Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστωτική= αγοράζεις με πίστωση, έρχεται λογαριασμός τον επόμενο μήνα και είτε εξοφλείς είτε πληρώνεις με δόσεις και βαρύ επιτόκιο.

Χρεωστική= συνδέεται με ένα λογαριασμό της τράπεζας που την εκδίδει και κάθε πράξη που κάνεις πληρώνεται αυτόματα από το λογαριασμό αυτό.

Προπληρωμένη= τη φορτώνεις με τα χρήματα που χρειαζεται για να αγοράσεις κάτι. Στα θετικά της έχει ότι και να τη χάσεις δεν θα έχει χρήματα μέσα για να σου πάρουν και στα αρνητικά ότι κάθε φόρτωμα χρεώνεται με προμήθεια της τράπεζας.

Το θετικό της προπληρωμένης που αναφέρεις το χει και η χρεωστική. 

Η προπληρωμένη έχει μόνο μειονεκτήματα σε σύγκριση με την χρεωστική.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια ερωτηση. Στην αγορα απο το αμαζον οσον αφορα την χρεωση σε καρτα prepaid ζηταει : 
1. Νumber     ---> βαζουμε αριθμο καρτας
2. Εxp. Date  ---> την ημερομηνια που εχει η καρτα μας

3. Cardholder name -->  αφου η prepaid καρτα μας δεν εχει ονομα πανω βαζουμε το ονομα στο οποιο βγηκε η καρτα?  κανουν         ταυτοποιηση και σε αυτο το στοιχειο ή δεν εχει καποια σημασια?

Δημοσ.

Το θετικό της προπληρωμένης που αναφέρεις το χει και η χρεωστική. 

Η προπληρωμένη έχει μόνο μειονεκτήματα σε σύγκριση με την χρεωστική.

Αν, όμως, χάσεις τη χρεωστική μαζί με το pin, όπως συμβαίνει σε πολλούς και κυρίως σε πολλές, τότε ο λογαριασμός σου αδειάζει τουλάχιστον κατά το ημερήσιο όριο της τράπεζας.

Δημοσ.

Εδώ μπαίνει η εξυπνάδα ! Μηδενικό λογαριασμό με χρεωστική κάρτα. Βάζεις μόνο τα λεφτά που θες για να κάνεις μια αγορά όπως θα φόρτωνες στην προπληρωμένη λεφτά. Αν είναι να χάσεις κάτι και στις 2 περιπτώσεις καρτών χάνεις ότι έχεις στο λογαριασμό.

Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν πολλοί είναι ότι η προπληρωμένη στην ουσία είναι μια χρεωστική κάρτα με λογαριασμό που τον έχεις μόνο για να καταθέτεις σε αυτόν όταν πρόκειται να αγοράσεις κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστό και αυτό, αν και, προσωπικά, χρησιμοποιώ για χρόνια πιστωτική για τις αγορές μου, κυρίως μέσω paypal, χωρίς να αντιμετωπίσω πρόβλημα.

Δημοσ.

Στο ερώτημα μου πιο πάνω όσον αφορά την συμπλήρωση του cardholder name μπορείτε να με βοηθήσετε?  Γνωρίζετε αν παίζει κάποιο ρόλο, ή θεωρούνται απαραίτητα μονο τα δύο πρώτα πεδία? 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

visa και mastercard απο Πειραιώς εχουν διαφορα ?

Άλλαξα την δικια μου γιατι ειχα ξεχασει το pin σημερα απο ατε σε πειραιως και μου δώσανε mastercard ενώ η παλια ηταν visa και ο παππους μου που έβγαλε χτες πηρε visa , έτυχε ?

Δημοσ.

Αν, όμως, χάσεις τη χρεωστική μαζί με το pin, όπως συμβαίνει σε πολλούς και κυρίως σε πολλές, τότε ο λογαριασμός σου αδειάζει τουλάχιστον κατά το ημερήσιο όριο της τράπεζας.

Ξέρεις κόσμο (και μάλιστα πολλούς) να γράφει το πιν πάνω στην κάρτα? Μήπως κολλάνε και το κλειδί πάνω στην πόρτα μην το χάσουν?

Δημοσ.

visa και mastercard απο Πειραιώς εχουν διαφορα ?

Άλλαξα την δικια μου γιατι ειχα ξεχασει το pin σημερα απο ατε σε πειραιως και μου δώσανε mastercard ενώ η παλια ηταν visa και ο παππους μου που έβγαλε χτες πηρε visa , έτυχε ?

Η διαφορά είναι στην ισοτιμία που εφαρμόζει κάθε οργανισμός από τους δύο στη μετατροπή του συναλλάγματος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...