Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γι αυτο πληρωνονται πολυ περισσοτερο (η θα πρεπε να πληρωνονται)

οπως επισης δουλευουν και τα σωματα ασφαλειας,το εκαβ κτλ

αυτα ειναι υπηρεσιες πρωτης αναγκης,που δε γινεται να σταματησουν για να παρταρει ο κοσμος.

Το ποστάρισμά μου το διάβασες, ή το προσπέρασες;

Η Πρωτοχρονιά και η παραμονή της ΔΕΝ πληρώνονται παραπάνω, σαν κανονική εργάσιμη πληρώνεται. Όπως επίσης και τα Φώτα, και η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Αν θυμάμαι καλά, οι επίσημες αργίες του κράτους που πληρώνεσαι παραπάνω είναι 25η Μαρτίου, 2η μέρα του Πάσχα, 1η Μαίου, 15 Αυγούστου, 28η Οκτωβρίου και η μέρα των Χριστουγέννων.

Δέκα χρόνια από την ζωή μου το έζησα και το ξέρω καλά.

• Απαντ. 470
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και γιατι βγαινατε; 

Δεν υπάρχει γιατί αν δεν έβγαινα καθώς η εταιρία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την παροσία μου το Σάββατο καθώς είχα κάνει το 40ωρο μου και έτρωγε πρόστιμο αυτό συνεπαγόταν απόλυση.Δεν θέλει και πολύ μυαλό.Όπως όταν ήρθε η επιθεώρηση εργασίας να μας ρωτήσει για τις συνθήκες εργασία που ήταν όντως άθλιες και δίπλα στεκόταν ο γενικός διευθηντής της επιχέιρησης.Όποιος ήθελε ας έκανε παράπονα....

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει γιατί αν δεν έβγαινα καθώς η εταιρία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την παροσία μου το Σάββατο καθώς είχα κάνει το 40ωρο μου και έτρωγε πρόστιμο αυτό συνεπαγόταν απόλυση.Δεν θέλει και πολύ μυαλό.Όπως όταν ήρθε η επιθεώρηση εργασίας να μας ρωτήσει για τις συνθήκες εργασία που ήταν όντως άθλιες και δίπλα στεκόταν ο γενικός διευθηντής της επιχέιρησης.Όποιος ήθελε ας έκανε παράπονα....

Rly δεν θελει πολυ μυαλο; Δε με λες ποσο μυαλο "θελει" καποιος να κανει μια ανωνυμη καταγγελια στο ΙΚΑ ή στην επιθεωρηση εργασιας;

ΥΓ: Αντι να γραφεις ανωνυμα σε τουτο το φορουμ για την εκμεταλλευση σου απο τον εργοδοτη σου, δε πας στο ΙΚΑ ή στην επιθεωρηση... λεω γω τωρα τα δικα μου.

ΥΓ1: http://ergatika.gr/2012/08/katageli/

Δημοσ.

Rly δεν θελει πολυ μυαλο; Δε με λες ποσο μυαλο "θελει" καποιος να κανει μια ανωνυμη καταγγελια στο ΙΚΑ ή στην επιθεωρηση εργασιας;

ΥΓ: Αντι να γραφεις ανωνυμα σε τουτο το φορουμ για την εκμεταλλευση σου απο τον εργοδοτη σου, δε πας στο ΙΚΑ ή στην επιθεωρηση... λεω γω τωρα τα δικα μου.

Realy;Το ξέρεις ότι ο επόπτης εργασίας και η επιθεώρηση δεν δέχονται ανώνυμες καταγγελίες;Αλλά σου απάντησε ο άλλος πιο πάνω αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ...Επειδή όμως εμείς έχουμε δουλέψει και τύχαμε σε τέτοια περιστατικά ακόμα και όταν γινόταν ομαδικές καταγγελίες στην έφερναν αλλιώς.Α τώρα που πληρώσαμε το πρόστιμο δεν υπάρχουν λεφτά στις 4 του μηνός.Θα πληρωθείτε στις 15 και βλέπουμε.Και να τρέχει το νοίκι να έχουν τα παιδιά έξοδα κ.αΆν νομίζεις ότι μπορείς να τα βάλεις με την εργοδοσία στην Ελλάδα και να βρεις το δίκιο σου είσαι γελασμένος.Σε καμια Σουηδία μπορεί αλλά αυτοί είναι σοσιαλιστές...Oh whait...

• Like 5
Δημοσ.

Στα 20 χρόνια που δούλεψα ως εμποροϋπάλληλος σε 5 διαφορετικά καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα, έγιναν πολλές φορές ανώνυμες καταγγελίες, απολύτως δικαιολογημένες (απλήρωτες ώρες εργασίας, μη καταβολή τής νόμιμης αμοιβής υπερωριών, μόλις 1 ρεπό το μήνα αντί των 4 που προβλέπει ο νόμος κ.α.)

Ξέρεις ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να έρχονται οι ελεγκτές τής ε.ε. στο κατάστημα, να τα λένε για 5 λεπτά με τον εργοδότη και να φεύγουν με καινούργια τηλεόραση, κάμερα, ή άλλη συσκευή, ως δωράκι(!) για τα ...κλειστά τους μάτια.

Ακριβώς όπως δε θέλει καθόλου μυαλό το να κάνεις τη σχετική καταγγελία, έτσι δε θέλει καθόλου μυαλό το να καταλάβεις ότι η ε.ε. στην Ελλάδα, δεν έχει ούτε την ελάχιστη σχέση με τους ...untouchables.

• Like 1
Δημοσ.

Η ανώνυμη καταγγελία πρέπει να συνοδευτεί από επώνυμες μετά όταν θα κάνει ντου η Επιθεώρηση.

Αλλιώς έχεις κάνει μία τρύπα στο νερό και έχεις τσατίσει τον εργοδότη για την παρενόχληση που δέχτηκε και μετά πάλι χαμένος ο εργαζόμενος βγαίνει. Αν από την άλλη αν κάνεις την επώνυμη καταγγελία, λίγα τα ψωμιά σου αν δεν έχεις φροντίσει να έχεις άλλη δουλειά παραμάσχαλα για επιλογή.

Αν δεν έχεις βγει στην αγορά εργασίας να ξέρεις τι παίζεται, μην μας ξοδεύεις τον χρόνο.

Δημοσ.

Η ανώνυμη καταγγελία πρέπει να συνοδευτεί από επώνυμες μετά όταν θα κάνει ντου η Επιθεώρηση.

Αλλιώς έχεις κάνει μία τρύπα στο νερό και έχεις τσατίσει τον εργοδότη για την παρενόχληση που δέχτηκε και μετά πάλι χαμένος ο εργαζόμενος βγαίνει. Αν από την άλλη αν κάνεις την επώνυμη καταγγελία, λίγα τα ψωμιά σου αν δεν έχεις φροντίσει να έχεις άλλη δουλειά παραμάσχαλα για επιλογή.

Αν δεν έχεις βγει στην αγορά εργασίας να ξέρεις τι παίζεται, μην μας ξοδεύεις τον χρόνο.

Η πρώτη φορά που συμφωνούμε.Edit:Φίλε παπί αφού έχεις την οικονομική επιφάνεια που να σου εξασφαλίζει άνετη διαβίωση χωρίς να χρειάζεται να αποζητάς το μεροκάματο το θεωρώ τελείως άκομψο να κάνεις υποδείξεις σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.Το αυτονόητο και εμείς το ξέρουμε, ξέρεις εσύ τον επόπτη και την επιθεώρηση εργασίας που δεν έχεις εργαστεί ποτέ σε άλλον εργοδότη πέραν του εαυτού σου και δεν τους ξέρω εγώ που δουλεύω από τα 15 και είμαι 38;Realy? 

Δημοσ.

Το ποστάρισμά μου το διάβασες, ή το προσπέρασες;

Η Πρωτοχρονιά και η παραμονή της ΔΕΝ πληρώνονται παραπάνω, σαν κανονική εργάσιμη πληρώνεται. Όπως επίσης και τα Φώτα, και η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Αν θυμάμαι καλά, οι επίσημες αργίες του κράτους που πληρώνεσαι παραπάνω είναι 25η Μαρτίου, 2η μέρα του Πάσχα, 1η Μαίου, 15 Αυγούστου, 28η Οκτωβρίου και η μέρα των Χριστουγέννων.

Δέκα χρόνια από την ζωή μου το έζησα και το ξέρω καλά.

κακως δε το εγραψα,θεωρητικα μιλησα παντα οτι πρεπει βασει νομου να πληρωνονται εξτρα.

Δημοσ.

Νομίζω ότι όλα τα προαναφερόμενα σε μεγάλο βαθμό δείχνουν το πρόβλημα με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, δηλαδή όχι ότι η νομοθεσία είναι ελλιπής (αν και δεν είναι σίγουρα και τέλεια), αλλά ότι καταστρατηγείται κατά συρροή και δεν ασχολείται κανείς. Συνεπώς αυτό είναι το πρόβλημα. Το αν τα μαγαζιά θα δουλεύουν 7 μέρες (αν θέλουν) ΔΕΝ είναι το πρόβλημα. Αν δεν παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία τότε μια χαρά θα έχουν όλοι χρόνο να ψωνίζουν (αν όχι τις Κυριακές, κάποιες άλλες μέρες).

• Like 1
Δημοσ.

κακως δε το εγραψα,θεωρητικα μιλησα παντα οτι πρεπει βασει νομου να πληρωνονται εξτρα.

Και πάλι δεν κατάλαβες, βάση νόμου ΔΕΝ πληρώνονται σαν αργίες, γιατί βάση νόμου η Πρωτοχρονιά πχ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στις επίσημες αργίες του κράτους. Οι επίσημες είναι αυτές που έγραψα, Πρωτοχρονιά, Φώτα, ή πχ του Αγίου Δημητρίου που τα πάντα είναι κλειστά στη Θεσσαλονίκη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επίσημες αργίες βάση νόμου. Όποιος δουλεύει αυτές τις μέρες, τις πληρώνεται σαν να δούλευε μία καθημερινή.

Δημοσ.

Νομίζω ότι όλα τα προαναφερόμενα σε μεγάλο βαθμό δείχνουν το πρόβλημα με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, δηλαδή όχι ότι η νομοθεσία είναι ελλιπής (αν και δεν είναι σίγουρα και τέλεια), αλλά ότι καταστρατηγείται κατά συρροή και δεν ασχολείται κανείς. Συνεπώς αυτό είναι το πρόβλημα. Το αν τα μαγαζιά θα δουλεύουν 7 μέρες (αν θέλουν) ΔΕΝ είναι το πρόβλημα. Αν δεν παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία τότε μια χαρά θα έχουν όλοι χρόνο να ψωνίζουν (αν όχι τις Κυριακές, κάποιες άλλες μέρες).

Δεν παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία αυτό είναι το κακό.Εχει φτιαχτεί έτσι ώστε να προστατεύεται το συμφέρων του εργοδότη.Αν δεν σου επιτρέπει να κάνεις ανώνυμη καταγγελία αυτομάτως σε στοχοποιεί για απόλυση ο ίδιος ο νόμος.Αυτό είναι το πρόβλημα.Ας επιτρεπόταν να δίνω στεγνά τον εργοδότη μου όταν παρανομεί ανώνυμα και θα σου λεγα πως θα λυνόταν αμέσως το πρόβλημα παραβίασης της εργατικής  νομοθεσίας.

• Like 1
Δημοσ.

Ε ας κανει και επωνυμη! Καλη η επανασταση στα φορουμ και στο facebook, αλλα οτι κανουμε το κανουμε στη real life. 

Δημοσ.

Ε ας κανει και επωνυμη! Καλη η επανασταση στα φορουμ και στο facebook, αλλα οτι κανουμε το κανουμε στη real life. 

ουυυ

εκανα πριν 6 μηνες μια για ανασφαλιστη εργασια,τους πηρε 4 μηνες να πανε,(μαλλον απο αφρικη ερχοντουσαν με καμηλα),πηγαν,ειδαν οτι ηταν ετσι οπως τα λεγα.

αποτελεσμα?

προστιμο μηδεν.

και απλα υποχρεωσαν το αφεντικο να αρχισει να κολλαει ενσημα...

γαμω ε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...