Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμη το thread διαβασα οτι η δυσλεξια δεν ειναι μονο εκ γενετης αλλα υπαρχει και επικτητη οποτε λαθος που υπαρχει το οριο ασε που καποιοι οπως εγω αργουν να το καταλαβουν 

δεν μπορω να σκεφτω γιατι βαζουν σαν οριο τα 15 .ισως να θελουν να βεβεωθουν απλα οτι δεν ειναι καποιο αλλο θεμα με την αναγνωση κτλ.

εδω γραφει αρκετα παντως.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CF%85%CF%83%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AF%CE%B1

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν μπορω να σκεφτω γιατι βαζουν σαν οριο τα 15 .ισως να θελουν να βεβεωθουν απλα οτι δεν ειναι καποιο αλλο θεμα με την αναγνωση κτλ.

εδω γραφει αρκετα παντως.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CF%85%CF%83%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AF%CE%B1

Ναι αυτα τα εχω διαβασει αυτο που δεν ξερω και δεν εχω διαβασει ειναι αν η δυσλεξια χειροτερευει καθως γερνας ή οχι.

Τωρα για το οριο τι να πω αν πχ τωρα εγω θελω να δωσω ΑΣΕΠ τι θα γυνει ε ?

Δημοσ.

θα σε γελασω .δεν ξερω κατι παραπανω.

Δεν ξερεις ντροπη σου με βυσμα εγινες μοντερατορ :P

Παντως ειναι κατι σημαντικο ειδικα τετοιες εποχες που κανουμε κρα για μια θεση.

Δημοσ.

Εμένα πάντως έλεγαν στους γονείς μου από το δημοτικό να πάνε να με κοιτάξουν, και δεν με πήγαν, παρά με έλεγαν χαζό :sadface: Τελικά το έψαξα μόνη μου κοντά στα 20, πήγα και έκανα ένα τεστ, και ενώ δεν έχω πρόβλημα με σύνταξη γραμματικής, έχω δυσαριθμησία. Κοινώς, βλέπω νούμερα και ζαλίζομαι! Δηλαδή ποτέ μου δεν πρόκειται να δουλέψω ταμείο, ούτε καν στη μονόπολη χαχα

Δημοσ.

Δεν ξερεις ντροπη σου με βυσμα εγινες μοντερατορ :P

Παντως ειναι κατι σημαντικο ειδικα τετοιες εποχες που κανουμε κρα για μια θεση.

αυτο λεω και εγω .τι με κανανε moderator.Πεστα:P

Εμένα πάντως έλεγαν στους γονείς μου από το δημοτικό να πάνε να με κοιτάξουν, και δεν με πήγαν, παρά με έλεγαν χαζό :sadface: Τελικά το έψαξα μόνη μου κοντά στα 20, πήγα και έκανα ένα τεστ, και ενώ δεν έχω πρόβλημα με σύνταξη γραμματικής, έχω δυσαριθμησία. Κοινώς, βλέπω νούμερα και ζαλίζομαι! Δηλαδή ποτέ μου δεν πρόκειται να δουλέψω ταμείο, ούτε καν στη μονόπολη χαχα

οπως λενε δυστυχως πολλες φορες για τους γονεις ειναι πιο ευκολο να προσποιηθουν οτι ενα προβλημα δεν υπαρχει παρα να το αντιμετωπισουν.να πουν πχ στους αλλους οτι η κορη τους ειναι δυσλεκτικη ειναι ντροπη.οποτε αγνοουν ενα προβλημα και προσπαθουν να κρυφτουν πισω απο το δαχτυλο τους.αυτο το εχουν οι παλιες γενεες.

• Like 2
Δημοσ.

Μου έχει μείνει στο μυαλό μία περίπτωση απτο δημοτικό, ένα παιδί δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τα γ-χ  ξ-ζ-ψ η κάτι παρόμοιο

Τότε δεν ήξερα τι είναι και σαν παιδάκια κάναμε πλάκα, δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο άβολα ένιωθε και πόσο λάθος το χειρίστηκε η δασκάλα που τον έβαλε σε αυτή την διαδικασία όρθιο στον πίνακα μπροστά σε όλη τη τάξη που χαχάνιζε

Δυσλεξία είναι και όταν κολλάς σε μία συλλαβή η προφέρεις το ρ ως γ και το σ ως θ;

Δημοσ.

Μου έχει μείνει στο μυαλό μία περίπτωση απτο δημοτικό, ένα παιδί δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τα γ-χ  ξ-ζ-ψ η κάτι παρόμοιο

Τότε δεν ήξερα τι είναι και σαν παιδάκια κάναμε πλάκα, δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο άβολα ένιωθε και πόσο λάθος το χειρίστηκε η δασκάλα που τον έβαλε σε αυτή την διαδικασία όρθιο στον πίνακα μπροστά σε όλη τη τάξη που χαχάνιζε

τα παιδακια ειναι μικρα και δεν καταλαβαινουν οποτε δεκτος οτι συμπεριφερθηκατε ετσι.αλλα οι δασκαλες δασκαλοι κτλ ειναι να τους κοπανας το κεφαλι στην εδρα μεχρι να μην μεινει τιποτα απο  το προσωπο.ακαταλληλα ατομα σε λεπτες θεσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Δυσλεξία είναι και όταν κολλάς σε μία συλλαβή η προφέρεις το ρ ως γ και το σ ως θ;

Το να προφερεις γραμματα λαθος διορθωνεται με λογοθεραπεια

• Super Moderators
Δημοσ.

ασε που καποιοι οπως εγω αργουν να το καταλαβουν

τα ορθογραφικά λάθη δεν ήταν ένα hint?

Δημοσ.

Τα ορθογραφικά λάθη είναι ένα hint, αλλά υπάρχουν αρκετές μορφές δυσλεξίας. Αυτοί που έχουν πρόβλημα με την γραμματική, που δυσκολεύονται να μεταφέρουν στο χαρτί τις σκέψεις τους, που έχουν τρομερό πρόβλημα με τους αριθμούς, άλλοι που μπερδεύουν τα γράμματα. Συνήθως η δυσλεξία συνοδεύεται από κάτι άλλο, όπως ADHD ( Διαταραχή Ελλειματικής προσοχής ), υπερκινητικότητα κτλ. 

Δημοσ.

Άμα οι άνθρωποι είναι μαλάκες μου έλεγαν ότι είναι ανορθόγραφος, στο μεταξύ το αστείο ήταν ότι όταν περνάμε βάθμους έλεγαν στην μάνα μου ότι  ήμουν πολύ καλός στα προφορικά αλλά δεν τα πήγαινα καλά στα γραφτά, τόσο δύσκολο ήταν να το καταλάβουν.

Αλλά σιγά μην πριν 30 χρόνια που πήραν αυτοί πτυχίο ήξεραν τι είναι οι δυσλεξία.

Αυτο το ειχα και εγω αλλα οχι απο την δυσλεξια αλλα απο γλωσσοδετη , 11 χρονων εκανα εγχειρηση και μιλαγα κανονικα μετα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...