Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.....

Η ερώτηση μου είναι αν μπορεί κάποιος να μάθει Αγγλικά διαβάζοντας μόνο λεξιλόγιο καθημερινά. Το πρόβλημα είναι ότι χωρίς να ξέρω τους χρόνους θα δυσκολεύομαι να συντάξω μια πρόταση, άλλα αυτό νομίζω θα διορθωθεί με τον καιρό διαβάζοντας κόμικς και βλέποντας ταινίες. 

Η επαφή μου με τα Αγγλικά μέχρι στιγμή είναι μικρή. Δηλαδή αν διαβάσω ένα κείμενο, πιθανόν να καταλάβω μερικά κομμάτια αλλα μέχρι εκεί. 

Εσείς τι προτείνεται;

:

Δημοσ.

Διαβαζοντας λεξιλογιοκαι μονο φυσικα οχι.

Αν ακολουθησει πιο αναλυτικό προγραμμα και προσπαθει ΣΥΝΕΧΩΣ σε καθε ευκαιρια να εξοικιωθει με τη γλώσσα θα φτασει σε ικανοποιητικο επιπεδο

Αλλα όταν λεμε σε καθε ευκαιρια γο εννοουμε, απο το να διαβαζει αγγλικες εφημεριδες ή να βλεπει αγγλικα ντοκιματερ μεχρι να επιλεγει αγγλικα στο ΑΤΜ ...

και το πιο συμαντικο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ενασχοληση

Χρονους δε θα μαθεις ευκολα διαβαζοντας κομικς ... θα διαβασεις γραμματικη βασικη και θα "χωνεψεις" αυτα πουδιαβασες αό κομικς (για μενα ηταν adventure games)

• Like 1
Δημοσ.

Πρεπει να μαθεις τα βασικα στους χρονους.

Απο και περα ταινιες,βιβλια,σειρες και το κυριοτερο να μιλας Αγγλικα,γιατι καλες οι ταινιες,βιβλια κτλ αλλα αμα δεν μιλας ή εστω να γραφεις καπου δεν θα σε βοηθησει και πολυ.Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να γραφτεις σε ενα ξενο φορουμ,να μπαινεις σε ενα ξενο τσατ ή τεσπα οπουδηποτε θα συμμετεχεις και εσυ.

Δημοσ.

Γεια σας.....

Η ερώτηση μου είναι αν μπορεί κάποιος να μάθει Αγγλικά διαβάζοντας μόνο λεξιλόγιο καθημερινά. Το πρόβλημα είναι ότι χωρίς να ξέρω τους χρόνους θα δυσκολεύομαι να συντάξω μια πρόταση, άλλα αυτό νομίζω θα διορθωθεί με τον καιρό διαβάζοντας κόμικς και βλέποντας ταινίες. 

Η επαφή μου με τα Αγγλικά μέχρι στιγμή είναι μικρή. Δηλαδή αν διαβάσω ένα κείμενο, πιθανόν να καταλάβω μερικά κομμάτια αλλα μέχρι εκεί. 

Εσείς τι προτείνεται;

:

Ε όχι μόνο λεξιλόγιο ρε συ. Δουλειά δεν γίνεται έτσι.

Σκέψου ότι η γλώσσα έχει vocabulary, grammar, syntax, intonation, pronunciation κλπ. Είναι δλδ πολλά τα πράγματα με τα οποία πρέπει ν'ασχοληθείς.

Τα comics έχουν ιδιαίτερη σύνταξη κ λεξιλόγιο κ δεν θά'λεγα ότι είναι το καλύτερο για να μάθεις μια γλώσσα...

Χρειάζεσαι αρχικά authentic materials για να δεις πώς λειτουργεί η αγγλική γλώσσα σε everyday situations. Π.χ. βιντεάκια που λένε τί καιρό θα κάνει αύριο, τα νέα της ημέρας, διαλόγους ανθρώπων στον δρόμο, business e-mails κλπ.

Παράλληλα μπορείς να βλέπεις αγγλικές/αμερικάνικες σειρές/ταινίες με ενεργοποιημένους τους αγγλικούς υπότιτλους για βοήθεια και μετά να τους απενεργοποιείς.

Κλασσική λογοτεχνία επίσης βοηθάει στο να συνηθίσεις την δομή της γλώσσας και να μάθεις και περισσότερο λεξιλόγιο. Π.χ. πάρε το Hobbit στ'αγγλικά και καλή απόλαυση ;)

Και θα μου πεις καλά όλα αυτά, αλλά χρειάζεσαι εξάσκηση και σε speaking/writing!

Όπως είπε και ο Muchacho, γράψου σε ξένο forum των ενδιαφερόντων σου και γράφε. Βοηθάει πολύ.

Το speaking τώρα.

Σ'αυτό μπορεί να σε βοηθήσει φίλος/φίλη που είτε είναι native speaker είτε μιλάει πολύ καλά αγγλικά. Και να μιλάτε μεταξύ σας στ'αγγλικά για διάφορα θέματα, απ'το τί φάγατε χθες μέχρι το πότε θα βγάλουν νέο δίσκο οι Tool.

Αν δεν έχεις κανέναν να μιλήσεις τότε σκέψου να πάρεις καθηγητή για ιδιαίτερα 2 ώρες την βδομάδα όπου θα κάνετε εξάσκηση μαζί σε speaking/writing και θα λύνεις τις απορίες σου.

(Αν δεις ότι όλο αυτό δεν μπορείς να το οργανώσεις μόνος σου, τότε κανόνισε μαθήματα με καθηγητή που θα σε βοηθήσει να διαλέξεις κ βιβλία κλπ.)

Δημοσ.

Γεια σας.....

Εσείς τι προτείνεται;

:

Υπάρχει έρευνα ότι για να μπορέσει ο εγκέφαλος να αφομιώσει και να θυμάται μία λέξη, θα πρέπει να την χρησιμοποιήσει σε πρόταση τουλάχιστον 7 φορές. Μόνο με λεξιλόγιο δεν θα κάνεις τίποτα.

Υπάρχει τρόπος να μάθεις αγγλικά χωρίς να ανοίξεις γραμματική, είναι ο ίδιος που μαθαίνουν τα μωρά παιδιά.

Αγγλικό ραδιόφωνο και τηλεόραση χωρίς υπότιτλους όλη την ώρα, και διάβασμα αγγλικών κειμένων, εφημερίδων, κτλ συνέχεια ακόμα και αν δεν καταλαβαίνεις Χριστό και αναγνωρίζεις μόνο τα κόμματα και τις τελείες.

Αλλά όταν λέμε συνέχεια, εννοούμε συνέχεια, τουλάχιστον ένα 8ωρο την ημέρα. Ούτε το καλημέρα να μην ξέρεις στα αγγλικά, σε 3-4 χρόνια θα αρχίσεις να μιλάς την γλώσσα μόνο από την τηλεόραση. Φαίνεται απίστευτο όταν το ακούς, αλλά όλοι το έχουμε κάνει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας.

Φυσικά αυτός ο τρόπος δεν ενδείκνυται σε ενήλικα, εκτός και αν έχει άπλετο χρόνο και δεν τον νοιάζει, ή αν ζει στην ξενόγλωσση χώρα και δεν καταλαβαίνει γρι.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχάριστό όλους για τις απαντήσεις σας.

Έχω τα παρακάτω βιβλία από τότε που πήγαινα φροντιστήριο και λέω να αρχίσω από εκεί. Φυσικά, μετα απο λίγο καιρό θα χρειαστώ και την βοήθεια καθηγητή, ώστε να φτάσω σε ένα καλό επίπεδο (σχετικά) γρήγορα και σωστά. Επίσης, είμαι τις απόψεις πως το να βλέπεις η να ακούς κάτι που δεν καταλαβαίνεις σε βοηθάει σε μικρό βαθμό (χωρίς να λέω ότι δεν κάνει δουλειά). Καλύτερο είναι να μαθαίνεις κάποια πράγματα (ας πούμε ότι πρώτα πιάνεις τις βάσεις) και στην συνέχεια να τα εξασκείς σε κόμικς κλπ.Έτσι, θα μάθεις ποιο γρήγορα άλλα παράλληλα θα τα εξασκείς και θα βελτιώνεσαι πολύ περισσότερο.  

lc1846794261.jpgaccess-1-student-s-book-i-ebook-97883739

Δημοσ.

Πριν διαλέξεις βιβλία κάνε πρώτα ένα placement test!

Πρέπει να δεις ακριβώς σε τί επίπεδο είσαι!!

Π.χ. http://www.cambridgeenglish.org/test-your-english/adult-learners/index.aspx?page=survey&pagenum=1

Και μετά βλέπουμε τί αποφάσεις θα πάρεις.

Αν και δεν μου αρέσει αυτό που λέω, δεν κατάλαβα χριστό από το link που μου έδωσες  :blink:

Δημοσ.

Don't worry, απλά θα κλικάρεις την απάντηση που θεωρείς σωστή για κάθε ερώτηση. Και θα πατάς next μέχρι να φτάσεις στο τέλος όπου θα σου πει σε τί επίπεδο είναι τα αγγλικά σου. Π.χ. B2 είναι το lower, C1 το advanced κλπ.

Δημοσ.

Αν έχεις κάποια βασικές γνώσεις, πιάνεις βιβλία. Και δεν αναφέρομαι σε βαρετά λογοτεχνικά βιβλία που προτείνουν πολλοί.

Νουβέλες του Forgotten Realms, ιστορικά βιβλία, βιβλία προγραμματισμού, εγχειρίδια παιχνιδιών (Warhammer, Warzone, computer games) με βοήθησαν περισσότερο από τα 5 χρόνια που πήγα σε φροντηστήριο Αγγλικά. (και εκεί τα έκοψα λόγω εργασίας και Λυκείου). Ή αντίστοιχα από τα δικά σου χόμπυ και ενδιαφέροντα, είναι αυτό που χρειάζεσαι βασικά. (εφημερίδες όπως ιστοσελίδα της telegraph, bbc, κλπ είναι χρήσιμα επίσης, και το BBC έχει και πολλά βίντεο σχετικά με το άρθρο).

Αν θες να μάθεις να μιλάς Αγγλικά, μην παρακολουθείς τίποτα Αμερικάνικο. Εκτός αν θες να μάθεις "Αμερικάνικα". Αγγλικές σειρές και ταινίες μόνο και μακρυά από soap που βασίζονται στο Λονδίνο.

Φυσικά και βοηθά να παντρευτείς κάποια Αγγλίδα, ιδίως κάποια που θα σου γκρινιάζει κάθε φορά που έκανες λάθος κάποια λέξη.

Από εκεί και μετά, τα περί γραμματικής και συντακτικού είναι για τους αλλοδαπούς, όπως λένε οι Άγγλοι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μικρό course σε written business English.

Και μία προσωπική συμβουλή. Μάλλον καλύτερα να μάθεις Γερμανικά την σήμερον ημέρα στην Ελλάδα.

(FYI ζω στην Αγγλία 10 χρόνια τώρα και δεν έχω κάποιο lower κλπ)

Δημοσ.

Don't worry, απλά θα κλικάρεις την απάντηση που θεωρείς σωστή για κάθε ερώτηση. Και θα πατάς next μέχρι να φτάσεις στο τέλος όπου θα σου πει σε τί επίπεδο είναι τα αγγλικά σου. Π.χ. B2 είναι το lower, C1 το advanced κλπ.

το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν ξέρω τι να κάνω, άλλα ότι είμαι άσχετος με την Γλώσσα  :fear:

Δημοσ.

Για ξηγήσου. Δηλαδή ούτε απλούς διαλόγους του στυλ 'What time is it?' ;

Έχεις ξανασχοληθεί με τ'αγγλικά στο παρελθόν και αν ναι, για πόσο καιρό;

Δημοσ.

Για ξηγήσου. Δηλαδή ούτε απλούς διαλόγους του στυλ 'What time is it?' ;

Έχεις ξανασχοληθεί με τ'αγγλικά στο παρελθόν και αν ναι, για πόσο καιρό;

εντάξει τέτοιου στύλ είναι εύκολα για εμένα, αλλα απο εκεί και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν. Βέβαια, παίζει ρόλο με τι έχει σχέσει π.χ για τα pc μπορώ να τα καταλάβω ποιο εύκολα.

Αγγλικά είχα κάνει παλαιότερα, τις 3 πρώτες τάξεις 

Δημοσ.

Ok, ξεκίνα με όλα αυτά που σου προτείναμε και θ'αρχίσεις να βλέπεις πρόοδο.

Όμως θέλει αφοσίωση, να το πάρεις απόφαση να βάλεις τ'αγγλικά στο πρόγραμμά σου κάθε μέρα.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα. 

θα ηθελα να κανω μια ερωτηση 

μηπωσ σε κανενα εχουν μεινει ή εχει σημειώσεις αγγλικων προφίσενσυ??

ενδιαφερομαι κυριως για λεξιλόγιο.

ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...