Basilhs23___ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Λοιπόν, επειδή διαμένω Εξάρχεια και κυκλοφορώ γενικά σε κέντρο μεταξουργείο κτλπ. Σου συνιστώ τα εξής: Απέφυγε όλες τις παρακάτω περιοχές του Δήμου Αθηναίων. Εξάρχεια, Αγ. Παντελεήμονα, Ομόνοια, Μεταξουργείο, Αττική, Πλ. Αμερικής, Σεπόλια, Κυψέλη, Άνω κ Κάτω Πατήσια, Πλ. Βάθης, Παγκράτι. Γενικά όλος ο δήμος Αθηναίων έχει πρόβλημα αλλά σε αυτές τις περιοχές γίνεται ο χαμός και για κάποιον που έρχεται από άλλο μέρος της Ελλάδας και δεν έχει συνηθήσει σε αυτά δεν θα του αρέσουν. Και δεν ειναι το θέμα αμιγώς αν θα σε κλέψουν αλλά γενικότερα η ζωή και η κατάσταση που θα βλέπεις γύρω σου. Στα εξάρχεια γενικά δεν ακούω πολλά περιστατικα κλοπών ληστειών συγκριτικά πάντα με άλλες περιοχές. Άλλα όποιος δεν μένει εξάρχεια δεν έχει ιδεα τι συμβαίνει τον τελευταίο 1μιση μήνα. Έχουν ξεχυθεί ναρκομανείς και πρεζάκια στις εισόδους των πολυκατοικιών και κοιμούνται το βράδυ, το πρωϊ βρίσκουμε βρωμιές αίματα και λεμονόκουπες και πλέον οι κάτοικοι τους φωνάζουν και τους βρίζουν από τα μπαλκόνια. Μερικοί πρεζάκιδες όταν κατέβηκαν και πήγαν να τους διώξουν κάτοικοι πέταξαν μπουκάλια και τα εσπασαν πάνω στα αμάξια για εκφοβισμό και καλά. Μάλιστα την τελευταία εβδομάδα πολύ νωρίς 5-7 το πρωϊ πλακώνονται επί της Τοσίστα που μένω διάφοροι Αλβανοί με άλλους μετανάστες αφρικάνους και πακιστανούς. Σε άλλο δρόμο που μένει φίλος μου γίνονται φασαρίες από μεθυσμένους. Πολλές φορές γίνονται επισόδια με αναρχικούς και ματατζίδες και σκάνε βόμβες κρότου λάμψης δακρυγόνα και βρωμάει όλος ο τόπος και δακρύζουν τα μάτια. Η ζωή στα Εξάρχεια δεν είναι καλή πλέον ασχέτως αν έρχεται κόσμος και αν τα έχεις όλα δίπλα σου (μαγαζιά καταστήματα σουπερ μαρκετ φαγάδικα κτλ), ούτε ασφάλεια υπάρχει, μπορεί να έχεις το αμάξι σου και να στο σπάσουν. Αν καλέσεις αστυνομία το πιθανότερο είναι να μην ασχοληθούν γιατί τέτοια περιστατικά είναι άπειρα και δεν κατεβαίνουν κιόλας γιατί βρίσκονται οι αναρχικοί. Όλο το κέντρο της Αθήνας είναι σκατά και δεν υπάρχουν ελπίδες να γίνει καλύτερο. Κοίτα καλύτερα για περιοχές ανατολικών και δυτικών προαστίων (και όχι οτι και εκεί δεν κλέβουν, αλλά είναι καλύτερα). 4
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Basilhs23 με προλαβες: επανω που θα εγραφα, οτι η τοξικομανια [και οσα κουβαλαει],δεν ειναι ευκολη κατασταση -και καθολου "exotic". Η Τοσιτσα για παραδειγμα, δεν ητανπαντοτε ετσι -μιλαμε για "ακριβοδρομο" φουλ σε δικηγορικα γραφεια, αρχιτεκτονες κλπ.Τελος, σε σχεση με ασφαλεια ειδικα, η αστυνομικη παρουσια ερχεται 2η & καταιδρωμενη:εκτος κι αποφασισουν να διαθεσουν τον τρελο αριθμο ατομων, σημαντικοτερο παραμενειτο ποιοι ειναι οι μονιμοι κατοικοι της περιοχης και πως βιοποριζονται, ποιοι ακομη ειναι οι"φιλοξενουμενοι" της μονιμα & παροδικα [και ποιοι <αισθανονται ανετα> να κινουνται εκει]
periergos90 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Λίγο πολύ πήρα μια ιδεά...θα το σκεφτώ για νέα Σμύρνη μου ακούστηκε το καλύτερο απ όλα ή για Πειραιά ....για βράδυ που είναι καλά να βγαίνεις? ΜΜΜ μέχρι τι ώρες έχει?
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Basilhs23 με προλαβες: επανω που θα εγραφα, οτι η τοξικομανια [και οσα κουβαλαει], δεν ειναι ευκολη κατασταση -και καθολου "exotic". Η Τοσιτσα για παραδειγμα, δεν ηταν παντοτε ετσι -μιλαμε για "ακριβοδρομο" φουλ σε δικηγορικα γραφεια, αρχιτεκτονες κλπ. Τελος, σε σχεση με ασφαλεια ειδικα, η αστυνομικη παρουσια ερχεται 2η & καταιδρωμενη: εκτος κι αποφασισουν να διαθεσουν τον τρελο αριθμο ατομων, σημαντικοτερο παραμενει το ποιοι ειναι οι μονιμοι κατοικοι της περιοχης και πως βιοποριζονται, ποιοι ακομη ειναι οι "φιλοξενουμενοι" της μονιμα & παροδικα [και ποιοι <αισθανονται ανετα> να κινουνται εκει] Το ξέρω οτι ποτέ δεν ήταν έτσι, μένω από το 99 εδώ. Ακόμα και τότε πρίν 1-2 έτη που έβγαιναν οι δημοσιοκάφροι και έλεγαν οτι γίνεται χαμός στην Τοσίτσα, πότε μου δεν είδα να γίνεται κάτι, περνούσε η μάνα μου κάθε μέρα ανάμεσα στο μουσείο και το πολυτεχνείο και δεν έβλεπε τίποτα. Αλλά τέτοιο πράγμα που συμβαίνει φέτος από τότε σχεδόν που έφυγαν τα κρύα του Χειμώνα δεν το έχω ξαναδεί. Υποθέτω οτι φταίνε 2 πράγματα, είτε μιλάμε για μετακινούμενες πιάτσες που φεύγουν από τον έναν δρόμο και έρχονται στον άλλον, είτε μιλάμε για αύξηση πλήθους ναρκωμανών εξαιτίας της κρίσης, στην 2η περίπτωση δύσκολα βλέπω να αλλάζει το πράμα. Ένας φίλος μου μένει Μπενάκη, το βράδυ πλακώνονται μεθυσμένοι εκεί..... periergos90 Κοίτα για Νέα Σμύρνη, μένουν συγγενείς μου εκει, είναι συμπαθητική και ωραία περιοχή έχεις και την ησυχία σου έχεις και τους κεντρικούς δρόμους που μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου. Αν καταφέρεις και βρείς σπίτι εκεί που περνάνε η Ομήρου με μια άλλη που είναι και οι στάσεις του Τράμ, είσαι κομπλέ. Αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τις τιμές των ακινήτων, τα τελευταία χρόνια πρό κρίσης έχει υπάρξει μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα, γκρέμιζαν κάτι παλιές μονοκατοικίες του 50 και έχτιζαν πολυκατοικίες 7-8 ορόφων
phanispal Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Απλά εκφέρουν πολλοί άποψη για Εξάρχεια κ.λπ., που τα επισκέπτονται μόνο για καφέ, ποτό και καμια συναυλία. Από ένα σημείο και μετά, μην τον είδατε τον Παναή, ο καθένας σπιτάκι του να σκέφτεται τι ωραία που πέρασε στη βόλτα του. 2
Dannie Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Εγω μενω Αχαρνων διπλα στην βιλα Αμαλιας δυστυχως ειναι δικο μου το σπιτι οποτε δεν φευγω αλλα προσωπικα δεν αντιμετωπιζω καποιο προβλημα εχω μαθει σχεδον τα παντα(που να περπατας ποιες ωρες ....πως να αντιμετωπιζεις "διαφορους" κ.τ.λ αλλα εχω φοβερο αγχος οταν ερχοντε συγγενεις μου νομιζω οτι πρεπει να τους προστατευσω...δεν θα συμβουλευα κανεναν ειδικα κοριτσι η οικογενεια με παιδια να ερθει στην γυρω περιοχη και γενικα πιστευω οτι το να μενεις σε κεντρικο δρομο ενω παλια ηταν μειονεκτημα τωρα δεν ειναι γιατι και στις καλυτερες περιοχες στα στενα μεσα υπαρχει κινδυνος...!!! Φανταστειτε οτι εγω πληρωνω το ιδιο χαρατσι με διαμερισμα στο Μοσχατο αυτο με ενοχλει πιο πολυ απο ολα κατεστρεψαν το κεντρο το εκαναν γκετο το υποβαθμησαν αλλα στο χαρατσι(φασιστικα) σε κλεβουν αντι να σε πληρωνουν που επιμενεις να μενεις...ξευτιλισμενοι!
Moderators stormrain Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Moderators Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Παιδια επειδη ειδα να αναφερονται τα Ανω Πατησια, θα ηθελα να μου πειτε τι προβλημα υπαρχει και αν γινεται σε ποια σημεια ειδικα. Μενω αρκετα κοντα (προς Γαλατσι), τυγχανει αρκετοι απο τους φιλους μου να μενουν στα Ανω Πατησια και να τους επισκεπτομαι συχνα και γενικα να κινουμαι στην περιοχη και πραγματικα αισθανομαι ασφαλεια ανεξαρτητως ωρας. Για Πλατεια Αμερικης που αναφερθηκε (ειδικα στα χαμηλα στενα τυπου Κυπρου, Λεμεσσου, Φυλης κλπ) και για καποια σημεια της Κυψελης (βλ. σημεια της Δροσοπουλου και καποια αλλα στενα που μου διαφευγουν) το δεχομαι, το εχω βιωσει αλλωστε. Τη δε περιοχη των Εξαρχειων αν και εχω καιρο να παω οποτε δεν ξερω πως ειναι πλεον (γιατι ειναι και λιγο ρευστα τα πραγματα σε αυτον τον τομεα) δεν τη θεωρουσα ποτε επιφοβη (αλλα ισως να εχει αλλαξει αυτο). Γενικα παντως το κυριως Κεντρο ειναι λιγο tricky κατασταση. Μπορει ενα σημειο να ειναι κυριλε κλπ και το αμεσως επομενο (βλ. στενα τυπου Γερανιου/Σωκρατους κλπ) να ειναι οντως πολυ επικινδυνα. Για βραδυ μιλωντας παντα, γενικα τις ωρες που ειναι ανοικτα τα καταστηματα και τα γραφεια δε θεωρω πως υπαρχει ιδιαιτερος κινδυνος αλλα ειναι περισσοτερο θεμα ψυχολογιας. Αλλα οπως και να το κανουμε, καποιος ο οποιος ερχεται απο αλλη πολη, δεν εχει κανεναν λογο να χωθει βραδιατικα στη Σωκρατους για να κοψει δρομο αντι να παρει τη Σταδιου ξερωγω. 1
giorgarello Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Απλά εκφέρουν πολλοί άποψη για Εξάρχεια κ.λπ., που τα επισκέπτονται μόνο για καφέ, ποτό και καμια συναυλία. Από ένα σημείο και μετά, μην τον είδατε τον Παναή, ο καθένας σπιτάκι του να σκέφτεται τι ωραία που πέρασε στη βόλτα του. Δεν κινδυνεύεις από τα πρεζάκια γιατί αυτό ακούστηκε σαν επιχείρημα. Προσωπικά, προτιμώ να βλέπω πρεζάκια παρά κάγκουρες. Από το μόνο πράγμα που κινδυνεύεις σε αυτή την περιοχή είναι από τους ματατζήδες. Έχω φιλοξενηθεί 1 μήνα σε ένα φίλο μου εκεί, συν οτι έχω βγει αρκετές φορές, δεν είμαι Αθηναίος και λυπάμαι που ακούγονται αυτά από ανθρώπους που υποτίθεται έχουν φάει την Αθήνα με το κουτάλι. Γνώμη μου, μακριά από Ομόνοια όσο μπορείτε αν και τελευταία είναι καλύτερα νομίζω.
HALF EVIL Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Τελικά υπάρχει περιοχή που να είσαι ασφαλής στην Αθήνα σήμερα; Εγώ έζησα από 1987-1996 Αχαρνών και Ηπείρου κοντά και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Τώρα φίλος που έμενε εκεί άφησε το σπίτι του κλειστό και ανοίκιαστο και πήγε Νέα Φιλαδέλφεια με ενοίκιο και μου λέει ότι είναι πολύ καλά. Τότε η μόνη διασκέδαση που μου άρεσε ήταν συναυλίες στο ΡΟΔΟΝ και μετά ποτό στα Εξάρχεια, ή στα Ιλλίσια. Δεν κινδυνεύεις από τα πρεζάκια γιατί αυτό ακούστηκε σαν επιχείρημα. Προσωπικά, προτιμώ να βλέπω πρεζάκια παρά κάγκουρες. Από το μόνο πράγμα που κινδυνεύεις σε αυτή την περιοχή είναι από τους ματατζήδες. Έχω φιλοξενηθεί 1 μήνα σε ένα φίλο μου εκεί, συν οτι έχω βγει αρκετές φορές, δεν είμαι Αθηναίος και λυπάμαι που ακούγονται αυτά από ανθρώπους που υποτίθεται έχουν φάει την Αθήνα με το κουτάλι. Γνώμη μου, μακριά από Ομόνοια όσο μπορείτε αν και τελευταία είναι καλύτερα νομίζω. Ο κάγκουρας το πολύ να σε σκοτώσει με την μυρωδιά από το άρωμα. Το πρεζόνι είναι απρόβλεπτο και δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει. Άρα κρατάς την αναπνοή σου για λίγο και περνάς. 2
javavall Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Είναι όλα σχετικά με το τι εμπειρίες έχουμε και τι έχουμε ακούσει. Πχ Ζώ σχεδόν όλη μου τη ζωή στο Παγκράτι και πότε μα ποτέ δεν είχα θέμα. Άπειρο ξενύχτη και βόλτες τα μεσάνυχτα. Από την άλλη μία στο τόσο πετάγομαι Ζωγράφου. Έτυχε 2 φορές να με κλέψουνε, μέρα μεσημέρι τη μία.(ίσως επειδή ξέρουν ότι έχει φοιτητές στήνουν καρτέρι) Με βάση αυτό θεωρώ πιο επικίνδυνη περιοχή το Ζωγράφου. Αλλά όπως είπα, όλα είναι σχετικά. Κάποιος μπορεί να ζει όλη τη ζωή του Ζωγράφου όπου να μην του έχει τύχει τίποτα και να αποφεύγει το Παγκράτι. Προφανώς θέλει προσοχή στα "περίεργα" σημεία, όπου και να βρίσκονται. 3
Miracle Worker Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Γενικά αν είσαι άντρας, με φυσιολογικό ανάστημα, χωρίς εξτραβαγκάντζες στην εμφάνιση και δεν κάνεις ταρζανιές μπαίνοντας σε σοκάκια, μια χαρά είσαι παντού. Απέφυγε όλες τις παρακάτω περιοχές του Δήμου Αθηναίων. Εξάρχεια, Αγ. Παντελεήμονα, Ομόνοια, Μεταξουργείο, Αττική, Πλ. Αμερικής, Σεπόλια, Κυψέλη, Άνω κ Κάτω Πατήσια, Πλ. Βάθης, Παγκράτι. Γενικά όλος ο δήμος Αθηναίων έχει πρόβλημα αλλά σε αυτές τις περιοχές γίνεται ο χαμός και για κάποιον που έρχεται από άλλο μέρος της Ελλάδας και δεν έχει συνηθήσει σε αυτά δεν θα του αρέσουν. Παγκράτι δε θα το έβαζα δίπλα στα άλλα που ανέφερες. 9 χρόνια που ζω εδώ δεν έχει υπάρξει ούτε ένα περιστατικό που να μπορούσε έστω και να μου δημιουργήσει υποψίες κινδύνου. Γενικά από ασφάλεια να κυκλοφορείς όλη τη νύχτα χωρίς κίνδυνο θα το έβαζα στις καλές περιοχές. Τώρα από διαρρήξεις και κλοπές δεν ξέρω τι παίζει. P.S. Με πρόλαβε ο συντοπίτης από πάνω. 1
Dannie Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δεν κινδυνεύεις από τα πρεζάκια γιατί αυτό ακούστηκε σαν επιχείρημα. Προσωπικά, προτιμώ να βλέπω πρεζάκια παρά κάγκουρες. Από το μόνο πράγμα που κινδυνεύεις σε αυτή την περιοχή είναι από τους ματατζήδες. Έχω φιλοξενηθεί 1 μήνα σε ένα φίλο μου εκεί, συν οτι έχω βγει αρκετές φορές, δεν είμαι Αθηναίος και λυπάμαι που ακούγονται αυτά από ανθρώπους που υποτίθεται έχουν φάει την Αθήνα με το κουτάλι. Γνώμη μου, μακριά από Ομόνοια όσο μπορείτε αν και τελευταία είναι καλύτερα νομίζω. Δεν θα συμφωνησω μαζι σου....πολλα εξαρτωμενα ατομα γινοντε επιθετικα για την δοση τους και οπως ειπε καποιος ειναι απροβλεπτοι γιατι υπαρχουν οι φιγουρες που φωναζουν απο μακρια οτι εχουν προβλημα αλλα εχω δει ατομα που αν δεν αγοραζαν βελονες απο το φαρμακειο θα ορκιζομουν οτι δεν ειναι χρηστες.Επισης κανουν χρηση οπου θελουν...πετουν τις βελονες οπου θελουν και γενικως οτι θελουν το καταλαβαινω ειναι αρρωστοι κ.τ.λ αλλα ειναι θεαμα αυτο για νεα παιδια ουτε για μεγαλυτερους ειναι καταθλιπτικο γενικα το κεντρο της Αθηνας ειναι μια τεραστια χαβουζα αλλου περισσοτερο αλλου λιγοτερο και ειναι απαγορευτικο για καποιον που εχει οικογενεια...για να φτασει η κατασταση εδω που ειναι μονο επι σχεδιου γινεται....ειχαν εντολες να υποβαθμησουν το κεντρο με οποιοδηποτε κοστος το μελλον θα δειξει γιατι...! 1
KREATOR13 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Ναι αυτα ισχυουν για το κεντρο κεντρο,εγω ζω α.πατησια προς κυψελη μια ζωη και το βραδυ μετα τα μεσανυχτα εχω περπατησει και τη δροσοπουλου και τα στενα αναμεσα αχαρνων και πατησιων απειρες φορες χωρις να συμβει τιποτα.Κυριως αφρικανους βλεπεις.Δεν μπορω να πω οτι νιωθω ανασφαλης αλλα αν ημουν γυναικα μαλλον θα ενιωθα.Ιδιαιτερα περιοχες α.πατησια προς λαμπρινη εκει ειναι εκαλη 1
Miracle Worker Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Προσωπικά δε μου έχει τύχει τίποτα με τοξικαμανείς, πέρα από 3-4 περιπτώσεις σε λεωφορεία, αλλά που δεν αφορούσαν εμένα προσωπικά. Είχα ακούσει όμως κάπου, ίσως και από ξένα μίντια, ότι οι τοξικομανείς είναι από τους κύριους υπεύθυνους για την αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα την τελευταία διετία. Απλά το παραθέτω, μπορεί να μην άκουσα και καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις