Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα... Είδα κάποια πράγματα σχετικά με τα CNC Router. Το να φτιάξω το όλο μηχάνημα είναι σχετικά εύκολο το θέμα είναι πόσο δύσκολο είναι να το κάνεις να σου εκτυπώνει από σχέδιο που έχεις κάνει ήδη στον υπολογιστή?

Είδα ότι μπορείς να κάνεις και από εκτυπωτή, θα ήταν ποιο εύκολο έτσι?

Δημοσ.

Μπορεις δηλαδη να φτιαξεις παντογραφο???

Ολα αυτα εχουν win98 και καθε εταιρια το δικο της λογισμικο που δουλευει..

Εγω βγαζω σχεδια για ενα μηχανουργειο που εχεθ παντογραφο.

Πρωτα τα σχεδιαζα και μετα εβγαζα τον gcode...

Τωρα τα σχεδια τα εχω σε μορφη dxf και τα περναω κατευθειαν στο μηχανημα για να τα κοψει/χαραξει με οξυγονο ή λειζερ..Με καταλληλο προγραμματισμο εγινε αυτο φυσικα...

Κυριως μηχανολογικα εξαρτηματα κανω...

Δημοσ.

Ρε μαστορα μας κοροιδευεις; Ειναι ευκολη(?) λες η κατασκευη μιας φρεζας cnc, την στιγμη που δεν εχεις ιδεα πως θα οδηγησεις τα μοτερια μεσω του ηυ; Καλυτερα εξω οπως λεει και ο λιβερπουλ.

Δημοσ.

Καλησπέρα... Είδα κάποια πράγματα σχετικά με τα CNC Router. Το να φτιάξω το όλο μηχάνημα είναι σχετικά εύκολο το θέμα είναι πόσο δύσκολο είναι να το κάνεις να σου εκτυπώνει από σχέδιο που έχεις κάνει ήδη στον υπολογιστή?

Είδα ότι μπορείς να κάνεις και από εκτυπωτή, θα ήταν ποιο εύκολο έτσι?

Αυτό το ποστ δεν έχει ίχνος συνοχής και σοβαρότητας, δεν έχεις καταλάβει καν τι παίζει με αυτά.

Αν το θες σοβαρά κάτσε διάβασε και ψάξου και σε ένα-ενάμισο χρόνο θα σου έχουν λυθεί σχεδόν όλες οι απορίες και θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και τι όχι. Επίσης αυτό το ποστ θα σου φαίνεται γελοίο

Δημοσ.

Οκ... Κάτι δεν καταλάβατε... Εγώ είπα ότι ξέρω να κάνω τον σκελετό, να τοποθετήσω τα μοτερ. ΔΕΝ ξέρω πως να τα ελέγχω από τον υπολογιστή.

Ωραία ας τα πάρουμε από την αρχή. Τι γνώσεις πρέπει να έχω για να κάνω ένα cnc router? μου λες να κάτσω να διαβάσω... ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ!?

Φίλε είμαι 17 χρονών, τι περιμένεις να γνωρίζω πάνω σε αυτά? αυτό ρωτάω από που να ξεκινήσω?

Δημοσ.

Από το ίντερνετ θα ξεκινήσεις διαβάζοντας κατασκευές άλλων. Να δεις κόστος, ΠΩΣ δουλεύει, πόσο χρόνο πήρε στον καθένα να το φτιάξει(από το 0 έκαναν χρόνια) και επίσης τι θες να φτιάξεις.

Από την στιγμή που είσαι και εσύ στο 0, έχεις κανα δυο χρόνια πρωτού ξεκινήσεις κάτι αξιόλογο

Δημοσ.

Από ότι έχω καταλάβει  θέλει το βασικό, προγραμματισμό ε?

Είδα ότι μπορείς να κάνεις και από εκτυπωτές, ισχύει?

Εμένα με ενδιαφέρει απλά να κόβει με ακρίβεια ξύλο και στο μέλλον και μέταλλο (λογικά αλουμίνιο). Δεν θέλω χάραξη αλλά κόψιμο.

Δημοσ.

Επίσης, επειδή συχνά πολλοί το περνάνε για εύκολο να αναφερθεί ότι αξιοπρεπές μηχάνημα δεν φτιάχνεται χωρίς τουλάχιστον μερικά χιλιάρικα

Δημοσ.

Τι μπορεις να φτιαξεις;

Το την ορθογωνια βαση; Χαιρω πολυ.

Ολη η ουσια ειναι ολα τα υπολοιπα, τα ακροφυσια, η πιεσεις λειτουργιας, ο υπολογιστης που θα χειριζεσαι το μηχανημα, πως θα κινειται, και πολλα αλλα... Καλυτερα να το αγορασεις παρα να το φτιαξεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...