Cossutius. Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Ναι, μπορεί να να δωροδοκούν τους επιθεωρητές, αλλά ας δούμε εάν μπορεί να δωροδοκήσει και το δικαστικό σώμα. Bρε το ζητημα δεν ειναι το τι θα πάθει ο επιχειρηματιας, αλλά το οτι εσυ θα μεινεις χωρις εργασια...
pournaras Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Ειναι επιλογη των καφετεριών να ζητήσουν αυτά τα ωραρια εργασίας, διοτι πάντα υπάρχει κοσμος που θα πάει για καφέ. Αντιθετα στις 12 το βράδυ δε θα πας για ντομάτες. Θέμα λογικης ειναι. Το οτι καλός η κακός οι καφετέριες λειτουργουν έτσι από τοτε που λειτουργει το κράτος μας, δε σημαίνει οτι πρέπει να λειτουργουν έτσι και ολοι οι άλλοι. Αρα αποδεχεσαι οτι ενας κλαδος κατ αρχην εχει την επιλογη να δουλευει οποτε του καπνισει, επειδη πουλαει καφε (χωρις διασκεδαση, και μονο πλαστικο να δινει οποτε θελει ανοιγει-κλεινει), ενω ενας αλλος δεν εχει αυτη την επιλογη, και παραλληλα αποδεχεσαι οτι στον ενα κλαδο μπορει να υπαρχει παρανομη εργασια επειδη "ετσι ειναι απο καταβολης κρατους" ενω στον αλλον οχι. Εγω δηλαδη αν ανοιξω μαναβικο, δεν εχω επιλογη στο ποτε θα λειτουργω, ο αλλος εχει, γιατι "ετσι ειναι απο παλια". Αν αυτο στο ελεγε ενα κυβερνητικο στελεχος θα εβριζες. 2
gigisoni Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Αρα σωστα γραφω. Θελετε να πεισετε το κοσμο να ΜΗΝ παει στη επιθεωρηση. Επειδη το ενα και επειδη το αλλο. Το θεμα ειναι οτι ο εργαζομενος δεν πρεπει να πει στην επιθεωρηση επειδη εαν παει θα βγει χαμενος. Αυτο λετε και ξαναλετε. Μαζί μιλάμε και χώρια κουβεντιάζουμε, έτσι;
παπι Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Πολύ σωστά! Αλλά όχι γενικώς «επειδή το ένα και επειδή το άλλο». Επειδή - συγκεκριμένα - θα χάσει τη δουλειά του αν το κάνει. Από τη στιγμή όμως που δε θα τον προσλάβεις εσύ μετά, μπορείς πολύ εύκολα και άνετα να πετάς κούφιες θεωρίες. Και πως θα αλλαξει η νοοτροπια; Το καταλαβαινεις οτι το 1/3 (προσφατη ερευνα) ειναι ανασφαλιστοι; Πως θα αλλαξει η κατασταση οταν αυτα τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ των εργαζομενων καθονται στα αυγα τους για να μην "χασουν" την δουλεια τους;
deesnider Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Ναι, μπορεί να να δωροδοκούν τους επιθεωρητές, αλλά ας δούμε εάν μπορεί να δωροδοκήσει και το δικαστικό σώμα. Ενώ δηλαδή θα έχει χάσει τη δουλειά του κάποιος, θα δίνει τα λεφτά - που δεν έχει πλέον... - σε έξοδα μηνύσεων και σε δικηγόρους, προκειμένου να δικαιωθεί πιθανώς από το - έστω αδέκαστο - δικαστικό σώμα, κάμποσα χρόνια μετά...ναι, λογικό και εφικτό ακούγεται!
man of steel Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Μαζί μιλάμε και χώρια κουβεντιάζουμε, έτσι; Άστο γ@μησε το εδώ προσπαθεί ντε και καλά για να στηρίξει την μπούρδα του να με κάνει από διανομέα, φούρναρη και ότι πρέπει να χρησιμοποιώ ζυγαριά για να διανείμω ψωμί γάλα και τυρόπιτες στάνταρ βάρους και τιμών.Τι ψάχνεις;Μπορείς ποτέ να συννενοηθείς με τέτοιον άνθρωπο;Πήγαινε καλύτερα για ψάρεμα.Εγώ έφυγα κιόλας!!! 1
galactikos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Bρε το ζητημα δεν ειναι το τι θα πάθει ο επιχειρηματιας, αλλά το οτι εσυ θα μεινεις χωρις εργασια... Ενώ δηλαδή θα έχει χάσει τη δουλειά του κάποιος, θα δίνει τα λεφτά - που δεν έχει πλέον... - σε έξοδα μηνύσεων και σε δικηγόρους, προκειμένου να δικαιωθεί πιθανώς από το - έστω αδέκαστο - δικαστικό σώμα, κάμποσα χρόνια μετά...ναι, λογικό και εφικτό ακούγεται! Εγώ το είχα στο μυαλό μου κάπως έτσι: Ενώ δουλεύουμε μια χαρά, του σκάμε μία μήνυση όλο το εργατικό προσωπικό και λογικά από το δικαστήριο θα βγούμε κερδισμένοι, σωστά; Βέβαια μπορεί να έχω κάνει κάποιο λάθος στο drill αλλά η θεμελίωση της ιδέας μου στέκει, σωστά; 1
παπι Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Εγώ επιμένω: Ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Μας περνάει υποσυνείδητα και με υπογείους τρόπους ότι τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά κάθε Κυριακή, κάτι το οποίο αποτελεί παραπληροφόρηση. Μιλάμε μόνο για αργίες και κάποιες γιορτές όπου κάποια μαγαζιά έκλειναν. Τώρα πια απλά θα είναι προαιρετικό και εάν θέλουν θα ανοίγουν. Τόσο απλό! Και για όσους αρχίζουν να λένε ότι ο εργοδότης δεν θα τους τις πληρώνει αυτές τις ημέρες να του κάνουν μήνυση και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ναι, μπορεί να να δωροδοκούν τους επιθεωρητές, αλλά ας δούμε εάν μπορεί να δωροδοκήσει και το δικαστικό σώμα. Για την ακριβεια μιλαμε για νομιμοποιηση μιας υπαρκτης καταστασης. Τα ιδια και τα ιδια θα ελεγαν για νομο πχ που απελευθερωνει τα ωραρια των μπαρ. Οπως ειπε ο prog, λεμε για να εχουμε να λεμε.
Ntinaras Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Ρε πουρνάρα εσύ έχεις δικιά σου επιχείρηση τοποθέτησης δορυφορικών κεραιών.Ο απλός εργάτης δεν μπορεί να πάει στην επιθεώρηση εργασίας ή στον επόπτη γιατί και οι δύο τον δίνουν στεγνά στον εργοδότη με αποτέλεσμα να χάσει την δουλειά του την οποία την έχει ανάγκη.Ποιο είναι το δύσκολο να καταλάβεις σε αυτά που λέμε; αρα το μονο που μπορει να κανει ειναι να συνεχισει να δουλευει ανασφαλιστος με σκατα λεφτα,μεχρι να αποφασισει να τον απολυσει ο εργοδοτης. γιατι να μην του κανει καταγγελια και να τον σκισει τουλαχιστον αφου θα τον διωξει που θα τον διωξει? 1
deesnider Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Πως θα αλλαξει η κατασταση οταν αυτα τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ των εργαζομενων καθονται στα αυγα τους για να μην "χασουν" την δουλεια τους; Πάντως όχι μέσω τής ε.ε. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι δε συμβαίνει. Οπότε ναι, κάθονται στ' αυγά τους και σκύβουν το κεφάλι, διότι διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν άμεσα πρόβλημα επιβίωσης. (Το «χάσουν», γιατί εντός εισαγωγικών; Το αμφισβητείς, ή έχει να κάνει με το «σιγά τη δουλειά μωρέ, που κάτι έγινε κι να τη χάσουν!»; ) Κατέβα απ' το σύννεφο που ζεις, αν θες να συζητήσεις λογικά. Για πάρα πολλούς, αυτή η κωλοδουλειά, είναι το μόνο που έχουν για να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί, το οποίο - επαναλαμβάνω - δε θα τους το δίνεις εσύ, για όσο καιρό θα τους λείπει. 1
galactikos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Πάντως όχι μέσω τής ε.ε. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι δε συμβαίνει. Γι αυτό κι εγώ πρότεινα κατευθείαν μήνυση (βέβαια δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτό είναι δυνατό).
man of steel Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 αρα το μονο που μπορει να κανει ειναι να συνεχισει να δουλευει ανασφαλιστος με σκατα λεφτα,μεχρι να αποφασισει να τον απολυσει ο εργοδοτης. γιατι να μην του κανει καταγγελια και να τον σκισει τουλαχιστον αφου θα τον διωξει που θα τον διωξει? Γιατί και πάλι θα πέσει ένα πρόστιμο που θα είναι χάδι κοινώς θα του κάνουν τα τρία δύο και θα έχει χάσει και την δουλειά του.Αξίζει;Για να καταλάβεις την ισχύ αυτών των ανθρώπων μία μέρα όταν δουλευα στον όμιλο Βιοκαρπέτ εκτλούνταν έργα φυσικού αερίου που θα μπλοκάριζαν την έξοδο του εργοστασίου για δύο ώρες.Προηγήθηκε έντονος διάλογος των ανθρώπων της πύλης του εργοστασίου με τους τεχνικούς του Αερίου μέχρι που τηλεφώνησε ο Γκαντόνιας στον Νομάρχη και το θέμα έληξε σε 10 λεπτά.Οι τεχνικοί του αερίου ήρθαν κυριακή για να τελειώσουν το έργο.Πρώτη φορά δούλεψε το δημόσιο κυριακή γιατί πήγαν να τα βάλουν με τον Γκαντόνια.Τι λες να πάθαινα εγώ αν τα έβαζα μαζί του; 1
gigisoni Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Εγώ το είχα στο μυαλό μου κάπως έτσι: Ενώ δουλεύουμε μαι χαρά, του σκάμε μία μήνυση όλο το εργατικό προσωπικό και λογικά από το δικαστήριο θα βγούμε κερδισμένοι, σωστά; Βέβαια μπορεί να έχω κάνει κάποιο λάθος στο drill αλλά η θεμελίωση της ιδέας μου στέκει, σωστά; Να σου δώσω δικό μου προσωπικό παράδειγμα; Οικογενειακό, όχι προσωπικό.. Εργοστάσιο με πάνω από 60 εργαζομένους. Ο εργοδότης άρχισε να μην είναι σταθερός στις πληρωμές. Υπερωρίες και υπερεργασίες και τα μαύρα παρόλο που το προσωπικό τα δούλευε, έπαψε να τα πληρώνει. Στη συνέχεια, πρόβλημα και με τα μηνιάτικα. Ταυτόχρονα ζητούσε από το προσωπικό να συνεχίσει να δουλεύει, όχι απλά 8ωρο, πολλές φορές παραπάνω ώρες και μέρες. Το αποτέλεσμα ήταν μήνες απλήρωτοι, η κατάσταση να συνεχίζεται για 2 χρόνια, στο αμήν το προσωπικό, μαζεύτηκαν ΟΛΟΙ, καταγγελία στην επιθεώρηση και στον επόπτη και δικαστήριο. Ο πιο τυχερός είχε μηνιάτικα 6 μηνών απλήρωτα (οι υπερωρίες και υπερεργασίες ξεχασμένες, δεν τις δήλωνε το αφεντικό και δεν φαινόντουσαν πουθενά). Ο γαμπρός μου δούλευε εκεί. Πριν γίνει η καταγγελία, ΕΤΥΧΕ να πληρωθεί από το αφεντικό, γιατί το πόστο που δούλευε δεν το ήξερε να το δουλέψει κανείς άλλος και χρειαζόταν χρόνο το αφεντικό να βρει άλλον εξειδικευμένο στο πόστο εργάτη, αλλά ήταν απαραίτητο για την παραγωγή να μην σταματήσει το πόστο. Έτσι ο δικηγόρος του είπε ότι δεν μπορούσε να πάρει μέρος στην μήνυση, αφού είχε πληρωθεί (τα μηνιάτικα, τα έξτρα ξεχασμένα αφού δεν φαινόντουσαν πουθενά). Να σου πω τι έχει γίνει 3 χρόνια μετά; Όλο το προσωπικό που έκανε την μήνυση και τα δικαστήρια απολυμένο, το αφεντικό δήλωσε πτώχευση και συνεχίζει ο γιος το εργοστάσιο και έχει προσλάβει ξένους για δουλειά. Όσον αφορά την μοίρα του γαμπρού μου; Φρόντισαν να τον αναγκάσουν να μάθει τη δουλειά και σε άλλους, αυτήν την στιγμή και αυτός απολυμένος είναι (χωρίς αποζημίωση), παίρνει ταμείο ανεργίας και πού και πού το πρώην αφεντικό του τον φωνάζει και βγάζει μαύρα μεροκάματα και συμπληρώνει τα προς το ζην.
Ntinaras Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Γιατί και πάλι θα πέσει ένα πρόστιμο που θα είναι χάδι κοινώς θα του κάνουν τα τρία δύο και θα έχει χάσει και την δουλειά του.Αξίζει;Για να καταλάβεις την ισχύ αυτών των ανθρώπων μία μέρα όταν δουλευα στον όμιλο Βιοκαρπέτ εκτλούνταν έργα φυσικού αερίου που θα μπλοκάριζαν την έξοδο του εργοστασίου για δύο ώρες.Προηγήθηκε έντονος διάλογος των ανθρώπων της πύλης του εργοστασίου με τους τεχνικούς του Αερίου μέχρι που τηλεφώνησε ο Γκαντόνιας στον Νομάρχη και το θέμα έληξε σε 10 λεπτά.Οι τεχνικοί του αερίου ήρθαν κυριακή για να τελειώσουν το έργο.Πρώτη φορά δούλεψε το δημόσιο κυριακή γιατί πήγαν να τα βάλουν με τον Γκαντόνια.Τι λες να πάθαινα εγώ αν τα έβαζα μαζί του; αρα το συμπερασμα ειναι οτι δε μπορεις να κανεις τιποτα αρα δουλευε και σκασε? 1
man of steel Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Εγώ το είχα στο μυαλό μου κάπως έτσι: Ενώ δουλεύουμε μια χαρά, του σκάμε μία μήνυση όλο το εργατικό προσωπικό και λογικά από το δικαστήριο θα βγούμε κερδισμένοι, σωστά; Βέβαια μπορεί να έχω κάνει κάποιο λάθος στο drill αλλά η θεμελίωση της ιδέας μου στέκει, σωστά; Αν ήταν τόσο οργανωμένο το εργατικό κίνημα ακόμα και σε επίπεδο εργοστασίου ώστε να γίνονταν ομαδικές αγωγές και καταγγελίες στον επόπτη δεν θα είχαμε φτάσει στο χάλι που είμαστε.Για να στο πω απλά όταν ετοιμάζεται μία τέτοια κίνηση στα εργοστάσια που ξέρω τις συνθήκες που επικρατούν οι μισοί είναι υπέρ και οι άλλοι μισοί τρέχουν να ρουφιανέψουν.Σε μία ουτοπία αυτό που λες θα ήταν το ιδανικό στην παραγματικότητα όμως τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα από ότι στα περιγράφω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα