....

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...