Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
02. Θα αποθηκεύατε σε μία υπηρεσία διαδικτυακής αποθήκευσης (Cloud Storage) τα προσωπικά σας αρχεία; *
Αν χρησιμοποιείτε ήδη υπηρεσίες Cloud Storage επιλέξτε "Ναι"

Συγγνώμη αλλά εγώ παρόλο που χρησιμοποιώ, θα βάλω Οχι διότι μάλλον κατανοούμε διαφορετικά την έννοια "προσωπικό αρχείο". 

Επίσης:

13. Πόσο ασφαλή θεωρείται την φυσική αποθήκευση δεδομένων (σκληρός δίσκος, Usb stick, κάρτα μνήμης) *

Ασφαλή ως προς τι;;; Ασφάλεια για το προσωπικό απόρρητο ή ασφάλεια όσον αφορά την ακεραιότητα τον δεδομένων σε βάθος χρόνου, ή σε κάποια καταστροφή του μέσου αποθήκευσης για παράδειγμα;

• Like 2
Δημοσ.

Έτοιμος κι από μένα.

Πάντως, όντως είναι λίγο ασαφή και αντιφατικά κάποια ερωτήματα. Για παράδειγμα, εγώ δε χρησιμοποιώ (και δε γουστάρω για την ώρα) cloud υπηρεσίες για αρχεία τα οποία θεωρώ ευαίσθητα (π.χ. φωτογραφίες, αρχεία που περιέχουν αριθμούς τηλεφώνων). Χρησιμοποιώ όμως το dropbox για να ανταλλάσω λιγότερο σημαντικά αρχεία με άλλους ή για να έχω άμεση πρόσβαση σε αυτά.

Όπως και να έχει, καλή επιτυχία!

Δημοσ.

Προσωπικά αρχεία εννοώ οτιδήποτε από προσωπικά δεδομένα. Φωτογραφίες, έγγραφα κ.λ.π. Δεν εννοώ οτιδήποτε μπορείς να το βρεις ξανά στο διαδίκτυο.

Η ασφάλεια ως προς όλα αυτά που αναφέρεις. Θα ήταν πολύ καλό να χωριστούν οι παράγοντες αλλά το ερωτηματολόγιο θα γινόταν αρκετά μεγαλύτερο και κουραστικό, πράγμα που δεν ήθελα.

Η αυτή καθαυτή χρήση του Cloud Storage είναι η αποθήκευση αρχείων. Και αυτό είναι το προς μελέτη αντικείμενο. Η στατιστική οφείλει να έχει αντισταθμιστικές ερωτήσεις ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Σας ευχαριστώ πολύ πάντως!!!!

Δημοσ.

Προσωπικά αρχεία εννοώ οτιδήποτε από προσωπικά δεδομένα. Φωτογραφίες, έγγραφα κ.λ.π. Δεν εννοώ οτιδήποτε μπορείς να το βρεις ξανά στο διαδίκτυο.

Βρε μια χαρά κατανοητός είναι ο όρος "προσωπικά αρχεία".

Για να γίνω περισσότερο σαφής όσον αφορά το δικό μου post: Το ερώτημα 2 (BTW, το 3 είναι πριν το 2, δαίμων του τυπογραφείου υποθέτω) είναι εν μέρει αντιφατικό ως προς το ερώτημα 6.

Εγώ π.χ. στο 2 απάντησα όχι, έχοντας στο μυαλό μου πως προσωπικά αρχεία είναι εκείνα τα οποία περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες (προσωπικά δεδομένα όπως λες, π.χ. φωτογραφίες από τις οποίες είναι δυνατόν να ταυτοποιηθούν πρόσωπα). 

Από την άλλη, χρησιμοποιώ που και που το dropbox για λιγότερο σημαντικά αρχεία (τα οποία παραμένουν προσωπικά μιας και αποτελούν δική μου π.χ. εργασία και δεν είναι δυνατόν να βρεθούν αλλού στο διαδύκτιο, δεν περιέχουν όμως προσωπικά δεδομένα). 

Με λίγα λόγια, εάν απαντήσεις "όχι" στο 2, ουσιαστικά το ερώτημα 6 είναι άκυρο. Θα μπορούσες να διαχωρίσεις τα ερωτήματα (ίσως σε βοηθούσε και στη συλλογή δεδομένων αυτό) σε φάση "Γνωρίζετε κάποια cloud υπηρεσία" και (αν η απάντηση στο 2 είναι θετική) "Ποιά υπηρεσία χρησιμοποιείτε".

Δημοσ.

το παγωτό μην ξεχάσεις! Είδες; Εγώ δεν ήμουν όλο παρατηρήσεις κλπ!

Χαχαχα!!!Οικογενειακή συσκευασία!

Βρε μια χαρά κατανοητός είναι ο όρος "προσωπικά αρχεία".

Για να γίνω περισσότερο σαφής όσον αφορά το δικό μου post: Το ερώτημα 2 (BTW, το 3 είναι πριν το 2, δαίμων του τυπογραφείου υποθέτω) είναι εν μέρει αντιφατικό ως προς το ερώτημα 6.

Εγώ π.χ. στο 2 απάντησα όχι, έχοντας στο μυαλό μου πως προσωπικά αρχεία είναι εκείνα τα οποία περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες (προσωπικά δεδομένα όπως λες, π.χ. φωτογραφίες από τις οποίες είναι δυνατόν να ταυτοποιηθούν πρόσωπα). 

Από την άλλη, χρησιμοποιώ που και που το dropbox για λιγότερο σημαντικά αρχεία (τα οποία παραμένουν προσωπικά μιας και αποτελούν δική μου π.χ. εργασία και δεν είναι δυνατόν να βρεθούν αλλού στο διαδύκτιο, δεν περιέχουν όμως προσωπικά δεδομένα). 

Με λίγα λόγια, εάν απαντήσεις "όχι" στο 2, ουσιαστικά το ερώτημα 6 είναι άκυρο. Θα μπορούσες να διαχωρίσεις τα ερωτήματα (ίσως σε βοηθούσε και στη συλλογή δεδομένων αυτό) σε φάση "Γνωρίζετε κάποια cloud υπηρεσία" και (αν η απάντηση στο 2 είναι θετική) "Ποιά υπηρεσία χρησιμοποιείτε".

Για αυτό το ερώτημα 6 είναι όχι μόνο αν χρησιμοποιείς αλλά και αν γνωρίζεις. Η μελέτη συγκεντρώνεται στους παράγοντες που σε κάνουν να το χρησιμοποιείς ή να το χρησιμοποιήσεις στο μέλλον και όχι αν το χρησιμοποιείς τώρα. Πάντως εκτιμώ τις παρατηρήσεις σου πάρα πολύ. Απλά δεν ήθελα να γίνει ένα ερωτηματολόγιο που είναι τεράστιο και δεν μπορείς να καταλάβεις τι ρωτάει. Θα δείξει!!!!  :-D

Πράγματι ο "δαίμων" χτύπησε!!!! Διορθώθηκε! Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Κι εγώ στο 2 (3 τώρα) απάντησα Οχι ενώ χρησιμοποιώ, γιατι θεωρω τα προσωπικα δεδομενα οπως το αναφερει ο Ν3κ21.

Όπως επίσης και στο 13 είπα ότι θεωρώ απόλυτα ασφαλή την αποθήκευση σε φυσικά μέσα, αλλα αυτό κανονικά είναι υπό προϋποθέσεις. Όπως πχ να μην βρίσκονται σε λειτουργία τα μέσα αποθήκευσης σε online μηχανημα, ή αν εννοούμε ασφάλεια ως προς το να μην χαθούν τότε πρέπει να υπάρχει backup. (πράγμα που στο cloud δεν πρεπει να ανησυχεις και τοσο για να μη χαθουν διότι απαξ και μπουν ούτε εσύ δε μπορείς να τα σβήσεις, αφού ακόμα και μετά από μέεερες μπορείς να τα επαναφέρεις)

Τέλος πάντων ελπίζω να μη σου έκανα μπάχαλο τα αποτελέσματα :P Το mail που έβαλα ήταν nikgl*******@gmail.com οπότε αν θες μη με λάβεις υπόψην σου!  :-D  (γιατί είμαι μυστήριος εγώ!!! Θέλω να τα αναλύω όλα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...