efo355 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Εγώ που ζώ Καλλιθέα πραγματικά δεν έχω δει τίποτα και ούτε μου έχει συμβεί ποτέ τίποτα. Είμαι εδώ σχεδόν 10 χρόνια.
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Εγω εχω φιλο που εμενε στην πλατεια Βαθυς. Το τι ειχανε δει τα ματια του... Να ξυπνανε οικογενειακως τη νυχτα απο πρεζακια που τσακωνονται εξω απ την πορτα (ητανε κ μονοκατοικια-ισογειο) και ξαφνικα ν ακουν ενα μπαμ , και να ναι το εμα πραζακι που χει πεσει πανω στη πορτα. Εχει τραβηξει απειρα βιντεακια και μας εχει δειξει, τρελλα σκηνικα. Μια φορα ητανε δυο πρεζακια και μια ιεροδουλη , το ενα πρεζακι τελειως τυφλα, επεφτε κατω. Να τη βριζει ο αλλος σηκω Μαρια σηκω Μαρια αυτη να μη νιωθει τιποτα, να φωναζει η ιεροδουλης αλλες "συναδελφους"... Ενας χαμος. Αλλωστε δεν υπαρχει και λογος να παει κανεις σε τεροιες περιοχες. Ακομα και στην Ομονοια ενταξει πες να κατεβεις για ν αλλαξεις γραμμη για το τρενο, αλλα πανω γιατι ν ανεβεις? Τελοσπαντων αν χρειαστει, μονο πρωι Στο Μεταξουργίο που κατέβαινα επί 1 μήνα γιατί παρακολουθούσα κάτι σεμινάρια σε ένα ΚΕΚ εκεί, σε κάποιο δρόμο έχει ναρκωμανείς μαζί με ιερόδουλες. Οι ιερόδουλες σπάνε μάτι αν δείς τι ντύσιμο έχουν, προκλητικό-κουρελέ ντύσιμο και μπάζα εμφανισιακά, δεν είναι και όμορφες γενικά. Συνήθως την ώρα που πας να περάσεις τον δρόμο αυτές περνάνε από δίπλα.... έτσι ψαρεύουν κανέναν πελάτη, έχω δεί και φάσεις το βράδυ στον γυρισμό που πλάκωσαν κάτι γέροι εκεί και διαπραγματευόντουσαν την ταρίφα. Βρέ τα γερόντια, βούρ στις ιερόδουλες και στον ΟΔΙΕ παρακάτω για να τζογάρουν κανένα φράγκο στον ιππόδρομο, κατά τα άλλα, λεφτά από την σύνταξη δεν υπάρχουν..... Εγώ που ζώ Καλλιθέα πραγματικά δεν έχω δει τίποτα και ούτε μου έχει συμβεί ποτέ τίποτα. Είμαι εδώ σχεδόν 10 χρόνια. Μια χαρά είναι εκεί. 1
giorgarello Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Τελικά ρε 'συ βασίλη να περάσουμε από τα Εξάρχεια μετά τις 8 το βράδυ ή θα όχι; Αυτό ρωτάει ο τόπικ στάρτερ.
capten- Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Τα Εξάρχεια είναι ίσως η πιο ασφαλής περιοχή της Αθήνας. Απλά γελάμε. Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω πρόβλημα να κατεβαίνω να πίνω και να πλακώνομαι με τους γλεντζέδες ,αργόσχολους ψευτεπαναστάτες αριστερούς της πολυθρόνας που έχω την ατυχία να γνωρίζω, Κάποιοι που μένουν σε αυτή τη γειτονιά ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Σχετικά με την ασφάλεια πες το σε ενα φιλαράκι μου που του κάνανε καλοκαιρινό το αμάξι του και πολλά άλλα. 2
antonl Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Επίσης το ότι κάποιοι ίσως έχουμε αναπτύξει ανοχές σε διάφορα ασυνήθιστα (για πολλούς) φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω μας, μη θεωρούμε πως έχουν κάνει το ίδιο από default όλοι οι άλλοι. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Τελικά ρε 'συ βασίλη να περάσουμε από τα Εξάρχεια μετά τις 8 το βράδυ ή θα όχι; Αυτό ρωτάει ο τόπικ στάρτερ. Για τον ts, OXI.
N3k21 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Κατεβαίνω στην Αθήνα για σπουδές και έχω ακούσει τα χειρότερα για πολλές περιοχές που το βράδυ είναι επικίνδυνες όπως ομόνοια, εξάρχεια, κυψέλη κλπ και δεν κυκλοφορείς εκεί μετα τις 8....τι ισχύει τελικά είναι τόσο φοβερά όσο ακούγονται τα πράγματα? Για μένα όλα σχετικά είναι. Υπάρχουν σίγουρα περιοχές όπου είναι αντικειμενικά επικίνδυνες και πρέπει να αποφεύγονται. Άλλες έχουν απλά αποκτήσει κακή φήμη λόγω συγκεκριμένων περιστατικών, αλλά δεν τις θεωρώ πραγματικά ζόρικες, ειδικά αν έχεις λίγο το νου σου και δεν "πας γυρεύοντας". Γενικά, καλή περίπτωση θεωρώ περιοχές όπου έχουν μετρό αλλά δεν είναι κοντά σε πιάτσες τοξικομανών ή ιερόδουλων ξέρω 'γω. Το μετρό είναι αρκετά κυριλέ, αντίθετα με άλλα ΜΜΜ δύσκολα θα πετύχεις μέσα "περίεργους"...Είναι επίσης γρήγορο και τα δρομολόγια εκτελούνται χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις. Δεν ξέρω που σπουδάζεις αλλά ψάξου για σπίτι στο Περιστέρι. Νορμάλ ενοίκια, χαμηλή σχετικά εγκληματικότητα πλέον, με αρκετά στέκια για να βγεις χωρίς να ανησυχείς για το πως θα γυρίσεις ξημερώματα σπίτι σου. Με μετρό φτάνεις Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα σε 10-15', Θησείο ή Ακρόπολη σε κανά μισάωρο. Ζωγράφου πας εξίσου εύκολα, αφού φτάσεις Σύνταγμα είναι ένα λεωφορείο υπόθεση. Στα ΤΕΙ στο Αιγάλεω φτάνεις σε 15-20' με ένα λεωφορείο... Επίσης καλή περίπτωση είναι και Ζωγράφου. Χαμηλή σχετικά εγκληματικότητα, κοντά στο κέντρο με λεωφορείο, φοιτητοπεριοχή. Εξάρχεια δεν ξέρω αν θα έμενα μόνιμα. Σαν φοιτητής πάντως δε νομίζω να με χάλαγε. Η καλύτερη περιοχή δεν είναι, αλλά δεν την λες και επικίνδυνη με την κλασσική έννοια του όρου. Θα βλέπεις πάντως καθημερινά ζάκια να γυρνάνε στα χαμένα και ματατζήδες σε μπλόκα. Αν δε σε ενοχλούν τέτοιες εικόνες, ίσως αξίζει να ψαχτείς και για εκεί, κυρίως επειδή έχει πολλά φοιτητικά στέκια. Απέφυγε Μεταξουργείο, Κολωνό, Σεπόλια...Σίγουρα δεν είναι Μπρονξ ώστε να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις, αλλά παίζει να σε πιάσει κατάθλιψη αν δεν έχεις συνηθίσει τα στραβά της μεγαλούπολης... Ομόνοια απλά δεν πας. Ναι, είναι χάλια η φάση. Μπορεί να μη σε πειράξει και κανείς, θα ζεις όμως μόνιμα φοβισμένος και αγχωμένος...
Lucifer Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Παιδιά έχει ανοίξει ένα υπέροχο μαγαζί Κεφαλάρι με τσάι Κεϋλάνης, αν σας φέρει ο δρόμος σας πριν τις 7 το απόγευμα να το δοκιμάσετε. 7
giorgarello Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Για τον ts, OXI. 14 χρόνια σε αυτή την περιοχή τι κάνεις καλέ μου άνθρωπε;
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 14 χρόνια σε αυτή την περιοχή τι κάνεις καλέ μου άνθρωπε; Είχα μετακομίσει από Κάτω Κηφισιά από τις παπαριές που έκανε η μάνα μου τότε, στα Εξάρχεια έμενε ο πατέρας μου και εγώ με τη μάνα μου στην κηφισιά, εδώ γνώρισα αρκετούς φίλους στο δημόσιο σχολείο που πήγα και μετά δεν έφευγα με τίποτα. Τώρα το διαμέρισμα που έχουμε κηφισιά το νοικιάζουμε και μένω σε ένα αρχαίο σπίτι εδώ που το έχω κληρονομήσει, έτσι όπως πάνε τα πράγματα δύσκολα θα φύγω, δεν συμφέρει να διώξω τους ενοικιαστές για να επιστρέψω κηφισιά και να έχω και ένα 2ο σπίτι κλειστό εδώ που ούτε να το χαρίσω δεν θα μπορέσω, αλλά το προβλέπω σε 5-6 χρόνια ίσως να φύγω. Γενικά έχω συνηθήσει και δεν φοβάμαι, αλλά για κάποιον που έρχεται από επαρχία δεν το συνηστώ σε καμία περίπτωση να έρθει.
Smerna_Taliban Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Ο κολλητος μου πριν εξι μηνες απειληθηκε με μαχαιρι στο μετρο Ομονοιας και του απεσπασαν 45 λεπτα και ενα κινητο κοστους 25 ευρω... Γενικα παντως δεν ειναι τοσο τραγικη η κατασταση απλα φροντισε να αποφευγεις να κυκλοφορεις σε περιοχες του τυπου Ομονοια και γυρω μονος σου. Επισης αμα δειχνεις ψαρωμενος εχεις προβλημα σε "μυριζουν" απο χιλιομετρα. Τελευταια παντως η Ομονοια τουλαχιστον εχει καθαρισει αρκετα χαρη στους καλους μας τους αστυνομους που κανουν σκουπες και μαζευουν κοσμο και τον πανε σε αλλες περιοχες π.χ. Νομικη κλπ. Επισης η περιοχες κοντα σε πανεπιστημια ειναι λιγο περιεργες με την εννοια οτι εχουν "κακο κοσμο" αλλα και παλι εχει να κανει με τις ωρες που κυκλοφορεις. Μην δειχνεις ψαρωμενος ρε σε μυριζουν και τη πατας σα βλακας. Λίγο πολύ πήρα μια ιδεά...θα το σκεφτώ για νέα Σμύρνη μου ακούστηκε το καλύτερο απ όλα ή για Πειραιά ....για βράδυ που είναι καλά να βγαίνεις? ΜΜΜ μέχρι τι ώρες έχει? Πειραια λεει και εχει και καλο κοσμο και ωραιες γκομενες. Αρκει να αποφυγεις τις περιοχες κοντα στο λιμανι τσεκαρε πιο κοντα στο Δημοτικο θεατρο απο αγιο Κωνσταντινο κλπ. 1
panosno1com Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 κοντα στο λιμανι δε θα χεις αμεσα προβλημα , θα τις εχεις στα εντελως σκοτεινα σοκακια και αμα εισαι μονος σου. Για τις γειτονιες κοντα στο λιμανι,περα απο τα κλασσικα διαρρηξεις μερα μεσημερι [αμα εχεις αφησει ανοιχτη πορτα ή αμα δουν οτι ειναι ευκολη η πορτα σου] ή τπτ τσαντακηδες , δεν παιζουν κ πολλα περαν αυτων. Το βραδυ οπως ειπα στα σοκακια θα προσεχεις , θα αγνοεις οποτε συναντησεις τον τυπο που πουλαει iphone[το οποιο ειναι μουφα] ,χωρις μαγκια αλλα ουτε και ψαρωμενος. Επισης να κοιταξεις να μεινεις σε μερος με λεωφορειο που κατεβαινει λιμανι ωστε να μην αλλαζεις δυο λεωφορεια χωρις λογο , για να εισαι οσο το δυνατον πιο γρηγορα στον ησαπ. Αν παιζει αμαξι μην μεινεις κεντρο του πειραια παντως.
nomikarios Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Ποιος ισχυρίζεται ότι τα Εξάρχεια είναι ασφαλή;; Αυτός που πάει για καφέ στην πλατεία 1 φορά το μήνα ή κανά σαββατόβραδο στο Circus και στα ωραία μπαράκια; Αυτά καλά είναι, αλλά μάλλον δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα...Είχα κάποια χρόνια εκεί γραφείο, παρά το ότι δεν χρησιμοποιούσα πολύ το αυτοκίνητο, 2 φορές το βρήκα παραβιασμένο. Μόνο σε μία άλλη περιοχή του δήμου Αθηναίων μου έχει ξανασυμβεί αυτό (Αθηνάς και Σοφοκλέους γωνία), αν και σίγουρα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο κέντρο. Για να μην αναφέρω τις διαρρήξεις. Ο κολλητος μου πριν εξι μηνες απειληθηκε με μαχαιρι στο μετρο Ομονοιας και του απεσπασαν 45 λεπτα και ενα κινητο κοστους 25 ευρω... Τι ώρα έγινε το περιστατικό; Πού ακριβώς, μέσα στο σταθμό, δίπλα στις κυλιόμενες; 1
Lucifer Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 To Circus συγκεκριμένα μόνο ασφαλές δε το θεωρώ, 2 σκέτες βότκες και ξερνούσα πετρέλαιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις