Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εεε εξαρταται :P δε κανω παρεα με τετοια ατομα ,τωρα βεβαια οταν τυχει να παει η παρεα σε τετοιο ατομο,αναλογα τον πορωμενο , δε με νοιαζει οτι και να ναι αρκει να μη με πρηζει να γραφτω ή να εξιδανικευει τη "συμμαχια" του [αφου απαγορευονται πολιτικα :Ρ] . παντως πλεον στο τει πατρας εδω κ καποια χρονια [απ οτι μ χουν πει πιο παλιοι :Ρ] δεν εχει πλειοψηφια η αυτηπουειπες :P

Δημοσ.

Ηello...

Πόσα χρήματα χρειάζονται

1) Για φαγητό ανά βδομάδα/μήνα  (χωρίς deliveri) ???

2) Για ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ (το 2μηνο) ??

Πείτε μου να πάρω μια πρώτη ιδέα!!  thx  :-D

Χωρίς να τρώς στη σχολή χωρίς πολλά κάθε μέρα έξω για καφέ κτλ κτλ υπολόγισε 300 ευρώ σπίτι μαζι με λογαριασμούς  και αλλα 250-300 ευρώ προσωπικά έξοδα.

Εξαρτάται και για ποια πόλη μιλάμε...... Τα ποσά που σου πα είναι για Θεσσαλονίκη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά εγώ που ήμουν φοιτητής σε επαρχιακή πόλη πριν ελάχιστα χρονάκια, μου στοίχιζε ο κούκος αηδόνι γενικά θα έλεγα....

Εμενα σε γκαρσονιέρα με 250 ευρώ ενοίκιο με κοινόχρηστα, δεν είχα αυτοκίνητο , ούτε έτρωγα τπτ αστακούς και χαβιάρια, ούτε αγόραζα ρούχα αρμάνι να κυκλοφορώ ...

ΔΕΗ με είχε ταράξει κυριολεκτικά, τα κοινόχρηστα ανεβασμένα θυμάμαι, ΕυΔΑΠ οκ νορμάλ και στο ίντερνετ πλήρωνα το 60αρι στον οτε το διμηνο...

Πάμε τώρα στο φαγητό...

Επειδή όντως βαρίοσουν το φαγητό που σου στέλνανε (ή εφτιαχνες) έτρωγες όσο να ναι και  απέξω... Κυριολεκτιά ήθελες χρήμα για το κλασσικό φαγητό delivery με σουβλάκια, πίτσες , σάντουιτς, καμιά μακαρονάδα κλπ

Θα μου πεις γιατί δε μαγείρευες να γλυτώνεις λεφτά... Σωστό, αλλά όταν είσαι 10 ώρες στη σχολή μετά βαριέσαι να γυρνάς, να ανοίγεις φούρνους και να ετοιμάζεις, πόσο μάλλον αν πεινάς... Αλλά ρε παιδιά ειλικρινά είχα δοκιμάσει και να μαγειρέψω μπριζόλες, ψάρια μακαρόνια θυμάμαι σάλτσες κτλπ και πάλι το κοστος ανεβαίνει...

Θα πας και στο σουπερ μαρκετ όσο να ναι θα αγοράσεις και κάνα φρούτο να φας, κάνα γλυκό, τπτ τοστάκια, λίγο γάλα, καμιά τυρόπιτα το πρωί, τα 150 ευρώ που διαβαζω το μήνα απλά δεν παίζουν..... Τώρα αν τρως μακαρόνια και κονσέρβες κάθε μέρα μπορεί και να βγαίνεις. τι να πω....

Ταξί όσες φορές έπαιρνα σίγουρα έδινα πάνω από 5-6 ευρώ για μικρές σχετικά αποστάσεις, αλλά όταν βιάζεσαι θα το πάρεις και το ταξί για ευκολία για να μη περιμένεις 2 ώρες στη στάση ένα ηλίθιο λεωφορείο... Και αναλογιστείτε ότι ανέβαινα στη σχολή σχεδόν κάθε μέρα...

Δε ξέρω για σας αλλά εγώ  ήθελα για ενοίκια, φαγητά, λογαριασμούς, μετακινήσεις, 5-6 εξόδους (το πολύ) το μήνα ένα 700αρι χοντρικά.... Δε μιλάμε να βγαίνεις κάθε μέρα και να τρέχεις στα μπουζούκια ή να αγοράζεις ρούχα ή να έχεις κάνα αμάξι να κάνεις βόλτες.... Εκεί ήθελες πραγματικά ένα χιλιάρικο....

Επεξ/σία από vk13
Δημοσ.

Αυτα ειναι πολλα ρε συ...

Σε σουπερ για ενα ατομο την εβδομαδα πανω απο 20 ευρω δεν υελεις περιπου.. Ειδικα αν ψαχνεσαι και δεν παιρνεις μονο τα ακριβα.. Ή οτι να ναι..

Σε πολλα σουπερ μαρκετ εχει και κρεοπολειο, που οι τιμες ειναι πιο χαμηλες .. Πχ κοτοπουλο το κικο 3€ που για ενα ατομο σν το κοψει ο κρεοπολης στα 4, ειναι 4 μεριδες και σν κανεις ρυζι.. Βγαζει ανετα 2 σαββατοκυριακα οχι συνεχομενα εναλλαξ..

Δημοσ.

Ο αδερφος μου σε επαρχιακη πολη:

-Ενοικιο 150ευρω, για 25τμ γκαρσονιερα

-Λογαριασμος ΔΕΗ 40-50ευρω

-Λογαρισμος νερου 20ευρω

Αυτα ειναι τα παγια εξοδα του!

Εχει νοικιασει σπιτι 10λεπτα με τα ποδια απο την σχολη του, αρα δεν πληρωνει για την μεταφορα του. Γλυτωνει ουσιαστικα ενα 20ευρω το μηνα ετσι.

Φαγητο τρωει στην λεσχη της σχολης. Αν δεν εχει ορεξη να φαει απο εκει, εχει κοντα του ενα lidl και αγοραζει κατεψυγμενα και τα ψηνει.

Ιντερνετ κλεβει απο την σχολη του με ενα μηχανημα που εχει αγορασει.

Ουσιαστικα την βγαζει με 250ευρω το μηνα.

• Like 1
Δημοσ.

Ο αδερφος σου νομιζω οτι θα ειναι μακρια απο το κεντρο της πολης...

Οταν βγαινει ή θα πρεπει να κοιματε σε φιλο ή να παιρνει ταξι για να επιστρεφει σπιτι...

Δημοσ.

Εντάξει, είναι ανάλογα το πού μένεις και τον τρόπο ζωής σου. 
Εγώ, όπως ξαναείπα, δεν ήμουν φοιτήτρια. Απλά δούλευα όλη μέρα. Κι έπαιρνα 450 ευρώ. Οπότε από τα 450 ευρώ είχα πάγια έξοδα το σπίτι 200 ευρώ (ένα μικρό διαράκι), τα μεταφορικά μου 45 ευρώ και νερό/δεη που έβαζα 80 ευρώ σύνολο κάθε μήνα στην άκρη για να μην μου έρθει μαζεμένο στο 4μηνο. Οπότε έπρεπε με 120 ευρώ να φάω, να πληρώσω ίντερνετ (το οποίο ήταν 25 ευρώ), κινητό κτλ. 
Οπότε αν θες, όλα βγαίνουν.
Κι έχω και το σκύλο οπότε είχα και έκτακτα περιστατικά που δυστυχώς εκεί έπρεπε να κατεβάσω το κεφάλι και να ζητήσω από τη μαμά μου. 

Γενικά, φρόντισε το σπίτι που θα νοικιάσεις να έχει πράγματα που σε συμφέρουν. Πχ καλά παράθυρα, νυκτερινό ρεύμα. Εγώ είχα σωθεί γιατί δεν είχα θέρμανση και με τα χιόνια είχα όλη μέρα και όλη νύχτα ανοιχτό το air condition. Απ'έξω δεν έτρωγα. Μαγείρευα ή με το που γυρνούσα από τη δουλειά ή πριν και έτρωγα και το βράδυ. Εξάλλου αν μαγειρεύεις κάτι απλό, είναι έτοιμο μέσα σε μισή ώρα. μέχρι να κάνεις μπάνιο κτλ είναι έτοιμο. 
Είναι και όπως συνηθήσει κανείς. Εγώ με 100 - 150 ευρώ το πολύ έτρωγα και μου περίσσευαν. Έπαιρνα πολλά ρύζια (χύμα, δεν χρειάζεται να πάρεις το συσκευασμένο), πατάτες κτλ κρέας από το σούπερ μάρκετ και το έκανα μερίδες. Δεν έπαιρνα τίποτα περιττό. Και συνήθως μακαρόνια/ρύζια κτλ σου μένουν και πάνω από 2μηνο γιατί οκ, πόσο να φας ένα άτομο. 
Κι όταν ήθελα σουβλάκι, έφτιαχνα μόνη μου. :P  είναι και πιο νόστιμα. 

Αυτό που πραγματικά ξέφευγε από τον προϋπολογισμό μου ήταν οι καφέδες από έξω... 
2 ευρώ κάθε μέρα στη δουλειά επί 5 μέρες πραγματικά ήταν θάνατος. Τέτοια μικρά έξοδα που δεν τα καταλαβαίνεις, να τα προσέχεις.πήρα μηχανή του εσπρέσσο και ένα θερμός και σώθηκα θυμάμαι. 

Εγώ όμως έβγαινα και σπάνια και επειδή η κολλητή μου δεν δούλευε και γενικά ήταν σε χειρότερη μοίρα από εμένα, προσπαθούσαμε να πηγαίνουμε βόλτες για περπάτημα αντί για καφέ. Ταξί δεν έπαιρνα ποτέ γιατί έτσι κι αλλιώς έμενα στου διαόλου το κέρατο οπότε ήξερα ότι 9 το αργότερο πρέπει να έχω φύγει από τη βόλτα μου για να μην πάρω ταξί. 

Αν έχεις και γονείς να σε στηρίξουν, μπορείς να την βγάλεις με πολύ λίγα. Εγώ δεν είχα κανέναν να μου στέλνει φαγητά κτλ μόνο λίγο σε κάτι έκτακτο που χρειαζόμουν για το σκύλο μου, που μου δάνεισε η μαμά μου. Οπότε αφού την έβγαλα εγώ που τρώω και πολύ, μια χαρά θα την βγάλεις. :P  

ΥΓ: εγώ δεν είχα και κοινόχρηστα γιατί έμενα σε μονοκατοικία. Οπότε υποθέτω παίζει κι αυτό ρόλο. 

Δημοσ.

Καλα συμφοιτητης μου εμενε σε σοφιτα πολυ γαματη..

Γκομενοπαγιδα φαση... Καινουργια κιολας.. Μονο 200 ερω.. Δωματιο σαλονι μεγαλο κουζινα ξεχωριστη αποθηκη τουαλετα.. Χωρις κοινοχρηστα..

Δημοσ.

Εξαρτάται πάρα πολύ η πόλη...άλλα έξοδα έχεις σε Αθήνα-Σαλονίκη(πανάκριβα) άλλα σε φοιτητουπόλεις που αρμέγουν τους φοιτητές με την τρόμπα(Ιωάννινα,Κομοτηνή,Πατρα) και άλλα σε άλλες πόλεις (Σέρρες,Κοζάνη,Ηράκλειο)...

ακόμα εξαρτάται από το αν έχεις κάρτα σίτισης..(μεγάλη ευκολία) εστία(απλά ζεις την ζωάρα και έχεις ότι λεφτά έχεις μόνο για την διασκέδαση σου)

και φυσικά το μεταφορικό μέσο...με ένα μηχανάκι και βρίσκεις σπίτι όπου γουστάρεις σε μια μεσαίου μεγέθους πόλη και έχεις ελάχιστα μεγαλύτερα έξοδα μετακίνησης από κάποιον που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ.Αν έχεις αμάξι ανεβαίνει αρκετά το κόστος...

και τέλος σημαντικό ρόλο που κόβει κυριολεκτικά τα έξοδα στα 2 ή και 3 αν θα έχεις συγκάτοικο ή συγκατοίκους.

Εγώ πέρασα τα 6 χρόνια φοιτητής στο Ηράκλειο της κρήτης τα μισά σε σπίτια με συγκατοίκους και τα άλλα μισά στην εστία..με περιόδους που δούλευα (4 χρόνια περιπου σύνολο) με ελαχιστότατη βοήθεια από γονείς(δεν μου έδωσαν ποτέ παραπάνω από 200 ευρώ τον μηνά γιατί δεν είχα την δυνατότητα) και πέρασα απλά απίστευτα...τρόπος υπάρχει αρκεί να μην έχεις κόμπλεξ και να ξέρεις να κάνεις συμβιβασμούς και κοιτάς την ουσία.

Δημοσ.

Πάντως ρε παιδιά νιώθω ειλικρινά περίεργα...

Εσείς περνάτε με 300 ευρώ το μήνα + ενοίκιο ; Mιλάμε να μένεις μόνος σου τώρα... Με συγκάτοικους-λέσχες λογικό να θες πολύ λιγότερα...

Μόνο εγώ δλδ είχα τέτοια έξοδα ως φοιτητής;;;

Τι να πω ίσως δεν έκανα καλή διαχείρηση αλλά ξαναλέω ποτέ δεν κυνήγαγα ακριβά φαγητά ρούχα και τέτοιες βλακίες...

Δημοσ.

Σίγουρα φίλε κάνεις κάπου λάθος ή έκανες κάκιστη διαχείριση.

Εγώ εκτός από τα πάγια έξοδα μου πάνω από 150 ευρώ δεν ξέφυγα ποτέ.

Βέβαια στο φαί δεν έδινα πολλά καθώς με έστελνε η μάνα μου αλλά είχα και την σχολή.

Δημοσ.

Φαί δεν είναι μόνο το μεσημεριανό, είναι και το βραδυνό είναι και το απογευματικό. Σε αυτά δεν βλέπω να έχει αναφερθεί κανείς και είναι σημαντικό έξοδο(εκτός αν είστε όλοι κοκκαλιάρηδες και ανορεκτικοί, που δεν το νομίζω)

Δημοσ.

Φαί δεν είναι μόνο το μεσημεριανό, είναι και το βραδυνό είναι και το απογευματικό. Σε αυτά δεν βλέπω να έχει αναφερθεί κανείς και είναι σημαντικό έξοδο(εκτός αν είστε όλοι κοκκαλιάρηδες και ανορεκτικοί, που δεν το νομίζω)

Η λεσχη προσφερει πρωινο,μεσημεριανο, και βραδινο. Εμενα ο αδερφος μου εκτος απο το πρωινο, τα αλλα δυο γευματα στην λεσχη τα τιμουσε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...