Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανένας λαός δε μισεί κάποιον άλλο λαό. Δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ελλήνων αυτό. Μην ερμηνεύεις τα πολιτικά / οικονομικά / στρατιωτικά παιχνίδια, με τις σχέσεις μεταξύ των λαών.

Χμμμ!...Πόσο πίσω να πάμε;...

...π.χ. : Μέγας Αλέξανδρος vs Τζένγκις Χαν. Ο δεύτερος ήταν ένας αχρείος, αιμοσταγής Μογγόλος τού κερατά, εν αντιθέσει με τον πρώτο, ο οποίος έσφαζε για να μεταδώσει ...πολιτισμό!

Μη σκαλίζεις θέματα που πονάνε, ρε 'συ!

Αυτό το άκουσα για πρώτη φορά από το μεγάλο Carlin, σ' ένα σχόλιο του για το κόλλημα των Αμερικανών, με το «Proud to be American». Αν ήταν ο πρώτος που το σχολίασε, αν δεν είχε άλλος προβληματιστεί πάνω σ' αυτό μέχρι τότε, αποδεικνύεται το πόσο πίσω είμαστε διανοητικά ως είδος... 

Μα,τι πιο λογικό; Προφανώς και η υπερηφάνεια τού καθενός, δικαιολογείται αποκλειστικά και μόνο για τα προσωπικά του επιτεύγματα.

Δηλαδή τι θα ήταν λογικό; Να είμαι εγώ ρεμάλι, άχρηστος, τεμπέλης και ...υπερήφανος(!), επειδή ο γιος μου αρίστευσε π.χ. στις σπουδές του; Με το δικό μου μυαλό το πέτυχε; ...κι αν ναι, γιατί δεν το πέτυχα κι εγώ ο ίδιος, πριν απ' αυτόν; Έκαναν ...άλμα γενεών τα γονίδια;

Να νιώθεις ευτυχής, χαρούμενος ή ικανοποιημένος, για όλα τα θετικά που απολαμβάνεις, χάρη στην αξία και τις ικανότητες κάποιων ανθρώπων, είναι απολύτως θεμιτό, λογικό και φυσικό. Να νιώθεις όμως ...υπερήφανος, επειδή πάτησε στο φεγγάρι ο ...Άρμστρονγκ...ε, συγνώμη αλλά το τραβάει ο οργανισμός σου το γιαούρτωμα!

Για πες μου εσυ δασκαλε γιατι εισαι υπερηφανος ?

• Απαντ. 251
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχεις απολυτο δικιο.

Γιαυτο δεν πρεπει να εισαι περηφανος για τον γιο σου, τον εγγονο σου, την γυναικα σου την αδελφη σου,

τον πατερα σου, τον παππου σου και παει λεγοντας. Δεν πρεπει να εισαι περηφανος που πηγε ο

ανθρωπος στο φεγγαρι, για οτι καλο για την ζωη των ανθρωπων μονο και μονο γιατι δεν το εκανες εσυ.  

Πολυ ωραια λογικη. Εμπρος στον νεο δρομο για να γινει ο ανθρωπος ποιο ζωο και απο τα ζωα.

αν ο γιος σου καταφερε να προκοψει το οφειλει κυριως στον εαυτο του,αντε να δεχτω οτι εισαι περηφανος επειδη τον μεγαλωσες σωστα.

το οτι ο μητσος απο την καισαριανη ανακαλυψε νεο τροπο παστεριωσης του τυριου πως ακριβως σε κανει περηφανο?

επειδη ειστε και οι 2 απο την ιδια περιοχη?

Δημοσ.

Την ηθικη πλευρα την εχεις σκεφτει ?Εσυ μιλας καθαρα πρακτικα.Ειναι ηθικο το θεμα να νιωσεις υπερηφανος ακριβως επειδη εισαι ανθρωπος.Επειδη δινεις ηθικη διασταση σε ορισμενα ζητηματα , επειδη αυτα τα ζητηματα δεν τα βλεπεις με κυνισμο.

Εαν μου πεις οτι δεν εισαι για παραδειγμα υπερηφανος για το οτι ενας Ελληνας ιατρος δημιουργησε το τεστ-ΠΑΠ , συγνωμη αλλα θα σε αποκαλεσω ανοητο.Εμενα με κανει υπερηφανο ακριβως επειδη η ηθικη του διασταση ειναι τετοια.

Ειναι οπως το ποδοσφαιρο , βαζει ενας παικτης το γκολ , γιατι το πανυγηριζει ολη η ομαδα και οι φιλαθλοι ?

• Like 1
Δημοσ.

αν ο γιος σου καταφερε να προκοψει το οφειλει κυριως στον εαυτο του,αντε να δεχτω οτι εισαι περηφανος επειδη τον μεγαλωσες σωστα.

το οτι ο μητσος απο την καισαριανη ανακαλυψε νεο τροπο παστεριωσης του τυριου πως ακριβως σε κανει περηφανο?

επειδη ειστε και οι 2 απο την ιδια περιοχη?

Ετσι του ειπαν   οτι πρεπει να ειναι περηφανος ετσι γενικα γιατι αν του πεις να το αιτιολογησει θα αρχισει παλι τις αερολογιες για κατι που εγινε πριν 2500 χρονια εχει κολησει εκει, οτι εκτοτε δεν εχουμε κανει τιποτα λιγο τον απασχολει .Δεν βαζω μεσα αλλους παραγοντες ιστορικους γιατι θα του γκρεμιστει ο μυθος και θα παθει καταθλιψη.

aris1986 δεν παιζεσαι  ελιωσα ,ας πουμε οτι δεν εχω nissan παντως ειναι λιγο καλυτερο :P

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι οπως το ποδοσφαιρο , βαζει ενας παικτης το γκολ , γιατι το πανυγηριζει ολη η ομαδα και οι φιλαθλοι ?

Επειδή είχαν παίξει το ματς στο στοίχημα. Αλλιώς μαλακία :P

To πρόβλημα νομίζω είναι η επιλογή της λέξης. Μπορείς να είμαι όσο χαρούμενος θέλω που ενώ όσο έπινα τον καφέ μου βλέποντας γατιά στο ιντερνετ κάποιος ανακάλυπτε το χ φάρμακο που εξαλείφει την ψ ασθένεια, αλλά να είμαι περήφανος δεν είναι λογικό.

Δημοσ.

Επειδή είχαν παίξει το ματς στο στοίχημα. Αλλιώς μαλακία :P

To πρόβλημα νομίζω είναι η επιλογή της λέξης. Μπορείς να είμαι όσο χαρούμενος θέλω που ενώ όσο έπινα τον καφέ μου βλέποντας γατιά στο ιντερνετ κάποιος ανακάλυπτε το χ φάρμακο που εξαλείφει την ψ ασθένεια, αλλά να είμαι περήφανος δεν είναι λογικό.

Και φυσικα ειναι λογικο να εισαι υπερηφανος ακριβως επειδη βαζεις στη μεση την ηθικη διασταση.Οπως εισαι υπερηφανος οταν η ομαδα σου κερδιζει το πρωταθλημα.Μην γινομαστε κυνικοι.Δεν θα μετατραπουμε σε ρομποτ.

Τι μας διαχωριζει σε σχεση με τα υπολοιπα ζωα ?Τα συναισθηματα καθοτι τα ζωα λειτουργουνε κατα κυριο λογο με το ενστικτο τους.

Οταν λοιπον ως ανθρωπινο ειδος εχουμε ενα μεγαλο επιτευγμα , πρεπει να ειμαστε υπερηφανοι διοτι αυτο αποτελει την πεμπτουσια του ειδους μας.Για παραδειγμα επειδη αναφερθηκε καποιος στον ανθρωπο στο φεγγαρι : δεν πρεπει να νιωσουμε υπερηφανοι επειδη καποιος ανθρωπος εκανε ενα βημα εκει ?Μα δεν αντιπροσωπευει αυτο το πραγμα ενα ανθρωπινο επιτευγμα ως προς την διασταση του ?Ως προς την ηθικη πλευρα του ?Ως προς την επιτευξη ενος στοχου που αποτελει εναν αθλο που καποιος ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΕΜΑΣ πετυχε και το εκανε ΓΙΑ εμας ως ειδος ?Ισως ειναι γραφικα τα οσα λεω , αλλα για αυτο φταιει το μεσο μυαλο του συγχρονου Ελληνα.

Δεν ειναι τυχαιο οτι εξαιτιας της κακιστης παιδειας μας και του ανυπαρκτου εκπαιδευτικου συστηματος , εχουμε ξεχασει οτι αφορα ζητηματα ηθικης και ιδεολογιας.Εχουμε γινει απλα κυνικοι και αδιαφοροι , εως οτου καποιος διακοψει τον φραπε μας.Τοτε θα θυμωσουμε.

Οταν δε τετοια ζητηματα αφορουνε εναν ομοεθνη μου , τοτε νιωθω ακομη πιο υπερηφανος.Διοτι ενας συμπατριωτης μου , καταφερε κατι σπουδαιο.Και το καταφερε μεσω της προσπαθειας του υπερ και παλι του ανθρωπου.Οταν καποιος ανακαλυπτει ενα φαρμακο ,γιατι το κανει ?Απλα και μονο για το οτι θα αποκτησει φημη , μια πανεπιστημιακη εδρα και ενα νομπελ η το κανει διοτι θα γιατρεψει μια ασθενεια που ισως απειλει εκατομυρια ανθρωπων ?

Για ποιον λογο ενας αθλητης κανει τοση προσπαθεια και τοσο αγωνα για την νικη ?Για να παρει τα χρηματα και μονο ωστε να κανει το τζακουζι του η μηπως για την αποδοχη που θα εχει αυτη η προσπαθεια καθοτι εκεινην την ωρα εκπροσωπει ενα ολοκληρο εθνος ?

Ας μην μηδενιζουμε ορισμενα πραγματα.Ειναι οτι πιο ευκολο και απλο.Και ως συνηθως αυτοι που μηδενιζουνε , ειναι οι ιδιοι τα μηδενικα.Ας σκεφτουμε αρχικα την δικη μας θεση , και μετα κανουμε αναλυσεις τυπου Φροιντ σε ζητηματα υπερηφανειας κτλ κτλ....Μπουρδες λεω εγω.Με το συμπαθειο.

Δημοσ.

Για πες μου εσυ δασκαλε γιατι εισαι υπερηφανος ?

Αποκλειστικά και μόνο για ό,τι έχω επιτύχει ο ίδιος, με έμφαση όχι μόνο στο «ο ίδιος», αλλά και στο «έχω επιτύχει». Γουστάρω πολύ ας πούμε το γεγονός ότι είμαι ...πανέμορφος(!), αλλά δε νιώθω υπερήφανος γι' αυτό, καθώς δεν οφείλεται στις ικανότητές μου. Θεωρώ ότι το αντίθετο είναι 100% παράλογο.

Όμως π.χ., για το ότι είμαι οικονομικά άνετος τα τελευταία χρόνια, όντας σε θέση να ζω αξιοπρεπώς, χωρίς να υποχρεώνομαι σε τρίτους, είμαι υπερήφανος, διότι αυτή την πραγματικότητα τη δημιούργησα μόνος μου, χωρίς την ελάχιστη βοήθεια από κανέναν.

• Like 1
Δημοσ.

Κανένας λαός δε μισεί κάποιον άλλο λαό. Δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ελλήνων αυτό. Μην ερμηνεύεις τα πολιτικά / οικονομικά / στρατιωτικά παιχνίδια, με τις σχέσεις μεταξύ των λαών.

Χμμμ!...Πόσο πίσω να πάμε;...

...π.χ. : Μέγας Αλέξανδρος vs Τζένγκις Χαν. Ο δεύτερος ήταν ένας αχρείος, αιμοσταγής Μογγόλος τού κερατά, εν αντιθέσει με τον πρώτο, ο οποίος έσφαζε για να μεταδώσει ...πολιτισμό!

Αυτό το άκουσα για πρώτη φορά από το μεγάλο Carlin, σ' ένα σχόλιο του για το κόλλημα των Αμερικανών, με το «Proud to be American». Αν ήταν ο πρώτος που το σχολίασε, αν δεν είχε άλλος προβληματιστεί πάνω σ' αυτό μέχρι τότε, αποδεικνύεται το πόσο πίσω είμαστε διανοητικά ως είδος... 

Μα,τι πιο λογικό; Προφανώς και η υπερηφάνεια τού καθενός, δικαιολογείται αποκλειστικά και μόνο για τα προσωπικά του επιτεύγματα.

Δηλαδή τι θα ήταν λογικό; Να είμαι εγώ ρεμάλι, άχρηστος, τεμπέλης και ...υπερήφανος(!), επειδή ο γιος μου αρίστευσε π.χ. στις σπουδές του; Με το δικό μου μυαλό το πέτυχε; ...κι αν ναι, γιατί δεν το πέτυχα κι εγώ ο ίδιος, πριν απ' αυτόν; Έκαναν ...άλμα γενεών τα γονίδια;

Να νιώθεις ευτυχής, χαρούμενος ή ικανοποιημένος, για όλα τα θετικά που απολαμβάνεις, χάρη στην αξία και τις ικανότητες κάποιων ανθρώπων, είναι απολύτως θεμιτό, λογικό και φυσικό. Να νιώθεις όμως ...υπερήφανος, επειδή πάτησε στο φεγγάρι ο ...Άρμστρονγκ...ε, συγνώμη αλλά το τραβάει ο οργανισμός σου το γιαούρτωμα!

Εγινες 45 χρονων και σε αυτην την ηλικια που εισαι κατεληξες στο συμπερασμα οτι οποιος δεν 

συμφωνει μαζι σου ειναι για γιαουρτωμα, ωραιο επιπεδο κοινωνικης συμπεριφορας.

Κανενας λαος δεν μισει καποιον αλλο.

Εγω βλεπω το αντιθετο στους παγκοσμιους πολεμους, οταν ολοκληρο κρατος ακολουθησε  

τυφλα εναν αιμοσταγη παρανοικο ηγετη. 

Συγκρινεις τον Τζενγκις Χαν με τον Μεγα Αλλεξανδρο.

Το μονο που δικαιολογει καποια συγκριση ειναι οτι και οι δυο ηταν τεραστιες στρατιωτικες

φυσιογνωμιες, που με ελαχιστο στρατο για την εποχη τους κατακτησαν τεραστιες εκτασεις

του τοτε γνωστου κοσμου. Αυτο ειναι και το μονο κοινο σε αυτους τους δυο.

Κοιτα τι αφησε ο καθενας πισω του και τι λενε οι ξενοι και οχι οι Ελληνες και θα καταλαβεις.

Αν εσυ πιστευεις οτι εισαι γιουσουφακι εγω δεν εχω να πω τιποτα.

πως μπορεις να εισαι περηφανος για κατι που δεν εχεις καταφερει ο ιδιος?

Γιατι πανω απο ολα ειμαι ανθρωπος και χαιρομαι και αισθανομαι περηφανος με καθετι  δειχνει

το μεγαλειο ικανοτητας και ψυχης  του ανθρωπου.
Δημοσ.

Αποκλειστικά και μόνο για ό,τι έχω επιτύχει ο ίδιος, με έμφαση όχι μόνο στο «ο ίδιος», αλλά και στο «έχω επιτύχει». Γουστάρω πολύ ας πούμε το γεγονός ότι είμαι ...πανέμορφος(!), αλλά δε νιώθω υπερήφανος γι' αυτό, καθώς δεν οφείλεται στις ικανότητές μου. Θεωρώ ότι το αντίθετο είναι 100% παράλογο.

Όμως π.χ., για το ότι είμαι οικονομικά άνετος τα τελευταία χρόνια, όντας σε θέση να ζω αξιοπρεπώς, χωρίς να υποχρεώνομαι σε τρίτους, είμαι υπερήφανος, διότι αυτή την πραγματικότητα τη δημιούργησα μόνος μου, χωρίς την ελάχιστη βοήθεια από κανέναν.

Kαι τι το ηθικο εχει αυτο ?Τιποτα , απλως δειχνει την προσωπικη σου πορεια.Οταν ομως κατι επηρεαζει τις εντυπωσεις η την καθημερινοτητα καποιου , τοτε αυτο εχει την ηθικη του πλευρα.Εσυ δεν εφτιαξες το φαρμακο κατα καποιας ασθενειας , ουτε ησουν αρκετα ικανος ωστε να γινεις αστροναυτης εκπροσωποντας το ανθρωπινο ειδος στο διαστημα ουτε ησουν αυτος που με εκανε να πανυγηριζω και να νιωθω υπερηφανος που η Ελλαδα πχ κατεκτησε το Ευρωπαικο πρωταθλημα.

Οποτε μπορεις να εισαι ευχαριστημενος και υπερηφανος για το δημιουργησες μια πραγματικοτητα να ζεις χωρις να εισαι βαρος.

Δεν με συγκινεις ομως ως προς αυτο , αντιθετα το παγκοσμιο επιτευγμα ειναι πολυ πιο σημαντικο απο τον δικο σου μικροκοσμο για εμενα.Και παει λεγοντας φιλε.Απλα η δικη σου αποψη ειναι υπερβολικα κυνικη , μηδενιστικη , και απολυτα ατομικη.Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε λοιπον.

Αρα καταληγουμε στο οτι η προσωπικη σου αποψη δεν ειναι σε θεση να καταργει την εννοια του ανθρωπου απο την στιγμη που αλλοι ανθρωποι εχουνε αλλες ιδεες (ευτυχως για την ανθρωποτητα διοτι εαν ειχανε επικρατησει οι δικες σου αποψεις , τωρα ακομη ριζες θα τρωγαμε και θα κοπανουσαμε ο ενας τον αλλον για το καλυτερο κομματι κρεατος)

Στη τελικη ποιος στο καλο θεωρεις οτι εισαι , και εχεις δικαιωμα να κρινεις ορισμενα θεματα κατα πολυ ανωτερα απο τον δικο σου μικροκοσμο η απο το γεγονος οτι καταφερες να μην γινεσαι βαρος στο βιοποριστικο σου τομεα ?

Χμ.. ωρες ωρες πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω...Ποσο μαλλον δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειμαι για να φαω γιαουρτια επειδη ετσι λεει ενας με το nickname deesnider σε ενα φορουμ. :)

• Like 1
Δημοσ.

Οταν λοιπον ως ανθρωπινο ειδος εχουμε ενα μεγαλο επιτευγμα , πρεπει να ειμαστε υπερηφανοι διοτι αυτο αποτελει την πεμπτουσια του ειδους μας.Για παραδειγμα επειδη αναφερθηκε καποιος στον ανθρωπο στο φεγγαρι : δεν πρεπει να νιωσουμε υπερηφανοι επειδη καποιος ανθρωπος εκανε ενα βημα εκει ?

Οταν δε τετοια ζητηματα αφορουνε εναν ομοεθνη μου , τοτε νιωθω ακομη πιο υπερηφανος.Διοτι ενας συμπατριωτης μου , καταφερε κατι σπουδαιο.

Και το καταφερε μεσω της προσπαθειας του υπερ και παλι του ανθρωπου.Οταν καποιος ανακαλυπτει ενα φαρμακο ,γιατι το κανει ?Απλα και μονο για το οτι θα αποκτησει φημη , μια πανεπιστημιακη εδρα και ενα νομπελ η το κανει διοτι θα γιατρεψει μια ασθενεια που ισως απειλει εκατομυρια ανθρωπων ?

Για ποιον λογο ενας αθλητης κανει τοση προσπαθεια και τοσο αγωνα για την νικη ?Για να παρει τα χρηματα και μονο ωστε να κανει το τζακουζι του η μηπως για την αποδοχη που θα εχει αυτη η προσπαθεια καθοτι εκεινην την ωρα εκπροσωπει ενα ολοκληρο εθνος ?

Διάσταση απόψεων προφανώς, αλλά προσωπικά, όλα τα παραπάνω τα βλέπω αντίστοιχα με το ακόλουθο παράδειγμα:

Έστω ότι εγώ είμαι μηχανικός, με τα ίδια πτυχία, τις ίδιες σπουδές και εργάζομαι υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες με κάποιον άλλο μηχανικό.

Εγώ λοιπόν δεν έχω επιτύχει τίποτα αξιοσημείωτο στον τομέα μου, για εκείνον αντίθετα...παραμιλάει όλος ο πλανήτης σχετικά με την επιστημονική και επαγγελματική του πορεία, οπότε εγώ, αντί να νιώθω ηλίθιος, διότι δεν κατάφερα να τον πλησιάσω ούτε σε μια τρίχα απ' τα αρχ... του, νιώθω ...υπερήφανος, διότι είμαι κι εγώ μηχανικός...

Συνεχίζω να το θεωρώ ως την επιτομή τού παραλογισμού.

Δημοσ.

Ετσι του ειπαν   οτι πρεπει να ειναι περηφανος ετσι γενικα γιατι αν του πεις να το αιτιολογησει θα αρχισει παλι τις αερολογιες για κατι που εγινε πριν 2500 χρονια εχει κολησει εκει, οτι εκτοτε δεν εχουμε κανει τιποτα λιγο τον απασχολει .Δεν βαζω μεσα αλλους παραγοντες ιστορικους γιατι θα του γκρεμιστει ο μυθος και θα παθει καταθλιψη.

aris1986 δεν παιζεσαι  ελιωσα ,ας πουμε οτι δεν εχω nissan παντως ειναι λιγο καλυτερο :P

Αερολογιες μεχρι τωρα λες εσυ.

Οι παγκοσμιοι πολεμοι δεν ειναι πριν 2500 χρονια.

Δημοσ.

Διάσταση απόψεων προφανώς, αλλά προσωπικά, όλα τα παραπάνω τα βλέπω αντίστοιχα με το ακόλουθο παράδειγμα:

Έστω ότι εγώ είμαι μηχανικός, με τα ίδια πτυχία, τις ίδιες σπουδές και εργάζομαι υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες με κάποιον άλλο μηχανικό.

Εγώ λοιπόν δεν έχω επιτύχει τίποτα αξιοσημείωτο στον τομέα μου, για εκείνον αντίθετα...παραμιλάει όλος ο πλανήτης σχετικά με την επιστημονική και επαγγελματική του πορεία, οπότε εγώ, αντί να νιώθω ηλίθιος, διότι δεν κατάφερα να τον πλησιάσω ούτε σε μια τρίχα απ' τα αρχ... του, νιώθω ...υπερήφανος, διότι είμαι κι εγώ μηχανικός...

Συνεχίζω να το θεωρώ ως την επιτομή τού παραλογισμού.

Αντε παλι...Ποιος μιλησε για πορεια ?Για το οτι "παραμιλαει ο πλανητης" ?Ειπα ΚΑΘΑΡΑ για θεματα τα οποια κρινονται υπερ της ανθρωποτητας.Για θεματα τα οποια επηρεαζουνε την καθημερινοτητα ενος τεραστιου ποσοστου.Και σιγουρα το να φτιαξεις το μεγαλυτερο φραγμα στο κοσμο , αποτελει μεν ενα επιτευγμα δεν αποτελει ομως κοσμο-ιστορικο γεγονος οπως το να πατησεις στο φεγγαρι η να βρεις το φαρμακο κατα του ΑIDS.Θα αποτελουσε λογο υπερηφανειας σε Εθνικο επιπεδο.

Επισης , λαθος παραδειγμα εδωσες.Δεν βλεπεις καν τι λεω...Εγω δεν μιλησα για "συναδελφικη" υπερηφανεια.Εγω μιλησα για το ηθικο κομματι του ζητηματος.Υπερηφανεια ετσι απλα , ειναι μια κενη λεξη.Το τι κρυβεται απο πισω ειναι το θεμα.

Αλλα αφου το πας προς αυτο το ζητημα , θα σου πω ενα παραδειγμα : ποια χωρα δεν ειναι υπερηφανη και δεν εκφραζει την υπερηφανεια της οταν χτιζει κατι μοναδικο ?Πχ τον υψηλοτερη ουρανοξυστη και παει λεγοντας.Μηπως ηταν απλα το εργο ενος μηχανικου η μηπως εκφραζει την θεληση ενος εθνους ?Μηπως εχει εναν βαθυτερο συμβολισμο ?Αυτο λεμε τοση ωρα...

Εδω υπαρχουνε συγκεκριμενες χωρες που μεσω της οικοδομησης δειχνουν σε ολο τον κοσμο ποιοι ειναι.Βλεπε πχ Σιγκαπουρη.

Λες ο μεσος πολιτης της Σιγκαπουρης λοιπον να μην νιωθει υπερηφανος για τα κτηρια και τις εγκαταστασεις που υπαρχουνε εκει και αποτελουνε κατ' ομολογιαν σε πολλες περιπτωσεις συγχρονα μηχανικα θαυματα ?Η λες , επαναλαμβανω , το συμπαν να περιστρεφεται γυρω απο το ερωτημα γιατι ενας μηχανικος να νιωσει υπερηφανος για εναν αλλο μηχανικο ?Δεν βλεπεις ποσο μεγαλη διαφορα εχουνε ως λογικες ?

Εγω δεν ειπα για ιδιες εργασιακες ομαδες.Ουτε μιλησα μονο για επαγγελματικα θεματα κτλ.Εγω εβαλα μεσα καποια παραδειγματα και το πιο απλο και συνηθες παραδειγμα που κανει υπερηφανο εναν λαο : τον αθλητισμο.

Οταν λοιπον ενας Ελληνας παιρνει το χρυσο μεταλλιο , γιατι να μην ειμαι υπερηφανος ως Ελληνας ?Οταν μια Ελληνικη ομαδα παιρνει το Ευρωπαικο κυπελο γιατι να μην ειμαι υπερηφανος ?Κατ' επεκταση οταν ενας ανθρωπος παταει στο φεγγαρι γιατι να μην ειμαι υπερηφανος ?Μηπως μπορω να τα κανω ολα αυτα και εγω ?Μηπως ο δικος μου μικροκοσμος εχει επηρεασει σε μεγαλυτερο βαθμο την εξελιξη του ειδους απο διαφορα επιτευγματα ?Η μηπως η δικη μου καθημερινοτητα και επιτευγματα εδωσαν υπερηφανεια σε εκατομυρια κοσμου ?

Εαν θεωρεις το γεγονος αυτο παραλογισμο , τοτε εχεις σοβαρο προβλημα.Γιατι ξαναλεω , ως προς την προσφορα στην ανθρωποτητα εισαι κατα πολυ κατωτερος απο συγκεκριμενες ομαδες πληθυσμου η συγκεκριμενες προσωπικοτητες.Και εκει ειναι η διαφορα.

Ισως να μην μπορεις να το αποδεχτεις , ειμαι ομως σιγουρος οτι εαν μπορουσαν τετοια ατομα να δουνε τι γραφεις , κυριολεκτικα θα ειχανε σκασει στα γελια και θα σε κοιτουσανε με βλεμα λυπης πιστευω παρα εκνευρισμου.

Τελος εαν κανεις παιδι και εχει μια σημαντικη επιτυχια , μην νιωσεις υπερηφανος , προφανως θα αποτελει παραλογισμο επειδη το πετυχε το παιδι και οχι εσυ.Θαρρεις και ο γονεας δεν δινει στην στηριξη του ,την αρχικη διατροφη και παιδεια , την ελευθερια των επιλογων , την ανατροφη κτλ πανω στο οποιο θα βασιστει ενα παιδι.Θαρρεις και ο γονεας δεν ειναι αυτος που γενησε αυτο το παιδι.

Η θαρρεις και το ιδιο το παιδι δεν νιωθει εσωτερικα την αναγκη να κανει υπερηφανο τον ιδιο του τον γονεα.

Υπαρχει πιο υγιες συναισθημα απο το να νιωθεις υπερηφανος για κατι που πετυχες εσυ η για κατι που πετυχε ενας ομοεθνης σου η για κατι που πετυχε συνολικα η ανθρωποτητα ?Κατι που τελος παντων ξεφευγει απο την καθημερινοτητα σου και τον ατομικο μικροκοσμο σου.Κατι που σε κανει να αναρωτιεσαι που στο καλο μπορει κανεις να φτασει.

ΥΓ : η εννοια του ηθικου ζητηματος παντως , δεν γινεται να αναλυθει ετσι απλα.Πολλες φορες το θεμα αυτο η το νιωθεις η δεν το νιωθεις.Αλλα δεν πιστευω οτι ειμαι ικανος να το αναλυσω καλα το θεμα της ηθικης , ειναι τεραστιο.Ομως καποιες βασικες εννοιες τις κατανοω και τις δεχομαι ακριβως επειδη ειναι στη φυση του ανθρωπου.Εαν δεν ητανε , οπως ειπα και πριν , ακομη στις σπηλιες θα ημασταν.

Δημοσ.

Αυτος ο αντιαμερικανισμος εχει κανει πολυ κακο στην Ελλαδα.. και το χειροτερο ειναι οτι με την οικονομικη κριση που περναμε δημιουργουνται και αντι-ευρωπαικα αντανακλαστικα..

Ελλας-Γαλλια συμμαχια.. Ελλας-Γερμανια Πρασινη συμμαχια.. Ελλας-Ρωσια Ορθοδοξη συμμαχια.. Ρε παρτε το χαμπαρι οτι ολα γινονται για τα αργυρια..

Κανενας δεν ειναι φιλος, ουτε εχθρος με κανεναν.. Προσωρινες συμμαχιες ειναι ολα για να ικανοποιουνται καλυτερα τα συμφεροντα ορισμενων..

Δεχομαι οτι η Ελλαδα βρισκεται σε μια πολυ ευαισθητη περιοχη.. οτι πληρωνει τα λαθη της που τοσα χρονια ειχε μια οικονομια της εσωτερικης καταναλωσης που δεν παρηγαγε τιποτε.. μια οικονομια που βασιζοταν στο θεαμα, την φαντασια και τις καλοκαιρινες διακοπες.. μια οικονομια που τροφοδοτουταν απο δανεια χωρις κανενα αντικρυσμα..

Δεν δεχομαι οτι δεν μπορουμε να βγουμε απο αυτο το αδιεξοδο.. Το 2000 η Τουρκια ειχε χρεωκοπησει χειροτερα απο μας αλλα επεσαν Αμερικανικα δανεια και ιδιωτικοποιησεις που εφερναν εσοδα στο τουρκικο κρατος και αναπτυξη χωρις να χρειαζεται να κανει τιποτε. Αναλαμβαναν δηλαδη οι επενδυτες να φτιαξουν τα εργα (επενδυωντας ουσιαστικα στην αναβαθμιση των Τουρκικων υποδομων) με δικη τους χρηματοδοτηση και ταυτοχρονα δεσμευονταν να προσλαβουν και Τουρκους (δημιουργωντας θεσεις εργασιας)..

Το ιδιο πρεπει να κανουμε και μεις.. Τελος!

Αυτα που κανει ομως η κυβερνηση ειναι εκ διαμετρου αντιθετα με αυτα που εκαναν οι Τουρκοι.. Εγω δεν βλεπω ουτε κελεμπιες απο το Κουβειτ να επενδυουν.. ουτε Κινεζους.. ουτε Αμερικανους.. ποσο μαλλον Γαλλους και Γερμανους που εχουν καει οι ανθρωποι..χο χο χο

Αυτο που βλεπω ειναι η πλουτοκρατια της Ελλαδας να γινεται ακομα πιο ισχυρη αγοραζοντας δημοσια περιουσια και να μπορει ετσι να επηρεαζει ακομα περισσοτερο προς οφελος της τα πραγματα..

Ποτε στην ιστορια της Ελλαδας δεν υπηρξε τοσο μεγαλη εξασθενιση στα εισοδηματα των πολλων για να ενισχυθουν τα εισοδηματα των επιχειρηματιων, των τραπεζων και των ξενων τοκογλυφων.. 

Μας λενε για απελευθερωση επαγγελματων και ανταγωνισμο ελευθερης αγορας στην Ελλαδα αλλα το μονο που κανουν ειναι να ισχυροποιουν τα καρτελ που διατηρουν υψηλες τις τιμες της αγορας..

Για να μην τα πολυλογω και να σας δωσω την πραγματικοτητα της Ελλαδας στα γρηγορα..

1000 οικογενειες της ελληνικης πλουτοκρατιας που στηριζονται απο ενα δικτυο 500.000 ευνοημενων του συστηματος (που αποτελουνται απο επιχειρηματίες , τραπεζίτες, στελέχη επιχειρήσεων , στελέχη και προσωπικό της κρατικής μηχανής, συνδικαλιστές, εισοδηματίες, ευνοούμενους από πριβέ επαγγέλματα, εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους, κομματικούς, εκπροσώπους του υποκόσμου και της παρανομίας και επίλεκτα μέλη των διωκτικών αρχών) εχουν υποδουλωσει 10.000.000 Ελληνων πολιτων.

Αν δεν ειναι αυτο σκηνικο Τσαρικης Ρωσιας τοτε τι ειναι?

Δυστυχως δεν επτωχευσαμε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...