Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 274
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

:ph34r:

Επειδη σπουδάζει στην αθηνα δεν σημαίνει οτι πρέπει να μένει και στην αθηνα, θεωρώ περιττό το ποστ σου και κατα συνέπεια και το δικό μου

Δημοσ.

Διαβαζω με προσοχη το θεμα και νιωθω πολυ τυχερος που ζω Θεσσαλονικη.  :-D

Αγνωστες λεξεις και εννοιες τα περισσοτερα απ οσα διαβαζω εδω. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν κινδυνεύεις από τα πρεζάκια γιατί αυτό ακούστηκε σαν επιχείρημα. Προσωπικά, προτιμώ να βλέπω πρεζάκια παρά κάγκουρες. Από το μόνο πράγμα που κινδυνεύεις σε αυτή την περιοχή είναι από τους ματατζήδες. Έχω φιλοξενηθεί 1 μήνα σε ένα φίλο μου εκεί, συν οτι έχω βγει αρκετές φορές, δεν είμαι Αθηναίος και λυπάμαι που ακούγονται αυτά από ανθρώπους που υποτίθεται έχουν φάει την Αθήνα με το κουτάλι. Γνώμη μου, μακριά από Ομόνοια όσο μπορείτε αν και τελευταία είναι καλύτερα νομίζω.

Το οτι εμείς την έχουμε φάει με το κουτάλι φίλε μου δεν σημαίνει οτι πρέπει να συμβουλέψεις τον άλλον να έρθει και αυτός μέσα στα "σκατά" και να τα φάει με το κουτάλι, του λές απλά να μην μπεί στα "σκατά". Για έναν επαρχιώτη λοιπόν που θέλει να κατέβει εδώ δυστυχώς έτσι θα του μιλήσεις για το κέντρο. Ούτε είναι υποχρεωμένος ο άλλος να μάθει με το κουτάλι τι γίνεται σε όλες τις "ύποπτες" περιοχές, πού υπάρχουν πρεζόνια πού το ένα πού το άλλο. Του λές μακρυά από κέντρο και ξεμπερδεύουμε.

Και εγώ που μένω 14 χρόνια Εξάρχεια, δεν με έχουν κλέψει ποτέ, αλλά γίνονται τόσο πολλά και διάφορα από επεισόδια και πρεζάκια που αλλάζει η ψυχολογία σου, και όχι μόνο Εξάρχεια αλλά και τριγύρω. Αν έμενες με νοίκι άνετα θα έφευγες από την περιοχή. Δεν είναι μόνο θέμα εγκληματικότητας είναι και ψυχολογίας η οποία εξαρτάται από πολλά πράγματα που γίνονται σε κάθε περιοχή. Σε άλλες υπάρχουν πολλές κλοπές σε άλλες βλέπεις πολλούς μετανάστες που και αυτό μπορεί να σε επηρεάσει αμα είσαι απο επαρχία και έχεις συνηθήσει αλλιώς, ακόμα και αν δεν είσαι φοβικός και ρατσιστής.

Είχα φίλο μου από Κρήτη που ήθελε να έρθει σπίτι μου μια επίσκεψη αλλά δεν τολμούσε να περάσει από Εξάρχεια γιατί είχε ακούσει οτι είναι η χειρότερη περιοχή, τελικά δεν ήρθε σπίτι και κανονίσαμε να συναντηθούμε σε καφετέρια στο Μεταξουργίο, πρωτού έρθει έψαξε στο ιντερνετ τι παίζει στο Μεταξουργίο και τον έβγαλε σε κάτι σελίδες που έγραφαν για επιχειρήσεις σκούπα κατά μεταναστών κτλ, και μετά με παίρνει τηλ και αρχίζει οτι φοβάται δεν θα περάσει καθόλου από κέντρο και το ένα και το άλλο και δεν μπορούσα να τον μεταπείσω. Άντε να του αρχίσω τώρα, οτι θα περάσουμε απο αλλού που δεν έχει πρεζόνια κτλ. Τελικά συναντηθήκαμε μέσα στο μετρό της Ομόνοιας και από εκεί κατεβήκαμε σε κάτι καφετέριες στο ΤΕΙ.

Δημοσ.

Συγγνώμη, ύποπτες περιοχές θεωρούνται αυτές που έχουν πρεζάκια; Δηλαδή σε μια καλή περιοχή έξω από το κέντρο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μία διάρρηξη; Ειδικά εκεί; Λέω τώρα εγώ.

Δημοσ.

Για διαρρήξεις δεν το συζητάω καν γιατί γίνονται παντού και είναι αυτονόητες πλέον, αλλά μιλάω για τα "extra" της κάθε περιοχής εκτός από διαρρήξεις, υπό αυτή την έννοια εννοώ τς "ύποπτες" περιοχές. Σε αυτά τα extra συγκαταλέγονται πρεζάκια, επεισόδεια με αναρχικούς ΜΑΤ ή πολλές πορείες, παρουσία πολλών μεταναστών.

Δημοσ.

Πέμπτη-Παρασκευή ήμουν Αθήνα, κατεβαίνω 1-2 φορές το χρόνο και έχω γνωστούς που σπουδάζουν κάτω

Γενικά αν είσαι άντρας, με φυσιολογικό ανάστημα, χωρίς εξτραβαγκάντζες στην εμφάνιση και δεν κάνεις ταρζανιές μπαίνοντας σε σοκάκια, μια χαρά είσαι παντού.

Γενικά ισχύει αυτό

• Like 1
Δημοσ.

Εγω εχω φιλο που εμενε στην πλατεια Βαθυς. Το τι ειχανε δει τα ματια του... Να ξυπνανε οικογενειακως τη νυχτα απο πρεζακια που τσακωνονται εξω απ την πορτα (ητανε κ μονοκατοικια-ισογειο) και ξαφνικα ν ακουν ενα μπαμ , και να ναι το εμα πραζακι που χει πεσει πανω στη πορτα. Εχει τραβηξει απειρα βιντεακια και μας εχει δειξει, τρελλα σκηνικα. Μια φορα ητανε δυο πρεζακια και μια ιεροδουλη , το ενα πρεζακι τελειως τυφλα, επεφτε κατω. Να τη βριζει ο αλλος σηκω Μαρια σηκω Μαρια αυτη να μη νιωθει τιποτα, να φωναζει η ιεροδουλης αλλες "συναδελφους"... Ενας χαμος.

Αλλωστε δεν υπαρχει και λογος να παει κανεις σε τεροιες περιοχες. Ακομα και στην Ομονοια ενταξει πες να κατεβεις για ν αλλαξεις γραμμη για το τρενο, αλλα πανω γιατι ν ανεβεις? Τελοσπαντων αν χρειαστει, μονο πρωι

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά ισχύει αυτό

Υπάρχουν δρόμοι που έχουν αναφερθεί ήδη, όπως η Γερανίου, που δεν ισχύει αυτό. Για μένα είναι 50-50 να βγεις σώος από τέτοια στενά. Το πρωί είναι κάπως καλύτερα και το απόγευμα και μετά είσαι μαζοχάρα αν περάσεις.

Δημοσ.

Απλά εκφέρουν πολλοί άποψη για Εξάρχεια κ.λπ., που τα επισκέπτονται μόνο για καφέ, ποτό και καμια συναυλία. Από ένα σημείο και μετά, μην τον είδατε τον Παναή, ο καθένας σπιτάκι του να σκέφτεται τι ωραία που πέρασε στη βόλτα του.

Το σόι λογική είναι αυτή, για να εκφέρει κάποιος άποψη για μία περιοχή πρέπει να είναι κάτοικός της;

Εσύ έχεις άποψη μόνο για την περιοχή που μένεις;

Εγώ που έμεινα μερικά χρόνια στα Εξάρχεια δικαιούμαι να εκφέρω άποψη ή αποκλείομαι επειδή σήμερα πηγαίνω μόνο για την βόλτα μου;  :rolleyes:

Δημοσ.

Μετράει η άποψή σου, αλλά όχι πολύ.

Αν δε μπορείς να καταλάβεις τι λέω, δεν πειράζει.

Ο TS ψάχνει μέρος να μείνει, όχι να πηγαίνει για καφέ.

Δημοσ.

Υπάρχουν δρόμοι που έχουν αναφερθεί ήδη, όπως η Γερανίου, που δεν ισχύει αυτό. Για μένα είναι 50-50 να βγεις σώος από τέτοια στενά. Το πρωί είναι κάπως καλύτερα και το απόγευμα και μετά είσαι μαζοχάρα αν περάσεις.

Συμφωνώ...στην παράθεση που έκανα αναφέρεται το "δεν κάνεις ταρζανιές μπαίνοντας σε σοκάκια"

Κάποιοι όμως ακούνε ομόνοια και φοβούνται να ανέβουν στην πλατεία που σχεδόν πάντα έχει μπάτσους, φουλ φώτα κ.λπ

Δημοσ.

Πάσο, με το «δεν κάνεις ταρζανιές μπαίνοντας σε σοκάκια» νόμιζα ότι εννοούσες ότι δεν κάνεις σα γίδι όταν μπαίνεις σε στενά όπως η Γερανίου, όχι ότι η κίνηση του να μπεις είναι από μόνη της ταρζανιά :Ρ

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...