Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

(Hm = Maximum Height)

-1: Hm less than 0.5m; minor Tsunami.

0: Hm=1m; no damages.

1: Hm=2m; damages (ships broken and dragged to the coast).

2: Hm=4 à 6m; habitations destroyed; human deaths.

3: Hm=10 to 20m; damages observed in a 400 km radius area.

4: Hm=more than 30m; damages observed in a 500 km radius area.

τ' ακούς βαγγελάκη

Δημοσ.

Το θέμα είναι η ορμή του κύματος, δεν πεθαίνεις απαραίτητα από πνιγμό. Ένα τσουνάμι μπορεί να έχει ισχύ μιας πυρηνικής έκρηξης. Δηλαδή μπορείς να πεθάνεις ακόμα και με το που θα σε ακουμπήσει το κύμα αν είναι ισχυρό. Εξαρτάται σε πιο σημείο είσαι, αν είσαι στην ακτή την γάμησες και γλυτώνεις πολύ δύσκολα. Αν είσαι 100-200 μέτρα μέσα στη θάλασσα ναι έχεις πιθανότητες.

και αν δεν ξέρεις κολύμπι ... εννοείτε οτι πνίγεσαι 

εδώ πνίγονται τα δολφίνια 

αν ηταν έτσι με το οστικό κύμα θα είχε ξεβράσει η θάλασσα 10 κιλά ψάρια σε κάθε τσουνάμι

και λίγο λέω

το τσουνάμι δημιουργείτε απο σεισμό ? και αν ναι πως αφήνει η άνωση χ της βαρύτητας χ της πυκνότητας να συμβεί κάτι τέτοιο στο θαλάσσιο χώρο ?

συμπαθάτε στο σχολείο δεν άκουγα τι έλεγε η καθηγήτρια γιατι ήμουν επαναστάτης και πήγαινα κόντρα στο κατεστημένο  :-D

Δημοσ.

και αν δεν ξέρεις κολύμπι ... εννοείτε οτι πνίγεσαι 

εδώ πνίγονται τα δολφίνια 

αν ηταν έτσι με το οστικό κύμα θα είχε ξεβράσει η θάλασσα 10 κιλά ψάρια σε κάθε τσουνάμι

και λίγο λέω

το τσουνάμι δημιουργείτε απο σεισμό ? και αν ναι πως αφήνει η άνωση χ της βαρύτητας χ της πυκνότητας να συμβεί κάτι τέτοιο στο θαλάσσιο χώρο ?

συμπαθάτε στο σχολείο δεν άκουγα τι έλεγε η καθηγήτρια γιατι ήμουν επαναστάτης και πήγαινα κόντρα στο κατεστημένο  :-D

Με το σεισμο εχεις μετακινηση των πλακων, οι οποιες μετακινουν στο βαθος ενα τεραστιο ογκο νερου. Απο τη στιγμη αυτη εχεις μια συνεχη μετακινηση νερου η οποια οσο βρισκεται στα μεγαλα βαθη, δε δημιουργει καν κυμα, δε βλεπεις τιποτε, γιατι η μετακινηση γινεται υποθαλασσια. Μολις φτασει αυτο σε μικροτερο βαθος (προς τη στερια), τοτε ειναι που αρχιζεις να το βλεπεις με τη μορφη κυματος. Η αρχικη ταχυτητα του ειναι 500-700 χλμ, και οσο φτανει στη στερια (λογω κοντρας των πρωτων κυματων που σκανε και επιστρεφουν), σιγα σιγα πεφτει η ταχυτητα του στα 40-50 χλμ, αλλα αυξανει το υψος του.

• Like 1
Δημοσ.

ωραία , το έμαθα και αυτό
μου αρέσει να μαθαίνω καινούρια πράγματα
σ'ευχαριστώ  B)

Δημοσ.

^ Εμένα να ευχαριστείς συνάδελφε στριφτούλη.

Καλημέρα αγόρια. Με καλύψατε πάντως. Συνεχίζω να πιστεύω πως αν βρεθώ σε μια τέτοια κατάσταση, το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να τρέξω στη θάλασσα και να κολυμπήσω με ότι δυνάμεις έχω - όσο πιο βαθιά.

Έτσι θα έχω ίσως ένα chance. Εκτός και αν έχω κονέ σε κανένα υπόγειο Ναζί.

Πραγματικά, μερικά βράδια κολλάω. Κολλάω ειδικά όταν μου λένε πως μερικά φυσικά φαινόμενα απλά μπορούν να μου πάρουν τα σώβρακα, εν έτη 2013. Ξενερώνω ρε.

Δημοσ.

Συνεχίζω να πιστεύω πως αν βρεθώ σε μια τέτοια κατάσταση, το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να τρέξω στη θάλασσα και να κολυμπήσω με ότι δυνάμεις έχω - όσο πιο βαθιά.

εγώ θα κρυβόμουν κάτω απο ενα τραπέζι  :mellow:

• Like 1
Δημοσ.

<p>^ Εμένα να ευχαριστείς συνάδελφε στριφτούλη.</p>

<p>

Καλημέρα αγόρια. Με καλύψατε πάντως. Συνεχίζω να πιστεύω πως αν βρεθώ σε μια τέτοια κατάσταση, το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να τρέξω στη θάλασσα και να κολυμπήσω με ότι δυνάμεις έχω - όσο πιο βαθιά.

Ποιες δυνάμεις? Θα σε πάει τόσο βαθιά το νέρο με τόση δύναμη που δεν θα προλαβεις καν να σκεφτείς.
Δημοσ.

^ Εμένα να ευχαριστείς συνάδελφε στριφτούλη.

Έτσι θα έχω ίσως ένα chance. Εκτός και αν έχω κονέ σε κανένα υπόγειο Ναζί.

Πραγματικά, μερικά βράδια κολλάω. Κολλάω ειδικά όταν μου λένε πως μερικά φυσικά φαινόμενα απλά μπορούν να μου πάρουν τα σώβρακα, εν έτη 2013. Ξενερώνω ρε.

Δεν εχεις την αισθηση της ταχυτητας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...