leonidas_fs Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Γεια χαρά, Ενα φιλαράκι μου το οποίο δεν έχει κάποια σχέση με την ιατρική και γενικά με science κτλ, αποφάσισε οτι θέλει να δοκιμάσει την τύχη του. Είναι λέει το όνειρο της ζωής του κτλ κτλ. Κάποια στιγμή στο παρελθόν είχα περάσει και εγω μια τέτοια φάση, αλλα δεν είμαι σε θεση να τον συμβουλέψω, γι'αυτο ανοίγω αυτό το θέμα. Πως θα γίνει να τον δεχτούν σε κάποια πανεπιστήμιο του εξωτερικού; Όπως είπα και πριν, εχει non-science background , οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Αν καταφέρει και περάσει το UKCAT και το MCAT Princeton test, θα μπορέσουν να το δεχτούν; Επίσης πως προετοιμάζεσαι για τέτοια τεστ;
bilakos10 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Το όνειρο της ζωής του δεν είναι να είναι γιατρός, αλλά να λέει ότι είναι γιατρός, διαφορετικά θα είχε κάποιο υπόβαθρο. 8
leonidas_fs Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Το όνειρο της ζωής του δεν είναι να είναι γιατρός, αλλά να λέει ότι είναι γιατρός, διαφορετικά θα είχε κάποιο υπόβαθρο. Ε εντάξει μπορεί έτσι να νομίζει, μπορείς όντως να είναι όμως..To the point όμως!
panos2171 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Καλό θα ήταν να τον αποτρέψεις από κάτι τέτοιο. Μπορεί να αγοράσει πτυχίο από καμια Βουλγαρία αλλά σίγουρα θα είναι κίνδυνος.
leonidas_fs Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δεν θέλει Βουλγαρία. Για Αγγλία-Αμερική λέει. 1
Liverpool89 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Θα σφαξει κοσμο και θα κλαιμε ολοι μας... Με πανελληνιες ειναι το πιο ιδανικο.. Αν ειναι ονειρο ζωης.. Οι ευκολες λυσεις ειναι και η πιο επικινδυνες γι αυτον και κυριως για τους γυρω του... 1
giorgarello Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Κι εγώ ήθελα να γίνω αστροναύτης αλλά έμπλεξα με τους θεωρητικούς.
FilipposMD Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δεν θέλει Βουλγαρία. Για Αγγλία-Αμερική λέει. Τα συστήματα είναι εντελώς διαφορετικά. Στην Ευρώπη η σχολή είναι 6ετής, ενώ στην Αμερική είναι 4ετής, αλλά πρέπει να έχεις προηγούμενο πτυχίο (4 χρόνια κολλέγιο). Επίσης είναι άλλα τα κόστη, έτσι; Ας το ψάξει λίγο για να το περιορίσει τουλάχιστον στην ήπειρο. Επίσης, πόσων ετών είναι; Είναι πολλά τα χρόνια για να κάνει και ειδικότητα.
leonidas_fs Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Τα συστήματα είναι εντελώς διαφορετικά. Στην Ευρώπη η σχολή είναι 6ετής, ενώ στην Αμερική είναι 4ετής, αλλά πρέπει να έχεις προηγούμενο πτυχίο (4 χρόνια κολλέγιο). Επίσης είναι άλλα τα κόστη, έτσι; Ας το ψάξει λίγο για να το περιορίσει τουλάχιστον στην ήπειρο. Επίσης, πόσων ετών είναι; Είναι πολλά τα χρόνια για να κάνει και ειδικότητα. Μολις εκλεισε τα 25. Σχετικα με τις πιστοποιησεις που λεω πιο πανω, ξερεις τι παιζει; Κατα 99% για Αγγλια το σκεφτεται. Αλλα θελει αυτον τον χρονο να προετοιμαστει και να δωσεις τις παραπανω πιστοποιησεις, ωστε του χρονου να εχει την δυνατοτητα να εισελθει σε καποια πανεπστημιο στην Αγγλια. Λογω του οτι δεν εχει καποια science background αυτη την στιγμη, η μονη λυση για να μπει σε πανεπιστημιο ιατρικης ειναι αν πετυχει στις παραπανω πιστοποιησεις. Ξερεις πως να προετοιμαστει για αυτες;
FilipposMD Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δυστυχώς δεν ξέρω πώς μπαίνεις στην ιατρική στην Αγγλία, αλλά φαντάζομαι ότι στα sites τους θα τα γράφουν λεπτομερώς. Πάμε σε αυτό που ξέρω: Είναι 25. 1 χρόνος να προετοιμαστεί (που μάλλον σημαίνει 2 μέχρι να ξεκινήσει, αλλά ας βάλω 1). 6 χρόνια σχολή (θα λιώσει στις εξετάσεις). 5-6 χρόνια το λιγότερο μέχρι να ολοκληρώσει την ειδικότητα (επίσης θα λιώσει στο διάβασμα, αλλά θα έχει και εφημερίες επιπλέον). Καλά 40 δηλαδή, με το συμπάθειο. Δεν μιλάμε να κάνει ειδικότητα στην Ελλάδα, που θα έχει και χρόνια αναμονής στο ενδιάμεσο. Και στα 40 λοιπόν θα ξεκινήσει την καριέρα του. Ας το σκεφτεί καλά. Λίγο άσχετο με την ερώτησή σου, αλλά καλό είναι να το υπενθυμίζουμε πριν μπλέξει.
leonidas_fs Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δυστυχώς δεν ξέρω πώς μπαίνεις στην ιατρική στην Αγγλία, αλλά φαντάζομαι ότι στα sites τους θα τα γράφουν λεπτομερώς. Πάμε σε αυτό που ξέρω: Είναι 25. 1 χρόνος να προετοιμαστεί (που μάλλον σημαίνει 2 μέχρι να ξεκινήσει, αλλά ας βάλω 1). 6 χρόνια σχολή (θα λιώσει στις εξετάσεις). 5-6 χρόνια το λιγότερο μέχρι να ολοκληρώσει την ειδικότητα (επίσης θα λιώσει στο διάβασμα, αλλά θα έχει και εφημερίες επιπλέον). Καλά 40 δηλαδή, με το συμπάθειο. Δεν μιλάμε να κάνει ειδικότητα στην Ελλάδα, που θα έχει και χρόνια αναμονής στο ενδιάμεσο. Και στα 40 λοιπόν θα ξεκινήσει την καριέρα του. Ας το σκεφτεί καλά. Λίγο άσχετο με την ερώτησή σου, αλλά καλό είναι να το υπενθυμίζουμε πριν μπλέξει. Δικιο εχεις, αλλα εσυ σαν γιατρος που εισαι ξερεις πολυ καλα οτι γιατρος δεν γινεσαι επειδη σε ενδιαφερει να βγαλεις χρηματα. Αλλωστε ο φιλος μου ειναι αρκετα ευκαταστατος οικονομικα και αυτος και η οικογενεια του, οποτε το θεμα ηλικιας ειναι το λιγοτερο. Δεν ξερω αν θα το επιχειρήση, αλλα εγω του λεω να προχωρήσει διότι τα όνειρα μας πρέπει να τα κυνηγάμε. Απ'οτι κατάλαβα, αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει, είναι να κάνει ενα επάγγελμα οπου θα μπορεί να βοηθάει τους άλλους, πάντα γύρω απο τον ιατρικό τομέα. Γενικά ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος ( τον νοιάζει να βοηθάει κόσμο ) οπότε εναλλακτικές που εχει είναι στο ΕΚΑΒ, Φυσιοθεραπευτής κτλ κτλ
Chrisxxx Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Παντως έτυχε να γνωρίσω τυπο που τελειωσε φυσιοθεραπεια, δουλεψε και σε καποια φαση του τη βαρεσε να γινει γιατρός και τα κατάφερε, παράλληλα δουλευε και μεγαλωνε 3 παιδια! (όχι δεν εννοω τον Leftermann ).
leonidas_fs Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Παντως έτυχε να γνωρίσω τυπο που τελειωσε φυσιοθεραπεια, δουλεψε και σε καποια φαση του τη βαρεσε να γινει γιατρός και τα κατάφερε, παράλληλα δουλευε και μεγαλωνε 3 παιδια! (όχι δεν εννοω τον Leftermann ). Φιλε μου εαν θελεις μπορεις να κανεις τα παντα!! Αυτο το πιστευω! Εχω γνωρισει ατομο που δουλευει part time σερβιτορος και σπουδαζει ιατρικη και τα παει και πολυ καλα!! Τι να λεμε τωρα....
bilakos10 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Άμα θέλει να βοηθάει την κοινωνία μπορεί να συμμετάσχει σε εθελοντικές ομάδες. Δεν χρειάζεται να φάει την μισή ζωή του και την μισή περιουσία του για να γίνει γιατρός. εναλλακτικά, αν του αρέσει να βοηθάει κόσμο, μπορεί να κάνει δωρεά την περιουσία του στα μέλη του insomnia! 1
vk13 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δικιο εχεις, αλλα εσυ σαν γιατρος που εισαι ξερεις πολυ καλα οτι γιατρος δεν γινεσαι επειδη σε ενδιαφερει να βγαλεις χρηματα. Αλλωστε ο φιλος μου ειναι αρκετα ευκαταστατος οικονομικα και αυτος και η οικογενεια του, οποτε το θεμα ηλικιας ειναι το λιγοτερο. Δεν ξερω αν θα το επιχειρήση, αλλα εγω του λεω να προχωρήσει διότι τα όνειρα μας πρέπει να τα κυνηγάμε. Απ'οτι κατάλαβα, αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει, είναι να κάνει ενα επάγγελμα οπου θα μπορεί να βοηθάει τους άλλους, πάντα γύρω απο τον ιατρικό τομέα. Γενικά ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος ( τον νοιάζει να βοηθάει κόσμο ) οπότε εναλλακτικές που εχει είναι στο ΕΚΑΒ, Φυσιοθεραπευτής κτλ κτλ Τι είναι η ιατρική για να δοκιμάσει την τύχη του κάνα καζίνο;; Και θα τραβήξει τέτοιο λούκι, προετοιμασία, έξοδα, διάβασμα που στην ηλικία που έχει θέλει πολύ υπομονή και δύναμη, να φτάσει 40 για να ασχοληθεί σοβαρά με την επιστήμη και όλα αυτα για να λέει ότι κυνήγησε το όνειρο του; Δε νομίζω ότι αξίζει. Γιατρός να γίνει αν το θέλει πραγματικά και φυσικά σκαμπάζει 5 πράγματα από ιατρικές, ανατομίες, μαθήματα έχει ένα υπόβαθρο δλδ... Αν θέλει να βοηθήσει κόσμο μπορεί χωρίς πολύ κόπο να κάνει άλλα πράγματα... Από το να την πληρώσει κάνας αθώος που θα τον εμπιστευτεί ή θα τον πετύχει σε κάνα δημόσιο νοσοκομείο καλύτερα να πάει να μαζεύει τα σκουπίδια εθελοντικά πες του.... Εναλλακτικά μπορεί να μαγειρεύει και να πηγαίνει να μοιράζει τη κατσαρόλα σε άπορους συνανθρώπους μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα