codesix Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Θέλω να κάνω το εξής όταν γράφω πχ μια διεύθηνση domain.com να φορτώνει το index.html μέσω του index.php Ετσι ώστε να μην φένεται ότι είναι html η σελίδα...
SpirosLouis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Απλά γράψε τον κώδικα σου μέσα στο php αρχείο. Δεν έχει καμιά διαφορά. Απλά μπορείς να προσθέσεις και τον php κώδικα αν θες. (κοινός μετονόμασε το αρχείο από index.html -> index.php )
codesix Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 To δοκίμασα αλλα δεν με καλύπτει θελω να εχω πχ 2 κουμπιά όμως στο ίδιο index.php όταν θα πατάω το κουμπί 1 θα εμφανίζει μέσα στην php την page1.html και όταν πατάω το κουμπί 2 θα μφανίζει την page2.html Κάπως έτισ το σκέφτομαι αλλα δεν ξέρω τι κώδικα να βάλω στα κουμπιά έτσι ώστε να ενημερώνουν το var ( button) της index.php <?php $button = null; $doc = new DOMDocument(); $doc->loadHTMLFile($button); echo $doc->saveHTML(); ?> Εκτώς αν μπορώ να το κάνω αλλιώς πχ να πατήσω το κουμπί 1 να εφαρμοστεί αυτη η διεύθηνση domain.com/index.php?page=1
SpirosLouis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 To δοκίμασα αλλα δεν με καλύπτει θελω να εχω πχ 2 κουμπιά όμως στο ίδιο index.php όταν θα πατάω το κουμπί 1 θα εμφανίζει μέσα στην php την page1.html και όταν πατάω το κουμπί 2 θα μφανίζει την page2.html Κάπως έτισ το σκέφτομαι αλλα δεν ξέρω τι κώδικα να βάλω στα κουμπιά έτσι ώστε να ενημερώνουν το var ( button) της index.php <?php $button = null; $doc = new DOMDocument(); $doc->loadHTMLFile($button); echo $doc->saveHTML(); ?> Δυναμικά θέλεις να τις φορτώνεις; Γιατί τότε πας σε ajax + jquery.
codesix Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δέν ξέρω πως πρέπει να το κάνω η σελίδα δεν έχει σύνδεση με mysql απλά θα εφαρμόζω κάποια τοπικά url queries και το κάθε ένα θα αντιστοιχεί σε κάποια σελίδα.. είμαι αρχάριος στην php :(
SpirosLouis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Με JavaScript πρέπει να παίξεις και iframes. google is your friend
parser Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Θελεις να δρομολογησεις τα requests εσωτερικά? Δηλαδη το index.php να λειτουργει ως front controller, και αναλογα το url να το στελνει στην αντιστοιχη σελίδα?
Uberalles_gr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Μπορείς να μας πεις για ποιο λόγο το χρειάζεσαι αυτό; Το ρωτάω αυτό γιατί όταν μου λες ότι η index.html και η index.php είναι η ίδια, μου φαίνεται περίεργο όλο αυτό που ζητάς.
mixalisSt Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Την κλάση DOMDocument τι την θες και δεν χρησιμοποιείς την εντολή echo; <?php echo"<a href='domain.com/index.php?page=1'><but1</a>\n"; echo"<a href='domain.com/index.php?page=2'><but2</a>\n"; switch ($_GET["page"]) { case 1: include 'page1.html'; break; case 2: include 'page2.html'; } ?> 2
elis88 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Για να κάνεις κάτι τέτοιο η γνώμη μου είναι να χρησιμοποιήσεις javascript. Και αν το περιεχόμενο που θέλεις να δείξεις είναι χωρισμένο σε files πχ. file1.html, file2.html etc μπορείς να χρησιμοποιήσεις javascript με ajax. Με το JQuery τα ajax requests είναι παιχνιδάκι. Άρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και JQuery Library Για να φορτώσεις την jquery απλά κάνε αυτό copy/paste στο <head> </head> σου: <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script> Για βασικό ajax request: $.ajax({ url: "mpla.html", success: function( data ) { $( "#to_id_tou_div" ).html( data ); } }); To data είναι το response, είναι δηλαδή το περιεχόμενου του html αρχείου σου, ενώ με την μέθοδο .html(data), το ενσωματώνεις σε κάποιο σημείο της ιστοσελίδας σου. Υποθέτω ότι κάτι τετοιο θα θέλεις να εκτελείται όταν πατασ κάποιο κουμπι, αρα ο κώδικας διαμορφώνεται ως εξής: $("#to_id_tou_kompiou").click(function(){ $.ajax({ url: "mpla.html", success: function( data ) { $( "#to_id_tou_iv" ).html(data); } }); }); Διάβασε και κάποια βασικά πράγματα περί JQUERY και θα δεις ότι είναι πολύ απλό. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. 1
SpirosLouis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Για να κάνεις κάτι τέτοιο η γνώμη μου είναι να χρησιμοποιήσεις javascript. Και αν το περιεχόμενο που θέλεις να δείξεις είναι χωρισμένο σε files πχ. file1.html, file2.html etc μπορείς να χρησιμοποιήσεις javascript με ajax. Με το JQuery τα ajax requests είναι παιχνιδάκι. Άρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και JQuery Library Για να φορτώσεις την jquery απλά κάνε αυτό copy/paste στο <head> </head> σου: <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script> Για βασικό ajax request: $.ajax({ url: "mpla.html", success: function( data ) { $( "#to_id_tou_div" ).html( data ); } }); To data είναι το response, είναι δηλαδή το περιεχόμενου του html αρχείου σου, ενώ με την μέθοδο .html(data), το ενσωματώνεις σε κάποιο σημείο της ιστοσελίδας σου. Υποθέτω ότι κάτι τετοιο θα θέλεις να εκτελείται όταν πατασ κάποιο κουμπι, αρα ο κώδικας διαμορφώνεται ως εξής: $("#to_id_tou_kompiou").click(function(){ $.ajax({ url: "mpla.html", success: function( data ) { $( "#to_id_tou_iv" ).html(data); } }); }); Διάβασε και κάποια βασικά πράγματα περί JQUERY και θα δεις ότι είναι πολύ απλό. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. Το return false; ξέχασες για να μην κάνει refresh η σελίδα. 1
codesix Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2013 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας αλλα ο mixalisSt είχε την ποιο απλή λύση στο πρόβλημα μου. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι ένα απλό html site και να μην φάινετε ότι είναι σε html.. Και πάλι σας ευχαριστώ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα