Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mια απλη απορια.Ποιο ειναι το νομικο καθεστως για την χρηση ιντερνετ μεσω wifi σε καφετεριες , μαγαζια κλπ ? Δηλαδη με λιγα λογια, πως προστατευεται ο μαγαζατορας αν ο πελατης προβει σε παρανομες πραξεις (πχπαιδικη πορνογραφια ).Η ip του μαγαζιου φαινεται , ετσι δεν ειναι ?

:-)

Δημοσ.

Φαινεται η ip του καταστηματος, αλλα η mac address ειναι αυτου που κανει τη χακερια. Οποτε ο καταστηματαρχης μπορει να βρει ποιος τον εξεθεσαι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oταν μπαίνεις στο internet φαίνεται η public IP του provider και η MAC του modem. Τα pc δεν φαίνονται directly από το internet αλλα μέσο του modem άρα δεν φαίνεται η MACτου pc όταν μπαίνεις σε κάποιο site.

Όταν μπαίνεις μέσω WiFi και παίρνεις DHCP από το modem καταγράφεται η MAC address σου στο modem αλλα τα logs στα περισσότερα modems χάνονται μετά από restart άμα δεν τα σώσεις. Οποτε είναι λίγο δύσκολο να κανεις track κάποιον που κάνει κάτι κακό γιατί χρειάζεται extra εξοπλισμός/setting για να κανεις track που μπαίνει ποιος, να σώζεις τα logs etc etc άσε που κανένας μαγαζάτορας δεν ασχολείται με security.

και να βρείς το mac δεν λέει και πολλά γιατί γιατί με τον τρόπο που λειτουργούν τα περισσότερα μαγαζιά δεν ipatxi τρόπος να αντιστοίχισης πελάτη με laptop. Το μονο που καταλαβαίνεις από το MAC είναι η μάρκα του laptop. Άμα κάθε πελάτης είχε ένα username και password και αυτό το account αντιστοιχούσε σε μια mac μονο και δεν μπορούσε να κάνει Login με άλλη mac τότε nqi θα μπορούσες να βρείς ποιος ήταν αλλα κανεις δεν κάνει κάτι τόσο advanced.

Επεξ/σία από Universal Soldier
  • Like 1
Δημοσ.

Mια απλη απορια.Ποιο ειναι το νομικο καθεστως για την χρηση ιντερνετ μεσω wifi σε καφετεριες , μαγαζια κλπ ? Δηλαδη με λιγα λογια, πως προστατευεται ο μαγαζατορας αν ο πελατης προβει σε παρανομες πραξεις (πχπαιδικη πορνογραφια ).Η ip του μαγαζιου φαινεται , ετσι δεν ειναι ?

:-)

ναι φαινεται το μαγαζι.τωρα τι νομικο καθεστως υπαρχει δεν ξερω.την ιδια απορια ειχα και εγω για ενα λογο διοτι επειδη η συνδεση μου στο σπιτι καθεται ελεγα να δωσω δωρεαν ασυρματο Internet στην γειτονια.στην πραξη πιστευω εσενα θα μαζεψουν πρωτα που εχεις το καταστημα η δινεις την συνδεση αλλα δεν μπορουν να αποδειξουν οτι το εχεις κανει εσυ ειδικα αν δεν υπαρχουν στοιχεια στο pc σου.απο την αλλη βεβαια δεν ειναι μονο τα μαγαζια η τα free hot spots αλλα ειναι και τα ξενοδοχεια μεχρι και δικτυα τα οποια ειναι ξεκλειδωτα εν αγνοια του ιδιοκτητη η δικτυα που τα εχει σπασει καποιος επειδη ο κωδικος ηταν ευκολος κτλ.οποτε σιγουρα δεν γινεται να σε κλεισουν στην φυλακη χωρις να υπαρχουν παραπανω στοιχεια οτι το εκανες εσυ αλλα σιγουρα με σενα θα ξεκινησουν να σε ρωτησουν τι εχει γινει κτλ.τωρα αν καποιος ξερει το νομικο πλαισιο ας μας πει .αν υπαρχει νομικο πλαισιο πανω σε αυτο .πλεον οι μισες καφετεριες εχουν wifi.και με μια mac address δεν μπορεις να βρεις τιποτα.μπορει καποιος με mac spoofing να αλλαξει την mac address αλλλωστε.

Δημοσ.

Για να είσαι λίγο καλυμμένος, μια καλή λύση θα ήταν με το που συνδεθεί ο πελάτης στο WiFi να τον κάνει redirect σε ενα κείμενο, που θα έχει τα Terms of Use ( δεν θα χρησημοποιεισεις αυτη την σύνδεση για να κατεβάσεις αρχεία, για ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό κτλ κτλ)  και ο πελάτης θα πατάει "Δέχομαι".

Έτσι πιστεύω οτι αν γίνει μια στραβή, μπορεί να είσαι κάπως πιο καλυμμένος...

Δημοσ.

ναι φαινεται το μαγαζι.τωρα τι νομικο καθεστως υπαρχει δεν ξερω.

να σου πω εγώ που το έχω ψάξει για γνωστό με καφέ-μπαρ: ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ. Το βασικό πρόβλημα ξεκινά με το αν το ΣΗΜΕΙΟ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ θα το ορίσεις ως δημόσιας χρήσης ή ιδιωτικής - αν το ορίσεις δημόσιας, πρέπει να αντιμετωπίσεις τον πάροχό σου (ιδιαίτερα αν θα χρεώνεις - άρα μεταπωλείς), την ΕΕΤΤ (θέλει άδεια το κεραιοσύστημα!) και την Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων για τα αρχεία και logs που θα πρέπει να τηρείς (απαίτηση για ανγνω΄ριση κάθε μοναδικού χρήστη και φύλαξη ιστορικού περιήγησης για χχ χρόνο).

Οπότε λόγω δυσκολίας σχεδόν κανείς δεν κάνει τα παραπάνω και μιλάνε για ιδιωτικής χρήσης hotspot, το οποίο δεν έχει τις παραπάνω απαιτήσεις αλλά έχει τη μεγάλη παγίδα: ακέραια η ευθύνη στον συνδρομητή για ότι και αν κάνουν οι χρήστες.... Προφανώς αν κάποιος διακινήσει π.χ. αρχεία παιδικής προνογραφίας από το hotspot του μαγαζιού σου θα προτιμήσεις να μπλέξεις με το οτι λειτουργούσες σημείο δημόσιας πρόσβασης χωρίς άδεια παρά με το να είσαι εσύ ο κατηγορούμενος για τη διακίνιση αυτών των αρχείων...

Από τις δεκάδες φορές που ζήτησα password για δημόσιο hot spot, μόνο σε 2 περιπτώσεις μου ζητήθηκε κάτι ή μου δόθηκαν όροι χρήσης - η μια σε ενα ξενοδοχείο, όπου υπέγραψα ένα χαρτί με 4-5 bullets (για νόμιμη χρήση κτλ) και έγραψα το όνομα και αριθμό δωματίου, και η πιό πρόσφατη πέρσυ σε ένα συνέδριο στο Athens Information Technology (Παιανία), όπου μαζί με το registration μου παρέλαβα προσωπικό κωδικό χρήστη και password (ναι για 200+ συνέδρους!), με το οπποίο μάλιστα δεν μπορούσα να κάνω login δύο συσκευές ταυτόχρονα!

• Like 1
Δημοσ.

Για να είσαι λίγο καλυμμένος, μια καλή λύση θα ήταν με το που συνδεθεί ο πελάτης στο WiFi να τον κάνει redirect σε ενα κείμενο, που θα έχει τα Terms of Use ( δεν θα χρησημοποιεισεις αυτη την σύνδεση για να κατεβάσεις αρχεία, για ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό κτλ κτλ)  και ο πελάτης θα πατάει "Δέχομαι".

Έτσι πιστεύω οτι αν γίνει μια στραβή, μπορεί να είσαι κάπως πιο καλυμμένος...

αυτο ναι αλλα και παλι σε καλυπτει νομικα.

να σου πω εγώ που το έχω ψάξει για γνωστό με καφέ-μπαρ: ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ. Το βασικό πρόβλημα ξεκινά με το αν το ΣΗΜΕΙΟ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ θα το ορίσεις ως δημόσιας χρήσης ή ιδιωτικής - αν το ορίσεις δημόσιας, πρέπει να αντιμετωπίσεις τον πάροχό σου (ιδιαίτερα αν θα χρεώνεις - άρα μεταπωλείς), την ΕΕΤΤ (θέλει άδεια το κεραιοσύστημα!) και την Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων για τα αρχεία και logs που θα πρέπει να τηρείς (απαίτηση για ανγνω΄ριση κάθε μοναδικού χρήστη και φύλαξη ιστορικού περιήγησης για χχ χρόνο).

Οπότε λόγω δυσκολίας σχεδόν κανείς δεν κάνει τα παραπάνω και μιλάνε για ιδιωτικής χρήσης hotspot, το οποίο δεν έχει τις παραπάνω απαιτήσεις αλλά έχει τη μεγάλη παγίδα: ακέραια η ευθύνη στον συνδρομητή για ότι και αν κάνουν οι χρήστες.... Προφανώς αν κάποιος διακινήσει π.χ. αρχεία παιδικής προνογραφίας από το hotspot του μαγαζιού σου θα προτιμήσεις να μπλέξεις με το οτι λειτουργούσες σημείο δημόσιας πρόσβασης χωρίς άδεια παρά με το να είσαι εσύ ο κατηγορούμενος για τη διακίνιση αυτών των αρχείων...

Από τις δεκάδες φορές που ζήτησα password για δημόσιο hot spot, μόνο σε 2 περιπτώσεις μου ζητήθηκε κάτι ή μου δόθηκαν όροι χρήσης - η μια σε ενα ξενοδοχείο, όπου υπέγραψα ένα χαρτί με 4-5 bullets (για νόμιμη χρήση κτλ) και έγραψα το όνομα και αριθμό δωματίου, και η πιό πρόσφατη πέρσυ σε ένα συνέδριο στο Athens Information Technology (Παιανία), όπου μαζί με το registration μου παρέλαβα προσωπικό κωδικό χρήστη και password (ναι για 200+ συνέδρους!), με το οπποίο μάλιστα δεν μπορούσα να κάνω login δύο συσκευές ταυτόχρονα!

ωραια και αν εγω πω οτι ειμαι ασχετος και δεν ηξερα να το κλειδωνω το δικτυο διοτι δεν γνωριζω η μου εσπασαν τον κωδικο τι θα γινει?εφοσον και στο Pc μου δεν θα μπορουν να βρουν κατι σχετικο με την παρανομια που εγινε.???θα μου πεις ου μπλεξεις.

και β.πες οτι οκ ειναι Public hotspot δηλωμενο σαν Public Hot spot.εγω παιρνω μια καρτα μπαινω κανω οτι κανω.η καρτα εχει αγοραστει απο περιπτερο αρα δεν ξερουν ποιος την πηρε.εχω κανει Mac address spoofing ασε που μια mac address δεν λεει κατι.τι γινεται εκει?μαλλον δεν βγαζεις ποτε ακρη.

Δημοσ.

ναι αυτό που σου λέω είναι οτι δεν βγάζεις άκρη, γιατί μια ζωή το νομικό/ κανονιστικό πλαίσιο φτιάχνεται για αν εξυπηρετεί το σύστημα (δικηγόρους, αρχές κτλ) και όχι τον πολίτη.

Για να το έχεις "επίσημο" πρέπει καταρχάς να το έχεις δηλώσει στον πάροχό σου - η otenet νομίζω έχει ξαχωριστή υπηρεσία hotspot με χρέωση φυσικά.... Πριν το 2005 (ή 06) η ΕΕΤΤ ήθελε ειδική άδεια για το κεραιοσύστημα, μετά την κατήργησε εφόσον πρόκειται για κεραιοσύστημα εσωτερικόύ χώρου και "εγκεκριμένου τύπου" (να δείτε ρε παιδιά κάτι κεραίες που είχε το ρούτερ σ' ένα ξενοδοχείο στο Τολό που έμεινα από σπόντα πρόσφατα, θα τρόμαζε το μάτι σας... μιλάμε πάνω από 40 εκατοστά, στο πάνω μέρος του τοίχου στο διάδρομο, τυχερός όποιος έμενε στο απο κάτω δωμάτιο...) αλλά παρέμεινε η απαίτηση αποικόνησης στα οικοδομικά σχέδια - άρα ενημέρωση και έγκριση πολεοδομίκής άδειας.....

απλά χάνεσαι σε μια θάλασσα του "τι επιτρέπεται" και όχι του "τι απαγορεύεται" όπου αν τυχόν γίνει η στραβή δεν ξέρεις τι θα σε βρει...  για αυτό και το 90% λειτουργούν παράτυπα, ως ιδιωτικής χρήσης, με ότι συνεπάγεται αυτό για τον κάτοχο της γραμμής που έχει ακέραια την ευθύνη - αυτό είναι ξεκάθαρο και στους anti-piracy Ευρωπαϊκούς νόμους....

Δημοσ.

ναι αυτό που σου λέω είναι οτι δεν βγάζεις άκρη, γιατί μια ζωή το νομικό/ κανονιστικό πλαίσιο φτιάχνεται για αν εξυπηρετεί το σύστημα (δικηγόρους, αρχές κτλ) και όχι τον πολίτη.

Για να το έχεις "επίσημο" πρέπει καταρχάς να το έχεις δηλώσει στον πάροχό σου - η otenet νομίζω έχει ξαχωριστή υπηρεσία hotspot με χρέωση φυσικά.... Πριν το 2005 (ή 06) η ΕΕΤΤ ήθελε ειδική άδεια για το κεραιοσύστημα, μετά την κατήργησε εφόσον πρόκειται για κεραιοσύστημα εσωτερικόύ χώρου και "εγκεκριμένου τύπου" (να δείτε ρε παιδιά κάτι κεραίες που είχε το ρούτερ σ' ένα ξενοδοχείο στο Τολό που έμεινα από σπόντα πρόσφατα, θα τρόμαζε το μάτι σας... μιλάμε πάνω από 40 εκατοστά, στο πάνω μέρος του τοίχου στο διάδρομο, τυχερός όποιος έμενε στο απο κάτω δωμάτιο...) αλλά παρέμεινε η απαίτηση αποικόνησης στα οικοδομικά σχέδια - άρα ενημέρωση και έγκριση πολεοδομίκής άδειας.....

απλά χάνεσαι σε μια θάλασσα του "τι επιτρέπεται" και όχι του "τι απαγορεύεται" όπου αν τυχόν γίνει η στραβή δεν ξέρεις τι θα σε βρει...  για αυτό και το 90% λειτουργούν παράτυπα, ως ιδιωτικής χρήσης, με ότι συνεπάγεται αυτό για τον κάτοχο της γραμμής που έχει ακέραια την ευθύνη - αυτό είναι ξεκάθαρο και στους anti-piracy Ευρωπαϊκούς νόμους....

κοινως βλακειες και ακρη δεν βγαζεις με ενα αλαλουμ και μια ανυπαρκτη ανυποσταση νομοθεσια που κανεις δεν την τηρει αφου δεν γινεται στην πραξη.οχι τιποτα αλλο θελω να βγαλω και ενα access point στην ταρατσα να δινω σε κανα γειτονα αμα θελει ιντερνετ δωρεαν αφου η συνδεση μου καθεται σχεδον ολη την ημερα.κατα τα αλλα μην πηγαινεις το ποσο ακτινοβολια εχει μια κεραια με βαση το μεγεθος της η τα dbi της.πχ πουλανε στο ιντερνετ access points 2watt που παιζουν με κεραια 1,5 db και δεν φανταζεσαι οτι βγαζει αυτο το πραγμα 20 φορες παραπανω mw απο το νομιμο..ο αλλος μπορει να εχει grid 22dbi και απο πισω το access point να δινει 100mw που ειναι το νομιμο.

πχ εδω βλεπεις μια ηλιθιοτητα που απορω ποιος βλακας κατασκευαστης την εχει βγαλει.

http://www.ebay.com/itm/High-Power-6000mW-18dbi-3070-KASENS-G9000-54M-Wireless-Wifi-USB-Adapter-Card-/180949199453

6 watt.60 φορες πανω απο το νομιμο.

και λες ποιος τα πουλαει αυτα τα πραγματα η ποιος τα κατασκευαζει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...