Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εστω οτι καποιος θελει να εκδοσει ενα βιβλιο, ποια ειναι τα βηματα που πρεπει να κανει πριν το στειλει σε καποιο εκδοτικο οικο ωστε το εργο του να ειναι ασφαλες?

Συμφερει να πας σε συμβολαιογραφο μη ξεροντας αν το εργο σου αξιζει και εχει απηχηση? Ειναι 100% ασφαλες? Γιατι εχω ακουσει οτι ο συμβολαιογραφος πια δεν κραταει αντιγραφο.. Αν αλλαξει ο εκδοτικος οικος τον τιτλο του βιβλιου και καποια αλλα στοιχεια?

Εχω ακουσει και για καποιες αλλες ανεξοδες λυσεις οπως το να περασεις όλο το βιβλίο σε cd και το βάζεις μέσα σε ένα φάκελο ασφαλείας (που να μην ανοίγει) και τον ταχυδρομείς στον εαυτό σου συστημένο με απόδειξη. Το επαναλαμβάνεις 5-6 φορές και κρατάς τα φάκελλα κλειστά. Αποτελούν ένα καλό αποδεικτικό στοιχείο σε ενδεχόμενο δικαστήριο.

Οπως επισης και η καταθεση αντιτυπου στην Εθνικη Βιβλιοθηκη..

Ξερει κανεις επι του θεματος?

Δημοσ.

Εστω οτι καποιος θελει να εκδοσει ενα βιβλιο, ποια ειναι τα βηματα που πρεπει να κανει πριν το στειλει σε καποιο εκδοτικο οικο ωστε το εργο του να ειναι ασφαλες?

Συμφερει να πας σε συμβολαιογραφο μη ξεροντας αν το εργο σου αξιζει και εχει απηχηση? Ειναι 100% ασφαλες? Γιατι εχω ακουσει οτι ο συμβολαιογραφος πια δεν κραταει αντιγραφο.. Αν αλλαξει ο εκδοτικος οικος τον τιτλο του βιβλιου και καποια αλλα στοιχεια?

Εχω ακουσει και για καποιες αλλες ανεξοδες λυσεις οπως το να περασεις όλο το βιβλίο σε cd και το βάζεις μέσα σε ένα φάκελο ασφαλείας (που να μην ανοίγει) και τον ταχυδρομείς στον εαυτό σου συστημένο με απόδειξη. Το επαναλαμβάνεις 5-6 φορές και κρατάς τα φάκελλα κλειστά. Αποτελούν ένα καλό αποδεικτικό στοιχείο σε ενδεχόμενο δικαστήριο.

Οπως επισης και η καταθεση αντιτυπου στην Εθνικη Βιβλιοθηκη..

Ξερει κανεις επι του θεματος?

Δώσε ένα πενηντάρι και βγάλε καμια δεκαριά αντίτυπα* σε small press,αφού ακολουθήσεις πρώτα τη διαδικασία της καταχώρησης στην Εθνική Βιβλιοθήκη και στο ISBN.

Τζάμπα θα σούρθει και είσαι και πλήρως εξασφαλισμένος πως κανένας νταβατζής δεν πρόκειται να σε "κλέψει".

*Σου κρατάνε τρία αντίτυπα:Δύο η Εθνική Βιβλιοθήκη και ένα το ISBN.Παίρνεις βεβαίωση καταχώρησης με όλα τα στοιχεία που εσύ έχεις δηλώσει.

Τα υπόλοιπα δώστα στον περίγυρό σου για feedback.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Συμφερει να πας σε συμβολαιογραφο μη ξεροντας αν το εργο σου αξιζει και εχει απηχηση? Ειναι 100% ασφαλες? 

Nαι.

Καλο αυτο που προτεινει ο pinwkolwnies αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως ετσι σε κατοχυρωνει 100%. Αν δεν εχεις παρει πρωτα τα πνευματικα μπορει να βρεθεις προ εκπληξεως. Οχι απαραιτητα απο τον κυκλο σου, αλλα απο ατομα που ενδεχομενως να το δανειστουν.

Και γενικα, better be safe than sorry.

Εν τω μεταξυ υπαρχει καπου και ενα μεγαλο σχετικα thread με τα περι εκδοσης βιβλιου κλπ.

Δημοσ.

Nαι.

Καλο αυτο που προτεινει ο pinwkolwnies αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως ετσι σε κατοχυρωνει 100%. Αν δεν εχεις παρει πρωτα τα πνευματικα μπορει να βρεθεις προ εκπληξεως..

Η διαδικασία που περιγράφω,μόνο από "μέσα" μπορεί να τρωθεί.

Δηλαδή η κοπέλα που καταχωρεί τα στοιχεία,το βράδυ να πάρει σπίτι της το βιβλίο σου και την επαύριο να τηλεφωνήσει το Ψυχογιό ή στον Πατάκη και να τους το πάει,χωρίς να πάρει τελικά isbn ούτε καταχώρηση ο συγγραφέας.

ΔΕΝ γίνονται όμως αυτά,γιατί ούτε που θα ενδιαφερθούν οι ανωτέρω,ακόμα κι αν ο Κινγκ υπογράφει σαν Γεώργιος Παπαδόπουλος (λέμε τώρα...).

