acid18 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 είναι σωστή η απλοποιήση που κάνω? f = ((a+b')'+a)'+b = a+a'b'+b = 1
cthulhucarbide Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Μήπως τάχεις μπλέξει με τους τόνους; Αυτό δεν ισχύει με τα κλασσικά μαθηματικά, εκτός αν με τους τόνους εννοείς άλλα μαθηματικά
Moderators Praetorian Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Νομίζω είναι: f = ((a+b')'+a)'+b = ((a+b')a') + b = (aa' + b'a') + b = a' + b Αν α =1 και b = 0 τότε η f (η αρχική σου) δεν δίνει 1 1
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Τα a και b τι είναι; Σταθερές ή μεταβλητές; Η f είναι συνάρτηση των a και b;
Moderators Praetorian Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Boolean Algebra A και B είναι μεταβλητές boolean. Μπορούν να πάρουν τιμές 1 ή 0 (true ή false). Το + είναι το λογικό OR, ο "πολ/σμός" είναι το λογικό AND και το ' είναι το NOT. 1
REDODIN7 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 είναι σωστή η απλοποιήση που κάνω? f = ((a+b')'+a)'+b = a+a'b'+b = 1 Ναι 1 κανει, για ψηφιακα το θες ?
acid18 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Τώρα το κατάλαβα, εδώ (a+b')'+a)' όταν το + γίνετε * το α είναι εξώ απο την παρένθεση και γίνετε a'a + a'b' + b οπότε 0 + a'b + b = a' + b.
oallosmoueautos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Μιλαμε τα εχω ξεχασει τελειως.. Σοκ!.. Θα ξεκινησω αμεσα επαναληψη τα "Ψηφιακα Ηλεκτρονικα"..
Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Τώρα το κατάλαβα, εδώ (a+b')'+a)' όταν το + γίνετε * το α είναι εξώ απο την παρένθεση και γίνετε a'a + a'b' + b οπότε 0 + a'b + b = a' + b. Δεν είμαι σίγουρος αν έκανες τυπογραφικό λάθος αλλά, μετά το "οπότε" που αναφέρεις πιo πάνω έχεις: 0 + a'b' + b = a' + b (είναι ουσιαστικά εφαρμογή από το λήμμα Τ10 στο link που παρέθεσα: a + a'b = a + b, απλά πρέπει να δεις την αντιστοιχία) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα