Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς ξέρουμε ότι ο θείος πρώτον δεν ζει ?

Δεύτερον αν δεν ζει ότι δεν έχει κάνει διαθήκη ? Ή αν τα μεταβιβασε όσο ζούσε ?

Δημοσ.

Ειναι αδιαφορο στο θεμα της χρησικτησιας, αν επι 20 χρονια και πανω δεν εχει εμφανιστει, και αν το κτημα του το καθαριζε, εσπερνε, θεριζε, εβαζε μεσα προβατα κλπ, καποιος αλλος, ακομη και ασχετος με την οικογενεια, χωρις να τον ενοχλει κανενας.

Δημοσ.

Με τον ιδιο τροπο που γινεται παντα η χρησικτησια, δεν εχει καποια ιδιαιτεροτητα η συγκεκριμενη κατασταση. Συμβολαιογραφος και δυο μαρτυρες οι οποιοι να πιστοποιουν οτι η μητερα σου για 20 τουλαχιστον χρονια διατηρουσε σε καλη κατασταση κλπ κλπ το υπολοιπο κτημα. Ο συμβολαιογραφος (στον οποιον ουτως η αλλως θα παει η μητερα σου αν το θελει το υπολοιπο), θα της εξηγησει τις λεπτομερειες.

Είσαι σίγουρος; Διότι εγώ έχω την εντύπωση πως αν δεν βρεθούν  κληρονόμοι των  πεθαμένων,  τα μέτρα παν στο δημόσιο και πρέπει μετά να τα αγοράσεις από αυτό… Χρησικτησία μπορείς να κάνεις μόνο εναντίον ατόμου που ζει και έχει ειδοποιηθεί.

Αυτά για συμβολαιογράφο που λες, τα ακούω για πρώτη φορά και εκτός από αυτό, δεν μου φαίνονται λογικά στην περίπτωση μου.

Συμβολαιογράφος είσαι;

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος; Διότι εγώ έχω την εντύπωση πως αν δεν βρεθούν  κληρονόμοι των  πεθαμένων,  τα μέτρα παν στο δημόσιο και πρέπει μετά να τα αγοράσεις από αυτό… Χρησικτησία μπορείς να κάνεις μόνο εναντίον ατόμου που ζει και έχει ειδοποιηθεί.

Αυτά για συμβολαιογράφο που λες, τα ακούω για πρώτη φορά και εκτός από αυτό, δεν μου φαίνονται λογικά στην περίπτωση μου.

Συμβολαιογράφος είσαι;

Ναι, πανε στο δημοσιο. Αλλα, αν εσυ ησουν εκει ηδη καποια χρονια, και το δημοσιο δεν ενδιαφερθει να δει τι γινεται στο κτημα που περιηλθε σε αυτο, εσυ συνεχιζεις να εισαι εκει (εξαλλου υποτιθεται δεν ξερεις αν ζει η αν πεθανε ο ιδιοκτητης). Καποια στιγμη κλεινει η 20ετια, και εσυ πας υποθηκοφυλακειο βρισκεις το κτημα, βλεπεις οτι πλεον το εχει το δημοσιο, και το διεκδηκεις απο αυτο.

Οχι, δεν ειμαι συμβολαιογραφος, αλλα εχω βρεθει αρκετες φορες σε τετοιες περιπτωσεις λογω εργασιας σε κατασκευαστικη εταιρια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...