Προς το περιεχόμενο

[HDD] Toshiba 3TB @eshop.gr 100€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τον ζαχάρωνα και εγώ αλλά μετά από τα reviews που διάβασα (και να μην έχω πηγαιν'ελα με το e-shop) αποφάσισα να δώσω κατιτίς παραπάνω και να πάρω αυτόν: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.301918

Δεν είχα ποτέ toshiba και δεν θέλω να δοκιμάσω τώρα στα γεράματα :-)

Και πολύ καλά έκανες...

Δημοσ.

Αυτο που απορω ειναι: Αυτες οι πλυμμηρες ακομα να επαναφερουν τις τιμες στα φυσιολογικα..περασαν κανα 2χρονια.....δηλαδη καμια 10ετια θα το πηγαινουν ετσι το παραμυθι???

ακριβως τη μερα που εμαθα για τις πλημμυρες, πηγα και αγορασα με 85Ε το κομματι δυο Samsung 2TB απο το myshop, το οποιο προς τιμην του τους πουλουσε οσο ειχαν τιμολογηθει, δεν αυξησε την τιμη με το ακουσμα της ειδησης οπως κατι Πλαισια και λοιποι.

απο τοτε ποτέ δεν ξαναπετυχα τετοια τιμη ανα TB μεχρι τωρα.

Τωρα που κανονικα οι 3αρηδες εχουν 120Ε, ειναι αναλογικα το ιδιο, και αυτος με τα 100 ειναι αναλογικα φτηνοτερος κι απο πριν απο τις πλημμυρες.

τον ζαχάρωνα και εγώ αλλά μετά από τα reviews που διάβασα (και να μην έχω πηγαιν'ελα με το e-shop) αποφάσισα να δώσω κατιτίς παραπάνω και να πάρω αυτόν: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.301918

Δεν είχα ποτέ toshiba και δεν θέλω να δοκιμάσω τώρα στα γεράματα :-)

δηλαδη ο Seagate πλεον θεωρειται πιο αξιοπιστος απο τον Toshiba?

δεν το ηξερα αυτο.

εχω εναν τετοιο 3αρη Seagate και τρεμει το φυλλοκαρδι μου...

(παλι καλα που εχω καβατζα 8 Samsung 2TB... :mrgreen: )

Δημοσ.

τη μερα που εμαθα για τις πλημμυρες, πηγα και αγορασα με 85Ε το κομματι δυο Samsung 2TB απο το myshop

...

απο τοτε ποτέ δεν ξαναπετυχα τετοια τιμη ανα TB μεχρι τωρα.

Ισχυει και για εσενα το ερωτημα που εθεσα και στο αλλο μελος...

Αναφερεσαι να υποθεσω στο ιδιο καταστημα;

• Moderators
Δημοσ.

πριν τις πλυμμηρες επαιρνες 1 tb wd blue με 65-70 €, νομιζω ειναι τιμια τιμη τα 100€ για 3 ΤΒ

Μάιο του 11, μήνες μάλιστα πριν τις πλημμύρες είχα πάρει τους τελευταίους μου δίσκους, Sammy f4 2TB 65ευρω, ακριβώς ίδια αναλογία ανά TB δηλαδή με αυτή την προσφορά. 2 χρόνια μετά όμως θα έπρεπε να έχουμε φτάσει σε μια τιμή ανά TB στο μισό τουλάχιστον απο τότε, το να χαιρόμαστε που φτάνουμε σιγά σιγά και με το ζόρι μάλιστα στις τότε τιμές είναι τραγικο. Ή, για να το πω αλλιώς, δείχνει ότι πέτυχαν μια χαρά με το κόλπο της πλημμύρας τον σκοπό τους.

• Like 5
Δημοσ.

Ισχυει και για εσενα το ερωτημα που εθεσα και στο αλλο μελος...

οχι, αναφερομαι στο φτηνοτερο που υπηρχε καποια συγκεκριμενη χρονικη περιοδο.

Μάιο του 11, μήνες μάλιστα πριν τις πλημμύρες είχα πάρει τους τελευταίους μου δίσκους, Sammy f4 2TB 65ευρω, ακριβώς ίδια αναλογία ανά TB δηλαδή με αυτή την προσφορά. 2 χρόνια μετά όμως θα έπρεπε να έχουμε φτάσει σε μια τιμή ανά TB στο μισό τουλάχιστον απο τότε, το να χαιρόμαστε που φτάνουμε σιγά σιγά και με το ζόρι μάλιστα στις τότε τιμές είναι τραγικο. Ή, για να το πω αλλιώς, δείχνει ότι πέτυχαν μια χαρά με το κόλπο της πλημμύρας τον σκοπό τους.

Δηλαδη τεχνητη ηταν η πλημμυρα?

Με τις μνημες που γινεται το ελα να δεις τι εχεις να πεις?

Εγω πιστευω οτι δεν γινεται να πηγαινουμε απο το ενα ακρο στο αλλο, δηλ ενταξει να παραπονιομαστε για τις αυξημενες τιμες τοσο καιρο, αυτο δε σημαινει οτι ειναι "υποχρεωμενη" η εταιρεια να σου φτιαξει ενα δισκο 2ΤΒ στα 35Ε.

Που και να τον φτιαξει δηλ, παλι θα τα ακουσει γιατι θα "σκανε" οι δισκοι... (οπως γινεται ηδη με τους φτηνους)

Ασε, αμα σκεφτεις ποσοι κινεζοι εργαζονται σα σκλαβοι για να εχουμε εμεις αυτα τα καταναλωτικα  προιοντα...

και ειδικα και σε τετοια προιοντα ευρειας καταναλωσης που δεν παιζει το image (βλεπε apple) για να φουσκωνει τις τιμες ωστε να πεις οτι τα κονομανε κανονικα οι μετοχοι,

αλλα ειναι στο τσιμα-τσιμα η κερδοφορια της εταιρειας,

(αλλιως γιατι να πουλαγε η samsung το τμημα μηχανικων σκληρων δισκων, ενω κατασκευαζει 1εκ αλλα πραγματα?)

οι υπερβολες δεν ειναι καλες.

Δημοσ.

Μόλις παρέλαβα και εγώ τον δίσκο .   Σε win 7 - 32 bit και δεν μπορώ να δω πάνω απο τα 2 tb .. τον δείχνει σαν να είναι χωρισμένος στα 2 και δεν αλλάζει ...  Κανένα κόλπο για να μπορώ να τον βλέπω ή λέτε να είναι θέμα μητρικής ...

Τελικά απλό είναι .... έκανα convert σε GPT δίσκο από το Computer management και τον ένωσε και τέλος . Απλά δεν κάνει boot απο αυτόν αλλά για το σύστημα είναι ο ssd ...

Crystaldiskmark   185  / 179    MB/s   r/w  σε sata 2 .

Δημοσ.

Εγω παντως θυμαμαι επαιρνες WD Black με 30-40€ τα 500GB. και τωρα θελουμε καμια >58€......

Το θεμα δεν ειναι να τα ξεφτυλησουν, αλλα να μην κοροιδευουν....

Ωραια ετυχε η πλυμμηρα, αντε για κανα χρονο, αντε 2, ανεβασε 10-15€ πανω την τιμη...

Οχι να στην ανεβασει 50% πανω, και να την κρατησει εκει.....

Μου θυμιζει τρελα τα Ελληνικα βενζιναδικα....Οταν ανεβαινει η τιμη, το κανουν πριν καν φτασει το βυτιο, και οταν πεφτει η τιμη της βενζινης, το αλλαζουν.....................Αν το αλλαξουν παλι καλα.....

Δημοσ.

οχι, αναφερομαι στο φτηνοτερο που υπηρχε καποια συγκεκριμενη χρονικη περιοδο.

...

Δηλαδη τεχνητη ηταν η πλημμυρα?

Toτε επεσες αρκετα εξω. Σου ανεφεραν ηδη ενδεικτικα 1-2 τιμες, προσωπικα πετυχα 2ΤΒ WD ακομα φθηνοτερα (το ειχα αναφερει και εδω), ενω και για τον συμφορουμιτη που ανεφερε τους 1ΤΒ εδωσε τιμες... 2ΤΒ!

Η πλημμυρα ειχε επιφερει μεγαλες καταστροφες στην παραγωγη ενος πολυ συγκεκριμενου εξαρτηματος των σκληρων δισκων (στους δυο κυριους προμηθευτες των εταιριων), ΟΧΙ των ιδιων των δισκων (platters) και απο την 1η στιγμη η κατακορυφη αυξηση των τιμων ηταν καθαρα θεμα προσφορας/ζητησης και οχι θεμα δυσκολιας/κοστους των εταιριων να φτιαξουν δισκους. Δεν ηταν λοιπον οτι οι εταιριες εβγαζαν ελαχιστα χρηματα στο καθε κομματι, αλλά οτι ειχαν δυνατοτητα να πουλησουν παρα πολυ λιγα κομματια εξαιτιας της ελλειψης του εξαρτηματος.

Δυστυχως, πλεον μιλαμε απλα και καθαρα για παραμυθι, εχουν περασει 21 ΜΗΝΕΣ (!) απο τοτε, μεχρι και στην γραφειοκρατουμενη Ελλαδα προλαβαιναν να ειχαν ανοιξει νεα γραμμη παραγωγης (που λεει ο λογος:P). Αν σου κανει αισθηση το "2ΤΒ στα 35 ευρω" εγω θυμαμαι για πολυ καιρο 320αρηδες σε αυτη την τιμη οταν τον δικο μου 320αρη τον ειχα πληρωσει 100 (!) ευρω! Οποτε... "γιατι οχι?" ειναι η απαντηση.

ΥΓ. Για "μετα-πλημμυρας εποχη" μιλωντας ειχαμε τελη Νοεμβρη 2012 2ΤΒ στα 70-74 ευρω, ενω απο τον Μαρτιο φετος παιζουν 3ΤΒ στα 90 ευρω στη Γερμανια (κυριως ο intenso που εχει κυριαρχησει και στα δικα μας 'θεματα', αλλα και ο toshiba του παροντος, τωρα τελευταια).

• Moderators
Δημοσ.

Κάνε μια αναζήτηση εδώ ή/και google, είναι σε ένα newsletter τους που βγήκε πριν καμία δεκαριά μέρες.

Δημοσ.

εχω καβατζα 8 Samsung 2TB

Αν μιλάμε για τους Samsung προ εξαγοράς από τη Seagate, σε ζηλεύω πραγματικά. Παρεμπιπτόντως, αν πουλάς τον έναν απ' αυτούς, ενδιαφέρομαι σαν τρελός!

Δημοσ.

Αν μιλάμε για τους Samsung προ εξαγοράς από τη Seagate, σε ζηλεύω πραγματικά. Παρεμπιπτόντως, αν πουλάς τον έναν απ' αυτούς, ενδιαφέρομαι σαν τρελός!

τοσο καλοι ειναι;

ειχα παρει και εγω 3 απο αυτους.. ο ενας που μπηκε στο PC και δουλεψε αρκετα, χαλασε..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...