Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε παίδες,

Θα ήθελα να μου πείτε πως ή που μπορω να ειδικευτω ώστε να μπορω να επιλυσω απο απλα μέχρι περίπλοκα προβλήματα πάνω σε ταμειακες μηχανές.

Κάποιοι μου εχουν πει ότι οι ίδιες οι εταιρίες σου κάνουν σεμιναρια για τα προϊόντα τους. Άλλοι λένε ότι το εγχειρίδιο αρκεί για το 80% των προβλημάτων.

Δημοσ.

Το καλύτερο πιστεύω ειναι να μάθεις δίπλα σε καποιον που γνωρίζει την δουλειά σαν βοηθός

Δημοσ.

Το καλύτερο πιστεύω ειναι να μάθεις δίπλα σε καποιον που γνωρίζει την δουλειά σαν βοηθός

Έχεις δίκιο θα ήταν το καλύτερο αλλά δε το κάνουν γιατι φοβούνται ότι θα τους φας τη δουλειά, τους καταλαβαίνω δε.

Απλα θέλω μια αρχη και μετα θα αρχίσω να το ψάχνω και μόνος μου.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο θα ήταν το καλύτερο αλλά δε το κάνουν γιατι φοβούνται ότι θα τους φας τη δουλειά, τους καταλαβαίνω δε.

Απλα θέλω μια αρχη και μετα θα αρχίσω να το ψάχνω και μόνος μου.

πόσο δίκιο έχεις όταν έκανα πρακτική σε μαγαζί με service pc κτλ, είχα πέσει πάνω στην πρώτη αλλαγή του ΦΠΑ όταν πήγαινα να δω πως της προγραμμάτιζε με κοιτούσε με μισό μάτι 

Δημοσ.

πόσο δίκιο έχεις όταν έκανα πρακτική σε μαγαζί με service pc κτλ, είχα πέσει πάνω στην πρώτη αλλαγή του ΦΠΑ όταν πήγαινα να δω πως της προγραμμάτιζε με κοιτούσε με μισό μάτι

Άστα να πάνε φίλε.

Να σε ρωτήσω ο τεχνικος που πηγές δίπλα του είχε βγάλει κάποια σχολή για τις ταμειακες ή και αυτός έμαθε δίπλα σε άλλον?

Τον έβλεπες συχνά να ψάχνει τα manual ή να παίρνει τηλέφωνα στις κατασκευάστριες εταιρίες?

Δημοσ.

θυμάμαι ότι είχε μια καρτούλα από μια εταιρεία και καλά ότι είναι ειδικευμένος από αυτή (casio μάλλον) κάτι είχε πληρώσει για να την πάρει νομίζω, βέβαια προγραμμάτιζε και άλλες πχ samsung.. το τηλέφωνο ναι το χρησιμοποιούσε αρκετά το ίδιο και τα manual 

Δημοσ.

Παιδες δεν ειναι τιποτα δυσκολο να προγραμματισεις ταμειακη. Απλα σε πολλα τετοια υπάρχει λιγη μυστικότητα. Τα μανουαλια τα λενε ολα και με λιγο πειραματισμο μαθαινεις. Απλα θελει να εχεις κονε με λογιστες η να ξερεις τι παιζει στην αγορα για να τα ρυθμισεις σωστα. Η να ξερεις πως βολευει να ειναι ρυθμισμενα..Αλλιως σε ενα καφε αλλιως σε ενα μπακαλη.

Δημοσ.

Ο τεχνικος ταμειακης μηχανης δε θελει ιδιαιτερες γνωσεις, υπαρχει ομως μια διαφορα. Για να ανοιξεις μια ταμειακη, πρεπει να εισαι εξουσιοδοτημενος και απο την εταιρια (να σου εχει δωσει το ειδικο σφραγιδακι) και δηλωμενος στην εφορια οτι φτιαχνεις την ταδε ταμειακη. Δεν μπορεις να ανοιξεις μαγαζι και να σου ερχεται ο καθενας να του φτιαξεις την ταμειακη οπως μια τηλεοραση.

Αυτο λοιπον σε παει σε αλλο επιπεδο, που να χρειαζεσαι να κανεις συμβαση με την καθε εταιρια πωλησης ταμειακων, οι οποιες συνηθως εχουν δικα τους ατομα η καθε εταιρια.

Δημοσ.

Μυριστήκαμε χρήμα βλέπω και όχι άδικα!!! Όπως είπε ο απο πάνω μου, είναι λογικό η αλλαγή να γίνεται απο επίσημους χρήστες. Στον αντίποδα όμως φίλοι μου που έχουν μαγαζιά νομίζω όταν πρέπει, αλλάζουν το ΦΠΑ μόνοι τους.

Δημοσ.

Μυριστήκαμε χρήμα βλέπω και όχι άδικα!!! Όπως είπε ο απο πάνω μου, είναι λογικό η αλλαγή να γίνεται απο επίσημους χρήστες. Στον αντίποδα όμως φίλοι μου που έχουν μαγαζιά νομίζω όταν πρέπει, αλλάζουν το ΦΠΑ μόνοι τους.

απαγορεύεται δια ροπάλου,αλλαγή φπα πρέπει να κάνει κάποιο εξουσιοδοτημένο κατάστημα καθώς πρέπει να μπεί υπογραφή στο βιβλίο της μηχανής οτι έγινε αλλαγή φπα την τάδε ημερομηνία + σφραγίδα.

επίσης δεν κυκλοφορούν ευρέως τα service manual της κάθε μηχανής πουθενά ούτε στο ιντερνετ.

είναι παράνομο να διαρεύσουν κιόλλας γιατί μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα που δαν θα τα εκτιμήσει ο σδοε :P

ο κάτωχος έχει ένα πολύ απλοικό μανυαλ για τα βασικά μόνο,δεν γράφει τίποτα για τον προγραμματισμό της μηχανής.

Δημοσ.

απαγορεύεται δια ροπάλου,αλλαγή φπα πρέπει να κάνει κάποιο εξουσιοδοτημένο κατάστημα καθώς πρέπει να μπεί υπογραφή στο βιβλίο της μηχανής οτι έγινε αλλαγή φπα την τάδε ημερομηνία + σφραγίδα.

επίσης δεν κυκλοφορούν ευρέως τα service manual της κάθε μηχανής πουθενά ούτε στο ιντερνετ.

είναι παράνομο να διαρεύσουν κιόλλας γιατί μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα που δαν θα τα εκτιμήσει ο σδοε :P

ο κάτωχος έχει ένα πολύ απλοικό μανυαλ για τα βασικά μόνο,δεν γράφει τίποτα για τον προγραμματισμό της μηχανής.

Κι ομως, εδω το θεμα ειναι καπως ομιχλωδες. Το απλο manual καθε μηχανης, εχει και για το πως αλλαζεις φπα, και πως κανεις προγραμματισμο κλπ. και δε γραφουν καν, οτι δεν επιτρεπεται να το κανει ο απλος χρηστης. Εχω δουλεψει αρκετες ταμειακες (και ως τεχνικος) και το εχω δει. Εκει που ειναι σαφες οτι δεν μπορει να μπει χερι ειναι στο εσωτερικο, διοτι χρειαζεται το ειδικο σφραγιδακι για να την σφραγισεις μετα το κλεισιμο.

Δημοσ.

Κι ομως, εδω το θεμα ειναι καπως ομιχλωδες. Το απλο manual καθε μηχανης, εχει και για το πως αλλαζεις φπα, και πως κανεις προγραμματισμο κλπ. και δε γραφουν καν, οτι δεν επιτρεπεται να το κανει ο απλος χρηστης. Εχω δουλεψει αρκετες ταμειακες (και ως τεχνικος) και το εχω δει. Εκει που ειναι σαφες οτι δεν μπορει να μπει χερι ειναι στο εσωτερικο, διοτι χρειαζεται το ειδικο σφραγιδακι για να την σφραγισεις μετα το κλεισιμο.

σοβαρά? εμείς που δουλεύουμε της intracom και της mizomi τις μηχανές τα μανουαλ είναι πολύ λιτά και απλοικά.

οι κατασκευαστές έχουν δώσει τα service manual σε εμάς και έχουμε και ένα helpdesk απο την εταιρία εδώ στην ελλάδα για ότι άλλο πρόβλημα προκύψει.

Δημοσ.

σοβαρά? εμείς που δουλεύουμε της intracom και της mizomi τις μηχανές τα μανουαλ είναι πολύ λιτά και απλοικά.

οι κατασκευαστές έχουν δώσει τα service manual σε εμάς και έχουμε και ένα helpdesk απο την εταιρία εδώ στην ελλάδα για ότι άλλο πρόβλημα προκύψει.

https://www.google.gr/?gws_rd=cr#sclient=psy-ab&q=%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CF%82+%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82+%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82&oq=%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CF%82+%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82+%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82&gs_l=hp.3..0.160573.160573.1.160985.1.1.0.0.0.0.160.160.0j1.1.0....0...1c.1.23.psy-ab..2.21.2156.gyAsrFgLeIw&pbx=1&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.50165853%2Cd.ZWU%2Cpv.xjs.s.en_US.seW1cfrvSKg.O&fp=de4104d85ebb5460&biw=1920&bih=912

Κοιτα ποσα manual δινονται ακομη και στο ιντερνετ απο τις εταιριες. Ολα εχουν οχι μονο αλλαγη ενος τμηματος με αλλο υπαρχον φπα, αλλα ακομη και αλλαγη των ιδιων των συντελεστων του φπα.

Δημοσ.

Είναι καθαρά πρακτικό αυτό το αντικείμενο. Αν δουλεύεις σε κάποια αντίστοιχη εταιρεία τα μαθαίνεις στην πράξη είτε εμπειρικά είτε διαβάζοντας manual είτε με σεμινάρια της εταιρείας.

Δυστυχώς πολύ δύσκολα θα σε προσλάβει εταιρεία χωρίς εμπειρία απλά επειδή διάβασες 5-10 manual στο ιντερνετ. Είναι λίγο κλειστός αυτός ο εργασιακός χώρος.

Ούτε φυσικά είναι ένα αντικείμενο που σου αρκεί για να βγεις στην αγορά εργασίας. Καλό είναι να έχεις και άλλες γνώσεις στον τομέα της μηχανοργάνωσης.

Δημοσ.

τα εγχειριδια γραφουν ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να ακολουθηθει για την αλλαγη φπα,αλλα οι περισοτεροι μαγκες αντιπροσωποι και καλα,αλλαζουν αυτην την διαδικασια διοτι εχει πολυ χρημα με μηδενικο κοπο.στην τελευταια αλλαγη ,του την εφερα γυριστη του μπαγλαμα. και οχι,δεν κανει κατι παρανομο ο ιδιοκτητης της μηχανης οταν αλλαζει τον φπα,αρκει να ειναι ο εκαστοτε συμφωνημενος-επιβεβλημενος απο τον νταβατζη-κρατος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...