Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρεται, έχω το εν λόγω λαπτοπ και μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα η gpu όπως και σε πολλά άλλα... Είχα δοκιμάσει reballing αλλά δεν πέτυχε, τώρα λέω να αγοράσω μια επισκευασμένη μητρική από το ebay. Θα μου κρατήσει ;

Επεξ/σία από toketog
Δημοσ.

Τι εννοείς ότι είχες δοκιμάσει reballing και δε πέτυχε...?

Μήπως θες να πεις reflow?Την έβαλες στο φούρνο?

Δημοσ.

το ειχα δωσει σε τεχνικο για να το κανει reballing και μου ειπε οτι ειχε βραχυκυκλωσει, και ετσι οταν δοκιμασε καηκε ολοκληρη η μητρικη..τωρα δηλαδη δεν ενεργοποιειται καν το λαπτοπ.... αν αυτο ειναι αληθεια η καμια μπαρουφα του τεχνικου δεν ξερω...

Δημοσ.

Λογικά για ψήσιμο την πήγε αυτός που λες αλλά δεν θα έκατσε...

Όπως και να έχει, χαλασμένη είναι η μητρική μόνο reball άμα κάνει κάτι, αυτό όμως κοστίζει κάμποσο...

Άμα έχει πάθει και ζημιά το τσιπάκι απο το ζέσταμα θα σου πάει κοντά στο 150ρι....

Προσωπική μου άποψη σούταρέ το και πάρε άλλο, άμα όμως θες να το φτιάξεις ψάξε μαγαζί που να κάνει πραγματικά reballing και μην κάνεις άλλα reflow(μην πας σε αυτόν τέλος πάντων) γιατί χαλάς και την μητρική και το τσιπάκι αμα ανέβεις πολύ σε θερμοκρασία.

Το να πάρεις μητρική απο ebay είναι ρίσκο, πρώτα απο όλα λόγο κόστους άμα έρθει έξω απο ΕΕ θα πρέπει να δεις τι θα κάνεις με την αναγραφόμενη τιμή μην σε πιάσει τελωνείο, μετά που ξέρεις πόσο θα σου αντέξει η μητρική αυτή που θα πάρεις; Όλες είχαν το ελάττωμα άρα και η καινούργια κάποια ώρα θα μας αφήσει χρόνους.... :(

Δημοσ.

Όπως και να έχει, χαλασμένη είναι η μητρική μόνο reball άμα κάνει κάτι, αυτό όμως κοστίζει κάμποσο...

Άμα έχει πάθει και ζημιά το τσιπάκι απο το ζέσταμα θα σου πάει κοντά στο 150ρι....

Προσωπική μου άποψη σούταρέ το και πάρε άλλο, άμα όμως θες να το φτιάξεις ψάξε μαγαζί που να κάνει πραγματικά reballing και μην κάνεις άλλα reflow(μην πας σε αυτόν τέλος πάντων) γιατί χαλάς και την μητρική και το τσιπάκι αμα ανέβεις πολύ σε θερμοκρασία.

Το να πάρεις μητρική απο ebay είναι ρίσκο, πρώτα απο όλα λόγο κόστους άμα έρθει έξω απο ΕΕ θα πρέπει να δεις τι θα κάνεις με την αναγραφόμενη τιμή μην σε πιάσει τελωνείο, μετά που ξέρεις πόσο θα σου αντέξει η μητρική αυτή που θα πάρεις; Όλες είχαν το ελάττωμα άρα και η καινούργια κάποια ώρα θα μας αφήσει χρόνους.... :(

Μ'αρέσει που έχεις πάρει και το σοβαρό σου ύφος φιλαράκι. 'Εχεις καμμια ιδέα τι περίπου κάνουν οι τεχνικοί η μπα?

Δημοσ.

Μ'αρέσει που έχεις πάρει και το σοβαρό σου ύφος φιλαράκι. 'Εχεις καμμια ιδέα τι περίπου κάνουν οι τεχνικοί η μπα?

Σε ποιο σημείο διαφωνείς;  :-)

Δημοσ.

αυτος που το πηγα ειναι και καλα, καλος τεχνικος....οταν το πηγα ειχε προβλημα με το ατελειωτο reboot, εκλεινε ανοιγε, ανοιγε εκλεινε κτλπ... Τωρα δεν ανοιγει καν...ουτε καν δινει ρευμα ή κατι τετοιο ? φτιαχνεται ? Με το ebay δεν θα εχω προβλημα με τελωνειο το ελεγξα...το θεμα ειναι να μην ξαναβγαλει προβλημα... Καινουριο κανει απο 350 και πανω, και το ταμειον ειναι μειον....

Δημοσ.

Κατα την γνώμη μου αφου φαίνεται πως έγινε μεγαλύτερη ζημιά απο οτι ηταν πριν , δεν αξίζει να πάρεις να βάλεις αλλη motherboard ειναι ρίσκο δεν ξέρεις αν θα συνεργάζεται σωστά με την οθόνη ασε που αυτες τις μεταχειρισμένες απο το ebay δεν τις εμπιστεύομαι τι φρούτο θα έρθει , καλύτερα να το ξεχάσεις και να αρχίσεις να μαζεύεις χρήματα για αλλο

• Like 1
Δημοσ.

Άλλο το καλός και άλλο να έχει τον εξοπλισμό να κάνει reball και να ξέρει. Λίγοι κάνουν πραγματικά reball. Πες μας περιοχή αμα είναι μπας και ξέρει κανένα κάποιον εκεί να κάνει reball να σου πει.

Αυτό το reboot loop το είχαν αυτά τα λάπτοπ όντως, το τσιπάκι του northbridge της nvidia έχει κατασκευαστικό θέμα δυστυχώς... Θυμάσαι μήπως τις θερμοκρασίες που έπιανε το λάπτοπ; (άσχετο αλλά for the record :P).

Το αν φτιάχνεται είναι σχετικό, η μητρική πρέπει να μην έχει πάθει βλάβη στα traces απο κάτω εκεί που πατάει το ολοκληρωμένο, άμα δεν έχει εκεί θέμα τότε και καμένο να είναι το τσιπάκι μπορείς να το αλλάξεις (είναι λίγο ακριβό βέβαια) αλλιώς αμα δεν έχει πάθει τίποτα το τσιπάκι απλά κάνουν reball και παίρνει μπρος (άμα δεν έχει κάψει και κάτι άλλο βέβαια, δεν ξέρουμε τι έκανε αυτός εκεί). Πληροφορικά το σκέτο reball υπολόγιζε στο 100ρικο, μαζί με τσιπάκι 150ρι και βάλε γιατί αν θυμάμαι καλά το τσιπάκι που θες είναι λίγο τσιμπημένο, έψαχνα προ καιρού και εγώ και χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο...

Το οτι τώρα δεν ανοίγει δεν μας λέει και πάρα πολλά απο την στιγμή που μάλλον οι κολλήσεις κάτω απο το ολοκληρωμένο είναι χαλασμένες.... Πάρε τον αυτόν που το πήγες τηλέφωνο αμα θες και ρώτα τον άμα σου έκανε πραγματικά reball ή reflow, άμα έχει κάνει reflow μπορείς να δοκιμάσεις reball λογικά.

Απο ebay πάνω απο 45€ σε πιάνει τελωνείο έξω απο ΕΕ πληροφοριακά...  Πρέπει να κοιτάξεις τι θα γράφει η απόδειξη σε αυτήν την περίπτωση. Διαφορετικά μέσα απο ΕΕ δεν έχεις θέμα. Άσχετο αλλά αυτό το λάπτοπ φοράει την ίδια μητρική με το 7520, πρόσεχε μόνο μην πάρεις κάποια μητρική για κανένα 7520G ή 5220G γιατί αυτές θέλουν και κάρτα γραφικών έξτρα... Πάντως να ξέρεις οτι αυτά τα τσιπάκια έχουν θέμα, κάποια στιγμή πάλι θα σε αφήσει άμα πάρεις μεταχειρισμένη, για αυτό σου λέω καινούργιο. Αν βέβαια δεν γίνεται να πας σε καινούργιο παίρνεις μητρική και απλά δεν το αφήνεις να ζεματάει. Πόσο την έχεις βρει την μητρική; Γιατί 100ρικα βλέπω παντού...

Γενικά το μεταχειρισμένη μητρική Vs reball πάντως θα πήγαινα στην δεύτερη λύση λόγο του οτι δεν ξέρω τι έχει κάνει ο προηγούμενος, άμα βάλει και ανθρωπινή κόλληση στο reball θα σου αντέξει και περισσότερο λογικά, αρκεί βέβαια να είναι μόνο εκεί το θέμα.

Καμιά φωτογραφία απο το τσιπάκι μπορείς να ανεβάσεις; Μεγάλη ανάλυση αμα είναι, θα δεις κάτι σαν λάστιχο στις γωνίες του τσιπακιού που το συγκρατούν με την μητρική, αυτά δείξε μας αν μπορείς για να δούμε αμα έκανε πραγματικά reball.

Καινούργιο λάπτοπ 14ρι απο 260 και πάνω, 15ρι απο 280 και πάνω, άμα δώσεις 100 αυτό που έχεις, πες και το 100ρι που γλυτώνεις απο το reball πας στα 200, βάζεις ένα 80ρι και έχεις και εγγύηση...

Δημοσ.

Λοιπον, αυτη εδω ειναι η μητρικη που βρηκα στο ebay (Link.png Site: http://www.ebay.com/itm/For-Acer-Aspire-5520-5520G-Motherboard-AMD-LA-3581P-ICW50-L11-MBAJ702003-TESTED-/190799051279?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c6c827a0f">http://www.ebay.com/itm/For-Acer-Aspire-5520-5520G-Motherboard-AMD-LA-3581P-ICW50-L11-MBAJ702003-TESTED-/190799051279?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c6c827a0f ), εχω ελεγξει τo serial number και ταιριαζει απολυτα με την δικια μου. Ο πωλητης ειναι top rated και ασχολειται μονο με μητρικες, και απο οσο ειδα το 99.7 των αξιολογησεων ειναι θετικες. Επιπλεον μου ειπα οτι γραφει μικρο ποσο για να μην πληρωσω τελωνειο...το θεμα ειναι αν θα κρατησει και ποσο θα κρατησει.. Φωτογραφια να βγαλω το τσιπακι απο την μπροστινη πλευρα αυτη δηλαδη που φαινεται αν ανοιξω το καπακι ή θα πρεπει να το λύσω ολοκληρο ;

Κατα την γνώμη μου αφου φαίνεται πως έγινε μεγαλύτερη ζημιά απο οτι ηταν πριν , δεν αξίζει να πάρεις να βάλεις αλλη motherboard ειναι ρίσκο δεν ξέρεις αν θα συνεργάζεται σωστά με την οθόνη ασε που αυτες τις μεταχειρισμένες απο το ebay δεν τις εμπιστεύομαι τι φρούτο θα έρθει , καλύτερα να το ξεχάσεις και να αρχίσεις να μαζεύεις χρήματα για αλλο

και εμενα ετσι μου φαινεται, εγινε χοντρη ζημια... και το ebay ειναι ρισκο

Δημοσ.

Θα έλεγα αυτήν που έρχεται απο Γερμανία και θα είναι εδώ πιο γρήγορα + ένας χρόνος εγγύηση αλλά εσύ επιλέγεις, υπάρχουν κάμποσες μητρικές. απλά πρόσεχε μην πάρεις για μοντέλο με G γιατί θα θες και κάρτα μετά.

Για την φωτογραφία που σου λέω το ανοίγεις μόνο απο κάτω, το καπάκι το μεγάλο που έχει, βγάζεις την ψήκτρα με το ανεμιστηράκι και βγάζεις φωτογραφία το τσιπάκι του nb.

Δημοσ.

Την κόλλα φαίνεται να την έχει βγάλει άρα λογικά έβγαλε το τσιπάκι. Άρα άστη αυτήν την μητρική και πήγαινε για άλλη γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει. (Το λαμπάκι του φορτιστή μένει αναμμένο συνέχεια; Δεν αναβοσβήνει ή τίποτα τέτοιο ε; Το κουμπί σίγουρα είναι συνδεδεμένο; Ούτε ανεμιστήρας δεν κάνει πως γυρίζει όταν πας να τον βάλεις μπρος; Το λαμπάκι στο λάπτοπ ούτε αυτό; )

Η μητρική που βρήκες εσύ γράφει PN: LA-3581P MBAJ702003

Η άλλη λέει: MAINBOARD ICW50 LA-3581P

Άρα 99% είναι οι ίδιες. Όπως και να έχει πρέπει να επικοινωνήσεις με τον πωλητή πρώτα , δες άμα είναι αυτή χωρίς βάση για mxm (αυτή που δείχνει στην εικόνα δηλαδή) και είσαι jet. Μεταφορικά βλέπω 30€ λέει άρα πάει ίδια τιμή αλλά με περισσότερη εγγύηση.

Δημοσ.

Ναι το λαμπακι του φορτιστη ειναι αναμενο συνεχεια οταν συνδεω το ρευμα....οταν παταω το κουμπι δεν υπαρχει καμια ανταποκριση...το κουμπι ειναι κολλημενο στην μητρικη οποτε δεν νομιζω να μην ειναι συνδεμενο....

Δημοσ.

Το κουμπί είναι σε ένα πλακετάκι που συνδέεται με καλωδιοταινία στην μητρική. Αυτή την καλωδιοταινία άμα είναι δες.

Το λαμπάκι απάνω στο λάπτοπ που άναβε όταν έβαζες τροφοδοσία δεν δείχνει κάτι ε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...