Ψάχνουν αρκάδες ή μαντάδες ή κάποιο ψώνιο που θα χρηματοδοτήσει όλη τη διαφημιστική εκστρατεία μαζί με το κόστος έκδοσης,έτσι για να λέει ότι "βγάζει βιβλίο".

Προχώρα άφοβα και μη σκέφτεσαι συμβολαιογράφους κλπ,αυτοί θέλουν πάνω από 200€.

Δημοσ.

Δώσε ένα πενηντάρι και βγάλε καμια δεκαριά αντίτυπα* σε small press,αφού ακολουθήσεις πρώτα τη διαδικασία της καταχώρησης στην Εθνική Βιβλιοθήκη και στο ISBN.

Τζάμπα θα σούρθει και είσαι και πλήρως εξασφαλισμένος πως κανένας νταβατζής δεν πρόκειται να σε "κλέψει".

*Σου κρατάνε τρία αντίτυπα:Δύο η Εθνική Βιβλιοθήκη και ένα το ISBN.Παίρνεις βεβαίωση καταχώρησης με όλα τα στοιχεία που εσύ έχεις δηλώσει.

Τα υπόλοιπα δώστα στον περίγυρό σου για feedback.

Η διαδικασία με την κατάθεση στην εθνική βιβλιοθήκη έχει παύσει να ισχύει εδώ και χρόνια. Η ποιό ενδεδειγμένη λύση είναι αυτή του συμβολαιογράφου. Υπάρχει και αυτή με το ταχυδρομείο αλλά είναι λιγότερο ενδεδειγμένη.

Δημοσ.

Η διαδικασία με την κατάθεση στην εθνική βιβλιοθήκη έχει παύσει να ισχύει εδώ και χρόνια.

Σήμερα κατέθεσα άλλη μία έκδοσή μου.

Δημοσ.

Τι να πώ.... Είχα ψάξει το θέμα στο google μερικές φορές γιατί ενδιαφερόμουν και εγώ στο πως γίνεται η κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων για συγγραφικό έργο. Όλοι οι σχετικοί σε όλα τα φόρουμς που ασχολούνται με συγγραφή βιβλίων έλεγαν πως δεν ισχύει πλέον αυτό.

Πάντως είναι θετικό αν υπάρχει ακόμη αυτή η διαδικασία και έτσι αν μην σκάς ένα σωρό χρήματα στον συμβολαιογράφο.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω κάτι.

Ας πούμε ότι θέλω να στείλω σε έναν συγκεκριμένο συμβολαιογράφο το "χειρόγραφό" μου για να κατοχυρώσω τα πνευματικά δικαιώματά του. Αλλά αυτός ο συμβολαιογράφος δεν βρίσκεται στον τόπο όπου ζω. Μπορώ να του το στείλω με e-mail και να κάνει τη δουλειά του με ένα ηλεκτρονικό έγγραφο ή, έστω, να τυπώσει αυτό το έγγραφο ο ίδιος (με το όποιο παραπάνω κόστος να βαραίνει εμένα, βέβαια) και να κάνει τη δουλειά του;

Με λίγα λόγια, να μην επισκεφτώ το γραφείο του και να κάνω τη δουλειά μου από το σπίτι μου. Γίνεται αυτό;

Δημοσ.

Ναι γίνεται, ούτως ή άλλως το τυπώνει και το κρατάει στο αρχείο του. Υπόψιν, οι συμβολαιογραφικές πράξεις δεν έχουν διεθνή χαρακτήρα. Αν πχ πας σε συμβολαιογράφο στην Ελλάδα δεν σου επικυρώνει δικαιώματα και στην Αμερική. Για την Ευρώπη ίσως. 

• Like 1
Δημοσ.

Μάλιστα. Σ' ευχαριστώ πολύ!

Μήπως τυχαίνει να γνωρίζεις -εσύ ή κάποιος άλλος- πόσο στοιχίζει να κατοχυρώσεις, με ηλεκτρονικό τρόπο -αν έχει κάποια σημασία η διαδικασία-, πνευματικά δικαιώματα σε συμβολαιογράφο, για ένα μυθιστόρημα π.χ. 100 χιλιάδων λέξεων;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Με ενδιαφέρει κι εμένα βασικά (αν και θα 'ναι επιστημονικό, όχι λογοτεχνικό).

Από μια ματιά που έριξα στο άλλο τόπικ δεν κατέληξα κάπου ώς προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Επίσης, το άλλο βασικό είναι πόσο είναι ένα εύλογο πόσο επί της αξίας πώλησης που μπορείς να πάρεις (π.χ. 10%?) και πώς θα γνωρίζεις πόσες πωλήσεις έγιναν ακριβώς.

• Like 1
Δημοσ.

Όσον αφορά την αμοιβή με όλους τους εκδοτικούς οίκους που έχω επικοινωνήσει, το ποσοστό που παίρνει ο πρωτοεμφανιζόμενος -και μάλλον όχι μόνο- συγγραφέας από τις πωλήσεις του βιβλίου του είναι 10%, κι αυτό μετά τις πρώτες χίλιες πωλήσεις.

Τώρα αυτό με το κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης για τα πνευματικά δικαιώματα, ελπίζω να γνωρίζει κάποιος για να μας απαντήσει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...