gigisoni Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Ενώ εσύ οι γνώσεις σου, την μια κοτσάνα πίσω από την άλλη, παραπληροφόρηση όσον αφορά τα κριτήρια των επιδομάτων σε όλο της το μεγαλείο, μία απλή πρόταση εσύ ο παντογνώστης της νοηματικής ούτε που πλησίασες στην μετάφρασή της, άγνοια ως προς την ύπαρξη 3 χρόνων στην νοηματική που δηλώνονται όχι με το ρήμα αλλά με το ειδικό χρονικό νεύμα στην αρχή της πρότασης, ο ορισμός σου ως προς τι σημαίνει και τι είναι pidgin language τελείως άσχετος και άτοπος, δηλώσεις του στυλ "θα γελούν οι πρόεδροι και οι Κωφοί" αλλά όταν σε προκαλούν να βρεις δηλώσεις τους τα βρίσκεις σκούρα, αναφορές στο όνομα της Λαμπροπούλου αλλά και πάλι δεν μπορείς να βρεις από τα λινκ που εσύ μας δίνεις που στο διάκονο τα λέει αυτά που ισχυρίζεσαι, μας βγάζεις την wiki αξιόπιστη και αλάνθαστη πηγή πληροφοριών, αυτά τα λίγα που θυμάμαι από τα πολλά διαμαντάκια που έχεις γράψει μόνο σε 2 σελίδες..... Πάρε και ένα λινκ από την wiki που μιλάει για την ΔΝΓ και δηλώνει ότι είναι pidgin νοηματική. https://en.wikipedia.org/wiki/International_Sign Δεν πιστεύω τώρα να μου αμφισβητήσεις την wiki επειδή δεν λέει τα όσα ισχυρίζεσαι; Είπαμε, είναι 100% αξιόπιστη πηγή πληροφοριών....
Cossutius. Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Καταρχήν χαίρομαι που βάζεις σύνδεσμο από τη wiki διότι άμεσα παραδέχεσαι ότι η Νοηματικη βασίζεται στην ομιλουμενη όπως άλλωστε γράφει η wiki! Αφού το ξεκαθάρισαμε και αυτό μας μένει μόνο η λέξη pidgin η οποία μεταφράζεται ως απλοποιημενο είδος γλώσσας! Αφού λοιπόν δεν ειναι καν ολοκληρωμένη γλώσσα όπως ξεκάθαρα γράφει ο σύνδεσμος που εσυ παρεθεσες, ειναι κώδικας με συγκεκριμένα νοήματα που χρησιμοποιούνται σε συγκεντρώσεις Κωφων! Η Ελληνική wiki γράφει αυτό: "Παρόλα αυτά οι κωφοί διαφορετικών κρατών μπορούν να συνεννοούνται άνετα μέσω της Διεθνούς Νοηματικής Γλώσσας, η οποία είναι στην ουσία ένας κώδικας που εξυπηρετεί σε απλές καθημερινές ανάγκες επικοινωνίας." Οσο για τη μετάφραση έχεις ήδη εκτεθεί τη στιγμή που αναφέρεται σε χρόνους ενω δ ξέρεις βασικές μητρικες εκφράσεις! Ασε δε που ειναι ανωριμο από μέρους σου να μιλάς για "παντογνώστες" Νοηματικής τη στιγμή που οι ίδιοι οι Κωφοι δε θα δήλωναν ποτέ απόλυτη γνώση της γλώσσας τους όπως εμείς δε θα λέγαμε κάτι τέτοιο για την Ελληνική ομιλουμενη! Καλή συνέχεια! Υ. Γ/ ουδέποτε αμφισβήτησα τις γνώσεις σου στα θέματα επιδομάτων. Σου εξήγησα κατι συγκεκριμένο βασιζόμενος στις δικές σου πληροφορίες! Μόνος σου τσακωθηκες! Κολλας σε μια λέξη άνευ ουσίας μόνιμα!
ΣΟΦΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΥ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Γειά σας. Είμαι η Σοφία Κολοτούρου και σας απαντώ επώνυμα αφού είδα αυτή τη συζήτηση τυχαία. Αφού διαβάζετε και οι 2 disabled.gr λογικά με γνωρίζετε από χρόνια ως sofiakol. (κι εγώ υποψιάζομαι ποιοι είστε αλλά δεν έχει σημασία). Πιθανότατα γνωρίζετε ότι εδώ και 2,5 χρόνια εμείς οι μεταγλωσσικοί κωφοί και όσοι από τους προγλωσσικούς είναι σε θέση να μιλήσουν και δεν γνωρίζουν τη νοηματική γλώσσα, έοχυμε οργανωθεί στην ομάδα ΚΟΥΦΟΧΩΡΙΟ του facebook. Θα χαρώ να σας δω και τους δυο σε αυτή την ομάδα εάν θέλετε να συζητήσουμε εκτενέστερα πάνω σε θέματα που αφορούν τους μεταγλωσσικούς κωφούς, τη δυνατότητα ομιλίας, το αν διαβάζουμε τα χείλη, το αν γράφουμε σωστά, το ποιές είναι οι θεμελιώδεις διαφορές μας από τους νοηματίζοντες κωφούς (δηλ ότι δεν γνωρίζουμε τη νοηματική γλώσσα και ασφαλώς δεν είμαστε μέρος της Κοινότητας και κουλτούρας Κωφών). Εάν πάλι δεν θέλετε να μπείτε στο Κουφοχωριό για όποιους λόγους, είμαι στη διαθεσή σας να συζητήσουμε και εδώ θέματα των μεταγλωσσικών κωφών. Μόνο για τη νοηματική, την κουλτούρα και την κοινότητα μην μου μιλήσετε, γιατί, αν και θεόκουφη (πέρασα κι από ΚΕΠΑ επιτυχώς) δεν γνωρίζω λέξη νοηματική και δεν είμαι μέρος της Κοινότητας και της κουλτούρας. Ευχαριστώ πολύ Το Κουφοχωριό εδώ: https://www.facebook.com/groups/132539906818772/?bookmark_t=group ΥΓ: έχουμε ήδη κάνει copy paste τη συζήτησή σας και την έχουμε σχολιάσει, οπότε γι αυτό και μόνο το λόγο καλό θα ήταν να έρθετε , από περιέργεια, να δείτε τι λέμε κι εμείς για εσάς. (υπενθυμίζω ότι η συζήτηση είναι δημόσια και είχαμε αυτό το δικαίωμα, με το σχετικό λινκ βεβαιως προς το φόρουμ). 1
gigisoni Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Καταρχήν χαίρομαι που βάζεις σύνδεσμο από τη wiki διότι άμεσα παραδέχεσαι ότι η Νοηματικη βασίζεται στην ομιλουμενη όπως άλλωστε γράφει η wiki! Αφού το ξεκαθάρισαμε και αυτό μας μένει μόνο η λέξη pidgin η οποία μεταφράζεται ως απλοποιημενο είδος γλώσσας! Αφού λοιπόν δεν ειναι καν ολοκληρωμένη γλώσσα όπως ξεκάθαρα γράφει ο σύνδεσμος που εσυ παρεθεσες, ειναι κώδικας με συγκεκριμένα νοήματα που χρησιμοποιούνται σε συγκεντρώσεις Κωφων! Η Ελληνική wiki γράφει αυτό: "Παρόλα αυτά οι κωφοί διαφορετικών κρατών μπορούν να συνεννοούνται άνετα μέσω της Διεθνούς Νοηματικής Γλώσσας, η οποία είναι στην ουσία ένας κώδικας που εξυπηρετεί σε απλές καθημερινές ανάγκες επικοινωνίας." Οσο για τη μετάφραση έχεις ήδη εκτεθεί τη στιγμή που αναφέρεται σε χρόνους ενω δ ξέρεις βασικές μητρικες εκφράσεις! Ασε δε που ειναι ανωριμο από μέρους σου να μιλάς για "παντογνώστες" Νοηματικής τη στιγμή που οι ίδιοι οι Κωφοι δε θα δήλωναν ποτέ απόλυτη γνώση της γλώσσας τους όπως εμείς δε θα λέγαμε κάτι τέτοιο για την Ελληνική ομιλουμενη! Καλή συνέχεια! Υ. Γ/ ουδέποτε αμφισβήτησα τις γνώσεις σου στα θέματα επιδομάτων. Σου εξήγησα κατι συγκεκριμένο βασιζόμενος στις δικές σου πληροφορίες! Μόνος σου τσακωθηκες! Κολλας σε μια λέξη άνευ ουσίας μόνιμα! Ο μόνος λόγος που έβαλα wiki είναι γιατί θα μου έβγαζες ως άκυρα οποιαδήποτε άλλα λινκς σου έδινα, αφού μόνο την "αξιοπιστία" της wiki πιστεύεις, χαχαχα! Αν θέλεις χιλιάδες άλλα λινκς σου δίνω που εξηγούν τι είναι pidgin language και τι είναι η ΔΝΓ. Τον χαβά σου εσυλ όμως, που όπως αποδεικνύεται ούτε google search δεν μπορείς να κάνειςPidgin είναι γλώσσα, μην σου δώσω τώρα κατεβατά από το πανεπιστήμιό μου με τι δεκάδες μορφές pidgin αγγλικής. Εκτός και αν νομίζεις ότι γνωρίζεις περισσότερα από τους ακαδημαικούς. Όπως φαίνεται, αυτην την εντύπωση έχεις. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι γνωρίζω την νοηματική. Όσα ξέρω, μου τα έχουν πει Κωφοί ίδιοι. Και γνωρίζω, από τους έχοντες την νοηματική ως μητρικηλ τους, ότι οι χρόνοι είναι τρεις και δηλώνονται με χρονικό νεύμα στην αρχή της πρότασης, ένα search στο ίντερνετ εχτές τα ίδια μου έβγαλε, εσύ συνεχίζεις τον χαβά σου και τις κοτσάνες σου. Μου εξήγησες κάτι βασιζόμενος σε δικές μου πληροφορίες; ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ!!!!! Είναι δυνατόν κάποιος άσχετος σε ένα θέμα να εξηγήσει κάτι σε κάποιον που το έχει ζήσει και το έχει ψάξει από την καλή και την ανάποδη 19 χρόνια; Με τα μυαλά σου φαίνεται πως ναι. Αλλά είπαμε, οι κοτσάνες και τα μαργαριτάρια και τα τούβλα να πετιούνται αβέρτα σε δυο σελίδες, τώρα πας και για τρίτη δεν σου έφτασαν οι δύο.
Cossutius. Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Κα Κολοτουρου καλησπέρα σας. Καταρχήν χαίρομαι που μια γνωστή συγγραφέας όπως εσείς ασχολήθηκε με το παρόν θρεντ. Έχω διαβάσει το βιβλίο σας το οποίο βρήκα διασκεδαστικοτατο και ενημερωτικό. Προσωπικα δε γράφω στο disable παρά μόνο το γνωρίζω ως ιστοσελίδα και διαβάζω αραιά και που. Ευχαρίστως να κάνουμε οποιαδήποτε κουβέντα μόνο που δεν έχω λογαριασμό στο Facebook και απ ότι είδα ο σύνδεσμος σας απαιτεί λογαριασμό. Επι της ουσίας θα ήθελα πολύ να διαβάσω τις σποψεις σας πάνω στο αρχικό θέμα του θρεντ και στο τροπο που τα ΜΜΕ βάλλουν κατα την άποψη μου τα άτομα με αναπηρία αν βέβαια συμφωνείτε και εσείς η διαφωνείτε φυσικα. Σε ότι αφορά το αλλο θενα με τα μεταγλωσσικα άτομα που δεν έχουν γνώσεις Νοηματικής, γνωρίζω ότι η χειλανσγνωση και ο τρόπος γραφής τους στις περισσότερες περιπτώσεις ειναι εξαιρετικα ακριβώς επειδή η γλώσσα μας ειναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας τους. Εμείς εδώ συζητήσαμε βέβαια καθαρά για τη Νοηματικη γλώσσα και φυσικα έχουμε ξεφύγει απ το αρχικό θέμα
gigisoni Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Γιατρός είναι η γυναίκα, όχι συγγραφέας. Η συγγραφή ενός βιβλίου δεν σε κάνει αυτόματα συγγραφέα, ούτε και δηλώνει η ίδια. Είναι φίλη της αδερφής μου στο facebook Σοφία, αν γνωρίζεις κάποιον γνώστη της νοηματικής, πες του να περάσει μία βόλτα please. Επίσης πες μας την γνώμη σου αν θα πρέπει όλοι οι κωφοί να έχουν τον ίδιο βαθμό αναπηρίας (αποφάσεις στηριζόμενες μόνο στην ασθένειά τους δηλαδή) ή αν αυτοί που έχουν δυσκολία επικοινωνίας (δεν διαβάζουν χείλη πχ) θα πρέπει να τους δίνεται μεγαλύτερος βαθμός αναπηρίας. Επίσης ξεκαθάρισε αν όλοι οι κωφοί (στην Ελλάδα, το εξωτερικό όπως φαίνεται δεν μας κάνει) είναι άψογοι χειλοαναγνώστες, γιατί κάποιοι αυτό ισχυρίζονται. Επίσης, έχω διαβάσει κάτι ποσταρίσματά σου που λες το τι μεγάλη δυσκολία έχουν οι Κωφοί με την νοηματική ως μητρική τους να διαβάσουν τον γραπτό λόγο, και να επικοινωνήσουν γραπτά ακόμα και με sms όχι μόνο με τους υγιείς, αλλά και με άλλους κωφούς που δεν μιλάν την νοηματική. Για να καταλάβουν κάποιοι το πόσο σχέση έχει η ελληνική γλώσσα με την ΕΝΓ.
Cossutius. Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Γιατρός είναι η γυναίκα, όχι συγγραφέας. Η συγγραφή ενός βιβλίου δεν σε κάνει αυτόματα συγγραφέα, ούτε και δηλώνει η ίδια. Είναι φίλη της αδερφής μου στο facebook Η κ. Σοφία Κολοτουρου είναι συγγραφέας τριών (3) βιβλίων κάτι το οποίο ο καθένας μπορεί να ελέγξει στο google
Lucifer Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Κοσμιότητα, ευγένεια, πολιτισμός παιδιά. Κρίμα είναι να κλειδωθεί. Γελάω τόσο πολύ με τον όρο "κουφοχωριό". 1
ΣΟΦΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΥ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Καλημέρα. Πολύ φοβάμαι ότι εδώ μέσα δεν υπάρχει σωστό πλαίσιο διαλόγου για να εξελιχθεί η συζήτηση (είμαι μια επώνυμη και είστε 2 ανώνυμοι, επίσης ο διαχειριστής (επίσης ανώνυμος) σβήνει σχόλια κατά το δοκούν - πρόλαβα και τα διάβασα - και ειρωνεύεται τη λέξη "Κουφοχωριό " (πείτε μας κι εμάς τι αστείο έχει η λέξη για να γελάσουμε κι εμείς, παρακαλώ). Οπότε θα περιοριστώ σε τούτο μόνο: Το να δίνονται παραπάνω ποσοστά αναπηρίας σε κωφούς νοηματίζοντες (προσωπικά δεν δέχομαι τον αυθαίρετο όρο Κωφός με Κ κεφαλαίο, διότι τότε θα έπρεπε να αποκαλέσω τον εαυτό μου κωφό με κ μικρό, αν και δεν είμαι καθόλου λιγότερο κουφή από τους άλλους. Οπότε στο εξής θα αναφέρομαι σε κωφούς νοηματίζοντες και κωφούς μη χρήστες της νοηματικής, για να κάνουμε τη διάκριση). - - το να δίνονται, λοιπόν, παραπάνω ποσοστά αναπηρίας σε κωφούς νοηματίζοντες και συγκεκριμένα 80% έναντι του 70% όσων έχουμε προφορικό λόγο ήταν μια πρακτική που ίσχυε ως τις 4/5/2012 και μετά άλλαξε με το νέο ΦΕΚ. Το νέο ΦΕΚ λέει επί λέξη: "κωφοί βαρήκοοι άνω των 61 ντεσιμπέλ παίρνουν 80% αναπηρία, ασχέτως από την παρουσία ή όχι ομιλίας" . Παρόλα αυτά έχουμε συχνές καταγγελίες ότι το νέο ΦΕΚ συνήθως δεν εφαρμόζεται και τα ποσοστά αναπηρίας κατεβαίνουν μόλις κάποιος από μας μιλήσει στις επιτροπές και ακουστεί η φωνή του. Κατά τη γνώμη μου, είναι λάθος να αλλάζουν τα ποσοστά ανάλογα με την ύπαρξη ομιλίας, για τον εξής λόγο: Εάν όλοι γνωρίζουν ότι θα πάρουν μεγαλύτερο ποσοστό αναπηρίας εάν δεν μιλάνε, το πιο εύκολο είναι να παριστάνουν τους άλαλους στις επιτροπές, κάτι που γίνεται κατά κόρον εξάλλου, γι αυτό ο κόσμος γενικά δεν ξέρει ότι πολλοί κωφοί είναι σε θέση να μιλήσουν. Παρόλα αυτά, επειδή αναγνωρίζω ότι το να γεννηθείς κουφός ή να το πάθεις προγλωσσικά σημαίνει ότι πράγματι ζεις μια πολυ πιο δύσκολη κατάσταση από το να το εμφανίσεις μεταγλωσσικά όπως εγώ, κι επειδή πράγματι είναι πολύ πιο δύσκολο να μάθει να μιλάει ένας προγλωσσικός (με χρόνια λογοθεραπείας και αν...), προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ πιο δίκαιο να αναγράφονται στις γνωματεύσεις οι όροι "εκ γενετής - προγλωσσική κώφωση" και "μεταγλωσσική κώφωση" , οι οποίοι να οδηγούν και σε διαφορετικά ποσοστά (80% για προγλωσσικούς, 70% για μεταγλωσσικούς), χωρίς να χρειάζεται κανείς να παριστάνει τον άλαλο στις επιτροπές μπας και πάρει κάτι παραπάνω. Οπως βλέπετε, παρόλο που δεν με "συμφέρει" κάτι τέτοιο (μια και το τωρινό ΦΕΚ δίνει 80% αναπηρία σε όλους αδιακρίτως), είμαι δίκαη στην κατανομή, όπως εξίσου ακριβοδίκαια μάχομαι για να γνωστοποιήσω στον κόσμο τι είναι η μεταγλωσσική κώφωση και γιατί είμαστε σε θέση να μιλάμε κατανοητά εμείς οι μεταγλωσσικοί. Τα υπόλοιπα στο κουφοχωριό , εάν μπείτε, ή σε ένα φόρουμ όπου δεν θα σβήνονται σχόλια με τόση ευκολία και δεν θα υπάρχει εμφανής ειρωνία από πλευράς διαχειριστή, Καλημέρα σας.
Lucifer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Καλημέρα. Πολύ φοβάμαι ότι εδώ μέσα δεν υπάρχει σωστό πλαίσιο διαλόγου για να εξελιχθεί η συζήτηση (είμαι μια επώνυμη και είστε 2 ανώνυμοι, επίσης ο διαχειριστής (επίσης ανώνυμος) σβήνει σχόλια κατά το δοκούν - πρόλαβα και τα διάβασα - και ειρωνεύεται τη λέξη "Κουφοχωριό " (πείτε μας κι εμάς τι αστείο έχει η λέξη για να γελάσουμε κι εμείς, παρακαλώ). 1. Το forum ήταν ανώνυμο πολλά χρόνια πριν αποφασίσετε να εγγραφείτε, επιλέγοντας η ίδια να το κάνετε επώνυμα. Αδυνατώ να κατανοήσω τον τρόπο που αυτό είναι πρόβλημα και αν είναι, πώς δεν είναι καθαρά δικό σας. 2. Το αν τα σχόλια σβήνονται "κατά το δοκούν" είναι η δική σας θεώρηση, η δική μου είναι ότι όταν τα πνεύματα ξεφεύγουν, τα επίμαχα και εριστικά post σβήνονται, ακριβώς για να "υπάρχει σωστό πλαίσιο διαλόγου για να εξελιχθεί η συζήτηση". 3. Δεν έχω αρχίσει ακόμα να ειρωνεύομαι. 4. Η λέξη "κουφοχωριό" μου φαίνεται αστεία γιατί θυμίζει "στρουμφοχωριό". Υποθέτω πως κάπως έτσι επιλέχθηκε και την βρήκα αστεία με καλοήθη τρόπο, ως σχετικά ευρηματικό αυτοσαρκασμό. Αν δεν ισχύει αυτό και ήταν απόπειρα εύρεσης αμιγώς σοβαρού ονόματος, γελάω λίγο περισσότερο. 2
ΣΟΦΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΥ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 H δική σας θεώρηση είναι ότι υπάρχει "σωστό πλαίσιο διαλόγου" όταν ο ένας από τους συνομιλητές έχει φάει μπανάρισμα για ένα μήνα και δεν μπορεί να συμμετάσχει; ( Κάτι που δεν το ανακοινώσατε καν να το μάθουν και οι άλλοι συνομιλητές και το έμαθα τυχαία από άλλη πηγή; ) Με συγχωρείτε αλλά είναι αδύνατον να συνεχιστεί διάλογος με έναν εκ των συνομιλητών απόντα. Κι αν μη τι άλλο οφείλατε να προειδοποιήσετε κι εμάς για να ξέρουμε με πόσους και ποιούς πρόκειται να συνομιλήσουμε. Διότι είναι γελοίο να απαντάω κι εσείς να έχετε ήδη μπλοκάρει τον ένα συνομιλητή (που κατά τη γνώμη μου δεν ξέφυγε καθόλου και ήταν κοσμιότατος, απλά σε εσάς δεν άρεσαν αυτά που έλεγε, προφανώς). Α, και να τονίσω πως η πρώτη μου ιδιότητα είναι σαφώς η ιατρική ιδιότητα, και έχω την άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος ακριβώς για να μπορώ να τοποθετούμαι ως ιατρός σε θέματα αναπηρίας. Είμαι όμως και συγγραφέας, 4 βιβλίων για την ακρίβεια, και πολλά άλλα. Και σας απαντώ με όλες αυτές τις ιδιότητες και αρμοδιότητες. Εν τούτοις δεν υπάρχει λόγος να σπαταλώ δυνάμεις σε ένα μέρος με μεροληπτικό διαχειριστή - - ακριβώς σε αυτές τις συμπεριφορές αναφέρομαι όταν κάνω λόγο για "Παγκούφιο Πόλεμο" στις συνεντεύξεις και τα βιβλία μου. Πράγματι, στις τάξεις των κωφών υπάρχει έντονη εσωτερική διάσπαση που φτάνει στα όρια του εμφυλίου και αυτό μεταφέρεται και σε όλα τα φόρουμ που γράφουμε. Τι να γίνει, πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι σε κάθε ομάδα που συζητώνται θέματα κώφωσης θα υπάρχουν και φαινόμενα "Παγκουφίου πολέμου" μεταξύ θιασωτών της νοηματικής και μεταγλωσσικών που μιλούν προφορικά και των οπαδών της μιας και της άλλης πλευράς. Είναι τόσες και τόσο έντονες οι ψυχολογικές και κοινωνιολογικές διαφορές και τέτοια η διάσταση απόψεων ανάμεσα στα αντιμαχόμενα μέρη, που δεν μπορεί να αποφευχθεί το ψυχροπολεμικό κλίμα, η έντονη ανταλλαγή απόψεων και η οξεία αντιπαράθεση. Και για να γίνεται σωστός διάλογος απαιτείται αμερόληπτη διαχείριση, που δεν θα σβήνει σχόλια δεξιά αριστερά και δεν θα ρίχνει μπαναρίσματα για ένα μήνα και χωρίς να τα ανακοινώνει στα μέλη του φόρουμ. Οπότε, σας αποχαιρετώ κάπου εδώ. Αν μας δοθεί η ευκαιρία θα τα ξαναπούμε σε ένα πιο ουδέτερο περιβάλλον. Καλή συνέχεια στο φόρουμ σας Σ.Κ. ΥΓ: ελπίζω να μην σβηστεί το σχόλιό μου, έτσι κι αλλιώς θα το περάσω και στο Κουφοχωριό.
Lucifer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 H δική σας θεώρηση είναι ότι υπάρχει "σωστό πλαίσιο διαλόγου" όταν ο ένας από τους συνομιλητές έχει φάει μπανάρισμα για ένα μήνα και δεν μπορεί να συμμετάσχει; ( Κάτι που δεν το ανακοινώσατε καν να το μάθουν και οι άλλοι συνομιλητές και το έμαθα τυχαία από άλλη πηγή; ) Με συγχωρείτε αλλά είναι αδύνατον να συνεχιστεί διάλογος με έναν εκ των συνομιλητών απόντα. Κι αν μη τι άλλο οφείλατε να προειδοποιήσετε κι εμάς για να ξέρουμε με πόσους και ποιούς πρόκειται να συνομιλήσουμε. Διότι είναι γελοίο να απαντάω κι εσείς να έχετε ήδη μπλοκάρει τον ένα συνομιλητή (που κατά τη γνώμη μου δεν ξέφυγε καθόλου και ήταν κοσμιότατος, απλά σε εσάς δεν άρεσαν αυτά που έλεγε, προφανώς). α) Αν κάποιο από τα μέλη του forum, για λόγους που γίνονται όλο και ευκολότεροι να φανταστώ, άρχιζε να σας επιτίθεται προσωπικά και να σας χαρακτηρίζει, φαντάζομαι πως θα θέλατε να εφαρμοστεί ο κανονισμός (δεν είναι μύθος, υπάρχει) και να σβηστούν τα προσβλητικά προς το πρόσωπό σας σχόλια, αν όχι να μπαναριστεί. Αν φαντάζομαι λάθος, θαυμάζω τη στωικότητα και την ανωτερότητά σας, αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να τη μοιράζομαι. β) Αν βρίσκετε γελοίο να απαντάτε συγκεκριμένα στο παρόν θέμα, σε κάποιον απόντα, προφανώς έχετε την λανθασμένη εντύπωση πως ο χώρος που σας φιλοξενεί προσφέρεται για προσωπικές και όχι για δημόσιες συζητήσεις. Αν θεωρείτε πως αυτά που έχετε να πείτε αφορούν προσωπικά ένα συγκεκριμένο άτομο, μπορείτε να επικοινωνήσετε κατ' ιδίαν μαζί του. Ό,τι παρατίθεται δημόσια, ως δημόσια δήλωση κρίνεται και το δικό σας ποσοστό ανοχής είναι αδιάφορο για εμένα που καλό θα ήταν να διατηρώ ένα επίπεδο μιας και εκτός από εσάς επισκέπτονται το forum αρκετές χιλιάδες μέλη. Α, και να τονίσω πως η πρώτη μου ιδιότητα είναι σαφώς η ιατρική ιδιότητα, και έχω την άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος ακριβώς για να μπορώ να τοποθετούμαι ως ιατρός σε θέματα αναπηρίας. Είμαι όμως και συγγραφέας, 4 βιβλίων για την ακρίβεια, και πολλά άλλα. Και σας απαντώ με όλες αυτές τις ιδιότητες και αρμοδιότητες. Εν τούτοις δεν υπάρχει λόγος να σπαταλώ δυνάμεις σε ένα μέρος με μεροληπτικό διαχειριστή - - ακριβώς σε αυτές τις συμπεριφορές αναφέρομαι όταν κάνω λόγο για "Παγκούφιο Πόλεμο" στις συνεντεύξεις και τα βιβλία μου. α) Δε δίνω μία για τις ιδιότητές σας, δεν συμμετέχω στην συζήτηση και δεν με ενδιαφέρει αν είστε συγγραφέας, ιατρός, κωφάλαλη ή αστροναύτης και το τι πραγματεύεται το όποιο βιβλίο σας, ποια η ιατρική σας ειδικότητα και ποιον πλανήτη θα θέλατε να επισκεφτείτε. Δεν καταλαβαίνω καν γιατί νοιώσατε την ανάγκη να με ενημερώσετε. β) Για την ιστορία, τα χαμένα λογοτεχνικά διαμάντια σβήστηκαν από άλλο διαχειριστή. Συμφωνώ απόλυτα με την κίνηση μεν, γι' αυτό και την υπερασπίζομαι, αλλά το αναφέρω για να λήγει σιγά-σιγά η αναφορά σε μεροληπτικές συμπεριφορές. Η μεροληψία προϋποθέτει ενδιαφέρον και, όπως ελπίζω να κατέστησα σαφές, τέτοιο δε μου βρίσκεται. Καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στην πολυσχιδή σας καριέρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα