Προς το περιεχόμενο

Νεο PC+οθονη, ~1300 € (A/V edit, 3D Modeling/Rendering/Animation, fHD ταινιες/gaming)


kobill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Γεια χαρα,
ψαχνω να αγορασω PC + οθονη, μαξιμουμ 1300 €, καλα αν κατασταλαξω καπου και κανει και κανα 50 παραπανω, ΟΚ γινεται, απλως δεν ειναι εκει το θεμα. Σκεφτομουν καπου στα 1150-1200€ ο πυργος, και καπου στα 150-200€ η οθονη, θα δουμε.
Το θελω για, Audio-Video edit, 3D Modeling/Rendering/Animation(Autocad, 3ds Max, κλπ, ημι-επαγγελματικα προς ερασιτεχνικα), fHD ταινιες(νομιζω 1920:1080 ειναι αυτο, -και λιγο gaming δεν θα με χαλαγε), downloading, Virtual Machines με κανα Linux απανω σε Windows 8, και καποια πολυ ψαγμενα και καλα games που να με τραβανε, αν βρω, οχι κατ'αναγκη -ολα τα- νεα παιχνιδια, αλλα αν χρειαστει να μπορει να παιζει και τα νεα που θα βγουν για κανα τουλαχιστον 2-3 χρονια+, ενταξει λεμε τωρα αν γινεται, δεν ειναι must.
Εδω και χρονια ειχα ενα αρχαιο απο 2002, με AGP καρτα κλπ, και το ειχα για κατεβασματα, audio-video edit μετρια πραγματα, καποια παλια παιχνιδα, και ολα καλα, αλλα ποσο να αντεξει, οποτε παμε για νεο. Μενω Πειραιά. Απο Plaisio & Multirama πολυ δυσκολα να παρω. Θα πληρωσω με μετρητα, ηλεκτρονικα δεν νομιζω οτι εχω τα μεσα προς το παρον. Με απασχολει και η εγγυηση, το θεμα ειναι, επειδη δεν εχω ασχοληθει/γνωριζω με ολες τις νεες τεχνολογιες που υπαρχουν τωρα, και καταστηματα κλπ. Υπαρχει μια αναγκη να αγορασω PC αμεσα, αλλα ειναι οι συγκυριες τετοιες αυτη την περιοδο που δεν εχω καθολου χρονο και μεσα(PC+Internet) να ψαξω καλα για διαφορα πραγματα και πληροφοριες, γιατι θα το'κανα. Θα εκτιμουσα παρα πολυ οποιεσδηποτε πληροφοριες και προτασεις που θα μου δινατε. :oneup:  Ενας φιλος πηρε απο MSystems πριν καποιους μηνες, και εμεινε ευχαριστημενος. Εδω βλεπω και αλλους που προτεινουν και E-shop, Visionstudio κλπ, με πιθανον χαμηλοτερες τιμες κιολας. Το παλιο μου PC που πηρα απ'το Plaisio το 2002, ειχα καποια προβληματα με HDD, και μου χαλασαν κανα 2, αλλα ειχε περασει η εγγυηση και αγορασα νεο HDD μονος μου. Οπως και πηρα και νεα μητρικη τοτε γιατι εκανα τη βλακεια να καθαρισω τη παλια με πανι με...οινοπνευμα, και ξαφνικα δεν δουλευε τπτ.
Τωρα επειδη βλεπω οτι προτεινετε σε διαφορους φιλους εδω, καποια κομματια απο E-shop, αλλα απο αλλο καταστημα κλπ, ηθελα να ρωτησω, ΟΚ, πες οτι στην τιμη συμφερει αυτος ο τροπος αγορας. Σχετικα ομως με την εγγυηση τι γινεται ? Δλδ, πχ: αν παρω μονο Μητρικη, HDD, CPU, απο E-shop, --  και Μνημες, Τροφοδοτικο, GPU, απο αλλο καταστημα, και μου χαλασει 1 κομματι απο καθε αγορα, πχ. η Μητρικη απ'το E-shop, και η GPU που πηρα απ'το αλλο καταστημα, τοτε τι κανω. Με καλυπτει καποια εγγυηση απ'τα καταστηματα αυτα στα εκαστοτε κομματια. Δλδ αν χαλασει, μου την αντικαθιστα το E-shop τη Μητρικη, και το αλλο καταστημα τη GPU(παντα με την εκαστοτε εγγυηση που εχει το καθε κομματι υποθετω), και υπαρχουν επιπλοκες ?
Βασικα ποια ειναι τα + και -, απο καθε τροπο αγορας. Αν τα αγορασεις ΟΛΑ απο ενα καταστημα, ή, αν αγορασες καποια κομματια εδω, καποια απο εκει, κλπ, περα απ'το προφανες, την τιμη(και πιθανον και την συναρμολογηση)
Υπαρχει καποιος τροπος να αγορασεις τα διαφορα κομματια απο διαφορετικα καταστηματα, και να στο συναρμολογησει καποιος(εκτος απο φιλους ή γνωστους) απ'αυτους, ή θα πρεπει μονος σου, αφου μονο απο καταστηματα γινεται αυτο, ρωταω. Στο παρελθον ειχα βαλει μονος μου τη νεα μητρικη, και απανω της ολα τα παλια κομματια που ειχα(RAM, CPU, GPU, HDDs κλπ), απ'τις οδηγιες απ'τα μικρα εγχειριδια που ειχε, και λιγες γνωσεις που εχω. Δεν εχω τπτ, και δεν θα χρησιμοποιησω τπτ, αλλα κομματια στο νεο συστημα, ολα, εκτος απο κανα mouse/πληκτρ, θα ειναι νεα. Θελω να αντεξει στον χρόνο, οχι τοσο για τα παιχνιδια, οσο για τα αλλα, αλλα δεν εχω γνωσεις OC, αυτη τη στιγμη, και δεν ξερω αν θα τις χρησιμοιπησω ποτε, δεν ξερω. Μ'ενδιαφερει το θεμα αποδοσης/τιμης, διοτι αν ειναι τα παραπανω αν τα κανω ανετα και με i5, με μια μετρια μητρικη κλπ, ή, μια ακριβη GPU, εχει ιδιες τελικες αποδοσεις με μια πιο φθηνη GPU, εε δεν θελει και πολυ σκεψη. Το μαξιμουν ειναι 1300, αλλα δεν σημαινει οτι θελω να τα ξοδεψω ολα, αν καλυπτομαι πολυ καλα, με πιο φθηνα. Δλδ, αν ειναι να παρω συστημα στα 1300, και με αλλο συστημα στα 1100, οι αποδοσεις ειναι ιδιες, εε τοτε καλυτερα αυτη στα 1100 Ε.
Και η τελικη ερωτηση και η πιο σημαντικη, με 1300 €, και με δεδομενο οτι θα κανατε την ιδια χρηση με μενα(ή μπορει και ΟΧΙ), ποια ειναι τα καλυτερα κομματια που θα διαλεγατε, για ΕΣΑΣ, με αυτο το ποσο, τα καλυτερα :)
 
Χρειαζομαι αυτα, τα απολυτως απαραιτητα, προς το παρον, διοτι και ψυχτρες και αλλα τετοια πιθανον να χρειαστουν:
 
ΚΟΥΤΙ  - κανα μεσαιο σκεφτομουν
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ  -  μαλλον πανω απο 650W νομιζω εε
ΜΗΤΡΙΚΗ - s1155, s2011, s1150 ???? - να'χει κανα 2 USB3...
CPU -  i7 3770(K?), ή  i7 3820 s2011 ? , ερχονται με δικη τους ψυχτρα, παστα χρειαζεται ?
ΜΝΗΜΕΣ - 2χ8 DDR3 GBs υψηλοτερη ταχυτητα ?
GPU - μια πολυ καλη, Nvidia μαλλον ??
HDD -  2-4 ΤΒs σιγουρα μαλλον εξωτ, και κανα 500GBs Sata3 εσωτ για το Λειτουργικο και αλλα προγραματα μονο, SSD φαινονται πανακριβοι, δεν με ελκουν πολυ, ανεξαρτητα απο ταχυτητα τους
ΟΘΟΝΗ - fHD, μια καλη στα 150-200Ε
Ψυχτρα ??, γενικη, μητρικης, επεξεργαστη, δεν θυμαμαι, δεν ξερω αν τη χρειαζομαι, αλλα υποπτευομαι οτι προβληματα στο παλιο PC, TurboX κουτι καπου οφειλονταν και σ'αυτο ???
 
η πλακα ειναι οτι δεν εχω δει αν με 1300 παιρνεις ολα αυτα, ουπς :hmm:, Ενταξει ειμαι λιγο δυσκολος, εποχη που διαλεξα και΄γω, ετσι μου'ρχεται να περιμενω μεχρι κανα Σεπτεμβριο.
(πληκτρολόγιο, ποντίκι, θα δω τα πιο φθηνα, δεν ειναι θεμα τωρα)
Δεν ξερω αν εχω ξεχασει κατι, δυστυχως αυτα ειναι που ο χρονος μου επιτρεπει να γραψω σημερα, θα επανελθω παλι αυριο, με διορθωσεις, αλλες πληροφοριες και διευκρινισεις αν χρειαστει ..Ευχαριστω

 

 

Επεξ/σία από kobill
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://www.skroutz.gr/s/428670/Corsair-Carbide-Series-300R.html

https://www.skroutz.gr/s/2853427/XFX-ProSeries-550W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.html

https://www.skroutz.gr/s/3423579/Asus-Z87-K.html

https://www.skroutz.gr/s/3405130/Intel-Core-i7-4770-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/2790569/Geil-16GB-DDR3-PC3-12800-Gaming-Evo-Two.html

https://www.skroutz.gr/s/2591228/Kingston-SSDNow-V300-120GB-w-Adapter.html

https://www.skroutz.gr/s/2230191/Toshiba-DT01ACA100-1TB.html

https://www.skroutz.gr/s/2357433/Samsung-SH-224BB.html

https://www.skroutz.gr/s/3540594/Gigabyte-GeForce-GTX760-2GB-WindForce-3X-OC-rev-2-0.html

 

https://www.skroutz.gr/s/2896051/LG-23EA63V.html

 

 

Σύνολο: 1240€

 

1. Αφού το έχεις ξανακάνει, τότε συναρμολόγησέ το μόνος σου. Δεν θα είναι καθόλου δύσκολο, καθώς θα χρειαστείς μόνο το manual της μητρικής, άντε και του τροφοδοτικού. 

 

2.Η εγγύηση καλύπτει το κάθε part ξεχωριστά, από οποιοδήποτε κατάστημα κι αν το πάρεις. Δεν έχεις πρόβλημα εκεί. Λοιπόν, συμφέρει απίστευτα, να πάρεις τα κομμάτια από 2-3 καταστήματα κι όχι από ένα μόνο.

Το you.gr στην Αθήνα και το digitalmaster στα Χανιά στέλνουν ΠΑΝΤΟΥ με ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά. Είναι και τα δύο ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ καταστήματα. Λίγα θέματα να διαβάσεις και θα δεις ότι τα προτείνουμε πολύ, γι' αυτούς τους λόγους!

Επίσης, το e-shop στέλνει κι αυτό δωρεάν.

 

3. Όλα τα παραπάνω parts απ' το κουτί μέχρι τη κάρτα γραφικών είναι ποιοτικότατα και δε θα σ' απογοητεύσουν για αρκετά χρόνια.

 

κουτί: άψογη ποιότητα και πληρότητα Corsair με μπόλικο χώρο, ανέσεις, χρηστικότητα και cable management.

 

psu: Το καλύτερο στη κατηγορία του απ' τη Νο1 κατασκευάστρια παγκοσμίως Seasonic με 5 έτη εγγύηση. Τα 550w του φτάνουν και περισσεύουν κι αρκετά. Μιλάω για τη κατανάλωση ΟΛΟΥ του άνω συστήματος.

 

cpu + mobo: Άρτι αφιχθέν το socket 1150, άφησε πίσω του το socket 1155. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάμε σε νεκρό socket. Θα σε υπερκαλύψουν σε όλες σου τις ανάγκες και με 3 έτη εγγύηση έκαστο.

 

ram: 16gb σε πολύ καλή τιμή για τις μέρες μας, για να μη ξεμείνεις ποτέ!

 

ssd: με απλά λόγια ΥΠΕΡ απαραίτητος εν έτει 2013 και δη σε τέτοιο budget. Μεταμορφώνει όλο το σύστημα ως προς την απόκρισή του σε οποιαδήποτε εντολή. εκεί βάζεις λειτουργικό και προγράμματα για να τρέχουν σφαίρα.

 

hdd: Toshiba (σε συνεργασία με Sony & Hitachi) 1tb

 

gpu: άρτι αφιχθείσα και πολύ δυνατή επιπέδου 7950, δε θα σε αφήσει ξεκρέμαστο στο gaming αλλά και σε οτιδήποτε άλλο.

 

οθόνη: LG 23άρα με IPS panel (ότι καλύτερο μακράν) σε άκρως δελεαστική τιμή.

 

 

*** Μη λες τέτοια για τους ssd. δεν υπάρχει περίπτωση να σου προτείνει κάποιος σύστημα με τέτοιο budget δίχως ssd. Οι ταχύτητες είναι εξωπραγματικές σε σχέση με τους hdd.

 

Ψύκτρα εγώ προτείνω να πάρεις εξ αρχής, μιας και το επιτρέπει το εναπομείναν budget. Μια ποιοτική γύρω στα 40€ θα προσφέρει απόλυτη ηρεμία εγγυημένα.

 

https://www.skroutz.gr/s/417048/Xigmatek-Cooler-Aegir-Amd-1366-SD128264.html

https://www.skroutz.gr/s/417157/Thermalright-HR-02-Macho.html

https://www.skroutz.gr/s/416816/Zalman-CNPS11X-Extreme.html

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θελω να βρω κατι να διαφωνησω αλλα δεν μπορω να βρω κατι ^_^ .Ψυκτρα βαλε μιας και οι νεοι haswell ειναι λιγο ζεστοι και στο επιτρεπει και το budget B) .Πληρης και αναλυτικος ο Giokou και αρκετα καλες προτασεις σε γενικες γραμμες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΚ, εκλεψα λιγο χρονο, για να δω πρωτες απαντησεις σημερα. Φιλε giokou, σ'ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις και προτασεις σου, τα πιο πολλα κομματια(πιθανον κ ολα), θα τα'χω σοβαρα υποψην μου. Για καποια χαζο λογο, μου ειχαν μεινει μονο οι  sockets 1155-2011, στο μυαλο. Η 1150 την ειχα ξεχασει εντελως(wtf  :whistle: ) -- Δυστυχως το μεγαλο μου προβλημα αυτες τις μερες ειναι οτι δεν εχω PC + Internet να ελεγξω ενδελεχως πληροφοριες και προτασεις, και βλεποντας τα βιαστικα μπορει να κανω κανα λαθος στις εκτιμησεις. Σχολν κλεινει σε 2 μερες και μονο λιγες ωρες για browsing εχω, μετα αντε καμια ωρα σε κανα I.Cafe, αν ειναι απολυτως αναγκαιο, να δω απαντησεις και πληροφοριες.

 

1) Ναι, τωρα πιθανον να το συναρμολογησω μονος μου, αν εχει τις οδηγιες στα manuals, δεν νομιζω να΄ναι τοσο δυσκολο. Βεβαια παλια, οσο αφορα το τροφοδοτικο, δεν το'χα πειραξει καθολου, απλως τα καλωδια εβγαλα, και εβαλα στη νεα μητρικη, αλλα δεν νομιζω να με δυσκολεψει, αν εχουν ολες τις βιδες, καλωδια, οδηγιες πανω τους, ποσο δυσκολο να'ναι.

Το μαξιμουμ budget μπορει να παει και μεχρι 1350(-1400 :shock: ), ενταξει, πιο πανω δεν θελω να δωσω για PC+οθονη.  Και με δεδομενο αυτο, μπορει παντα να αλλαξουν συνθεσεις και προτασεις ...οποτε, οποιος θα εκανε, εστω και αλλες επιλογες, εστω και μια μονο, παρακαλω πολυ, να με διαφωτισει, γι'αυτο ειμαι εδω.

 

2) Εννοεις οτι το καθε κομματι εχει την δικια του -χρονικη- εγγυηση, προφανως.

-Ποια κομματια θα πρεπει να προσεξω ιδιαιτερα, γενικα, που θελουν ιδιαιτερη προσοχη, βεβαια εξαρταται και ποια χρηση, αλλα γενικα, οι HDDs, η GPU ...?

-Αν χαλασει ενα κομματι(πχ. Mobo), μαλλον επικοινωνω με -οποιο αξιοπιστο- καταστημα που το αγορασα ετσι, και τοτε αυτοι μου το αλλαζουν, ή εγω κανω κινησεις με την εταιρια(Asus ή οποια ειναι).

 

-Τι πρεπει να προσεξω, ιδιαιτερα οταν αγοραζω κομματια ξεχωριστα απο καταστηματα. Εγγυησεις, παραλαβη σε λιγες μερες, σημαντικο νομιζω αυτο, η εμπειρια σας τι λεει ... ?? 

 

-Αν το αγορασω απο ενα καταστημα και σ'ενα χρονο αυτο φαλιρισει/κλεισει, και η εγγυηση ακομα ισχυει, εγω μπορω να κανω κατι.

 

3)

-για PSU, μου'χε πει ενας πωλητης οτι 600W (ή μηπως 650) πρεπει, δεν ξερω, θα δω ιδιαιτερα και την προταση σου, γιατι ο συγκεκριμενος πωλητης μου προτεινε και, mobo s1155 μαζι με CPU i7 s2011, μπορει να κολλανε, δεν ξερω, αλλα το'κανε επειδη απ'οτι ειδα στο σαιτ τους δεν εχει το συγκεκριμενο "πολυ"-καταστημα mobo s2011..

 

-CPU+mobo, οι mobo  s1150  ειναι καλυτερες ή εχουν πιο πολυ μελλον απ'τις s2011, και οι αντιστοιχοι CPUs ?   Στον i7 4770 δεν γινεται OC ετσι, δεν εχει k, it's OK.   Βλεπω οτι οι αλλες πιο ακριβες παντως, αντε να υποστηριζουν πιο πανω OC στο RAM, και αντε να εχουν καποιες θυρες παραπανω. Καμια αλλη προταση για mobo, εναλλακτικη παντως ειναι ευπροσδεκτη

 

-Οι Μνημες με παραξενευουν λιγο, ειναι καλες, δεν τις εχω ξανακουσει ?  Γιατι ας πουμε, να μην παρω Kingston στα 2400 Mhz, αφου η MB υποτιθεται τα υποστηριζει, με OC. Και σχετικα μ'αυτο, πες οτι παιρνω μνημες στα 2400 ή πιο κατω,  , δεν "ταραζεται" η mobo, τι γινεται, τι πρεπει να προσεξω αν κανω OC απο τωρα, αφου γραφει οτι τα υποστηριζει, και αν μπορω και γινεται(γιατι οχι) θα υπερθερμανθει και θα χρειαστει καλυτερη ψυχτρα, δεν ξερω ρωταω. (ΟΚ, τωρα ξαναειδα οτι σχεδον ολες οι mobo s1150, πανω απο 1600mhz θελουν OC)

 

-SSD, δεν τους προτιμησα γιατι δεν νοιαζομαι για καμια ταχυτητα, απλως θελω αντοχη και επιδοση στο χρονο. Εχω διαβασει οτι δεν γινεται  repair/restore data και αλλα τετοια σε δαυτους, οποτε αν κρασαρουν τα Windows, ή κανα αλλο προγραμμα, καλυτερα να μην σωζεις σ'αυτους ευαισθητα δεδομενα και αρχεια σου, ετσι δεν ειναι ?? ΟΚ, ψιλοπειστηκα να παρω ενα στα 120-150GBs. Λετε να χωρανε μπολικα προγραμματα, Windows 8, και καποια games μεσα.

 

-HDD, θελω ΠΟΛΥ, καπου στα 2 με 4 TBs, μαλλον 3, στα σιγουρα. Εγω σκεφτομουν εξωτερικο να παρω, να το κανω plugin και out, οποτε θελω. Να μην ζεσταινεται τσαμπα μεσα στον πυργο. Το Toshiba φαινεται καλος. Καμια αλλη προταση/μαρκα ετσι για backup. WD και Seagate τι λενε ?

 

 

Πολύ λεπτομέρεια καλά θα ήταν να πάει σε low profile ram σε περίπτωση που βάλει καμιά μεγάλη ψήκτρα τώρα η στο μέλλον

Οποτε τι πρεπει να προσεξω. Πως θα υπολογισω οτι η ψυχτρα που θα βαλω, θα χωρεσει μαζι με την LP-RAM ? Οι ψυχτρες που μου εχουν προταθει ηδη χωρανε μαζι με τις προτεινομενες RAM ? Αργοτερα λιγο χλωμο να παρω ψυχτρα παλι αφου μπορω να το κανω τωρα, εκτος εαν φθηναινουν και σ'αυτο αναφερεστε. Αν παρω, μαλλον θα κατασταλλαξω απο τωρα για να τελειωνω, ξερω'γω. Κανουν θορυβο, τι πρεπει να προσεξω ?

 

-Για ψυχτρα, ομως εννοειτε επιπλεον-extra, γιατι δεν ειναι και μια μαζι με το κουτι μεσα ή κανω λαθος, δεν θυμαμαι τωρα. Απ'οσο θυμαμαι παντως η CPU εχει δικια της, οπως και η GPU. Οι ψυχτρες πως πανε αναλογα με mobo socket 1150 ?  Ποια μερη ειναι υπευθυνη να κρυωσει μια ψυχτρα μα ποια ψυχτρα που προτεινατε?

 

Λιγο ασχετο: εχω ενα Freezer , και σκεφτομαι να βαλω μεγαλες σακουλες ειδικες μεσα γεματες με νερο, να παγωσουν, και καπως να βρω κανενα τροπο να το χρησιμοποιησω αυτο σαν ψυκτικο στο PC. Ειτε να βαλω το παγωμενο στρωμα νερου σε κανα μεγαλο κουβα, και απανω κανα 2 στρωματα γυαλι και απανω τον πυργο, ειτε καμια αλλη ιδεα ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον socket 1155 ηταν το προηγουμενο το οποιο παει στην ιστορια και πλεον το νεο socket ειναι το 1150.Οι μνημες του Giokou ειναι οι πιο φτηνες.Για σκληρο παρε 1-2tb αναλογα με το ποσο θες και με τα υπολοιπα λεφτα ή αργοτερα παιρνεις και εξωτερικο αν το κρινεις αναγκαιο.

Τελος για την συναρμολογιση θα σου αναφερω οτι αν καταλληξεις απο ενα μαγαζι μπορουν να στο φτιαξουν αυτοι το κουτι ΔΩΡΕΑΝ,απλα το αναφερω :-) .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλές ερωτήσεις (μερικές αχρείαστες) κι εύχομαι να μην απαντάω τσάμπα. Με τη σειρά που τα έθιξες:

 

1. Ναι δεν είναι καθόλου δύσκολη η συναρμολόγηση. Σε σχέση με το σχόλιο του fulgore1, δεν κάνουν όλα τα καταστήματα συναρμολόγηση δωρεάν.

Ότι θα χρειαστείς, βρίσκεται στα κουτιά των εξαρτημάτων.

 

Με άνω όριο τα 1400€ στο budget, εγώ προτείνω φυσικά μεγαλύτερο hdd, ανώτερη οθόνη 24'' με 1900x1200p ανάλυση (το ιδανικό δηλαδή) και λαμβάνοντας υπ' όψιν το σχόλιο του RellikEht κάποιες Low Profile μνήμες αλλά λίγο πιο ακριβές αντίστοιχα.

 

Δηλαδή:

 

https://www.skroutz.gr/s/2444929/Toshiba-DT01ACA300-3TB.html

https://www.skroutz.gr/s/2793743/Kingston-HyperX-16GB-DDR3L-1600MHz-2x8-Limited-Edition.html

https://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html

 

 

2. Φυσικά το καθένα έχει τη δική του εγγύηση. Σε κανένα δε θα έδινα προτεραιότητα.

Σε περίπτωση βλάβης επικοινωνείς με το κατάστημα κι αν αυτό έχει κλείσει, τότε με την κατασκευάστρια εταιρεία. Δε θα γίνει αυτό όμως, ειδικά με τα καταστήματα που αναφέρω.

Η άμεση διαθεσιμότητα είναι πάντα προτιμητέα ασυζητητί. Εγγύηση η ίδια πρέπει να είναι παντού, διότι είναι του προϊόντος και όχι του εκάστοτε καταστήματος.

 

3. Ο συγκεκριμένος πωλητής σε φλόμωσε στις παπαριές, ε δε κρατήθηκα!!!

 

Μπες και μόνος σου και υπολόγισε πόσα watts καταναλώνει το σύστημά σου:

 

http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

 

Πάνω από 350W δύσκολα...

 

Με βάση όσα είπες, δεν το κατέχεις το oc και κατ' εμέ δε θα σου χρειαστεί. Αν όντως θες, τότε απλά θα ''σκάσεις'' + 40€ για τον 4770Κ, αυτό είναι το τίμημα...

 

Με ram άνω των 1600MHz δε θα δεις διαφορά...

 

Για ssd μια χαρά πιστεύω θα σε βολέψουν τα 120gb, ειδάλλως προσωπικά προτείνω για παραπάνω χώρο αλλά όχι ξόδεμα:

 

https://www.skroutz.gr/s/2506636/Samsung-840-Series-250GB-2-5-inch-SSD.html

 

Ο εξωτερικός καλή περίπτωση, αλλά με τόσα gb που θες, ξεφεύγει πολύ το budget. Κοίτα αυτόν τον εσωτερικό 3gb που σου παρέθεσα στην αρχή. Δε σε βολεύει? Αργότερα προσθέτεις εξωτερικό hdd, αναλόγως των αναγκών σου.

 

Οι ψύκτρες που σου έχω προτείνει, είναι κορυφαίες στα λεφτά τους. Μνήμες low profile ήδη σου παρέθεσα παραπάνω, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

 

 

Για το freezer δε θα σχολιάσω καν...

 

 

Ελπίζω να σου λύθηκαν πολλές απορίες, αν και κατ' εμέ είσαι υπερβολικός. Μερικά κλικ στο google και θα είχες ήδη λύσει αρκετές απορίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Evga gtx 760 SC with ACX cooler . Ιδια τιμη, αλλα καλυτερη για εμενα. 

 

Γενικα την gigabyte σαν εταιρια, αρχισα να μην τη συμπαθω και πολυ.. Πολλα προϊοντα ελλατωματικα και βγαζει συνεχεια καινουρια revision.. Τρανο παραδειγμα η πιο γνωστη τους μητρικη, που εφτασε πριν λιγες ημερες αισιως στο 5ο (!!) revision! Αν και η καινουρια τους μητρικη G1 Sniper φαινεται αξιολογη, και ελπιζω χωρις revisions.. Ειναι κριμα για τον καταναλωτη.

 

Για μητρικη, χωραει στο budget σου αυτη : ASUS MAXIMUS VI HERO

 

Για το σκληρο δισκο. Ζητας 2-4gb. Τα θελεις για τα προγραμματα σου ή και για ταινιες-τραγουδια; Για τα προγραμματα σιγουρα θα χρειαστεις HDD ( η μερα με τη νυχτα στη ταχυτητα! ), αλλα εαν θελεις παραπανω απο 80gb, για τα προγραμματα, ισως να επαιρνες μεγαλυτερο SSD. 

 

Τα υπολοιπα μια χαρα.

 

 

* Ειχα ανοικτο το παραθυρο 2 ωρες, χωρις refresh, οποτε εμεινα λιγο πισω.. *

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Luxx η evga ηταν μονοδρομος οσο υπηρχε αυτη η τρελη τιμη στα 220 ευρο και για οσους προλαβανε.Τωρα απο Ελληνικη αγορα http://www.skroutz.gr/s/3540594/Gigabyte-GeForce-GTX760-2GB-WindForce-3X-OC-rev-2-0.html.Επισης πως γινεται και χωραει η μητρικη αυτη στο budget που κοστιζει αλλα 80ευρο παραπανω απο την παραπανω???Και ελπιζω να ειδες οτι ο cpu που προτεινεται παραπανω δεν εχει oc,αρα τωσα πολλα λεφτα για mobo τα θεωρω πεταμενα και θα προτιμουσα να τα εβαζε καπου αλλου στο κουτι ή σε καλυτερη οθονη(dell ultrashar 2412 πχ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποτε ειχε παει η evga στα 220 ευρω; Μιλαμε για την Suplerclocked with ACX cooler;

 

Εξαλλου ιδια τιμη εχει και η gigabyte που προτεινουν παραπανω. Οποτε γιατι να μη προτιμησει την evga, που εχει πολυ καλυτερα reviews;

 

Ναι, εαν δεν ειναι k, τοτε δεν αξιζει τοσο καλη μητρικη. Αλλα και παλι να προτιμησει Asus ή Msi.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

evga αν την αγοραζες απο το site με μεταφορικα εκανε 220ευρο.Αλλα μετα τις παρα πολλες παραγγελιες ανεβασανε την τιμη και δεν αξιζει πια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι δεν αξιζει; Μια χαρα ειναι. Η Evga ειναι η καλυτερη εταιρια για πολλους, και για εμενα. Η πιο αξιοπιστη και με τα λιγοτερα προβληματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ευχαριστω ολους για τον χρονο τους και τη βοηθεια τους.   :-D

Ανανεωση, ΟΚ ειδα τριγυρω και μου προταθηκαν διαφορα. με Budget  ~1300(-1400), αλλα δεν σημαινει οτι θελω να τα ξοδεψω ολα. Δυστυχως το μεγαλο μου μειονεκτημα αυτη τη χρονικη περιοδο ειναι οτι δεν εχω το χρονο και τα μεσα(PC+Internet) για να ψαξω ενδελεχως ολες τις πληροφοριες, αλλα λιγο βιαστικα και γρηγορα. Υπαρχει μια πιθανοτητα, αλλα οχι σιγουρο, και μονο απ'αυτο το λογο, να αγορασω το PC απο Σεπτεμβριο, εκτος αν με βοηθησει ενας φιλος με το PC του ξεκινωντας απο τελος αυτης, ή αρχης αλλης εβδομαδας να τα δω πιο ανετα αυτα που προτεινετε, τπτ δεν τελειωσε ακομα, χαχα. Η χρηση θα ειναι ερασ προς ημιεπαγγελμ, για εκμαθηση πιο πολυ και πειραματισμο, και να αντεχει στο χρονο. Προς το παρον OC γνωσεις δεν εχω(και δεν ειναι αμεση προτεραιοτητα), τωρα, αλλα λιγο αργοτερα μπορει, γιατι οχι αν βρω με το ποσο αυτο καταλληλα κομματια. Παρακαλω πειτε μου αν εχετε καποιες ενστασεις, αντιρρησεις, προτασεις, προσθεσεις, κλπ, επι των παρακατω. Απο AMD και ATI, δυστυχως δεν εχω ψαξει και ειμαι λιγο ασχετος. Η αληθεια ειναι οτι τ'εχω λιγο taboo, απο παλια, βασικα δεν ξερω που μπλεκω, και φυσικα και μπορει να κανω και λαθος, γιατι πολυ απλα δεν εχω το χρονο να τα ελεγξω ολα αυτα. Πιθανον ομως να τα εξετασω αργοτερα.

 

ΚΟΥΤΙ -- ειδα προτασεις, μεσαιο σκεφτομουν και θελω να τα βολεψω, τα Full tower σαν μεγαλο μου φαινεται. Ομως θα ηθελα να εχει μπροστα 2 θυρες USB(v3 γινεται?), βολευει καλυτερα ετσι νομιζω. Αυτο ομως εχει να κανει και με την μητρικη, πως μπορω να το κανονισω αυτο. Βλεποντας το κουτι, αλλα και στις μητρικες, αναγραφεται τπτ να δω ?

 

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ -- τωρα εχω καποιες υποψην μου (απ'οτι βλεπω ενας πωλητης απο ενα "πολυ"-καταστημα μαλλον μπαρουφες μου'λεγε για πανω απο 600W)

 

ΜΗΤΡΙΚΗ -- τωρα παω μαλλον για s1150 με Z87 chipset (δεν ξερω ακομα με Κ για OC, ή οχι). Σκεφτομαι Asus ή MSI.  Ναι ειδα οτι η Gigabyte βγαζει συνεχεια καινουρια Revision!  Ποιες ειναι οι αναγκαιες θυρες σημερα, περα απο USB ? γενικα προτασεις ?

 

CPU -- τωρα μαλλον i7 4770(δεν ξερω ακομα με Κ για OC, ή οχι), θα δουμε. Ερχονται με δικη τους ψυχτρα ή καλυτερα να αγορασω μια καλουτσικη, παστα χρειαζεται να αγορασω ?

 

ΜΝΗΜΕΣ -- 2χ8 DDR3 GBs στα 1600Mhz, αλλα λετε να χωρεσουν με ψυχτρες και RAM, ολα μεσα στο midi κουτι ?   Σε Low Profile RAM σε περίπτωση που βαλω καμιά μεγάλη ψήκτρα τώρα ή στο μέλλον, σωνει και καλα δεν θα χωρεσουν, πως το υπολογιζετε !?  Γενικα με τις μνημες τι παιζει, οι πιο φθηνες ειναι πιο ελλατωματικες και εχουν ιδια αποδοση, οποιες πληροφοριες εδω τις χρειαζομαι

 

GPU -- μαλλον της Nvidia, πχ: Gigabyte GeForce GTX760 2GB WindForce 3X OC (rev. 2.0 -- παλι Rev και'δω η GByte?!) , ή,  EVGA GF GTX 760 2GB DDR5 ACX COOLER (2nd backup), φαινονται προσιτες, αλλες ?

 

SSD --  120GB μαλλον - μονο για Windows 8, προγραμματα, κλπ, (καπου ειχα διαβασει μια σειρα OCZ ηταν ελλατωματικη, αλλες προτασεις βλεπω)

 

HDD --  2-3 ΤΒs Sata3 εσω ή εξωτ, Μαλλον καποιον Toshiba, δεν εχω αποφασισει ακομα. Για αποθηκευση ΜΟΝΟ, κατι σαν Backup, γι'αυτο ελεγα για Εξωτ, δεν θελω να τον ταλαιπωρησω.  Γνωμες αλλες? Ο εσωτ δεν ζεσταινεται και μονο που θα ειναι μεσα στο κουτι, ο εξωτ τι πρεπει να προσεξω ?

 

ΟΘΟΝΗ - fHD, μια καλη στα 150-200Ε, ελεγα για καμια (21-)23, αλλα θα δω και τις 24, αν και δεν βλεπω να χωραει στο budget, θα δουμε. Εχουν καμια μεγαλη διαφορα ?

 

ΨΥΚΤΡΑ -- εδω το'χα λιγο υποτιμησει, αλλα φαινεται να ειναι σημαντικο κομματι. Γενικα ποσα Coolers (πρεπει να) υπαρχουν μεσα στο κουτι. Οποτε εχουμε: 1 CPU(μαζι), 1 GPU(μαζι), 1 μπροστα ανεμιστήρα στο κουτι και 1 πισω(ειναι μαζι πακετο με κουτι ή τροφοδοτικο αυτες, ή τις αγοραζω), και καλουμαι τωρα να αγορασω και επιπλεον μια aftermarkt για CPU, γιατι αυτη που εχει ηδη το CPU δεν λεει, σωστα ??  Μια στα 40-50Ε λεω.

Δεν θυμαμαι πως παει, επειδη εχω μεινει πισω ειδικα εδω, οποιες πληροφοριες ειναι ευπροσδεκτες

 

Σε καποιες προτινομενες ψυχτρες δεν αναγραφεται και το socket 1150, αλλα sockets αναγραφονται, οχι αυτο ομως, οποτε θα κανουν για τον s1150 i7 4770 CPU που μπορει να παρω, παρακαλω μπορει να φαινεται αστειο αλλα δεν εχει απαντηθει αυτο.

 

-Drivers ειναι ολα μεσα ετσι ?

-τα SATA3 (HDD, DVD-RW κλπ) δεν ορίζονται ως master και slave όπως τα IDE, σωστά, εχουν οδηγιες για το πως οριζονται ετσι ?

 

Θα πρεπει αργοτερα να δω ειδικα, καποιες λεπτομερεις σχετικα με το που, πως και αν θα χωρεσουν ολα αυτα στο κουτι. Με απασχολει το θεμα να ξερω ποια ακριβως κομματια θα παρω για να διαλεξω και καταλληλο κουτι που να τα βαλω. Και φυσικα και η ψυχτρα αν θα χωρεσει με ολα αυτα μεσα, και τι ειδους μνημης θα παρω.

 

Πληρωμη, εγω θα προτιμουσα, ΜΟΝΟ, με μετρητα ή μεσω Τραπεζας, αλλα μετρητα συνηθιζω. Δεν θελω να μπλεξω με ηλεκτρονικες παραγγελιες και με ευαισθητα τετοια προσωπικα δεδομενα να τα δωσω σε αλλους, που μπορει κατι να παει στραβα. Ομως και ηλεκτρονικα, αν ειναι ασφαλεις η αγορα, ειναι πολυ αξιοπιστοι, και δεν χρειαζονται προσωπικα δεδομενα οπως αριθμος πιστωτικης καρτας κλπ, γιατι οχι. Θα ηθελα να εχω κανονικες αποδειξεις για τις αγορες μου, χωρις ομως το Ονομ/Επωνυμο μου και να μπλεχτω τωρα με Τραπεζες και ιστοριες.

Εχω Paypal, αλλα ρωταω, μεσω Paypal, χρεωνομαι επιπλεον κανα Paypal fee για τη πληρωμη. Τι γινεται αν το ποσο ανεβει και παει στα 800Ε, το PP fee, δεν θα παει πιο πανω. γενικα ποιος ειναι ο πιο φθηνος τροπος να αγορασω τα κομματια, οχι ηλεκτρονικα.  Οποιες πληροφοριες σχετικα με τροπους αγορων ευπροσδεκτες φυσικα. Στον Πειραια και πιο φθηνα τπτ προτασεις?

 

Σε καμια περιπτωση δεν εχω καταληξει. Οι παραπανω προτασεις απλως φαινονται πολυ ελκυστικες, προς το παρον, και με τις λιγες πληροφοριες, γνωσεις, και χρονο που που εχω ετσι.

Επεξ/σία από kobill
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου διάβασες καθόλου αυτά που έγραψα ή αφιέρωσα τόσο χρόνο για το τίποτα?

 

Πολλές απ' τις ερωτήσεις σου έχουν ήδη απαντηθεί.

 

Με τόσες πολλές μα τόσες πολλές ερωτήσεις, καλύτερα να τα έλεγες με κάποιον γνώστη πίνοντας καφέ, σοβαρά μιλάω. Γιατί το γράψιμο παίρνει πολύ χρόνο, μερικά ουσιώδη δε λαμβάνουν την επιθυμητή σημασία και εν τέλει καταλήγουμε να γράφουμε πολύ περισσότερα απ' ότι πρέπει.

 

Μη προσπαθείς κι εσύ να βγάλεις απ' τη μύγα ξίγκι.

 

Κάνε αναζήτηση στο google με τις κατάλληλες έννοιες που σε απασχολούν και θα μάθεις πολύ περισσότερα απ' αυτά που σου έγραψα ήδη. ;)

 

 

*** Σε πολλά σημεία του τελευταίου σου post έκανες copy-paste αυτά που ήδη σου έγραψα, ελαφρώς παραλλαγμένα!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...