Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτήσω εγω ο άσχετος . Αυτά τα π´πλα θέλουν άδεια οπλοφορίας ή μπα ;

Είναι απλά για χόμπυ για σημάδι φάση ;

Sent from my iPhone using Insomnia

Αν είσαι άνω των 18 μπορείς να πάρεις δεν χρειάζεται άδεια. Αλλά νομίζω απαγορεύεται να το κυκλοφορής στο δρόμο παρα μόνο να το πας σπίτι ή σε πεδίο σκοποβολής.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

επίσης μην κοιτάτε πόσο δυνατό είναι το όπλο απο τα ονομαστικά m/s.

πρώτον πέφτουν αρκετά έξω και δεύτερον σε ένα πιστόλι co2 καθώς και σε τουφέκια gas ram ή ελλατηρίου είναι πολλοί παράγοντες που καθοριζουν την ταχύτητα του βλήματος όπως το βάρος του βλήματος.

στις ακριβές εταιρίες κυρίως στα τουφέκια λένε και με τι βλήματα έγιναν οι μετρήσεις,το μέσο βάρος κλπ.

επίσης τη δυνάμη του όπλου είναι ποιο σωστό να την ορίζεις σε ποδολίβρες ώστε να έχεις μια ποιο all around εικόνα σε σχέση με άλλα αεροβόλα.

τέλος τα m/s δεν αποτελούν κριτίριο αγοράς,το λέω γιατί πολλοί ενθουσιάζονται με το πόσο "δυνατό" είναι ένα όπλο,καθώς μέχρι 500-600 ευρώ τα περισσότερα "πολύ δυνατά" τουφέκια χάνουν πάρα πολύ σε ευστοχία απο κάποια μέτρα και μέτα λόγο του πολύ δυνατού ελατηρίου.στα πιστόλια χειρός με co2 δεν υπάρχει τέτοιο θέμα,όλα παίζουν σε παρόμοιες ταχύτητες βλήματος.

σωστά κριτήρια γενικά στα τουφεκια και χειρός αεροβόλα είναι να έχουν καλή και "γλυκιά" σκανδάλη,ραβδοτή κάνη(στα τουφέκια έχουν όλα,στα πιστόλια τα περισσότερα καλά έχουν) και τέλος να έχουν καλά και ρυθμιζόμενα σκοπεφτικά.

μέτα είναι κιάλλα πράγματα αλλά μην μπαίνουμε σε τεχνικές λεπτομέριες.

• Like 1
Δημοσ.

Τζίφος, δοκίμασα το κόλπο με το τεφλόν αλλά τίποτα συνεχίζει να χάνει.Ρίχνω 5-6 δυνατές βολές και μετά δεν τρυπάει ούτε έναν πλαστικό κουβά που έχουμε.Σημάδια του κάνει.

Δημοσ.

δεν θέλει άδεια, μπορεί να το χρησιμοποιηθεί για σκοποβολή, ή να βαράς και κανένα πουλί στον κήπο άν είσαι σε χωριό.. πάντως παιχνίδι δέν είναι.. θέλει προσοχή..

αν χτυπησεις πουλι με το αεροβολο φροντισε να μη σε δει καποιος γιατι θα τρεχεις και δε θα φτανεις. κυνηγι με αεροβολο απογορευεται ανεξαρτητως εποχης διαπαντως χωρις καμια εξαιρεση ακομα και αν το πουλι θεωρειτε παρασιτικο πχ για καλλιεργειες. Στις περισσοτερες ξενες χωρες επιτρεπεται η χρηση αεροβολων πιστολιων ή τουφεκιων για θανατωση πουλιων που θεωρουνται ζημιογονα. Στην ελλαδα οχι

Επισης. Για να μη μπερδευουμε. Τα αεροβολα γενικως επιτρεπεται να αγοραζονται απο ατομα ανω των 18 ετων χωρις αδεια αλλα η χρηση τους ενεχει κινδυνους συλληψης απο το πουθενα. Γενικα εδω τα πραγματα ειναι πολυ ασαφη. Καθως ουσιαστικα η χρηση τους προβλεπεται μονο σε συγκεκριμενους χωρους σκοπευτηρια. Αν σε σταματησουν για ελεγχο και βρουν το αεροβολο πιστολι στο αυτοκινητο σου πρεπει να δικαιολογησεις την κατοχη του με την αποδειξη αγορας, τη καρτα σκοπευτη απο αναγνωρισμενο σκοπευτηριο και τη ταυτοτητα σου. Αν αυριο παρει καποιος το αεροβολο πιστολι του και παει στο χωραφι του και σημαδευει τενεκεδακια εννοειται δεν κανει κατι κακο. Εννοειται οτι αυτη ειναι ισως η μοναδικη του επιλογη να χαρει το αεροβολο του. Αλλα ο νομος δε τον καλυβει αν του τυχει ο ιδιοτροπος γειτονας και τον καρφωσει...

Αν και δεν αφορα κυριως το αεροβολο πιστολι αλλα το τουφεκι. Οι διοπτρες δεν επιτρεπονται στην ελλαδα είτε εισαι 18 είτε οχι για αεροβολα τουφεκια ή πιστολια. Για αυτο και τα αεροβολα που βλεπουμε σε αλλες χωρες να πουλιουνται με μια βασικη διοπτρα σαν κιτ, στην ελλαδα εισογονται χωρις την οφθαλμιδα. Παρολα αυτα απο οτι ξερω εισαγονται κανονικα και νομιμα και απο αμερικη και απο κινα αν προκειται για καποιο κλωνο γνωστης μαρκας. Καλα για αυθεντικα κομματια απο τσεχια κυπρο αγγλια ή βουλγαρια που ειναι και τα μεγαλυτερα μαγαζια με ειδη αεροβολου παιρνεις ελευθερα οτι οφθαλμιδα γουσταρεις. Γενικα πολυ μπερδεμα

• Like 1
Δημοσ.

το τραγικό στην όλη φάση, είναι οτι για λειόκανα ή πιστόλια στο αμάξι δέν σου λέει κανείς τίποτα και σου τη λέει για μαχέρι.... όσο για τα πουλιά έχεις δίκιο και χαζομάρα που το ανέφερα.. είναι αυτό που λένε " στο χωριό μου έτσι κάνουμε " :P :P :P

Δημοσ.

θελω τουφεκι αεροβολο με οφθαλμιδα και σιαγστηρα.πως βρισκω στην αγορα τα 2 τελευταια και εννοω βεβαια απο εξω και ποσο κοστιζει το πιο φθηνο με τα τσιμπρακαλα μαζι.θ δυναμη του να ειναι για κανενα "κουνελι"(οχι αληθινο-ψευτικο αλλα για να καταλαβει ακποιος την δυναμη που θελω.οποιος εχει και προσφορα απο μαρκα απο καταστημα ,ελευθερα.

Δημοσ.

πρώτον δεν είναι σιγαστήρας(δεν είσαι ο hitman :P) βακαν είναι και νομίζω οτι δεν ξέρεις τον λόγο που το θες :P

επίσης πλεον δεν μπορείς να αγωράσεις οφθαλμίδα απο το εξωτερικό ας είναι και απο ευρωπαική χώρα.απαγορευεται καταρχάς να σου την στείλει το κατάστημα που την πουλάει δεύτερον αν στην στήλουν θα ενδέχεται να βρεις τον μπελά σου άσχημα.

υπάρχουν μερικές "απάτες" που μπορείς να κάνεις για να την γλυτώσεις αλλά είναι στην κρίση του καθενός αυτό.

πόσα λεφτά διαθέτεις για τουφέκι και οφθαλμίδα?(η φθηνότερη αντικραδασματική έχει γύρω στα 120 ευρώ )

να ξέρεις οτι πολλές φορές η οφθαλμίδα κοστίζει ποιο πολύ και απο το όπλο :P

ανάλογα τι θές βέβαια.γενικά είναι επένδυση αλλά για αρχή μην δώσεις πάνω απο 200ε για οφθαλμίδα.

τέλος επειδή βλέπω οτι λες κάτι για κουνέλια να ξέρεις οτι απαγορεύεται δια ροπάλου να πυροβολήσεις οποιοδήποτε ζωο εχοντας τεράστιες κυρώσεις.δεν είναι καθόλου χαλαρά τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα...

τέλος στην ελλάδα θέλει απο τον νόμο άλλη άδεια για οφθαλμίδα.παλιά δεν ζητούσαν τίποτα πλέον όμως ζητάνε.είναι σαφώς και στην κρίση του καταστήματος αν θα στην πουλήσει έτσι αλλά να ξέρεις οτι δεν είναι και οτι ποιο νόμιμο.

Δημοσ.

θελω τουφεκι αεροβολο με οφθαλμιδα και σιαγστηρα.πως βρισκω στην αγορα τα 2 τελευταια και εννοω βεβαια απο εξω και ποσο κοστιζει το πιο φθηνο με τα τσιμπρακαλα μαζι.θ δυναμη του να ειναι για κανενα "κουνελι"(οχι αληθινο-ψευτικο αλλα για να καταλαβει ακποιος την δυναμη που θελω.οποιος εχει και προσφορα απο μαρκα απο καταστημα ,ελευθερα.

STOEGER BERETTA X50 SYNTHENTIC 5.5mm ( τα synthentic είναι πιο φθινά ) απο hobbi.gr 

http://www.hobbi.gr/product_info.php?cPath=382_383_387_389&products_id=3472

οφθαλμιδα δέν χρειάζεσαι, εκτός αν ξέρεις να "μηδενιζεις"

mixalis άν θές απλά να "παίξεις" γράψου σε κανένα σκοπευτικό όμιλο για κανένα 6άμινο.. θα μάθεις αρκετά πράγματα

Δημοσ.

STOEGER BERETTA X50 SYNTHENTIC 5.5mm ( τα synthentic είναι πιο φθινά ) απο hobbi.gr 

http://www.hobbi.gr/product_info.php?cPath=382_383_387_389&products_id=3472

οφθαλμιδα δέν χρειάζεσαι, εκτός αν ξέρεις να "μηδενιζεις"

δυστηχώς αν και berreta είναι κακό όπλο. το κύριο πρόβλημα είναι η σκανδάλη του την οποία βρίσκω απαράδεκτη . αρκετό dry fire αν και στρώνει με την χρήση αλλά στα λεφτά αυτά μπορεί να πάει σε αρκετά καλύτερο.

επίσης η διάμετρος 5,5 δεν είναι και η καλύτερη για έναν αρχάριο.

τέλος η "δύναμη" είναι κάτι υποκειμενικό,μην κοιτάς τουφέκια με χαμηλή τιμή και πολλά m/s είναι πάρα πολύ άστοχα μετά απο κάποια μέτρα καθώς έχουν μεγάλη ανάκρουση(για αεροβόλο φυσικά).

αν διαθέτεις λεφτά και θές να πας σε ένα αεροβόλο σκύλο που θα έχεις μια ζωή κοίτα σε weihrauch στα μοντέλα με ελλατήριο ή gas ram.

Δημοσ.

δέν το έχω δοκιμάσει να πω την αλήθεια γιατί σε αυτές τις τιμές μου φαίνεται κοροιδία η φάση με τα αεροβόλα..

ναι είναι λίγο περιέργη η φάση με τα αεροβόλα.

για εμένα η χρυσή τομή στα ελατηρίου είναι μεταξύ 350-500ε το πολύ. παραπάνω δεν χρειάζεται να δώσει ακόμα και γίνει ποιο έμπειρος.

ας επενδύσει σε καλή οφθαλμίδα αργότερα.

Δημοσ.

τα νομικα τα ξερω .οπως ξερω και να σκοπευω σχετικα καλα με ελατηριου.εκανα απο μικρος.πιο πολυ για σιγαστηρα ενδιαφερομαι.παροτι εχω ριξει πολλες φορες δεν ασχοληθηκα ποτε με εξοπλισμο κυριως γιατι το εκανα εποχικα με δανεικο αεροβολο.

βλεπω ομως αγγελιες ελληνικες που πουλανε αεροβολα με σιγαστηρες και διοπτρες.και οχι ακριβα οπλα.στα χρηματα που λετε,μεταχειρισμενα βεβαια.αυτοι που βρηκαν σιγαστηρα και διοπτρα αφου δεν μπορεις να φερεις απο εξω?

Δημοσ.

αυτή η "χρυσή τομή" των 350-500 ισχύει και για τις χράπες... ο λόγος που δεν είμαι και πολύ φαν του αεροβόλου :-)..

ουτε εγώ ιδιαίτερα ;)

στα 9αρια έχω λατρεία και φυσικά στο IPSC 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...