Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλε μου συμφωνω οτι αυτο που εγινε ηταν κατι εντελως παραλογο αλλα φταιει το κρατος μιας και αυτο ειναι νομος

του κρατους και ουδεμια σχεδη εχει με τους ΔΥ στο πανεπιστημιο. Απλα οι πονηροι σκεφτηκανε να μαδησουνε

τα ερευνητικα προγραμματα μπας και σωστουνε τα χρεοκοπημενα ταμεια...

Διάβασε πάλι σε παρακαλώ... οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου είναι αδιάβαστοι, ως συνήθως. Μετεξεταστέοι.

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επομένως για την δραστηριότητά τους αυτή δεν τηρούν βιβλία και δεν εκδίδουν στοιχεία, για την αμοιβή δε που λαμβάνουν, ανεξάρτητα από το ύψος αυτής, εκδίδεται από τον αντισυμβαλλόμενο απόδειξη δαπάνης, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 13 του άρθρου 8 του Κ.Φ.Α.Σ..

Δεν το εχω ψαξει τοσο απλα ξερω πολλα παιδια που χανουνε τζαμπα ενα καρο λεφτα απο την ασφαλιση στον ΟΑΕΕ.

Αλλα και η αμοιβη να εκδιδεται σαν αποδειξη Δαπανης παλι αφαιρουν ενα 25% παρακρατηση το οποιο αμφιβαλλω

αν επιστρεφεται ποτε.

Γενικα παντως πηραν χαμπαρι οτι απο την ερευνα καποιος κοσμος εβγαλε ενα μετριο μισθο και ορμησαν να τα

πετσοκοψουν...

Δημοσ.

Οι διοικήσεις των πανεπιστημίων υποχρεώνουν τους ανυποψίαστους υποψηφίους να κάνουν έναρξη με πρόφαση το όριο των 5.000 ευρώ, ώστε να τους αποστρέψουν να συμμετέχουν. Μετά δίνουν το πρόγραμμα όπου γουστάρουν αυτοί. Αυτό συμβαίνει κατά κόρον τελευταία.

Δημοσ.

Δηλαδή υπάρχει νόμος που σου λέει πως μπορείς να δουλεύεις ανασφάλιστος, αρκεί να κάνεις έρευνα; 

Και γιατί το δέχεται ο κόσμος αυτό; Αν έναν ερευνητή τον πατήσει ένα αυτοκίνητο στο δρόμο ποιος καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας, το μισθό κατά τη διάρκεια απουσίας λόγω του ατυχήματος, την αναπηρική σύνταξη;

Εργασιακός μεσαίωνας...

Δημοσ.

Οι διοικήσεις των πανεπιστημίων υποχρεώνουν τους ανυποψίαστους υποψηφίους να κάνουν έναρξη με πρόφαση το όριο των 5.000 ευρώ, ώστε να τους αποστρέψουν να συμμετέχουν. Μετά δίνουν το πρόγραμμα όπου γουστάρουν αυτοί. Αυτό συμβαίνει κατά κόρον τελευταία.

Οχι φιλε μου, ξερω δικα τους παιδια που πλερωνουν κανονικα ΟΑΕΕ. Αυτο που παιζει ειναι να εχει πεσει συρμα απο την κυβερνηση η καποιο στελεχος να παραμυθιαζουν τους εκαστοτε υποψηφιους, δεν το ξερω αυτο.

Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι αυτο δεν γινεται τυχαια και σκοπος τους ειναι μπας και μαζευτει η τρυπα στον ΟΑΕΕ.

Δηλαδή υπάρχει νόμος που σου λέει πως μπορείς να δουλεύεις ανασφάλιστος, αρκεί να κάνεις έρευνα;

Οχι βεβαια, αν δεν εχεις καμια αλλη ασφαλιση νομιζω ασφαλιζεσαι οπως οι προπτυχιακοι φοιτητες

στο πανεπιστημιο. Αυτο ισχυει για μεταπτυχιακους και ΥΔ.

• Like 1
Δημοσ.

Οχι φιλε μου, ξερω δικα τους παιδια που πλερωνουν κανονικα ΟΑΕΕ. Αυτο που παιζει ειναι να εχει πεσει συρμα απο

την κυβερνηση η καποιο στελεχος να παραμυθιαζουν τους εκαστοτε υποψηφιους, δεν το ξερω αυτο.

Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι αυτο δεν γινεται τυχαια και σκοπος τους ειναι μπας και μαζευτει η τρυπα στον ΟΑΕΕ.

είναι ότι δεν είναι ενημερωμένοι. Την εγκύκλιο τη διάβασες.

Και γιατί το δέχεται ο κόσμος αυτό; Αν έναν ερευνητή τον πατήσει ένα αυτοκίνητο στο δρόμο ποιος καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας, το μισθό κατά τη διάρκεια απουσίας λόγω του ατυχήματος, την αναπηρική σύνταξη;

Εργασιακός μεσαίωνας...

Στην περίπτωση που πατήσει ένα αυτοκίνητο στο δρόμο έναν διδακτορικό φοιτητή που δεν είναι ερευνητής ενταγμένος σε κάποιο πρόγραμμα, ποιος θα καλύψει τα έξοδα;

Δημοσ.

είναι ότι δεν είναι ενημερωμένοι. Την εγκύκλιο τη διάβασες.

Φιλε μου αυτο το θεμα εσκασε το Φεβρουαριο και θυμαμαι οι ιδιες οι διοικησεις των ΑΕΙ ξεσηκωθηκανε γιατι

φοβηθηκαν οτι θα φυγουν ολοι οι ΥΔ και η ερευνα θα παει εντελως στα ταρταρα! Θελω να πω οτι ενας

ερευνητης η ΥΔ που αμοιβοταν με 500~700 ευρω και ελεγε (παραμυθιαζοταν) οτι κατι εκανε ειδε τις

απολαβες του να μειωνονται δραστικα σε ενα καλο μηνιατικο χαρτζηλικι! Δεν μπορω να πιστεψω οτι

τοσος κοσμος δεν το εψαξε και ελαφρα την καρδια ειπε ας ασφαλιστω στον ΟΑΕΕ, πιστευω κατι αλλο

παιχτηκε.

Οσοι ειναι στον χωρο θα ξερουνε τους Θαληδες, ενας μεταδιδακτορας το 2011 που βγηκανε τα αποτελεματα

περιμενε να παιρνει 1500 ευρω, ενας εξαιρετικος μισθος για την εποχη. Σημερα με τις παπατζες περι ΟΑΕΕ

και φυσικα την φορολογια και ολα απ`οσο ξερω καθαρα το μηνιατικο παιζει γυρω στο 600αρι...

Δημοσ.

Συγκρίνεις τις κοινωνικές παροχές προς τους άνεργους με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα;

Όταν κάποιος εργάζεται, έχει μισθό από όπου παρακρατόνται οι εισφορές του για υγειονομική περίθαλψη και ένσημα για σύνταξη. Κάποιος που δουλεύει για κάποιο πρότζεκτ, εξορισμού Εργάζεται. 

Όταν κάποιος είναι άνεργος, έχει εν μέρει καλύψει με την πρότερη εργασία του την υγειονομική του περίθαλψη και ως κοινωνία έχουμε αποφασίσει δεν αφήνουμε τον οποιοδήποτε να πεθάνει. 

Δημοσ.

Insomniac, οι διδακτορικοί φοιτητές έχουν υγειονομική - νοσοκομειακή περίθαλψη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη από το πανεπιστήμιο για 5 χρόνια από την έγκριση της διατριβής. Δεν είναι παροχή προς ανέργους αυτό. Επίσης δικαιούνται ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης - ασθένειας.

Στο κάτω κάτω, δε σου απαγορεύει κανείς να ασφαλιστείς για "συντάξιμα"! Απλά για να γίνει πιο προσιτή η έρευνα έχουν γίνει συγκεκριμένες παραδοχές. Αν εσύ θέλεις να ασφαλιστείς στο ΤΕΒΕ κανείς δε θα σου πει όχι. Δεν περίμενα να αντιδράσει κάποιος κατά της διευκόλυνσης αυτής, αλλά να, βρέθηκες εσύ!

Δημοσ.

Δεν είναι διευκόλυνση. Είναι καταπάτηση συγκεκριμένων δικαιωμάτων. Οι υποψήφιοι διδάκτορες δουλεύουν κι ως εργαζόμενοι πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις. Τα υπόλοιπα είναι κλοπή: 1. Του νομοθέτη (κράτος) από τους υποψήφιους διδακτορες, 2. Των υποψηφίων διδακτόρων από τους συμπολιτες τους και 3. από το μέλλον τους.

Ναι αντιδρώ και πάντα θα αντιδρώ σε τέτοιος νόμους, το θέμα είναι να κατανοήσουν όλοι γιατί πρέπει να αντιδρούν σε τέτοιους νόμους εκτρώματα.

Δημοσ.

Σεβαστή η άποψή σου. Προσωπικά αν ήμουν διδακτορικός φοιτητής (και όχι εργαζόμενος ή επαγγελματίας), θα προτιμούσα να απολαμβάνω τη διευκόλυνση αυτή από τα 586 μικτά με ασφάλιση ΙΚΑ πχ... και νομίζω πως αυτό είναι και το πνεύμα της εγκυκλίου. Η έρευνα είναι κάτι που ο διδακτορικός φοιτητής θα κάνει ούτως ή άλλως ως φοιτητής, οπότε γιατί να του βάζουμε εμπόδια και να μην του δώσουμε την ευκαιρία να συντηρηθεί.

586 μικτά, τόσα θα ήταν.

Τώρα θα μου πεις ότι ο κατώτατος μισθός είναι απαράδεκτα χαμηλός για τον εργαζόμενο (και αρκετά υψηλός για τον εργοδότη θα πρόσθετα εγώ) και θα έχεις δίκιο αλλά έτσι ανοίγουμε μια μεγάααααλη κουβέντα.

Δημοσ.

Τα υπόλοιπα είναι κλοπή: 1. Του νομοθέτη (κράτος) από τους υποψήφιους διδακτορες, 2. Των υποψηφίων διδακτόρων από τους συμπολιτες τους και 3. από το μέλλον τους.

Τι κλεβει ο ΥΔ απο τους συμπολιτες του? Στην χειροτερη αν θεωρεις την ψευτο-ασφαλιση μεσω του πανεπιστημιου κλοπη

οκ τι να σου πω!

Εν τελει ακομα και αν δεν ασφαλιζεσαι μεσω των ερενητικων προγραμματων το κρατος σε μαδαει καλα μεσω της εμμεσης

και αμεσης φορολογησης του εισοδηματος σου.

Δημοσ.

Σεβαστή η άποψή σου. Προσωπικά αν ήμουν διδακτορικός φοιτητής (και όχι εργαζόμενος ή επαγγελματίας), θα προτιμούσα να απολαμβάνω τη διευκόλυνση αυτή από τα 586 μικτά με ασφάλιση ΙΚΑ πχ... και νομίζω πως αυτό είναι και το πνεύμα της εγκυκλίου. Η έρευνα είναι κάτι που ο διδακτορικός φοιτητής θα κάνει ούτως ή άλλως ως φοιτητής, οπότε γιατί να του βάζουμε εμπόδια και να μην του δώσουμε την ευκαιρία να συντηρηθεί.

586 μικτά, τόσα θα ήταν.

Τώρα θα μου πεις ότι ο κατώτατος μισθός είναι απαράδεκτα χαμηλός για τον εργαζόμενο (και αρκετά υψηλός για τον εργοδότη θα πρόσθετα εγώ) και θα έχεις δίκιο αλλά έτσι ανοίγουμε μια μεγάααααλη κουβέντα.

Ο φοιτητής, αφού επιμένεις στον τίτλο (αν και δε φοιτά κάπου), πουλάει ότι πολυτιμότερο έχει, τα εγκεφαλικά του κύτταρα, για 586 ευρώ ανασφάλιστης εργασίας κι αυτό για το καλό της έρευνας. Από πότε η ανέχεια βοηθά την έρευνα;!; Έχεις δοκιμάσει να λύσεις  άσκηση γυμνασίου στα μαθηματικά, χωρίς να έχεις φάει μεσημεριανό; Σκέψου τώρα, τι είναι να προσπαθείς να αποδείξεις συνέχεια σε χώρο ν-διαστάσεων, έχοντας ενοίκιο 350 ευρά και ανελαστικά 150 ευρά από το 586.

Τον κλέβουν επίσης, διότι δε θεωρείται μέλος του εργατικού δυναμικού, επομένως δεν έχει καμία παροχή ως άνεργος κλπ κλπ

Κινεζοποίηση και τα μυαλά στα κάγκελα!

Τι κλεβει ο ΥΔ απο τους συμπολιτες του? Στην χειροτερη αν θεωρεις την ψευτο-ασφαλιση μεσω του πανεπιστημιου κλοπη

οκ τι να σου πω!

Εν τελει ακομα και αν δεν ασφαλιζεσαι μεσω των ερενητικων προγραμματων το κρατος σε μαδαει καλα μεσω της εμμεσης

και αμεσης φορολογησης του εισοδηματος σου.

Ο υποψήφιος διδάκτορας κλέβει, μην πληρώνοντας εισφορές, αλλά απολαμβάνοντας τα ίδια οφέλη. Α. Υγειονομική περίθαλψη, ίδια με αυτήν που έχουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο και Β. στα 65-70, θα θελήσει να βγει στη σύνταξη, η οποία θα ειναι η ίδια για κάποιον που δεν κάνει έρευνα, αλλά σκάβει χωράφια από τα 17 του.

Και το επαναλαμβάνω, οι υποψήφιοι διδάκτορες πωλούν το μυαλό τους, την σκέψη τους, τις γνώσεις τους, την ευρηματικότητα τους την πιο παραγωγική πνευματικά περίοδο της ζωής του... για 586 ευρά/μήνα και μάλιστα ανασφάλιστοι. Τα ίδια θα πω για τον μισθό ανέχειας σε οποιοδήποτε τομέα.

• Like 1
Δημοσ.

Αρκετοί από αυτούς που σκάβουν στα χωράφια από 11- 12 και όχι 17 ετών είναι πολύ χρησιμότεροι στην κοινωνία από πολλούς που κάνουν έρευνα ή «έρευνα».

Αυτή την εποχή σε αρκετές περιοχές της Αττικής, κοντά στο Μετρό, τα ενοίκια για διαμερίσματα 80-100τμ είναι γύρω στα 250 ευρώ. Και όλοι προτιμούν να πάρουν 300 ευρώ και να μπουν 2-3 μεταπτυχιακοί φοιτητές, παρά οικογένεια αλλοδαπών.

Έχω λύσει πολλές φορές ασκήσεις μαθηματικών νηστικός και πήρα άριστα, το ίδιο εποχές που έτρωγα επί 4-5 μέρες ένα πιάτο μακαρόνια μια φορά την ημέρα. Αντίθετα, δεν μπορούσα να μαζέψω το μυαλό μου για βδομάδες και να λύσω ένα απλό σταυρόλεξο, στο στρατόπεδο της Κορίνθου, αν και έτρωγα καλά. Όταν μάθαμε ότι επιλέχθηκε για μεταπτυχιακό και μας αποχαιρέτησε πρόωρα, άτομο που συγκέντρωσε στα τεστ ευφυΐας λίγες μέρες πριν, 10-20 μονάδες λιγότερες από τους υπόλοιπους της παρέας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...