Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι τώρα πήγαινα προς Κόριθνο και πριν τα πρώτα διόδια, βγαίνω στην έξοδο προς Θήβα και Μάνδρα.

Είναι πιο καλά να πάω Αλεποχώρι, Ψάθα και μετά από εκεί να πάω Πόρτο Γερμενό; Το λέω αυτό γιατί έχουν φτιάξει τον δρόμο προς Αλεποχώρι και μήπως είναι πιο σύντομα και σε χρόνο και σε χιλιόμετρα.

Δημοσ.

Και πάλι θα ανέβεις το βουνό όμως για να το κατέβεις και να Βγεις Π. Γερμενο. Άσε που θα πληρώσεις και διόδια. Δεν έχω δει βέβαια το νέο δρόμο που αναφέρεις, απλά φαντάζομαι

Δημοσ.

Κάτσε για να πας Αλεποχώρι, στα πρώτα διόδια πας από δεξιά (κάτω από την γέφυρα) και πιάνεις την παλιά εθνική και δεν πληρώνεις διόδια, δηλαδή περνάς μέσα από Νεράκι και τα υπόλοιπα. Μου έχουν πει ότι κερδίζεις πάρα πολύ χρόνο με τον καινούριο δρόμο που έχουν φτιάξει...

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάτι παραπάνω;

Δημοσ.

Το γνωρίζω ότι είναι μια χαρά ο δρόμος.

Η ερώτηση είναι από ποια διαδρομή είναι πιο καλά (χρόνος, χιλιόμετρα) να πάω στο Πόρτο Γερμενό:

1. προς Κόριθνο και πριν τα πρώτα διόδια, βγαίνω στην έξοδο προς Θήβα και Μάνδρα και μετά από εκεί Πόρτο Γερμενό;;;;
  2. να πάω Αλεποχώρι, Ψάθα και μετά από εκεί να πάω Πόρτο Γερμενό;
  3. Κάποια άλλη διαδορμή;;;

Δημοσ.

Κάτσε για να πας Αλεποχώρι, στα πρώτα διόδια πας από δεξιά (κάτω από την γέφυρα) και πιάνεις την παλιά εθνική και δεν πληρώνεις διόδια, δηλαδή περνάς μέσα από Νεράκι και τα υπόλοιπα. Μου έχουν πει ότι κερδίζεις πάρα πολύ χρόνο με τον καινούριο δρόμο που έχουν φτιάξει...

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάτι παραπάνω;

Δεν χρειάζεται να "πιάσεις" Νεράκι.

Στη διασταύρωση με τον παμπάλαιο Ελευσίνας (εκατό μέτρα μετά το αποκάτω της γέφυρας,αριστερά θα δεις τις εγκαταστάσεις του Νεώρειου) πιάνεις δεξιά,προσοχή στις ανηφοροκατηφόρες και στις θεόστραβες (τυφλές...) στροφές,με το που κατεβαίνεις (προσοχή λέμε,τα ντβάρια δεν φταίνε τπτ,ούτε οι κήποι των ανθρώπων) κάνεις δεξιά εκεί που λέει απαγορεύεται (για τους τοπικούς δεν ισχύει,φταίει η ανηφόρα και τα ασυντήρητα οχήματα που καίνε καρκίνο) και "γλύφοντας" την εθνική πας όλο ευθεία,περνάς τον ΣΣ και σε βγάζει Μέγαρα σε ένα δεκαλεπτάκι,ίσως και λιγώτερο....

• Like 1
Δημοσ.

α τώρα το είδα οτι θες για Γερμενό, νόμιζα οτι λες Ψάθα

ο συντομότερος είναι από Μανδρα, Βίλλια κτλπ γύρω στα 45 λεπτά

δε συμφέρει να πας από Αλεποχώρι γιατί μετά έχεις να ανεβοκατέβεις το βουνό

επίσης υπάρχει μια καβάτζα για να μην περάσεις από Βίλλια και μπλέξεις με κανένα φορτηγό και σε πάει καρότσα

https://maps.google.com/maps?q=38.120099,23.416371&hl=en&sll=38.120082,23.41871&sspn=0.00476,0.009645&t=h&z=16

εδώ μπαίνεις αριστερά και βγαίνεις αρκετά μετά τα Βίλλια, μην περάσεις βράδυ πριν τον δεις τον δρόμο την ημέρα γιατί δεν είναι και ότι καλύτερο

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να "πιάσεις" Νεράκι.

Στη διασταύρωση με τον παμπάλαιο Ελευσίνας (εκατό μέτρα μετά το αποκάτω της γέφυρας,αριστερά θα δεις τις εγκαταστάσεις του Νεώρειου) πιάνεις δεξιά,προσοχή στις ανηφοροκατηφόρες και στις θεόστραβες (τυφλές...) στροφές,με το που κατεβαίνεις (προσοχή λέμε,τα ντβάρια δεν φταίνε τπτ,ούτε οι κήποι των ανθρώπων) κάνεις δεξιά εκεί που λέει απαγορεύεται (για τους τοπικούς δεν ισχύει,φταίει η ανηφόρα και τα ασυντήρητα οχήματα που καίνε καρκίνο) και "γλύφοντας" την εθνική πας όλο ευθεία,περνάς τον ΣΣ και σε βγάζει Μέγαρα σε ένα δεκαλεπτάκι,ίσως και λιγώτερο....

Πάντα ήθελα να πάω από εκεί αλλά ποτέ δεν πήγα.. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά...

Δημοσ.

Πάντα ήθελα να πάω από εκεί αλλά ποτέ δεν πήγα.. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά...

Έχω να πληρώσω διόδια Ελευσίνας πάνω από 12 χρόνια,απ' τη κηδεία του μπάρμπα μου που οδήγαγα το κομβόϊ για το χωριό.

Είπα να μην τους πάω από 'αποφυγές'.:P

Δημοσ.

Κάποτε υπήρχαν και σχετικές οδηγίες - φωτογραφίες στο bloka.gr! Απο εκεί το έμαθα κ εγώ πριν 10 χρόνια :) Τώρα το site δεν ξέρω τι έγινε

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Για ψαθα ειναι καλυτερα απο Αθηνα-ΜΕΓΑΡΑ-ΨΑΘΑ  απο τον παλιο να γλυτωσουμε και τα διοδια 

Ή

ΑΘΗΝΑ-ΜΑΝΤΡΑ-ΑΓ.ΣΩΤΙΡΙΟΣ-ΚΡΥΟ ΠΗΓΑΔΙ-ΨΑΘΑ??

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για ψαθα ειναι καλυτερα απο Αθηνα-ΜΕΓΑΡΑ-ΨΑΘΑ  απο τον παλιο να γλυτωσουμε και τα διοδια 

Ή

ΑΘΗΝΑ-ΜΑΝΤΡΑ-ΑΓ.ΣΩΤΙΡΙΟΣ-ΚΡΥΟ ΠΗΓΑΔΙ-ΨΑΘΑ??

Επειδή είμαι της περιοχής, εάν θές για γρήγορα προτίμησε την 1η διαδρομή,

Απο την 2η είναι λίγο παλαιός ο δρόμος και συνήθως σε πάνε "καρότσι" οι νταλίκες

Η 2η διαδρομή είναι Αθήνα-Μάνδρα-Αγ.Σωτήρα-Κρύο Πηγάδι-Βίλια-Ψάθα.

Εάν θές σταματάς και για 1 καφέ στα Βίλια :-D

Εγω μένω Θήβα και τίς ξέρω τις διαδρομές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...