Προς το περιεχόμενο

WoW-WotLK Server απο VPS


Johnny515

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρα,

Πριν απο κανα μηνα μου βαλαν την ιδεα να φτιαξω ενα VPS απο τη δωρεαν υπηρεσια που δινει το grnet στους ακαδημαϊκους. Ειπα λοιπον να εκμεταλευτω το γεγονως και να στησω εναν game server για χαβαλε.

Κατοπην συνενοησης με τους admin ενως μεγαλου τεχνολογικου forum, και συζητησεως νομιμων θεματων με το grnet, αποφασισαμε οτι μπορουμε να διαθεσουμε τον server ανοιχτο και προς το ευρυ κοινο.

 

Περισσοτερες λεπτομεριες:

 

 

Γεια σας,

Θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις, εχοντας διαβασει προτιστως τους ορους χρησης των υπηρεσιων σας.

Ειμαστε μια μικρη ομαδα φοιτητων που ενδιαφερομαστε να στησουμε εναν Game Server στην υπηρεσια σας, με σκοπο την περεταιρω εκμαθηση/εξοικειωση της γλωσσας php/mysql και του λειτουργικου unix - και μεσω αυτων με αποτερο στοχο την δωρεαν ψυχαγωγια.

Η ιστοσελιδα, καθως και το προγραμμα-εξυπηρετητη, που ενδιαφερομαστε να ανεβασουμε ειναι Ανοιχτου Κωδικα και βρησκονται διαθεσημα στις ιστοσελιδες github και bitbucket.

Οσων αφορα το προγραμμα-πελατη, υπαρχουν πνευματικα δικαιωματα. Ομως το ιδιο το προγραμμα-πελατης και τα αντιστοιχα patches που προοριζονται γι αυτο, διατηθηντε δωρεαν προς μεταφορτωση απο την ιδια την εταιρια που τα εχει δημιουργησει.

Σε αυτο το σημειο να αναφερουμε οτι δεν προβλεπετε και ουτε υπαρχει σκοπος μεταφορτωσης του προγραμματως-πελατη στην υπηρεσια σας, ουτε προτεινετε τροποποιηση οποιας μορφης στο προγραμμα-πελατη. Παρα μονον η χρηση του προγραμματως-πελατη απο τους χρηστες που θα χρησημοποιουν το πληροφοριακο μας συστημα. (το οποιο μπορουν να προμηθευτουν και να χρησημοποιησουν δωρεαν απο την εταιρια)

Θα θελαμε να ρωτησουμε εαν μια τετεια ενεργεια μας επιτρεπεται, και αν δεν παραβαινει καποιον απ τους κανονες χρησης σας. (Φυσικα οτι σας περιγραψαμε, θα συμπεριλαμβανετε στο disclaimer μας)

Ευχαριστουμε προκαταβολικα!

 

 

 

Καλησπέρα σας,

Σας υπενθυμίζουμε ότι στόχος του ~okeanos ως IaaS (Infrastructure-as-a-Service) είναι η παροχή των εικονικών μηχανημάτων με πλήρη διαχειριστικά δικαιώματα. Η επιλογή του λογισμικού που θα εγκαταστήσετε, η συντήρηση και η προστασία των VM από επιθέσεις είναι αποκλειστική ευθύνη του χρήστη.

Βάσει όσων αναφέρετε η εφαρμογή που πρόκειτε να στήσετε στην Εικονική Μηχανή σας δεν είναι αντίθετη με τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ της υπηρεσίας.
Επισημαίνουμε ωστόσο πως σε περίπτωση που εντοπιστεί εμπορική χρήση, η υπηρεσία ενδέχεται να προβεί σε παύση της λειτουργίας της Εικονικής Μηχανής σας.

Στη διάθεσή σας,
~okeanos helpdesk

 

Server rates & info:

 

 

Ο Server αυτος ειναι υβριδικος instant80/lowrate, που σημαινει οτι εχετε πληρη ελευθερια να παιξετε οπως θελετε. Εαν θελετε να κανετε levelup και να μαζεψετε κανονικα τα αντικειμενα, μπορειτε. Εαν θελετε να κανετε levelup και να παρετε τα αντικειμενα στα key levels (60, 70, 80 & heirlooms), μπορειτε. Εαν θελετε να παρακαμψετε τα παντα και να πατε κατευθιαν 80 για pvp και raids με full gear, enchants, gems, glyphs, κλπ, μπορειτε επισης! Ο στοχος ειναι να περναει ο καθενας καλα, χωρις να γινετε το παιχνιδι επαναλαμβανομενη διαδικασια.

Ολα φυσικα αυτα ειναι διαθεσιμα μεσω του site του server, το οποιο δινει δωρεαν 10VP καθε μερα στις 00:00 σε ολους τους εγγεγραμενους χρηστες (καπελο 200) για να τα χρησημοποιουν για lvl80, reputations, gold, κλπ. (Το μετρο αυτο ειναι τοποθετιμενο ετσι ωστε να μην υπερφορτωνετε η βαση μας, και για να ειναι καποιος λιγες μερες μελος ιδη)

Τα υπολοιπα (items, trainers, κλπ) μπορει καποιος να τα βρει απο το item mall μας στο GM Island, το οποιο ειναι προσβασιμο απο το website μας. (teleport hub)

 

XP: x2
Drop: x1.25
Gold: x2.5
Honor: x2
Reputation: x2.5
Skill: x1 Professions / Max @ levelup for others
Rest: x1.5

 

DISCLAIMER:

 

 

We are a free 3.5.5a server, designated for non-commercial use, and entertainment purposes only.
We're running on TrinityCore, which is open source and can be found freely on github. The client is legally provided by Blizzard Entertainment® and the patches are also legally supplied by wowwiki.com - therefore there's absolutelly no copyright infridgement intended. Also please note that we are not accepting donations or payments of any form or shape. Thank you.

World of Warcraft® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment®. These terms and all related materials, logos, and images are copyright © Activision Blizzard Entertainment®. This web site and associated pages are not associated with, endorsed by, or sponsored by Activision Blizzard Entertainment® and has no official or unofficial affiliation with Activision Blizzard Entertainment®. No Activision Blizzard Entertainment® employee or representative of any kind is allowed to browse this website for any reason whatsoever and any use of the content/names found on this site and associated pages without our consent is in direct violation of our terms of service. By browsing this website and associated pages you are automatically agreeing with this.

 

Διαθετουμε επισης forums και TeamSpeak 3 server για τις αναγκες επικοινωνιας και τα διαφορα events. (Make sure to participate!)

Μπορειτε να μεταδωσετε τις πληροφοριες για τον server οπουδηποτε θελετε, φτανει να συμπεριλαμβανετε το disclaimer.

 

 

Silverwing Gaming

Επεξ/σία από Johnny515
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχουμε κανα 40ρι ατομα εγγεγραμενα μεχρι στιγμης - αλλα ειναι νωρις ακομα, επισης ειναι καλοκαιρι, οποτε δεν υπαρχει ιδιετερο activity yet..
Μεγαλωνει με ικανοποιητικο ρυθμο βεβαια, διοτι αυτα τα ατομα τα μαζεψαμε σε 3 βδομαδες - οπου ανοιξα τον server χωρις κωδικους κλπ, για το κοινο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ειναι νομιμο αυτο? Επιτρεπει η Blizzard να φτιαξει ο καθενας το δικο του wow server, η καποια στιγμη μπορει να σας ερθει ειδοποιηση και αν δεν το κλεισετε να ακολουθησει εξωδικο?

 

Φανταζομαι αν το επιτρεπει θα εχει διαθεσει και το αναλογο server software

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι δεν ειναι, απο την δικη μας πλευρα ειμαστε καλυμενοι - οτιδηποτε εχω hostαρει στον okeano-IaaS ειναι opensource απο το github και το bitbucket, με δικα τους licenses και rights. Απο κει και περα links για τον client δεν δινω στο site, τα δινει το wowwiki. ;)

Επιπλεον δεν βγαζει καθολου κερδος ουτε donations αυστηρως.. Οποτε δεν υπαρχει καν λογος να κυνηγισει η blizz, waste of lawyer money.. Εδω δεν ριχνει τον molten που κανει τα εκτροπα.. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nop, απλως δεν αξιζει να τους κυνιγησουν (εχουν παρομοιο ToS). Η μονη κινηση που ειχε γινει στο παρελθον ηταν με τον wowscape το 2010, οπου ακομη κι εκει η blizz πληρωσε παραπανω στα δικηγορικα εξοδα. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Τωρα που μπηκε και Σεπτεμβρης, επεστρεψα ενεργα στο maintenance του server. Εκανα ενα ακομη update με πανω απο 80 fixes, το οποιο καλυπτει ολο τον μηνα του Αυγουστου. Ελπιζω να μαζεψουμε κοσμο τωρα που τελιωσαν οι διακοπες. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Τωρα που μπηκε και Σεπτεμβρης, επεστρεψα ενεργα στο maintenance του server. Εκανα ενα ακομη update με πανω απο 80 fixes, το οποιο καλυπτει ολο τον μηνα του Αυγουστου. Ελπιζω να μαζεψουμε κοσμο τωρα που τελιωσαν οι διακοπες. :)

 

Aπό cpu πόρους πως πάει ο server?

 

Eπειδή , έχω και εγώ οκεανό , 1.5 χρόνο τώρα , πίστεψέ με , δεν κάνει για game servers , είχα στήσει σέρβερς σε valve games όπως το css , csgo , και tf2 και laggarane τρελά (server fps drops για όσους καταλαβαίνουν)...μέχρι 10 άτομα να σηκώσεις σε ένα vm κι αν. Aκούγεται αστείο βέβαια , παρόλο που το bandwidth του οκεανού είναι επιπέδου datacenter (100 mbps full - duplex )

 

Aν κυνηγάς αποκλειστικά ελληνικά pings , συνιστώ να πάρεις vps από pointer.gr (πιο φθηνή και καλό cpu , πολύ καλύτερο από okeano) ή βάλε VDSL σπίτι σου....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες μετά...

Τωρα που τελειωσα με τα μαθηματα της σχολης αποφασησα να συνεχισω την υποστηριξη στο σερβερονι, επισης δημιουργησα και ενα page στο fb.

Εαν ολα πανε καλα και αρχισουμε να εχουμε activity, ειστε ολοι ευπροσδεκτοι! wink.gif

 

Κανω ενα attempt το ΠΣΚ που μας ερχετε να μαζεψω κοσμο (7-9 Μαρτιου), εχω ποσταρει σε διαφορες σελιδες και εχω πει και σε φιλους.

https://www.facebook.com/silverwing.games εαν θελετε να κανετε κανενα like και να βοηθησετε στο promotion, οσοι εχετε φατσοβιβλιο.
Μαζι με τον wow server, υπαρχει και ενας UT2004 server στην ιδια διεθυνση. (αν προκυψουν αλλοι στο μελλον τωρα βλεπουμε)
 

Bob, εριξα μια ματια στα VPS που μου ειπες και εχουν χειροτερους πορους, για ακριβια δινουν 2GB λιγοτερα ram και 40GB λιγοτερο δισκο. Ο οκεανος μου δινει διπυρηνο επισης, και το σημαντικοτερο, δεν εχει κοστος και downtime.

 

 

PS:

Σχετικα με τους CPU πορους αναλυτικα δινει ενα διπυρηνο με αυτα τα specs ανα πυρηνα:

 

 

vendor_id: AuthenticAMD
cpu family: 6
model: 6
model name: QEMU Virtual CPU version 1.7.0
stepping: 3
microcode: 0x1000065
cpu MHz: 2100.040
cache size: 512 KB
fpu: yes
fpu_exception: yes
cpuid level: 4
wp: yes
flags: fpu de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 syscall nx lm nopl pni cx16 popcnt hypervisor la hf_lm svm abm sse4a
bogomips: 4200.08
TLB size: 1024 4K pages
clflush size: 64
cache_alignment: 64
address sizes: 40 bits physical, 48 bits virtual

 

Το trinitycore ειναι αρκετα ελαφρυ, για παραδειγμα δες ενα report απο τα forum τους:

 

CPU: Dual Core
Clock Rate: 2x2.2GHz
RAM: 2 GB
Storage: 250GB
OS: Windows Server 2008 R2

Supports 400 players, with latency of 200.

 

Εχω 4GB παραπανω μνημη, και τρεχω σε unix (που εκει ζηταει λιγοτερη). Επισης ειναι πιο dependant στην ταχυτητα των RAM/HDD και δικτυου, συμφωνα με τους developers.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...