tzizzz Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Σαν χθες, το 1945, εξερράγη η πρώτη ατομική βόμβα στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, αλλάζοντας τον κόσμο μια για πάντα: μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, περισσότερα από 17.000 πυρηνικά όπλα βρίσκονται διεσπαρμένα σε διάφορες γωνιές του κόσμου.Στα 68 χρόνια που μεσολάβησαν από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ελάχιστοι είναι εκείνοι οι πληθυσμοί που έχουν δει τι σημαίνει να λαμβάνει χώρα μία πραγματική πυρηνική επίθεση.Ένας νέος ιστότοπος όμως έρχεται να δώσει μία... μικρή γεύση ενός τέτοιου ενδεχόμενου συμβάντος, καθώς επιτρέπει στον επισκέπτη να δει τις επιπτώσεις που θα είχε μία πυρηνική έκρηξη σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.Για να «παίξετε» με το χάρτη, πατήστε εδώ. 1
LongTom Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Τι ελάχιστοι πληθυσμοί; Ένα μέρος ενός έθνους έζησε περιορισμένη πυρηνική επίθεση. Από την άλλη ανάλογα με την μελέτη τα πυρηνικά ίσως είναι και παράγοντας σταθεροποίησης. Εάν λάβει κάποιος υπ'όψη το δόγμα MAD εφόσον δεν υπάρχει βιώσιμη λύση για άμυνα κατά των πυρηνικών(και ιδιαίτερα των μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων αυτών)τότε επέρχεται μια ισορροπία και οι πόλεμοι έχουν μικρότερη ένταση(βλέπε Ψυχρός πόλεμος και proxy wars μεταξύ των υπερδυνάμεων και πολέμους/ιστορία Ινδίας-Πακιστάν). Γενικά εδώ και 70 χρόνια τα πυρηνικά περισσότερο ήταν(και είναι) ένα όπλο για τα σαλόνια των διπλωματών,παρά ένα πρακτικό σύστημα επί του πεδίου της μάχης. Όσοι ήθελαν και θέλουν πυρηνικά,τα θέλουν,όσο και εάν είναι περίεργο,ως όπλο αποτροπής.Κανένας δεν είναι τόσο ηλίθιος για να αρχίσει τον Αρμαγεδδών. Ακόμη και το παρανοϊκό κράτος της Β.Κορέας έχει αποδείξει ότι δεν έχει την θέληση για χρήση των πυρηνικών του σε πόλεμο(εκτός ίσως εάν δεχτεί πλήρους κλίμακας εισβολή,κάτι γενικά πάρα πολύ απίθανο με την Κίνα ως προστάτη). Έτσι δεν μπορείς να γράψεις ελαφρά την καρδία ότι τα πυρηνικά είναι 100% επικίνδυνος παράγοντας και αφορά καθαρά στρατιωτικό θέμα. btw:Κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες τζάμπα έντυπα από το αμερικάνικο δημόσιο που λεν ακριβώς τα αποτελέσματα μιας πυρηνικής προσβολής σε κατοικημένη περιοχή για όσους θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες.Εάν θυμάμαι καλά είναι το έγγραφο με τίτλο:The effects of a nuclear war(~1970).Εξηγεί με εξαιρετική λεπτομέρεια τι θα συμβεί και σε τι κλίμακα. 6
tzizzz Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 wtf LongTom το "ωραιο" με τον χαρτη ειναι οτι τοποθετεις το επικεντρο οπου θες και επιλεγεις απο μια λιστα κεφαλων αναλογης ισχυος.. πατας DETONATE και βλεπεις το ευρος της ζημιας κτλ.. αυτο απλα τι μου λες τωρα εσυ δε καταλαβαινω.. και το κειμενο παραπανω δε το εγρψαα εγω, ετσι ηρθε στο mail
firewalker Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Αν το δοκιμάσω στο Αμέρικα, θα μου χτυπήσουν την πόρτα; Δεν δίνουν επιλογή ύψους πυροδότησης. Οπότε, λίγο άχρηστο. 4
arxaggelos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Πάντα μου φαινόταν καλή ιδέα ένα σπίτι στο Ωραιόκαστρο, και να η επιβεβαίωση. Αν προλάβω να το πάρω θα έχω πρώτο τραπέζι πίστα στο τέλος του κόσμου της Θεσσαλονίκης.
caution Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Έχω μπορμπαρδίσει την μισή Ευρώπη και κάνω και evil laugh. Με έκαψε το site. 7
LongTom Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 wtf LongTom το "ωραιο" με τον χαρτη ειναι οτι τοποθετεις το επικεντρο οπου θες και επιλεγεις απο μια λιστα κεφαλων αναλογης ισχυος.. πατας DETONATE και βλεπεις το ευρος της ζημιας κτλ.. αυτο απλα τι μου λες τωρα εσυ δε καταλαβαινω.. και το κειμενο παραπανω δε το εγρψαα εγω, ετσι ηρθε στο mail lol,για άλλο φόρουμ πήγαινε η ανάλυση. Αυτά παθαίνεις όταν γράφεις ταυτόχρονα σε 2 φόρουμ για το ίδιο θέμα και σε 3 γενικότερα,μπερδεύεις τα μπούτια σου. Τεσπα,ας όψεται η απογευματινή βαρεμάρα.
Lucifer Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Όχι ρε γαμώτο, σε αναγκάζει να το πας με το μάτι. Αλλιώς μέχρι τρίτο πόδι θα το 'χα κάνει πέλαγος. 1
Cossutius. Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Ω ρε μάνα μ...κορυφαιο λέμε!!!! Πάντως αν βάλω κέντρο την Ελλάδα, στην Αυστραλία ζω χαλαρά ακόμα και με πολυ μεγάλη ισχύ
παπι Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2013 btw Ποσους μεγατονους θες για να "εκτροχιασεις" τον πλανητη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα