Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι και τη 4η παράγραφο, δεν βλέπω να έχω διαφωνησει σε κάτι. Τα ιδια σου έχω γράψει και εγω με άλλα λογια. Μονος σου διαφωνεις.

Στη 5η διαφωνώ, διοτι δεν υπάρχει Κωφός που να μην αντιλαμβάνεται την ομιλούμενη γλωσσα, ή τουλάχιστον το νοημα αυτου που μιλάει, εκτος και αν έχει μεγαλωσει απομονωμένος ανάμεσα σε κοινωνία Κωφών οπότε αναγκαστικά και η νοηματική που έχει αναπτυξει (αν το έχει κάνει), δεν σχετίζεται καν με την ομιλουμενη (οπως ισχυει στην Ε.Ν.Γ.). Η χειλανάγνωση, σε καλό ή σε μέτριο βαθμό, ειναι βασική προυπόθεση επικοινωνίας ή αντίληψης ενος κωφού ή Κωφού ανθρώπου. 

Οι επιτροπές ΔΕΝ μετράνε το πόσο αναπηρία έχει κάποιος σε μία ασθένεια, αλλά το πόσο ανάπηρος είναι ΣΥΝΟΛΙΚΑ ως άνθρωπος. ΜΠΟΡΕΙΣ να το καταλάβεις αυτό;

Εσυ αυτο που δεν μπορεις να αντιληφθείς ειναι οτι ο άνθρωπος, ακριβως για τον παραπάνω λόγο, άνηκε σε αυτη την "ειδικη" κατηγορία" ανθρώπων.

Μονος σου τα λες και μετά διαφωνεις με τα ιδια σου τα επιχειρήματα.

Η δευτεροβάθμιες επιτροπές οι τότε, έκριναν οτι επρεπε να παιρνει επιδομα, διοτι εκριναν οτι ως άνθρωπος δε μπορουσε να εργασθεί. Τωρα κρίνουν οτι μπορει.

Μπορει να ειναι και λάθος και να κρινουν τη περιπτωση πολύ αυστηρά. Μπορει όπως ειπες να ειναι και σωστοι. Μπορει ο τυπος να τους ειχε χρηματισει κάθε χρονο που πέρναγε επιτροπή

Τι ειναι αυτο που σου φαίνεται περίεργο δηλαδη?

Ασε δε που ο συγκεκριμένος τυπος πέρναγε απο δευτεροβαθμια κάθε 2 χρόνια (εδω στην Αθήνα) και όταν πέρασε απο ΚΕΠΑ πέρσι, του έκοψαν τη συνταξη, οι ίδιοι άνθρωποι που 2 χρονια πριν τον εκριναν ακατάλληλο (οπως φαντάζομαι θα ξέρεις, δε παιρνουν όλοι μονιμα πιστοποιητικά αναπηρία. Αλλοι παιρνουν ακομα και για 6 μηνες και πρέπει να παρουσιάζονται συνεχως. Προφανως ο φιλος δε λέει καμια μ@λ@κι@, οπως επιμένεις)

Γιαυτο το λογο και δε θα ζητήσουν τιποτε αναδρομικά απο τέτοια ανθρωπους.

Τα φακελάκια ανήκουν σε άλλες κατηγορίες ανθρωπων. Άτομα που δεν ειχαν καν προβλημα.

Για να επιστρέψουμε και στο θέμα μας, τα ΜΜΕ προσπάθησαν να πεισουν τον κόσμο, οτι υπήρχαν άνθρωποι που έπαιρναν επιδόματα χωρίς να έχουν απολυτως κανένα προβλημα. Αυτή την ειδηση έβγαλαν με τους τυφλους, και με τα Α.Με.Α γενικότερα.

Το οτι κάποιος ας πουμε κριθηκε λανθασμένα βάση της κρίσης των ΚΕΠΑ αλλά ειχε κομμένο πόδι, δε τον κανει υγιή, οπως θέλουν να παρουσιάσουν τα ΜΜΕ, αλλά απλά μη δικαιουχο ενός επιδόματος.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μέχρι και τη 4η παράγραφο, δεν βλέπω να έχω διαφωνησει σε κάτι. Τα ιδια σου έχω γράψει και εγω με άλλα λογια. Μονος σου διαφωνεις.

Στη 5η διαφωνώ, διοτι δεν υπάρχει Κωφός που να μην αντιλαμβάνεται την ομιλούμενη γλωσσα, ή τουλάχιστον το νοημα αυτου που μιλάει, εκτος και αν έχει μεγαλωσει απομονωμένος ανάμεσα σε κοινωνία Κωφών οπότε αναγκαστικά και η νοηματική που έχει αναπτυξει (αν το έχει κάνει), δεν σχετίζεται καν με την ομιλουμενη (οπως ισχυει στην Ε.Ν.Γ.). Η χειλανάγνωση, σε καλό ή σε μέτριο βαθμό, ειναι βασική προυπόθεση επικοινωνίας ή αντίληψης ενος κωφού ή Κωφού ανθρώπου. 

Οπότε συμφωνείς ότι η προηγούμενή σου δήλωση ότι όλοι οι κωφοί ξέρουν να διαβάζουν χείλη πως είναι λανθασμένη.

Γιατί εγώ γνωρίζω κωφό εδώ στο Βέλγιο που δεν μιλάει γρι ούτε ολλανδικά ούτε γαλλικά, μόνο την δική τους νοηματική, και λόγω ίντερνετ αναγκάστηκε να μάθει αγγλικά.

Και πέρνα μία βόλτα από το disabled.gr και θα δεις ότι υπάρχουν πολλοί έλληνες κωφοί που δεν μπορούν είτε δεν ξέρουν να διαβάζουν χείλη και δυσκολεύονται πολύ στην επικοινωνία με τους απλούς ανθρώπους, αν δεν έχουν έναν δικό τους για μετάφραση στη νοηματική.

Εσυ αυτο που δεν μπορεις να αντιληφθείς ειναι οτι ο άνθρωπος, ακριβως για τον παραπάνω λόγο, άνηκε σε αυτη την "ειδικη" κατηγορία" ανθρώπων.

Μονος σου τα λες και μετά διαφωνεις με τα ιδια σου τα επιχειρήματα.

Η δευτεροβάθμιες επιτροπές οι τότε, έκριναν οτι επρεπε να παιρνει επιδομα, διοτι εκριναν οτι ως άνθρωπος δε μπορουσε να εργασθεί. Τωρα κρίνουν οτι μπορει.

Ασε δε που ο συγκεκριμένος τυπος πέρναγε απο δευτεροβαθμια κάθε 2 χρόνια (εδω στην Αθήνα) και όταν πέρασε απο ΚΕΠΑ πέρσι, του έκοψαν τη συνταξη, οι ίδιοι άνθρωποι που 2 χρονια πριν τον εκριναν ακατάλληλο (οπως φαντάζομαι θα ξέρεις, δε παιρνουν όλοι μονιμα πιστοποιητικά αναπηρία. Αλλοι παιρνουν ακομα και για 6 μηνες και πρέπει να παρουσιάζονται συνεχως. Προφανως ο φιλος δε λέει καμια μ@λ@κι@, οπως επιμένεις)

Εσύ, μπορείς να καταλάβεις ότι με τεχνουργήματα, τόσα χρόνια, ο φίλος σου έπαιρνε παράνομα το επίδομα των ακρωτηριασμένων;

Μπορείς να το πάρεις χαμπάρι αυτό; Γι'αυτόν τον λόγο και του το κόνουν τώρα που έχουν γίνει αυστηροί στους έλεγχους.

Δήλωνε, πχ κάποιος ακρωτηριασμένος, έπαιρνε και μερικά χαρτιά που τον έβγαζαν διαβητικό, είχε και πρόβλημα χοληστερίνης και έπαιρνε χάπια, είχε κάνει και κάποια άλλη εγχείριση ό,τι να'ναι, και τα έβαζαν όλα μαζί και τα πρόσθεταν και έβγαζαν ένα ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 67% και του έδιναν το επίδομα. ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Κανονικά δεν θα έπρεπε, σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους πάντα (όχι σύμφωνα αν θα πρέπει να έπαιρνε σαν άνθρωπος). Ε, τώρα, κομμένα αυτά, δεν μπορούν πια να βάλουν την υπογραφή τους γιατί υπάρχει έλεγχος και του το έκοψαν. 

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τόσα χρόνια το έπαιρνε παράνομα, νόμιμα αφού υπέγραψαν, παράνομα όσον αφορά τον ελληνικό νόμο και το ποιοι το δικαιούνται. Capisci?

Μπορει να ειναι και λάθος και να κρινουν τη περιπτωση πολύ αυστηρά. Μπορει όπως ειπες να ειναι και σωστοι. Μπορει ο τυπος να τους ειχε χρηματισει κάθε χρονο που πέρναγε επιτροπή

Τι ειναι αυτο που σου φαίνεται περίεργο δηλαδη?

Αυτό που μου φαίνεται περίεργο είναι που και την έχει λερωμένη την φωλιά του και αντί να το βουλώσει που τόσα χρόνια το έπαιρνε τώρα παραπονιέται που του το έκοψαν, και πάει να βγει από πάνω.

Επαναλαμβάνω, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, όχι σύμφωνα αν θα έπρεπε ή όχι το κράτος να πληρώνει επιδόματα και σε ποιους.

Και ακόμα πιο περίεργο μου φαίνεται το θέμα που έχεις ανοίξει εσύ, που αντί να χαίρεσαι και εσύ και όλοι μας που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην Ελλάδα αρχίζει να δουλεύει κάτι και να εφαρμόζονται οι νόμοι που έχουν θεσπιστεί, παραπονιέσαι και παραπληροφορείς ότι έχουν γίνει πιο αυστηρά τα κριτήρια, ενώ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Γιαυτο το λογο και δε θα ζητήσουν τιποτε αναδρομικά απο τέτοια ανθρωπους.

Κακώς για μένα, και από αυτούς θα έπρεπε να ζητούν αναδρομικά, τουλάχιστον από πολλούς από δαύτους που δεν ήταν καθόλου ανάπηροι, και μεγάλα πρόστιμα να δωθούν σε όσους τόσα χρόνια έβαζαν τις υπογραφές τους.

Τα φακελάκια ανήκουν σε άλλες κατηγορίες ανθρωπων. Άτομα που δεν ειχαν καν προβλημα.

Λάθος, τα περισσότερα φακελάκια ανήκαν σε ανθρώπους που ήθελαν να συμπληρώσουν το ποσοστό αναπηρίας για να πάρουν τα επιδόματα. Πού βάζει πιο εύκολα κάποιος την υπογραφή του, σε έναν υγιή, ή σε κάποιον που έχει πχ 55% αναπηρία και του δίνει το 67%;

Άσε, και τις γνωρίζω πολύ καλά τις καταστάσεις, σου είπα δεν μιλάς σε άσχετο.

Για να επιστρέψουμε και στο θέμα μας, τα ΜΜΕ προσπάθησαν να πεισουν τον κόσμο, οτι υπήρχαν άνθρωποι που έπαιρναν επιδόματα χωρίς να έχουν απολυτως κανένα προβλημα. Αυτή την ειδηση έβγαλαν με τους τυφλους, και με τα Α.Με.Α γενικότερα.

Το οτι κάποιος ας πουμε κριθηκε λανθασμένα βάση της κρίσης των ΚΕΠΑ αλλά ειχε κομμένο πόδι, δε τον κανει υγιή, οπως θέλουν να παρουσιάσουν τα ΜΜΕ, αλλά απλά μη δικαιουχο ενός επιδόματος.

Ε, όχι, υπήρχαν και οι περιπτώσεις που ήταν υγιής και κρίνονταν ανάπηροι. Αυτό με τους τυφλούς ισχύει, υπήρχαν άνθρωποι που έβλεπαν και έπαιρναν το επίδομα αναπηρίας. Στο χωριό μου το έπαιρνε κάποιος που έβλεπε. Πέθανε πριν 5 χρόνια, δεν πρόλαβαν να του το κόψουν.

Και δεν νομίζω να διάβασα κανένα δημοσίευμα που να έλεγε ότι ένας ακρωτηριασμένος είναι υγιής, αν κάνω λάθος, δώσε λινκ που να δηλώνει ότι ο ακρωτηριασμένος δεν έχει κάποιο ποσοστό αναπηρίας.

Δημοσ.

Γιατί εγώ γνωρίζω κωφό εδώ στο Βέλγιο που δεν μιλάει γρι ούτε ολλανδικά ούτε γαλλικά, μόνο την δική τους νοηματική, και λόγω ίντερνετ αναγκάστηκε να μάθει αγγλικά.

Αναφέρθηκα ξεκάθαρα στην Ε.Ν.Γ.  Ελλάδα. Δε ξέρω τι κάνουν στο εξωτερικο. Τι τους μπερδευεις αυτους?

Η καθε κοινωνία μπορει να επικοινωνει και με σηματα καπνων.

Σου έγραψα γιατι διαφωνω με αυτο που έγραψες, έβγαλες άλλο νοημα.

Και ναι το ξέρω οτι υπάρχει κοσμος που δυσκολευεται με την επικοινωνία. Το έχω ηδη γράψει αυτο επίσης. Το προβλημα κατα βάση δεν ειναι οτι δεν καταλαβαίνουν τι τους λέμε εμεις οι ακουοντες αλλά οτι δε καταλαβαίνουμε εμεις, τι λένε αυτοι.

Οι περισσότεροι εξ αυτων ξέρουν να γραφουν και να διαβάζουν. Τι τους πέρασες τους Κωφους, τίποτε αμορφωτους? Απ τη μια μου λες οτι στα γράφουν αυτά στο disable και απ την άλλη δε μπορουν να επικοινωνησουν??

Μα ποιος γράφει τέτοιες αηδιες?? Ποιος Κωφος με Κ κεφαλαίο σου ειπε κάτι τέτοιο??? Η νοηματική έχει ως βάση την ομιλουμενη γλωσσα.

Κωφος που δεν ξέρει χειλανάγνωση, ειτε έχει ζησει απομονωμένος, οπότε τη νοηματικη του τη στηριζει σε προσωπικά του βιώματα, είτε απλά δεν ξερει γραφή και ανάγνωση που επίσης πρέπει να έχει ζήσει απομονωμενος.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τόσα χρόνια το έπαιρνε παράνομα, νόμιμα αφού υπέγραψαν, παράνομα όσον αφορά τον ελληνικό νόμο και το ποιοι το δικαιούνται. Capisci?

Ε τι λέμε τοση ωρα. Ακριβως γιαυτο το λόγο το Ελληνικο κράτος, δε του ζητάει τα χρεωστουμενα. Διότι όλοι υπέγραφαν για κάτι τέτοιο.

Σημασία έχει ομως οτι ο άνθρωπος ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ προβλημα. Δεν ειναι αρτιμελής.

Και αυτο κολλάει στη προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Και ακόμα πιο περίεργο μου φαίνεται το θέμα που έχεις ανοίξει εσύ, που αντί να χαίρεσαι και εσύ και όλοι μας που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην Ελλάδα αρχίζει να δουλεύει κάτι και να εφαρμόζονται οι νόμοι που έχουν θεσπιστεί, παραπονιέσαι και παραπληροφορείς ότι έχουν γίνει πιο αυστηρά τα κριτήρια, ενώ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Το θέμα που άνοιξα δεν έχει καμία απολυτως σχέση με αυτά που γράφεις.

Έχω γράψει ξεκάθαρα τα συμπεράσματά μου, εσύ έχεις πάει τη κουβέντα αλλου και επιμένεις κιόλας. Η δεν ξέρεις να διαβάζεις, πράγμα που δε το πιστευω διοτι μια χαρά οξυδερκής άνθρωπος δείχνεις, ή εισαι απλά προκατειλημμένος και διαβάζεις άλλα πράγματα.

Λάθος, τα περισσότερα φακελάκια ανήκαν σε ανθρώπους που ήθελαν να συμπληρώσουν το ποσοστό αναπηρίας για να πάρουν τα επιδόματα. Πού βάζει πιο εύκολα κάποιος την υπογραφή του, σε έναν υγιή, ή σε κάποιον που έχει πχ 55% αναπηρία και του δίνει το 67%;

Πράγμα που επίσης αναφέρω παραπάνω, τη στιγμη που τα ΜΜΕ αναφερόντουσαν σε υγιέστατους που κορόιδευαν το κράτος.

Οταν σου λέω οτι δεν έχεις αντιλιφθει το ξεκάθαρο νοημα του θρεντ...

Και δεν νομίζω να διάβασα κανένα δημοσίευμα που να έλεγε ότι ένας ακρωτηριασμένος είναι υγιής,

Όταν σου λένε στις ειδήσεις, πως επαιρναν επιδοματα μαιμου, το έπαιζαν Α.Με.Α ενώ δεν ήταν εσύ τι καταλαβαίνεις??

Δε γινεται κάποιος να το παίζει Α.Με.Α. Η είναι η όχι. Δε γινεται να ειναι λίγο ή πολυ.

Τα ΜΜΕ δεν διευκρινίζουν τιποτε. Πετάνε μια ειδηση, ο κόσμος ειναι άσχετος κατα βάση, και ολοι πιστευουν οτι οι περισσότεροι Α.Με.Α ειναι μια χαρά υγιέστατοι άνθρωποι που κοροιδευαν τον κόσμο.

Εξ αρχης αυτό ειναι όλο το θέμα. ΤΟ ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ οταν αυτο υφίσταται.

Ειναι διαφορετικό να λες οτι στη Κάλυμνο βρέθηκε τυφλός μαιμού και διαφορετικό οτι βρέθηκαν άτομα με μειωμένη όραση που εν τέλη δεν έπρεπε να παιρνουν επιδομα βάση του νόμου. Διαφορετικά αντιδράει η κοινωνία σε κάθε περιπτωση.

Φαντάσου εσύ να έχεις ακρωτηριασμό (φτου φτου) να πηγαίνεις κάθε 2 χρονια σε επιτροπές, να σου εγκρίνουν επίδομα, να πας μετά απο 10 χρόνια, να σου πουν οτι εν τέλη δεν έπρεπε να στο εγκρίνουμε και να βγαίνει το εκάστοτε ΜΜΕ και να λέει οτι ο τάδε δεν ήταν Α.Με.Α. και έπαιρνε επίδομα μαϊμού. Φαντάσου να έχεις αυτισμό και να σου πουν οτι ο αυτισμός σου με τα αυστηρά μας κριτήρια δε σηκωνει επιδομα (διοτι στον αυτισμό φαντάζομαι πως θα γνωρίζεις οτι τα κριτιρια δεν ειναι συγκεκριμένα, η αν έχεις υψηλό βαθμό ασπεργκερ)

Αυτές οι καταστάσεις προσβάλουν τα ιδια τα άτομα με αναπηρία, σακουλιάζοντας και εξεφτελιζοντας τα προβλήματά τους.

Ξεκαθάρισα εξ αρχης οτι ειμαι υπερ των δίκαιων επιδομάτων, ειμαι υπερ των αυστηρών ελέγχων.

Το θέμα μου ομως εδω ειναι η συμπεριφορά των ΜΜΕ??? UNDERSTOOD???

Y.Γ- Μη μου ξαναγράψεις 5η φορά, οτι δεν εισαι άσχετος με το θέμα. Βλέπεις να ειμαι εγω?

Δημοσ.

Άντε, πάλι, γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη.

Παίρνω την περίπτωση των ακρωτηριασμένων που την γνωρίζω 10000% και δεν μπορείς να μου πεις τίποτα πάνω σ'αυτό.

Τι επιδόματα μπορείς να πάρεις αν είσαι ακρωτηριασμένος.

1) Εξωιδρυματικό επίδομα

2) Επίδομα κίνησης

3) Επίδομα συμπαράστασης

4) Επίδομα ακρωτηριασμού

Το 1 και το 2 το δικαιούνται όλοι, και συνταξιούχοι και εργαζόμενοι. Βασική προυπόθεση να έχεις ακρωτηριασμό σε 2 άκρα, είτε χέρια, είτε πόδια, είτε χέρι/πόδι. Αν έχεις μονό ακρωτηριασμό, δεν παίρνεις ούτε το εξωιδρυματικό, ούτε το κίνησης.

Το 3 είναι προσαύξηση κατά 50% στην σύνταξή σου, μέχρι ένα ποσό όμως. Αν θυμάμαι καλά, τα 700 ευρώ (έχουν περάσει κάτι χρόνια από όταν έπαιρνε αυτό ο πατέρας μου, για το ποσό δεν είμαι σίγουρος). Αν πχ έχεις σύνταξη 2.000 ευρώ, δεν θα πάρεις προσαύξηση 50% αλλά λιγότερο, μέχρι το όριο. Αυτό μπορείς να το πάρεις και με μονό ακρωτηριασμό. ΜΙλάμε για συνταξιούχους όμως. Αν κάποιος παίρνει το συμπαράστασης και δικαιούται ταυτόχρονα και το εξωιδρυματικό, δεν μπορείς να πάρει και τα δύο, είτε το ένα, είτε το άλλο, όποιο τον συμφέρει οικονομικά καλύτερα του δίνουν. Το κίνησης μπορεί να το πάρει κάποιος που παίρνει το συμπαράστασης ΜΟΝΟ αν έχει διπλό ακρωτηριασμό, ή αν ανήκει ταυτόχρονα και σε κάποια άλλη κατηγορία αναπήρων που δικαιούνται το επίδομα κίνησης.

Για τους εργαζομένους τώρα, ή αυτούς που δεν δικαιούνται αναπηρική ή κανονική σύνταξη.

Μπορούν να πάρουν το εξωιδρυματικό, αν έχουν ΔΙΠΛΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ

Μπορούν να πάρουν και το Κίνησης, αν έχουν ΔΙΠΛΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ

Δικαιούνται το επίδομα ακρωτηριασμού, ΜΟΝΟ αν έχουν ακρωτηριασμένο άκρο πάνω από τον αγκώνα ή πάνω από το γόνατο και δεν μπορούν να του βάλουν προσθετικό, όχι λόγω οικονομικών λόγων, αλλά λόγω ασθένειας χεριού/ποδιού.

Αν έχεις ακρωτηριασμένη παλάμη, πχ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου για αναπηρική σύνταξη, αν δικαιούσαι. Αν δεν δικαιούσαι, ή αν δεν έχεις ένσημα, βάση του ελληνικού νόμου και κράτους, να πας να πνιγείς, να πεθάνεις της πείνας, δεν τους νοιάζει, δεν τους ενδιαφέρει.

Και πες μου τώρα σε ποια κατηγορία ανήκε ο φίλος σου και έπαιρνε το επίδομα.

Τόσα χρόνια εκμεταλλευόταν το σύστημα και την δολιοφθορά των επιτροπών και έπαιρνε το επίδομα.

Επαναλαμβάνω πως δεν κρίνω αν το ελληνικό κράτος έπρατε σωστά ή όχι. Φυσικά και όχι.

Αλλά αυτή ήταν και είναι η νομοθεσία, αυτή ισχύει χρόνια τώρα. Το αν ο φίλος σου έπαιρνε το επίδομα, δεν τον κάνει μαιμού ανάπηρο, τον κάνει άτομο με κάποια αναπηρία που έπαιρνε παράνομα τόσα χρόνια επίδομα μαιμού που βασικά βάση ελληνικής νομοθεσίας ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΝ. 

Το κατάλαβες τώρα, ή θα πρέπει να το ξαναγράψω;

Και επίσης, η νοηματική γλώσσα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΛΕΚΤΙΚΑ με την ομιλούμενη.

Μα καμία σχέση απολύτως....

Y.Γ- Μη μου ξαναγράψεις 5η φορά, οτι δεν εισαι άσχετος με το θέμα. Βλέπεις να ειμαι εγω?

Συγγνώμη, αλλά σύμφωνα με αυτήν σου την απάντηση

Δες τη περιπτωση 2 που αναφέρει στον νομο. Μιλαει για ακρωτηριασμό 2 άκρων σε κάθε περίπτωση. Οχι ενός.

Παρακάτω στα επιδόματα αναφέρει το εξ ολοκληρου ομως.

Ο παλαιότερος νόμος όριζε πως απαξ και έχεις ένα χέρι κομμένο, έπαιρνες ένα μικρο επίδομα.

Ε πλέον δε το παιρνεις.

είσαι τελείως άσχετος σε θέματα αναπηρικών επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων.

Ποτέ δεν έλεγε ο νόμος κομμένο ένα χέρι και τώρα άλλαξε.

Και η περίπτωση 2 που λες είναι άσχετη με το παρακάτω επίδομα που αναφέρεις, πρόκειται για δύο ξεχωριστά και άσχετα το ένα με το άλλο, επιδόματα.

Δημοσ.

Και επίσης, η νοηματική γλώσσα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΛΕΚΤΙΚΑ με την ομιλούμενη.

Μα καμία σχέση απολύτως....

Sorry φιλαράκι αλλά έχεις μπερδευτει.

Η ΕΝΓ βασιζεται στην ομιλουμενη Ελληνικη γλωσσα. Εχει δικους της γραμματικους και συντακτικους κανόνες αλλά βασιζεται στην ομιλουμενη χρησιμοποιόντας τα ιδια ειδη γραμματικων μηχανισμων με την ομιλουμενη.  Δεν μπορει να γινει διαφορετικά.

Ολες οι χειρομορφες έχουν ως σκοπό να αποδώσουν συγκεκριμένες Ελληνικές λέξεις ή νοηματα. Δεν αποδίδουν μια κινέζικη.

Ούτε μια εξωγήινη. Γιαυτο και η εκάστοτε νοηματικη ειναι και διαφορετική. Αλλο η αγγλικη, άλλο η Ελληνικη, οπως άλλωστε συμβαίνει και με τη γλωσσα γενικά.

.

Ποτέ δεν έλεγε ο νόμος κομμένο ένα χέρι και τώρα άλλαξε.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΩΝ : Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν πλήρη ακρωτηριασμό του ενός άνω ή κάτω άκρου με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, που δεν επιδέχεται εφαρμογής τεχνητού μέλους. Το ύψος του μηνιαίου επιδόματος έχει καθοριστεί στο δεκαπλάσιο του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Σορρυ αλλά εγω εδω βασίστηκα και σου εκανα την ερωτηση.

Οπως βλέπεις, μάλλον κάτι δεν αντιλαμβάνεσαι εσυ σωστά ή απλά ο νομος ειναι ασαφης.

Ο νομος αυτος, ο ιδιος που έβαλες εσυ και στον υπογράμμισα, έδινε στον γνωστο μου 67% και επίδομα ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΚΡΙΝΑΝ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΕΣ ΑΝΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ. Πλέον του δινει κάτω απο 67%, διοτι έτσι κρίνει το ΚΕΠΑ.

ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΚΕΠΑ δηλαδη οι εκάστοτε επιτροπές!!!

Αν δεν εφάρμοζαν σωστά τον νομο, ειναι θέμα επιτροπής. Οχι θέμα δικό του, εξου και ο λόγος που δε του ζητάνε τα λεφτά πισω. Διότι επι μια 10ετία διαφορετικές επιτροπές, έκριναν οτι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, παρόλλο που δεν έχει ολο του το χέρι κομμένο, δεν μπορει να εργασθεί για κάποιους λογους που δε γνωριζω.

Το ιδιο ισχύει και με τους αυτιστικούς, στους οποιους δεν υπάρχουν σαφή κριτήρια για να τους δώσουν το 67% και άρα αποφασίζει η εκάστοτε επιτροπή. Ε το ιδιο έγινε και με τον γνωστο. Εκριναν οτι εκεινη τη περιοδο δε μπορουσε να βάλει τεχνητό μέλος και τους έδωσαν επίδομα παρά το γεγονος οτι δεν ηταν πλήρως ακρωτηριασμένος. Τωρα κρίνουν οτι η τεχνολογία έχει προχωρήσει και μπορει.Τελος!!! Τι σου φαίνεται περίεργο?

Επι τους θέματος έχεις κάτι να πεις ή θα το συνεχίζουμε μέχρι το βράδυ για το αν οι επιτροπές κρίνουν σωστά η λάθος μια περίπτωση. Τα γ@μ...ε και ψοφισε που λέμε.

Σκοπός ομως του νήματος δεν ειναι το αν υπάρχουν αυτές οι απάτες (ειναι δεοδμένο οτι υπάρχουν και οι ευθύνη βαραίνει τοπικές κοινωνίες και πολιτικά πρόσωπα) αλλά 1. η διαστρέβλωση στοιχείων από διάφορους φορεις και 2. η μη παραδοχή του λάθους απο τα τηλεοπτικά ΜΜΕ με την ίδια βαρύτητα.

Δημοσ.

Θα μας τρελάνεις τώρα....παραθέτω

Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) είναι η φυσική γλώσσα της κοινότητας των Κωφών στην Ελλάδα. Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες νοηματικές, η ιδιαιτερότητά της σε σχέση με αυτό που ο περισσότερος κόσμος έχει συνηθίσει να ονομάζει "γλώσσα" είναι ότι η γραμματική της, δηλαδή το σύστημα των κανόνων βάσει των οποίων διαρθρώνεται ο λόγος και επιτυγχάνεται η επικοινωνία, δεν είναι προφορικό αλλά οπτικο-κινησιακό. Η ΕΝΓ λέγεται "ελληνική" γιατί χρησιμοποιείται στην Ελλάδα από Έλληνες νοηματιστές, αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι απεικονίζει την ελληνική γλώσσα ή ότι προέρχεται από αυτήν. Αντίθετα, πρόκειται για ένα αυτόνομο γλωσσικό σύστημα που μπορεί να μελετηθεί και να αναλυθεί όπως και κάθε άλλη φυσική γλώσσα.

http://www.translatum.gr/journal/2/greek-sign-language.htm

Η ελληνική νοηματική είναι ξεχωριστή, αυτόνομη γλώσσα και ο μόνος λόγος που ονομάζεται "ελληνική" είναι επειδή ομιλείται από έλληνες πολίτες. Καμιά σχέση δεν έχει με τα ελληνικά.

Και για να επανέρθω στον γνωστό σου, ο νόμος είναι σαφής, επίδομα ακρωτηριασμένου δικαιούνται ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΑΚΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ.

ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ. Πάει και τελείωσε, τελεία και παύλα.

Είτε σ'αρέσει είτε όχι, σύμφωνα με τον νόμο του ελληνικού κράτους, επίδομα μαιμού έπαιρνε ο φίλος σου 10 χρόνια τώρα.

Πόσες φορές θα το ξαναπώ;

Του διακόνου, δείξε μου τον νόμο που ορίζει δικαιούχο τον φίλο σου επιδόματος, αν τον βρεις θα του πληρώνω εγώ το επίδομα!

Και όπως σου είπα, μην μου μιλάς για ακρωτηριασμένους. Αν οι γιατροί πριν 10 χρόνια έκριναν ότι το χέρι δεν χρήζει προσθετικού, όσο και να προχώρησε η τεχνολογία, το χέρι ΔΕΝ ΑΝΑΡΡΩΣΕ. Η τεχνολογία στην προσθετική έχει βελτιωθεί ως προς το είδους του προσθετικού, όχι ως προς το ποιος μπορεί να βάλει και ποιος όχι. Αν δεν μπορούσε πριν 10 χρόνια, δεν μπορεί ούτε σήμερα.

Συγγνώμη, αλλά θα το επαναλάβω, είσαι άσχετος με το θέμα και πιστεύεις τις μαλακίες που σου λέει ο γνωστός σου.

Φέρ'τον από εδώ να μιλήσουμε να μας πει αναλυτικά.

Δημοσ.

Είναι μια πλήρης γλώσσα, η οποία χρησιμοποιεί τα ίδια είδη γραμματικού μηχανισμού που υπάρχουν και στην προφορική γλώσσα

Θα πρέπει να τονισθεί, πως αν και η ελληνική νοηματική γλώσσα δεν απεικονίζει άμεσα την Ελληνική Γλώσσα, βασίζεται εν μέρη σε αυτή και μπορεί να αποδώσει, όπως κάθε ξεχωριστή γλώσσα, την οποιαδήποτε έκφραση ή ακόμα και αργκό της Ελληνικής ομιλούμενης γλώσσας.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BD%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1

Μαρέσει που χρησιμοποιείς ένα άρθρο που σκοπό έχει να διαφημίσει το προ 10ετιας dvd ΝΟΗΜΑ (που ηταν και τραγικά λανθασμένο ως δουλειά, με τις μισές λέξεις να ειναι λάθος).

Πάμε παρακάτω!!!

Δεν πιστευω σε καμια μ@λ@κι@. Βαση οσων έγραψες και γνωρίζοντας το ιστορικό του, σου έγραψα ακριβως τι έχει συμβει.

Δε το ΄δέχεσαι, στα παπάκια μου. Κάνε μήνυση στο ΚΕΠΑ η ρωτα αν οι δευτεροβάθμιες λειτουργούσαν με τον τρόπο που σου λέω η οχι.

Το να επιμένεις οτι ο άνθρωπος παρανομουσε, τη στιγμη που ανα 2 έτη βρισκοταν εκει που έπρεπε και του έδιναν το 67% και το πενιχρο επιδομα, ανηκει σε αυτές τις καταστάσεις που έγραψα νωριτερα που προσβάλουν τα ιδια τα άτομα με αναπηρία, σακουλιάζοντας και εξεφτελιζοντας τα προβλήματά τους.

Ντε και καλά να τον βγάλεις τον άνθρωπο παράνομο, ενω επι 10 χρόνια τον εβγαζαν ανάπηρο και το ΚΕΠΑ δε του ζητάει χρημα πισω.

Μα τους έχεις για ΗΛΙΘΙΟΥΣ????? Αν μπορουσαν δε θα του τα ζηταγαν??

Δε βλέπεις οτι τα πράγματα ειναι φως φανάρι??? Αλλαξαν τα δεδομένα, λειτουργουν πλέον αυστηρότερα, τον αφαιρουν απο εξαίρεση (που ειχε δικαιωμα η κάθε επιτροπη να κρινει κάποιος ως εξαιρεση...ελπιζω να μη διαφωνεις και εδω) και του κοβουν το ποσοστο.

Το παίζεις σχετικός και ενήμερος σε θέμα που έχεις μεσάνυχτα. Για την ελληνική νομοθεσία επιδομάτων μιλάω.

Οι πληροφορίες που δινω ειναι εγκυρότατες. Εχεις κολλήσει σε ένα συγκεκριμένο ζητημα, το οποιο το ανέφερα ως περιπτωση που οντως ισχύει με σκοπό να αποδείξω οτι υπάρχουν χιλιάδες άτομα τα οποια ναι μεν βαση του νομου δεν δικαιουντε επίδομα, αυτο ομως δε σημαίνει οτι δεν ειναι ΑΜεΑ.

Εσυ το πηγες αλλου και κολλησες στη περιπτωση του γνωστου μου, που ντε και καλά θες να τον βγάλεις παράνομο.

Kαι να φανταστεις οτι εγω δεν αμφισβήτησα τις πηγές σου. Δεν το έψαξα καν. Ισα ισα που τις χρησιμοποιησαν οχι για να υποστηρίξω κατι αλλά για να σου δειξω οτι δε μπορει κάποιος να ειναι παράνομος, οταν οι επιτροπές τον θεωρουν ως εξαιρεση.

ΑΛΛΟ ομως ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ.

Α τωρα που αναφερθηκαμε στη νοηματικη ειδα και κάτι που έγραφε το άρθρο της Κατσογιάννου και γέλασα διοτι δεν αντιλήφθηκες το νόημά του.

Για παράδειγμα, το νόημα που σημαίνει "κοινωνία" σχηματίζεται από το "κ" του δακτυλικού αλφαβήτου σε συνδυασμό με κίνηση.

Αλλά παρόλαυτα, δεν θέλει να απεικονίσει την Ελληνικη γλωσσα...απλά βάζει ολος τυχαίως το Κ που ειναι η αρχη της λέξης κοινωνία.

Το οτι το νοημα της λέξης "σταση Γλυφάδας", ειναι το 33, δεν έχει σχέση ας πουμε με την Ελληνικη γλωσσα.

Το οτι η λέξη ιδρυμα, εχει ως νοημα το "ι" στα Ελληνικα και το οτι η ΑΒ της νοηματικής απεικονίζει την Ελληνικη ΑΒ και οχι κάποια άσχετη επισης δεν δειχνει βαση στην Ελληνικη....Τι να πω??

Τις πληροφορίες για την νοηματικη τις δινω περισσότερο επειδη μας διαβάζουν εδω και δε θα ηθελα να πάρει ο κόσμος λανθασμένες πληροφορίες για μια τοσο ωραία γλωσσα.

Για να το δωσω να το καταλαβουν ολοι καλυτερα και κλεινω με το oftopic, η ΕΝΓ, λειτουργει παράλληλα με την ομιλουμενη γλωσσα, την ακολουθεί,και βασίζεται εν μέρη σε αυτη και οπως εξελίσσεται η ομιλουμενη ετσι εξελίσσεται και αυτη.

Δημοσ.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BD%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1

Μαρέσει που χρησιμοποιείς ένα άρθρο που σκοπό έχει να διαφημίσει το προ 10ετιας dvd ΝΟΗΜΑ (που ηταν και τραγικά λανθασμένο ως δουλειά, με τις μισές λέξεις να ειναι λάθος).

Πάμε παρακάτω!!!

Δεν πιστευω σε καμια μ@λ@κι@. Βαση οσων έγραψες και γνωρίζοντας το ιστορικό του, σου έγραψα ακριβως τι έχει συμβει.

Δε το ΄δέχεσαι, στα παπάκια μου. Κάνε μήνυση στο ΚΕΠΑ η ρωτα αν οι δευτεροβάθμιες λειτουργούσαν με τον τρόπο που σου λέω η οχι.

Το να επιμένεις οτι ο άνθρωπος παρανομουσε, τη στιγμη που ανα 2 έτη βρισκοταν εκει που έπρεπε και του έδιναν το 67% και το πενιχρο επιδομα, ανηκει σε αυτές τις καταστάσεις που έγραψα νωριτερα που προσβάλουν τα ιδια τα άτομα με αναπηρία, σακουλιάζοντας και εξεφτελιζοντας τα προβλήματά τους.

Ντε και καλά να τον βγάλεις τον άνθρωπο παράνομο, ενω επι 10 χρόνια τον εβγαζαν ανάπηρο και το ΚΕΠΑ δε του ζητάει χρημα πισω.

Μα τους έχεις για ΗΛΙΘΙΟΥΣ????? Αν μπορουσαν δε θα του τα ζηταγαν??

Δε βλέπεις οτι τα πράγματα ειναι φως φανάρι??? Αλλαξαν τα δεδομένα, λειτουργουν πλέον αυστηρότερα, τον αφαιρουν απο εξαίρεση (που ειχε δικαιωμα η κάθε επιτροπη να κρινει κάποιος ως εξαιρεση...ελπιζω να μη διαφωνεις και εδω) και του κοβουν το ποσοστο.

Οι πληροφορίες που δινω ειναι εγγυρότατες. Εχεις κολλήσει σε ένα συγκεκριμένο ζητημα, το οποιο το ανέφερα ως περιπτωση που οντως ισχύει με σκοπό να αποδειξω οτι υπάρχουν χιλιάδες άτομα τα οποια ναι μεν βαση του νομου δεν δικαιουντε επιδομα, αυτο ομως δε σημαινει οτι δεν ειναι ΑΜεΑ.

Εσυ το πηγες αλλου και κολλησες στη περιπτωση του γνωστου μου, που ντε και καλά θες να τον βγάλεις παράνομο.

ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ.

Α τωρα που αναφερθηκαμε στη νοηματικη ειδα και κάτι που έγραφε το άρθρο της Κατσογιάννου και γέλασα διοτι δεν αντιληφθηκες το νοημά του.

Αλλά παρόλαυτα, δεν θέλει να απεικονισει την Ελληνικη γλωσσα...απλά βάζει ολος τυχαίως το Κ που ειναι η αρχη της λέξης κοινωνία.

Το οτι το νοημα της λέξης "σταση Γλυφάδας", ειναι το 33, δεν έχει σχέση ας πουμε με την Ελληνικη γλωσσα.

Το οτι η λέξη ιδρυμα, εχει ως νοημα το "ι" στα Ελληνικα και το οτι η ΑΒ της νοηματικης απεικονιζει την Ελληνικη ΑΒ και οχι κάποια άσχετη επισης δεν δειχνει βαση στην Ελληνικη....Τι να πω??

Ενώ ας πούμε το wiki που παραθέτεις εσύ είναι τελείως αξιόπιστο.

Η ελληνική νοηματική είναι αυτόνομη γλώσσα με τους δικούς της γραμματικούς και συντακτικούς κανόνες και δικό της λεξιλόγιο.

Το γεγονός ότι βασίζεται όχι στον προφορικό λόγο αλλά στον οπτικό για παράδειγμα της δίνει το μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να έχει τον πλούτο μίας προφορικής γλώσσας. Το αν έχει κάνει κινήσεις και εκφράσεις που μπορούν να εννοήσουν την ελληνική αργκό ή διάλεκτο ή λέξεις, αυτό δεν πάει να πει ότι βασίζεται στην ελληνική προφορική γλώσσα. Το ίδιο έχει κάνει η ελληνική νοηματική και για ξένες λέξεις, ιδίως αγγλικές, τι πάει να πει ότι στηρίζεται και στην αγγλική τώρα;

Οποιοσδήποτε κωφός σε ακούσει να λες ότι η γλώσσα του στηρίζεται στον ελληνικό προφορικό λόγο, θα γελάσει.

Να σου φέρω παράδειγμα.

Ο κωφός θα πει

Βράδυ χτες - πατέρας - μαζί - νέος φίλος - ερχομός

Αύριο - σχολείο - μικρό παιδί - πολλά - κούραση - πολύ

Βγάλε άκρη τώρα τι θέλει να πει ο άνθρωπος....και τι σχέση έχει με την ελληνική γραμματική και συντακτικό.

Και θα το ξαναπώ για τελευταία φορά.

Τα δεδομένα στις αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα ΔΕΝ έχουν αλλάξει, τα ίδια είναι.

Οι επιτροπές έπαψαν να κάνουν τα στραβά μάτια και να δίνουν τα επιδόματα που δεν τα δικαιούνται άνθρωποι.

Το αν ο φίλος σου έχει αναπηρία, δεν σημαίνει ότι δικαιούταν να πάρει το επίδομα ακρωτηριασμού. Τόσα χρόνια το έπαιρνε γιατί κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια. Τώρα που τα πράγματα έχουν γίνει πιο αυστηρά στον έλεγχο, του το κόβουν γιατί δεν το δικαιούται.

Το αν είναι ΑΜΕΑ ή όχι, δεν έχει να κάνει καμιά σχέση με την ελληνική νομοθεσία και με το ποιοι δικαιούνται και πόσο επίδομα.

Καλώς ή κακώς, τόσα χρόνια το έπαιρνε, τώρα του το κόβουν όχι γιατί έγιναν πιο αυστηρά τα κριτήρια, αλλά επειδή έχουν γίνει πιο αυστηροί οι έλεγχοι, δεν υπάρχουν χρήματα, και δεν μπορούν να κάνουν τα στραβά μάτια και να δίνουν επιδόματα σε μη δικαιούχους.

Όσο δικαιούμαι εγώ που βλέπω το επίδομα τυφλού, άλλο τόσο δικαιούται και ο φίλος σου το επίδομα ακρωτηριασμού (σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο τα τελευταία 10 χρόνια). Το γεγονός ότι έχει κάποια αναπηρία, ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ, άσχετα αν του το έδιναν 10 χρόνια τώρα.

Ακόμα περιμένω τον νόμο που κάνει δικαιούχο τον φίλο σου επιδόματος και τώρα τον άλλαξαν και του το έκοψαν...

Δημοσ.

Ενώ ας πούμε το wiki που παραθέτεις εσύ είναι τελείως αξιόπιστο.

Μπορεις να ελέγξεις τις πηγές που έχουν παρατεθει απο κάτω. Αν αμφισβητεις την Λαμπροπουλου, σορρυ αλλά δεν εχουμε να πουμε κάτι επι του θεματος :)

Βράδυ χτες - πατέρας - μαζί - νέος φίλος - ερχομός

Xθες-βραδυ, πατέρας, φιλος του, ήρθαν.

Αυτη ειναι η σωστη σύνταξη στη νοηματική. (το πατέρας, το προφέρεις κανονικά, η λέξη νέος, ειναι περιττή. "Ερχομός" δεν υπάρχει. Βάζεις "ήρθαν" χρησιμοποιόντας τα 2 σου δάχτυλα, δειχτη και μεσαίο προς τα πάνω (σα να κάνεις το ψαλιδι) και κάνεις τον ταξινομητη, πως έρχονται 2 άνθρωποι μαζι.)

Η νοηματικη ειναι η γλωσσα των Κωφων που έχουν δεχθει την κουλτουρα των ακουόντων διότι ζουν ανάμεσά τους. Η κουλτουρα περιλαμβάνει και την γλωσσα. Γιαυτο και η Νοηματικη έχει ως βάση την ομιλουμενη. Επηρεάζεται άμεσα απο αυτην. Ακόμα και απο την αργκο της.

Δε μπορει να γινει διαφορετικά διοτι οι Κωφοι επικοινωνούν με τους ακουοντες, διαβάζουν τα βιβλία τους, πάνε στα σχολεία, κάνουν τα ιδια μαθήματα.

Επι της ουσίας, επειδη εδω μπορεις να έχεις άλλη άποψη, δε θα κάτσω να σε πείσω. Εγω ειμαι υπερ αυτου που λέει η Λαμπροπουλου. Εσυ μπορεις να το βλέπεις διαφορετικά το ζήτημα, και το σέβομαι.

Οι επιτροπές έπαψαν να κάνουν τα στραβά μάτια και να δίνουν τα επιδόματα που δεν τα δικαιούνται άνθρωποι.

Το αν ο φίλος σου έχει αναπηρία, δεν σημαίνει ότι δικαιούταν να πάρει το επίδομα ακρωτηριασμού. Τόσα χρόνια το έπαιρνε γιατί κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια. Τώρα που τα πράγματα έχουν γίνει πιο αυστηρά στον έλεγχο, του το κόβουν γιατί δεν το δικαιούται.

Επιτέλους βγάλαμε μια άκρη.

Αυτο ηθελα να πω απ την αρχη. Δεν ειναι ο ΑΜεΑ ο παράνομος.

Ο άνθρωπος εξακολουθει να ειναι ΑΜεΑ. Πάντα ηταν.

Επίδομα δεν έπρεπε να παιρνει, αλλά του το έδιναν λανθασμένα για πολλους και διάφορους λόγους διοτι ειχαν την ελευθερία να κρινουν, προφανως υπεράνω του νομου και να βάζουν εξαιρέσεις. (το χω γράψει ισα με 4 φορές αυτο)

Ομως ο άνθρωπος ειναι ΑΜεΑ. Δεν έχει δικαίωμα επιδοματος, δεν ειναι ομως υγιής.

Συμφωνεις η διαφωνεις με αυτο???

Ε αυτο ειναι το γαμονοημα ολου του θρεντ.

Οτι τα ΜΜΕ περνάνε στον κοσμο την άποψη οτι ο εκάστοτε τυφλος κουτσος κτλ κτλ, ηταν ένας υγιέστατος άνθρωπος και κοροιδευε τον κόσμο, όχι οτι απλά δεν συμπληρωνε τις προυποθέσεις του νόμου για να πάρει το επίδομα.

ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ (χωρις να σημαίνει οτι αν κάποιος το έκανε επιτηδες, δεν ειναι άξιος τιμωριας, κάτι που ξεκαθάρισα εξ αρχης)

Διοτι αν έλεγαν κάτι τέτοιο, ο κοσμος θα έφθανε στο σημειο να αναρωτιέται...καλά κάποιος φτωχος με μισό χέρι, θεωρείται το ιδιο με έναν που το έχει ολοκληρο???

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Ο νόμος των επιδομάτων τους θεωρει ιδιους. Το ποσοστο αναπηρίας ομως ειναι διαφορετικό. Ο ένας δεν έχει αναπηρία. Ο άλλος έχει.

Ελπιζω να κατάλαβες το ολο σκεπτικο και τη λάνθασμένη αντιληψη που υπάρχει απο πολυ κόσμο, ακριβως λογο αυτης της προπαγάνδας. Αν δε θέλεις να το καταλάβεις, δε θα συνεχισω τη κουβέντα μαζί σου.

Πλέον έχουμε ξεφυγει.

Δημοσ.

Cossutius., on 28 Jul 2013 - 9:23 PM, said:

Μπορεις να ελέγξεις τις πηγές που έχουν παρατεθει απο κάτω. Αν αμφισβητεις την Λαμπροπουλου, σορρυ αλλά δεν εχουμε να πουμε κάτι επι του θεματος  :)

Xθες-βραδυ, πατέρας, φιλος του, ήρθαν.

Αυτη ειναι η σωστη σύνταξη στη νοηματική. (το πατέρας, το προφέρεις κανονικά, η λέξη νέος, ειναι περιττή. "Ερχομός" δεν υπάρχει. Βάζεις "ήρθαν" χρησιμοποιόντας τα 2 σου δάχτυλα, δειχτη και μεσαίο προς τα πάνω (σα να κάνεις το ψαλιδι) και κάνεις τον ταξινομητη, πως έρχονται 2 άνθρωποι μαζι.)

Η νοηματικη ειναι η γλωσσα των Κωφων που έχουν δεχθει την κουλτουρα των ακουόντων διότι ζουν ανάμεσά τους. Η κουλτουρα περιλαμβάνει και την γλωσσα. Γιαυτο και η Νοηματικη έχει ως βάση την ομιλουμενη. Επηρεάζεται άμεσα απο αυτην. Ακόμα και απο την αργκο της.

Δε μπορει να γινει διαφορετικά διοτι οι Κωφοι επικοινωνούν με τους ακουοντες, διαβάζουν τα βιβλία τους, πάνε στα σχολεία, κάνουν τα ιδια μαθήματα.

Επι της ουσίας, επειδη εδω μπορεις να έχεις άλλη άποψη, δε θα κάτσω να σε πείσω. Εγω ειμαι υπερ αυτου που λέει η Λαμπροπουλου. Εσυ μπορεις να το βλέπεις διαφορετικά το ζήτημα, και το σέβομαι.

Επιτέλους βγάλαμε μια άκρη.

Αυτο ηθελα να πω απ την αρχη. Δεν ειναι ο ΑΜεΑ ο παράνομος.

Ο άνθρωπος εξακολουθει να ειναι ΑΜεΑ. Πάντα ηταν.

Επίδομα δεν έπρεπε να παιρνει, αλλά του το έδιναν λανθασμένα για πολλους και διάφορους λόγους διοτι ειχαν την ελευθερία να κρινουν, προφανως υπεράνω του νομου και να βάζουν εξαιρέσεις. (το χω γράψει ισα με 4 φορές αυτο)

Ομως ο άνθρωπος ειναι ΑΜεΑ. Δεν έχει δικαίωμα επιδοματος, δεν ειναι ομως υγιής.

Συμφωνεις η διαφωνεις με αυτο???

Ε αυτο ειναι το γαμονοημα ολου του θρεντ.

Οτι τα ΜΜΕ περνάνε στον κοσμο την άποψη οτι ο εκάστοτε τυφλος κουτσος κτλ κτλ, ηταν ένας υγιέστατος άνθρωπος και κοροιδευε τον κόσμο, όχι οτι απλά δεν συμπληρωνε τις προυποθέσεις του νόμου για να πάρει το επίδομα.

ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ (χωρις να σημαίνει οτι αν κάποιος το έκανε επιτηδες, δεν ειναι άξιος τιμωριας, κάτι που ξεκαθάρισα εξ αρχης)

Διοτι αν έλεγαν κάτι τέτοιο, ο κοσμος θα έφθανε στο σημειο να αναρωτιέται...καλά κάποιος φτωχος με μισό χέρι, θεωρείται το ιδιο με έναν που το έχει ολοκληρο???

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Ο νόμος των επιδομάτων τους θεωρει ιδιους. Το ποσοστο αναπηρίας ομως ειναι διαφορετικό. Ο ένας δεν έχει αναπηρία. Ο άλλος έχει.

Ελπιζω να κατάλαβες το ολο σκεπτικο και τη λάνθασμένη αντιληψη που υπάρχει απο πολυ κόσμο, ακριβως λογο αυτης της προπαγάνδας. Αν δε θέλεις να το καταλάβεις, δε θα συνεχισω τη κουβέντα μαζί σου.

Πλέον έχουμε ξεφυγει.

Πού διάολο λέει η Λαμπροπούλου ότι η ελληνική νοηματική στηρίζεται στην ελληνική γλώσσα. Γιατί τα λινκ της τα διάβασα, αυτό μου διέφυγε φαίνεται.

Επαναλαμβάνω, η ελληνική νοηματική είναι ξεχωριστή, αυτόνομη γλώσσα, με δική της γραμματική και δικό της συντακτικό.

Ονομάζεται ελληνική επειδή ομιλείται από έλληνες και όχι από γάλλους. Αντίστοιχα, η γαλλική νοηματική δεν στηρίζεται στην γαλλική γλώσσα, αλλά ονομάζεται γαλλική επειδή ομιλείται από γάλλους. Οι νοηματικές σε κάθε χώρα είναι διαφορετικές, παρόλ'αυτά υπάρχει η διεθνής νοηματική που σε γενικές γραμμές είναι ευκολότερο να την μάθει ένας κωφός που μιλάει την νοηματική της χώρας του, από το ότι να μάθει είτε αυτός είτε ο οποιοσδήποτε κάποια ξένη γλώσσα.

Και για το "Βράδυ χτες - πατέρας - μαζί - νέος φίλος - ερχομός" όπως το λέω είναι.

Παρελθοντικός χρόνος δεν δηλώνεται με το ρήμα στον Αόριστο όπως στον προφορικό λόγο, αλλά με το χτες.

Χτες βράδυ ήρθε ο πατέρας με τον καινούργιο του φίλο.

Το άλλο δεν μου το μετέφρασες όμως, και είναι και δυσκολότερο :P

Και για να επανέλθουμε στους ΑΜΕΑ.

Έχεις πάρει ποτέ στα χέρια σου απόφαση υγιειονομικής επιτροπής; Γιατί εγώ έχω πάρει και έχω δει. Πουθενά δεν αναφέρει ότι κάποιος είναι ή όχι ΑΜΕΑ. Πάντα απλά δίνει ποσοστό αναπηρίας. Μπλα, μπλα, μπλα, ποσοστό αναπηρίας, τάδε.

Και πάλι να πω ότι δεν είδα λινκ που να λέει ότι μη ανάπηροι έπαιρναν συντάξεις/επιδόματα αναπηρίας.

Έχω δει να λένε ότι δίνονταν επιδόματα αναπηρίας μαιμού (που βάση νόμου δεν έχουν άδικο, αν κάποιος δεν το δικαιούται το επίδομα, έστω και αν έχει κάποια αναπηρία, αν το παίρνει, τότε παίρνει επίδομα μαιμού, αφού δεν πληρεί τα κριτήρια που δίνει ο νόμος).

Τώρα, αν κάποιοι είναι βλάκες και δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν, δεν φταίει πάντα αυτός που γράφει κάτι.

Άλλο το επίδομα αναπηρίας μαιμού, άλλο ο ανάπηρος μαιμού.

Συμφωνούμε;

Δημοσ.

1. Δεν υπάρχει διεθνής Νοηματικη! Υπάρχει ένας κώδικας μόνο που δεν ειναι τόσο διαδεδομένος! Ειναι απίστευτα λάθος αυτό που έγραψες<br><br>

2. Ποτε, που, ποιος, τι, αποτέλεσμα! Βασικές αρχές της ΕΝΓ<br><br>

3. Τι τουβλο ήταν αυτό με τους Ελληνες και τους Γάλλους βρε αδελφέ! Θα το στείλω στην Ομοσπονδία στη Προεδρο για ανέκδοτο, σοβαρά τώρα! Ακου ονομάζεται Ελληνική επειδή τη νοηματιζουν Ελληνες!!!!

Δε θέλω να σε προσβάλλω αλλά ειναι απίστευτα λάθος <br>

Δηλαδή αν τις ίδιες χειρομορφες τις κάνουν Αφρικανοι παύει να ειναι Ελληνική;;<br><br><br>

Σορρυ φίλε αλλά δε ξέρεις Νοηματικη και δε γνωρίζεις ούτε τις βασικές αρχές της! <br><br><br>

4. Πως θα πεις στη Νοηματικη το "θα φας;" Και το " εφαγες;" Δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός με το χθες η το αύριο!<br><br><br><br>

ΑΜεΑ<br><br>

Σαφώς και έχω δει πιστοποιητικό αναπηρίας! Οπως το λες ειναι και εφόσον υπάρχει ποσοστό ανω του 50% θεωρήσε άμεσα και άτομο με αναπηρία. Εννοείται αυτό! Αλλά δε σημαίνει ότι με ενα μικρό ποσοστό μπορείς να έχεις δικαίωμα σε ότι έχουν οι άνω του 67 πχ διορισμοί σε δημόσιο, επιδόματα ίσως κτλ κτλ! Υπάρχουν Κωφοι με 100% κωφωση αλλά έχουν κάτω από 67% αναπηρία για τους λόγους που ανέφερα και ανεφερες παραπάνω!<br><br><br>

Κατα τα αλλά συμφωνώ! Το θέμα μου ειναι ο τρόπος που τα παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Ο κόσμος δεν ειναι υποχρεωμένος να ξέρει ότι ένας κουφος μπορεί να μη θεώρητε ΑΜεΑ επειδή φοράει κοχλιακο ξέρω γω! Ειναι λανθασμένη πληροφορία και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς όπως ο εξευτελισμός των ατόμων με αναπηρίες ώστε η κοινή γνώμη να θεωρήσει ότι ειναι όλοι απατεώνες κτλ κτλ!!

Δημοσ.

1. Δεν υπάρχει διεθνής Νοηματικη! Υπάρχει ένας κώδικας μόνο που δεν ειναι τόσο διαδεδομένος! Ειναι απίστευτα λάθος αυτό που έγραψες<br><br>

2. Ποτε, που, ποιος, τι, αποτέλεσμα! Βασικές αρχές της ΕΝΓ<br><br>

3. Τι τουβλο ήταν αυτό με τους Ελληνες και τους Γάλλους βρε αδελφέ! Θα το στείλω στην Ομοσπονδία στη Προεδρο για ανέκδοτο, σοβαρά τώρα! Ακου ονομάζεται Ελληνική επειδή τη νοηματιζουν Ελληνες!!!!

Δε θέλω να σε προσβάλλω αλλά ειναι απίστευτα λάθος <br>

Δηλαδή αν τις ίδιες χειρομορφες τις κάνουν Αφρικανοι παύει να ειναι Ελληνική;;<br><br><br>

Σορρυ φίλε αλλά δε ξέρεις Νοηματικη και δε γνωρίζεις ούτε τις βασικές αρχές της! <br><br><br>

4. Πως θα πεις στη Νοηματικη το "θα φας;" Και το " εφαγες;" Δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός με το χθες η το αύριο!<br><br><br><br>

ΑΜεΑ<br><br>

Σαφώς και έχω δει πιστοποιητικό αναπηρίας! Οπως το λες ειναι και εφόσον υπάρχει ποσοστό ανω του 50% θεωρήσε άμεσα και άτομο με αναπηρία. Εννοείται αυτό! Αλλά δε σημαίνει ότι με ενα μικρό ποσοστό μπορείς να έχεις δικαίωμα σε ότι έχουν οι άνω του 67 πχ διορισμοί σε δημόσιο, επιδόματα ίσως κτλ κτλ! Υπάρχουν Κωφοι με 100% κωφωση αλλά έχουν κάτω από 67% αναπηρία για τους λόγους που ανέφερα και ανεφερες παραπάνω!<br><br><br>

Κατα τα αλλά συμφωνώ! Το θέμα μου ειναι ο τρόπος που τα παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Ο κόσμος δεν ειναι υποχρεωμένος να ξέρει ότι ένας κουφος μπορεί να μη θεώρητε ΑΜεΑ επειδή φοράει κοχλιακο ξέρω γω! Ειναι λανθασμένη πληροφορία και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς όπως ο εξευτελισμός των ατόμων με αναπηρίες ώστε η κοινή γνώμη να θεωρήσει ότι ειναι όλοι απατεώνες κτλ κτλ!!

Τα τούβλα εσύ τα πετάς και δεν προειδοποιείς κιόλας να προσέχουμε!

Υπάρχει η international sign language, η οποία βασικά είναι pidgin γλώσσα βασισμένη στην αμερικάνικη νοηματική κυρίως και ομιλείτε και χρησιμοποιείται διεθνώς, άσχετα αν είναι ή όχι διαδεδομένη.

Αν ένας αφρικανός χρησιμοποιεί την ελληνική νοηματική τότε μιλάει την ελληνική νοηματική, άσχετα το πού μένει.

Η ελληνική νοηματική ονομάζεται "ελληνική" ΟΧΙ επειδή στηρίζεται στην ελληνική γλώσσα, αλλά επειδή εξελίχθηκε και ομιλείται από έλληνες πολίτες. Οι γάλλοι έχουν την δική τους νοηματική, γιατί εξέλιξαν άλλη γλώσσα διαφορετική από την ΕΝ, και ονομάστηκε γαλλική επειδή εξελίχθηκε από γάλλους. Το ίδιο συμβαίνει και σε κάθε χώρα.

Και σε προκαλώ να το πεις στον πρόεδρο και να του πεις ότι η γλώσσα του στηρίζεται πάνω στην ελληνική προφορική γλώσσα και ότι δεν είναι αυτόνομη, ανεξάρτητη γλώσσα και να μου μοστράρεις την απάντησή του, επώνυμα. Ειλικρινά σε προκαλώ να το κάνεις και το περιμένω άμεσα.

Ακόμα περιμένω να μου μεταφράσεις τη δεύτερη πρόταση, εσύ που γνωρίζεις τόσα πολλά για την νοηματική.

Που θα πάει, θα βρεις κανάν κωφό να σε βοηθήσει, το ίντερνετ είναι μεγάλο!

Στο δεύτερο μέρος επιτέλους κάπως τα βρήκαμε.

Αν και να συμπληρώσω, ότι λίγο πολύ όλοι ΑΜΕΑ είμαστε. Δεν νομίζω να υπάρχει άτομο χωρίς κάποια αναπηρία.

Ακόμα και αυτός που έχει κάνει αφαίρεση χολής πχ,, συγκριτικά έχει κάποια αναπηρία σε σχέση με κάποιον που την έχει την χολή του. Το θέμα και η διαφορά είναι όχι μόνο στο είδος της αναπηρίας, αλλά και στο ποσοστό που την έχεις, όπως και σε τι ποσοστό σε εμποδίζει να ζήσεις φυσιολογικά τη ζωή σου.

Edit

. Πως θα πεις στη Νοηματικη το "θα φας;" Και το " εφαγες;" Δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός με το χθες η το αύριο!<br><br><br><br>

Στην ελληνική νοηματική οι χρόνοι είναι τρεις, παρόν, παρελθόν και μέλλον και δηλώνονται με το αντίστοιχο νεύμα στην αρχή της πρότασης.
Δημοσ.

1. Ειναι κώδικας! Αλλο ο κώδικας άλλο η διεθνής νοηματικη! Οι Κωφοι συνρννοουνται με την Αγγλική στις περισσότερες περιπτώσεις! Ο κώδικας δεν εχει διαδωθει ακόμα! Pidgin σημαίνει γλωσσική κατασκευή...δηλαδή κώδικας! Δεν ειναι ολοκληρωμένη γλώσσα!!καποια νοήματα ειναι μόνο!

2. Η γλώσσα των ΚΩΦΩΝ ειναι κάτι παραπάνω από αυτόνομη! Βασικά ειναι ξεχωριστή γλώσσα που εχει ως βάση την ομιλουμενη! Η πρόεδρος (όχι ο) ξέρει ότι η μητρική της γλώσσα βασίζεται εξελίσσεται και ακολουθεί την ομιλουμενη ως μια ξεχωριστή όμως γλώσσα οπτικό κινητική, χαρακτηριστικό που την κάνει και ξεχωριστή! Δεν είπα ότι ειναι η ίδια γλώσσα! Είπα ότι εχει ως βάση την ομιλουμενη και ειναι λογικο! Δε μπορεί να γίνει διαφορετικά! Ο Κωφος μεγαλώνει σε κοινωνία ακουοντων! Η γλώσσα του δε γίνεται να μη βασίστει στα ερεθίσματα που εχει από την ήδη υπάρχουσα γλώσσα!

Είσαι τελείως λάθος εδώ!

3. Ποια πρόταση θέλεις να σου μετάφρασω;Εγω μόνο μια είδα! Αν θες ξαναγραψτην!

Λάθος τα δυο απλά που σου έδωσα!

Σε βγάζω απ τη δύσκολη θέση! Στη πρώτη περίπτωση χρησιμοποιείς την έκφραση του προσωπου σου στη δεύτερη το "πα"! Η πρόταση ειναι: " Φαγητό ( η χειρομορφη του τρωω) πα; "

Δε ξέρεις το πα και το απ; Πρώτο έτος Νοηματικής!!!

4. Επωνυμα; Σιγά μη βγάλω και τα εσώρουχα μου στο ινσομνια!!

Οτι γράφει η wiki ειναι ελεγμενο από την Ομκε! Αν θεωρείς ότι κάτι ειναι λάθος στείλε μειλ στην Ομκε και γράψε αύριο την απάντηση που θα σου δώσουν εδώ!

Εσυ αμφισβητείς τον επίσιμο ορισμό της wiki όχι εγω

Στο άλλο θέμα επίσης συμφωνώ απολυτα! MΑς μένει να τα βρούμε στη Νοηματικη τώρα!

Υ.γ Κωφος, όχι κωφος! Ο πρώτος ξέρει Νοηματικη! Ανήκει στη κοινότητα των Κωφων! Ο δεύτερος όχι.

Α το είδα αυτό με το σχολείο!

Με το τροπο που τη γράφεις δε βγάζει σωστό νόημα στην ΕΝΓ. Μόνο υπόθεση μπορώ να κάνω! Ακόμα και το πολύ κούραση θα το κάνει με μορφασμο του προσώπου πάντως παράλληλα με το νόημα της κούρασης!

Δημοσ.

1. Ειναι κώδικας! Αλλο ο κώδικας άλλο η διεθνής νοηματικη! Οι Κωφοι συνρννοουνται με την Αγγλική στις περισσότερες περιπτώσεις! Ο κώδικας δεν εχει διαδωθει ακόμα! Pidgin σημαίνει γλωσσική κατασκευή...δηλαδή κώδικας! Δεν ειναι ολοκληρωμένη γλώσσα!!καποια νοήματα ειναι μόνο!

2. Η γλώσσα των ΚΩΦΩΝ ειναι κάτι παραπάνω από αυτόνομη! Βασικά ειναι ξεχωριστή γλώσσα που εχει ως βάση την ομιλουμενη! Η πρόεδρος (όχι ο) ξέρει ότι η μητρική της γλώσσα βασίζεται εξελίσσεται και ακολουθεί την ομιλουμενη ως μια ξεχωριστή όμως γλώσσα οπτικό κινητική, χαρακτηριστικό που την κάνει και ξεχωριστή! Δεν είπα ότι ειναι η ίδια γλώσσα! Είπα ότι εχει ως βάση την ομιλουμενη και ειναι λογικο! Δε μπορεί να γίνει διαφορετικά! Ο Κωφος μεγαλώνει σε κοινωνία ακουοντων! Η γλώσσα του δε γίνεται να μη βασίστει στα ερεθίσματα που εχει από την ήδη υπάρχουσα γλώσσα!

Είσαι τελείως λάθος εδώ!

3. Ποια πρόταση θέλεις να σου μετάφρασω;Εγω μόνο μια είδα! Αν θες ξαναγραψτην!

Λάθος τα δυο απλά που σου έδωσα!

Σε βγάζω απ τη δύσκολη θέση! Στη πρώτη περίπτωση χρησιμοποιείς την έκφραση του προσωπου σου στη δεύτερη το "πα"! Η πρόταση ειναι: " Φαγητό ( η χειρομορφη του τρωω) πα; "

Δε ξέρεις το πα και το απ; Πρώτο έτος Νοηματικής!!!

4. Επωνυμα; Σιγά μη βγάλω και τα εσώρουχα μου στο ινσομνια!!

Οτι γράφει η wiki ειναι ελεγμενο από την Ομκε! Αν θεωρείς ότι κάτι ειναι λάθος στείλε μειλ στην Ομκε και γράψε αύριο την απάντηση που θα σου δώσουν εδώ!

Εσυ αμφισβητείς τον επίσιμο ορισμό της wiki όχι εγω

Στο άλλο θέμα επίσης συμφωνώ απολυτα! MΑς μένει να τα βρούμε στη Νοηματικη τώρα!

Υ.γ Κωφος, όχι κωφος! Ο πρώτος ξέρει Νοηματικη! Ανήκει στη κοινότητα των Κωφων! Ο δεύτερος όχι.

Α το είδα αυτό με το σχολείο!

Με το τροπο που τη γράφεις δε βγάζει σωστό νόημα στην ΕΝΓ. Μόνο υπόθεση μπορώ να κάνω! Ακόμα και το πολύ κούραση θα το κάνει με μορφασμο του προσώπου πάντως παράλληλα με το νόημα της κούρασης!

Το ξέρεις ότι έχεις γράψει την μία κοτσάνα μετά την άλλη;

Τώρα δηλώνεις ότι pidgin σημαίνει κώδικας. Να σε πληροφορήσω λοιπόν ότι pidgin σημαίνει μία απλουστευμένη μορφή συνδυασμού δύο ή και περισσότερων γλωσσών σε μία προσπάθεια να συνεννοηθούν άνθρωποι που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα. Σε εποχές αποικιοκρατίας εκατοντάδες pidgin γλώσσες αναπτύχθηκαν, άλλες εξελίχθηκαν και έζησαν, άλλες έσβησαν όταν σταμάτησαν να τις χρησιμοποιούν. Όταν αρχίζουν να γεννιούνται παιδιά και να μαθαίνουν την pidgin γλώσσα σαν πρωταρχική, η pidgin παύει να λέγεται/θεωρείται pidgin και γίνεται creole: Πχ έχουμε τα κρεολικά αγγλικά καραιβικής, τα αμερικάνικα αγγλικά του γκέτο των μαύρων έχουν κρεολική προέλευση, κτλ. Αντίθετα, για παράδειγμα, κατά την διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, ένα είδος pidgin αγγλικής/ντόπιας γλώσσας αναπτύχθηκε, αλλά εγκαταλείφθηκε και ξεχάστηκε όταν έφυγαν τα αμερικάνικα στρατεύματα και σταμάτησε ο κόσμος να χρησιμοποιεί αυτήν την γλώσσα και πέθανε. Η διεθνής νοηματική δεν είναι κώδικας, pidgin μορφή νοηματικής είναι που στηρίζεται βασικά στην Αμερικάνικη Νοηματική γλώσσα.

Έτσι για να μάθεις κάτι σήμερα.

Αν η γλώσσα των κωφών στηρίζεται στην ελληνική προφορική, τότε γιατί η πλειοψηφία των ομιλούντων της νοηματικής έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα στο να γράψουν και να καταλάβουν τον γραπτό λόγο; Πάρε παράδειγμα το ίντερνετ που θα έπρεπε να είναι γεμάτο από ομιλούντες της νοηματικής. Αν πας στο disabled.gr, οι κωφοί που γράφουν και ποστάρουν εκεί είναι είτε άτομα που δεν γνωρίζουν την νοηματική αλλά συνεννοούνται με ανάγνωση χειλων και ομιλούν και οι ίδιοι, είτε άτομα που χρησιμοποιούν την νοηματική ως βοηθητική αλλά δεν την έχουν μητρική γλώσσα. Και πώς γίνεται μία γλώσσα με τελείως διαφορετική σύνταξη, δική της γραμματική και δικό της λεξιλόγιο (αφού δεν έχει η κάθε λέξη του ελληνικού προφορικού λόγου την αντίστοιχη δική της στην ελληνική νοηματική) να βασίζεται στην ελληνική γλώσσα, θα σε γελάσω. Συνεχίζεις τις κοτσάνες αδέκαστος.

Τα απ και φαγητά που λες δεν ξέρω πού αναφέρονται. Μου λες πώς θα πεις στη νοηματική το θα φας και το έφαγες, και σου λέω ότι δεν υπάρχει στην νοηματική θα φας και έφαγες. Υπάρχει χρονικός προσδιορισμός - Τόπος- Υποκείμενο - Αντικείμενο - Ρήμα. Αυτή είναι η σύνταξή της. Το ρήμα είναι το ίδιο και δηλώνεται με τον ίδιο τρόπο, είτε μιλάς για ένα άτομο, είτε για πολλά, είτε μιλάς για παρελθόν, είτε για παρόν είτε μέλλον. Την διαφορά την κάνει ο χρονικός προσδιορισμός στην αρχή και το υποκείμενο (με τον προσδιορισμό του, ένας/δύο/πολλοί) μετά. 

Επώνυμα είπα να δώσεις την δήλωση της προέδρου (όπως με διόρθωσες) ότι η ΕΝ στηρίζεται στην ελληνική γλώσσα και ότι δεν είναι αυτόνομη, ξεχωριστή γλώσσα, όσο αυτόνομη και ξεχωριστή είναι οποιαδήποτε άλλη γλώσσα του κόσμου σε σχέση με τα ελληνικά. Θα περιμένω να το κάνεις, μια που είπες ότι η πρόεδρος θα γελάσει πολύ με αυτά που γράφω. Περιμένω την απάντησή της.

Η wiki επίσημο ορισμό δεν έχει. Μάλιστα στον ορισμό δεν αναφέρει από που τον έχει αντιγράψει, και σου είπα τα λινκ τα διάβασα αλλά αυτό που η wiki δίνει ως "ορισμό" δεν είδα να το λέει η Λαμπροπούλου.

Κωφός ή κωφός, από tablet γράφω και με την αυτόματη διόρθωσή του και το προβληματικό του πληκτρολόγιο κάνω 10 edit μετά το ποστάρισμα να διορθώσω λάθη. Δεν θα διορθώνω και κεφαλαία τώρα. σόρι δεν θα σου κάνω την χάρη. :P

Το "Αύριο - σχολείο - μικρό παιδί - πολλά - κούραση - πολύ" μια χαρά νόημα βγάζει.

Αύριο =αύριο

μικρό παιδί + πολλά = μικρά παιδιά (πληθυντικός)

κούραση = κούραση, εδώ θα πάρει τη θέση ρήματος σε μελλοντικό χρόνο χάρη στον χρονικό νευματικό προσδιορισμό στην αρχή, δηλαδή θα κουραστώ. Αφού μιλάμε για παιδιά, μπαίνει πληθυντικός, οπότε θα κουραστούν

Πολύ = πολύ

Με λίγα λόγια η μετάφραση "αύριο στο σχολείο τα μικρά παιδιά θα κουραστούν πολύ

Δημοσ.

Αδελφέ. Δε ξέρεις βασικά πράγματα για τη γλώσσα, επιμένεις και διαφωνεις! Δε ξέρεις βασικές μητρικες όπως το αρνητικό απ και το θετικό πα, δε ξέρεις ότι αυτό που ονομάζουν διεθνή Νοηματικη ειναι απλα ένας κώδικας και όχι ξεχωριστή γλώσσα ακόμα και δεν αποδέχεται τις πληροφορίες πιυ δίνει η wiki.

Δεν μπορώ να συνεχίσω κουβέντα οταν δε δέχεσαι δεδομένα πράγματα! Έχεις εντελώς λανθασμένες πληροφορίες και φυσικά δεν έχεις γνώση της ελληνικής Νοηματικής! Δεν ξέρεις να νοηματιζεις η αν το κανείς ειναι Νοηματικη αρχαριου!

Καλή συνέχεια. Δε θα απαντήσω σε κάτι άλλο άσχετο με το αρχικό θρεντ πλέον!

Α ναι! Από κινητό γράφω και εγω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...