Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα... Οπως πάντα έτσι και τώρα έχω προβλημα με τον HDD αλλά τώρα με τον 1ο.

Εδω και αρκετό καιρό είχα 2 σκληρούς. 1 HDD WD 500GB SATA - 2 HDD WD 320GB IDE. Ο 500 είχε αλλαχτει απο το πλαίσιο πριν 2 χρόνια και απο τότε τον χρησιμοποιώ καθημερινά και ο άλλος ειναι καπως παλιός αλλά χρησιμοποιήται ως 2ος (ποτέ ως 1ος) εδω και κανένα χρόνο (*θα σας πω ποιο κάτω γιατι τα λέω αυτά).

Τώρα το θέμα με τον 1ο ειναι οτι εχει bad sectror τα οποία τα αποκτισε όταν είχα προβλημα πάλι με τον 2ο και έκανα κάμποσες φορές hard restart και κανένα 2 hard power off. Αρχικά δεν είχε καποιο θέμα απλα είχε life 99%. Εδω και κάτι μέρες όμως αρχίζει και κλίνει ο σκληρός και κολλάνε ολα μεχρι να ξανα ξεκινήσει. Σήμερα το life του ήταν 89%.

Τώρα έχω μπει με live cd Ubuntu για να πάρω backup και μου δείχνει ολα τα partition εκτός αυτο στο οποίο έχω τα windows και ο σκληρός εξακολουθεί να κλείνει (δουλεύει αλλά κλίνει κάπου κάπου).

Τώρα ρωτάω εγω. Γίνετε ένας σκληρός (π.χ. ο 2ος 320GB) να καταστραφεί μέσα σε 1 χρόνο και σπάνιας λειτουργίας; ή μηπος ειναι αλλού το προβλημα;! Οπως στο τροφοδωτικο που ειναι no name και όταν ανοίγω το PC τσιριζει;; Δεν θεωρώ φυσιολογικό ένας σκληρός με απλή χρήση να χαλάει μέσα σε κάτι χρονάκια.

Υπάρχει κάτι που μπορω να κάνω τώρα;

Sent from my iPod touch using Insomnia

Δημοσ.

Κοιτα μπορεί να συμβεί ειναι βέβαια σπάνιο και πρέπει να εισαι συγνώμη που θα το πω και λιγο γκαντέμης αλλα δεν ειναι απίθανο , μπορεί παντως να παίζει ρόλο και το τροφοδοτικό για οποια προβλήματα ειχες η εχεις , απο την στιγμή που το τροφοδοτικό σου ειναι no name και οπως λες τσιρίζει κιολας έπρεπε να το ειχες αλλάξει ηδη προτού σου προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο υπόλοιπο σύστημα

• Like 1
Δημοσ.

Καλά γκαντεμης είμαι και το ξέρω :P 5 σκληροί μου έχουν μινει στο χέρι και όταν το τροφοδωτικο το είχα πρώτο αλλάξει.

Το θέμα μου τώρα ειναι οτι δεν πρόκειται ναι επένδυση αλλά λεφτα στο σαράβαλο γιατι φτειαχνω αλλο τώρα και απλα σκοπεύα να κράταγε τους σκληρούς αλλά απο οτι βλέπω δεν τον γλητονω.

Ξέρεις κανένα προγράμμα κάτι για να την βγάλω άλλους 3-4 μήνες;; Δοκίμασα το HDD Regenerator αλλά Μίκης βρήσκει το. Bad sector κλείνει ο σκληρός. :/

Δημοσ.

η απαντηση στην ερωτηση σου.

``Γίνετε ένας σκληρός (π.χ. ο 2ος 320GB) να καταστραφεί μέσα σε 1 χρόνο και σπάνιας λειτουργίας; ή μηπος ειναι αλλού το προβλημα;! Οπως στο τροφοδωτικο που ειναι no name και όταν ανοίγω το PC τσιριζει;; Δεν θεωρώ φυσιολογικό ένας σκληρός με απλή χρήση να χαλάει μέσα σε κάτι χρονάκια``

http://imageshack.us/photo/my-images/845/0o4y.jpg/  

δες το χρονικο διαστημα  που βρισκεται σε λειτουργια, τον υπολειποιμενο χρονο λειτουργιας και την πτωση της υγειας του μεσα σε τρεις ημερες.

βεβαια λειτουργει ακομη κανονικα,εχω κανει back up ενω δεν περασε τα test της WESTERN DIGITAL,

εχω αλλους δυο samsung spinpoint f3 του 1GB ο καθενας και μετα απο 3 χρονια λειτουργιας ο πρωτος και 4 χρονια λειτουργιας ο δευτερος , λειτουργουν ΑΨΟΓΑ.

δυστυχως η SAMSUNG δεν βγαζει αλλους για να ξαναπαρω.

Δημοσ.

Α...! Και οι 2 μεχρι σήμερα το πρωί λέγανε 1000 μέρες ακόμα. Λέτε με ένα format να στρώσει; (άμα βέβαια τον διαβάσει στο boot γιατι τώρα ούτε στο windows logo δεν παει)

Η αλήθεια ειναι οτι τα Samsung γενικά ειναι σπηλιά.

Δημοσ.

Κοίταξε στην οθωνη που πατάς del για να μπω στα bios απο την αρχή δεν μου τον έδειχνε. Γραφεί No any drives found. Άμα συνδέσω και τον 2ο σκληρό μου γράφει οτι ειναι συνδεδεμένος ο 2ος και άμα πάω στο boot μου δείχνει και τους 2 με πρωτεύον τον 1ο.

Αλλά το θέμα ειναι γιατι στο live cd δεν μου δείχνει το partition με τα Wndows.

Τώρα όταν ανοίγω το PC παει μεχρι την οθωνη με την παύλα.

Δημοσ.

Σκέφτομαι μηπως τελικά ειναι θέμα τροφοδοτικού το ολο πρόβλημα .... αν μπορείς βρες καποιο αλλο να δοκιμάσεις , για τον δίσκο επειδη δεν βγαίνει άλρη ετσι βρες αν μπορείς μια θύκη και κανε τον εξωτερικό να δουμε αν τον βλέπει ετσι αλλα δες αυτο για το τροφοδοτικό πρώτα

Δημοσ.

Λοιπόν αφού δεν έκανα κάτι με τον 1o (WD5000AAKX) αποφάσησα να κοιτάξω τον 2o (WD32000AAJB). Έκανα format τον σκληρό και του πέρσα τα 8αρια. Στην αρχή στο πρώτο ξεκίνημα μου έκανε κανένα 2 κλησιματάκια, το έκλεισα (το PC) και μετά από κανένα 30λεπτο τον ξανά άνοξιξα. Έκανε πολλά κλεισήματα και μετά από ένα turn off του psu μου έβγαλε στο windows logo "repair disk". Μέχρι τώρα δεν μου έχει ξανά κλείσει εδώ και 2 ωρίτσες :D...

Το life του είναι στο 99%, μέρες λειτουργείας 295 και start/stop count 5.541 (αν χρειάζεται).

Έκανα και το test της WD και μου έβγαλε Fail

post-175011-0-61089200-1376433519_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...