FilipposMD Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Νομίζω ότι το UMSLE 1 είναι απαραίτητο για να βάλεις χαρτιά σε ιατρικές σχολές, με την λογική ότι είναι οι γνώσεις του premed. Όχι, γιατί δεν έχουν κάνει όλοι οι φοιτητές ιατρικής premed. Ξέρω και άτομα που είχαν πρώτο πτυχίο computer science πχ. Όπως λέει και η wikipedia, "US medical students typically take Step 1 at the end of the second year of medical school".
V for Vagelis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2013 Η Βουλγαρία και η Ρουμανία μπήκαν σχετικά πρόσφατα στην Ε.Ε. Μόλις μπήκαν, αυτόματα τα πτυχία τους έγιναν ισότιμα με τα ελληνικά, χωρίς να χρειάζονται αναγνώριση. Οπότε κάποιος που είχε πάρει πτυχίο από Βουλγαρία το 1997 και επί χρόνια δεν μπορούσε να περάσει τις εξετάσεις του ΔΙΚΑΤΣΑ, σε μια νύχτα έγινε γιατρός με αναγνωρισμένο πτυχίο και είχε δικαίωμα να κάνει ειδικότητα. Γι'αυτό και πριν λίγα χρόνια εκτοξεύτηκαν οι αναμονές για ειδικότητα στην Ελλάδα. Έγινε μαζική αναγνώριση τέτοιων πτυχίων. Αυτή η ισοτιμία ισχύει συγκεκριμένα για τα πτυχία ιατρικής; Εχω την εντύπωση ότι για άλλες σχολές, ακόμα και τα πτυχία των χωρών της Ε.Ε. πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τον ΔΟΑΤΑΠ ώστε κάποιος να λάβει την άδεια ασκήσεως και τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα