Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είδες πουθενά να παραπονιέμαι για κάτι; Ότι γουστάρω αυτό που κάνεις είπα! Από πουθενά δε σε πιάνει κανείς, μωρ' αδερφάκι μου...

Ο τελευταίος παγκόσμιος πόλεμος, εντελώς πληροφοριακά και για την ιστορία, έληξε πριν από καμιά ...εβδομηνταριά χρόνια. Αν εσύ αντιλαμβάνεσαι ότι οι σημερινοί απλοί Γερμανοί πολίτες, τη βρίσκουν τσαλαπατώντας την αξιοπρέπεια των άλλων χωρών και νοσταλγώντας τον Αδόλφο, οφείλεται πιθανότατα σε δικό σου πρόβλημα αντίληψης.

Όσο δε για την τσαλαπατημένη αξιοπρέπεια των Ελλήνων τού σήμερα, την τσαλαπάτησαν πρώτα οι ίδιοι εκουσίως και συνεχίζουν να το κάνουν, πουλώντας τη μέσω τής ψήφου τους, σαράντα χρόνια τώρα, για ένα ρουσφετάκι, μια επιδοτησούλα, μια «θεσούλα για τον κανακάρη τους» και για άλλες τέτοιες υψηλές αξίες.

Δε χρειάζονται κανέναν άλλο, είτε Γερμανό, είτε Τούρκο, είτε ...Μογγόλο, για να κάνουν την κακομοιριά τους σημαία. 

Μισό λεφτό να πάω να λαδώσω τ' άρματα κι έρχομαι... 

Αυτή είναι η βασική διαφορά μας επί τού προκειμένου: Ότι εγώ δεν εξετάζω το από πού κατάγεται ο κάθε φαντασμένος στρατόκαυλος, που του την έδωσε να ...«απελευθερώσει», να ...«εκπολιτίσει» ξεσκίσει τον κόσμο γύρω του, πριν τον καταδικάσω. Δε θέτω τις επιλογές και τις πράξεις των συμπατριωτών μου στο απυρόβλητο, απλώς επειδή είναι συμπατριώτες μου.

Εσύ είσαι ελεύθερος να το κάνεις, να διαβάζεις Λιακόπουλο, να κάνεις ότι τραβάει η όρεξή σου...δημοκρατία - υποτίθεται πως... - έχουμε.

Αν ήθελαν ας έκαναν διαφορετικά...

...σε τέτοια υποθετική περίπτωση, ο κυρ' Αλέκος, είναι βέβαιο ότι θα τους έλεγε: «Καλά ρε μάγκες! Αφού δε με θέλετε, πάω κι εγώ να φύγω και sorry για το μπάχαλο...» 

Δεν είπα ότι δεν θα επιβαλλόταν έτσι και αλλιώς είπα ότι εξ'ορισμού δεν χρειάστηκε να το κάνει,είτε μας αρέσει είτε όχι.Και ο Αλέξανδρος ο ίδιος ποτέ δεν είπε ότι η εκστρατεία του ήτο εκπολιτιστική.Payback ήταν για τους περσικούς πολέμους.Πάντως είτε επειδή δεν χρειάστηκε είτε από συγκυρίες δεν χρειάστηκε ούτε να λεηλατήσει μεγάλες πόλεις (άρα και να τις καταστρέψει)ούτε να σφάξει άμαχο πληθυσμό διότι παραδιδόταν μόνοι τους.Το αν είχαν τα ίδια κίνητρα με τον Χίτλερ,(που πολύ αμφιβάλω) δεν λέει κάτι το ότι  δεν χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιες βάρβαρες τακτικές ειδικά εναντίων αμάχων έστω και από συγκυρία τα λέει  όλα. Άρα όπως και να το δεις δεν έχει καμία σχέση με Χίτλερ.Τεσπα κουβέντα κάνουμε και μάλιστα έχουμε βγει και offtopick.Ο καθείς έχει την γνώμη του.

• Απαντ. 251
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο τελευταίος παγκόσμιος πόλεμος, εντελώς πληροφοριακά και για την ιστορία, έληξε πριν από καμιά ...εβδομηνταριά χρόνια. Αν εσύ αντιλαμβάνεσαι ότι οι σημερινοί απλοί Γερμανοί πολίτες, τη βρίσκουν τσαλαπατώντας την αξιοπρέπεια των άλλων χωρών και νοσταλγώντας τον Αδόλφο, οφείλεται πιθανότατα σε δικό σου πρόβλημα αντίληψης.

Κανενα δικο μου προβλημα αντιληψης.

Σου λεει τιποτα αυτο?

http://www.slap.gr/epikairotita/germaniko-satiriko-video-kata-ellinon

Δημοσ.

Κανενα δικο μου προβλημα αντιληψης.

Σου λεει τιποτα αυτο?

http://www.slap.gr/epikairotita/germaniko-satiriko-video-kata-ellinon

Αν μού λέει κάτι μία σατυρική εκπομπή, σχετικά με τη γνώμη ενός ολόκληρου λαού για έναν άλλο; Μ' αυτό το link υποτίθεται ότι υποστηρίζεις τη θέση σου; Κάτι ξέρω εγώ όταν σού λέω ότι έχεις ξετινάξει τα άπαντα τού Λιακόπουλου...

• Like 1
Δημοσ.

Αν μού λέει κάτι μία σατυρική εκπομπή, σχετικά με τη γνώμη ενός ολόκληρου λαού για έναν άλλο; Μ' αυτό το link υποτίθεται ότι υποστηρίζεις τη θέση σου; Κάτι ξέρω εγώ όταν σού λέω ότι έχεις ξετινάξει τα άπαντα τού Λιακόπουλου...

Χωρις παρεξηγηση.

http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85-christian-semler

post-263235-0-24197200-1377039227_thumb.jpg

Δημοσ.

Όπως υποστηρίζεις πως υπάρχουν μεγάλοι Έλληνες οι οποίοι μας κάνουν περήφανους για την καταγωγή μας, έτσι υπάρχουν κι Έλληνες οι οποίοι μας κάνουν να καταριόμαστε την ώρα και τη στιγμή. Αποτελείς χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Αντί να πετάς τα λεφτά σου στα σκουπίδια του Λιακόπουλου, έλα ένα ταξιδάκι στη Γερμανία, να μιλήσεις με 5-6 Γερμανούς να διαπιστώσεις ότι οι παπαριές που λες, είναι μεγάλες παπαριές. (περιμένω απάντηση του στυλ "δεν χρειάζεται να διαπιστώσω τίποτα... μπλα μπλα.... έχω γαμάτα επιχειρήματα.... μπλα μπλα... Alexander the great rocks!")

• Like 2
Δημοσ.

Καμία παρεξήγηση! Αφενός δε διακρίνω κανένα ψέμα, σε όσα γράφει το συγκεκριμένο άρθρο, σχετικά με τους σημερινούς Έλληνες - άσε που, μία μόνο περιεχόμενη φράση του: «Οι Έλληνες δεν αξίζουν το ιστορικό τους παρελθόν», αποτυπώνει με τον πιο τρανταχτό τρόπο την αλήθεια (για την ακρίβεια, αποτελούν ντροπή και ξεφτίλα, όντας απόγονοι αυτού τού σπουδαίου παρελθόντος...) - αφετέρου, πρόκειται για ένα άρθρο.

Όταν θα μου παραθέσεις τα αποτελέσματα επίσημης δημοσκόπησης που έγινε στη Γερμανία, σύμφωνα με τα οποία, ο γερμανικός λαός μισεί τούς Έλληνες, δεσμεύομαι ότι θα καταπιώ τη γλώσσα μου και θα ανακαλέσω όλα όσα έχω γράψει μέχρι τώρα εδώ μέσα.

Μέχρι τότε όμως, θα αξιολογώ αυτά που λες ως - επιεικώς - αστήρικτες ανοησίες και κούφιες θεωρίες συνωμοσίας.

(Παρεμπιπτόντως, μόνο εγώ προσωπικά, συμβαίνει να έχω δύο οικογένειες από το σόι μου, οι οποίες ζουν και εργάζονται στη Γερμανία, από το ...1970, τις οποίες έχω επισκεφτεί ουκ ολίγες φορές, τα τελευταία 20 χρόνια. Μίσος από τους Γερμανούς εναντίον τους, ή εναντίον μου, είτε επειδή είμαστε ...Έλληνες, είτε για άλλο λόγο, δε διέκρινα ούτε κατά διάνοια. Το αντίθετο μάλιστα...)

• Like 1
Δημοσ.

Όπως υποστηρίζεις πως υπάρχουν μεγάλοι Έλληνες οι οποίοι μας κάνουν περήφανους για την καταγωγή μας, έτσι υπάρχουν κι Έλληνες οι οποίοι μας κάνουν να καταριόμαστε την ώρα και τη στιγμή. Αποτελείς χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Αντί να πετάς τα λεφτά σου στα σκουπίδια του Λιακόπουλου, έλα ένα ταξιδάκι στη Γερμανία, να μιλήσεις με 5-6 Γερμανούς να διαπιστώσεις ότι οι παπαριές που λες, είναι μεγάλες παπαριές. (περιμένω απάντηση του στυλ "δεν χρειάζεται να διαπιστώσω τίποτα... μπλα μπλα.... έχω γαμάτα επιχειρήματα.... μπλα μπλα... Alexander the great rocks!")

Αυτα δεν τα εκανα εγω που ριχνεις ολες τις ευθυνες πανω μου.

Εγω ειμαι το προβλημα σου?

Μιλαω με Ελληνες που ειναι στην Γερμανια και εχω ηδη αντιληψη.

Τα επιχειρηματα τα δικα σου ηδη τα βλεπω.

Την ιστορια οσο και να βριζεις δεν μπορεις να την αλλαξεις.

Δημοσ.

Την ιστορια οσο και να βριζεις δεν μπορεις να την αλλαξεις.

Την ...παρελθοντολαγνεία, το καλαμοκαβάλημα  και την υποκρισία κάποιων, οι οποίοι οικειοποιούνται όσα σπουδαία έκαναν οι Έλληνες πριν από δύο και πλέον χιλιετίες, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν από τα χάλια τής σύγχρονης νοοτροπίας τους, έχουμε την άδειά σου να τα βρίζουμε τουλάχιστον; 

• Like 1
Δημοσ.

Λιγο λογικη ρε παιδια. Βαλτε το το ρημαδι να δουλεψει.

Αναφερομαι στα του Μεγαλου Αλεξανρου.

Μιλαμε για εναν απο τους μεγαλυτερους σφαγεις ολων των εποχων θελετε δεν θελετε να το χωνεψετε.

Οποιος νομιζει πως δεν εγιναν σκοτωμοι αμαχων, βιασμοι, λεηλασιες κλπ ειναι το λιγοτερο αφελης. Μιλαμε για πολεμο ρε!!! Ξυπνατε. Και σε μια εποχη πιο ''αγρια'' απο την προσφατη...

Τωρα αν προσβαλλονται μερικοι που τον συγκρινουμε με τον Χιτλερ ok. Ο Χιτλερ ας πουμε ηταν χειροτερος. Αυτο δεν κανει τον Αλεκο καλο. Ενας σφαγεας ηταν και αυτος...

• Like 2
Δημοσ.

1. Αυτα δεν τα εκανα εγω που ριχνεις ολες τις ευθυνες πανω μου.

2. Εγω ειμαι το προβλημα σου?

3. Μιλαω με Ελληνες που ειναι στην Γερμανια και εχω ηδη αντιληψη.

4. Τα επιχειρηματα τα δικα σου ηδη τα βλεπω.

5. Την ιστορια οσο και να βριζεις δεν μπορεις να την αλλαξεις.

1. Με τον αντιπρόεδρου του Εδεσσαϊκού, μία μικρή συγγένεια την έχουμε. Σε άλλο στυλ βέβαια.

2. Απλά είσαι προβληματικός

3. Παίζει να είμαι ο πρώτος Έλληνας από Γερμανία, με τον οποίο συνομιλείς (έστω διαδικτυακά).

4. Δεν επιχειρηματολόγησα σε κάτι, οπότε καταλαβαίνω τι βλέπεις. Απλά επισήμανα τις μπαρούφες σου.

5. Συμφωνώ, πέταξε λοιπόν όλα τα σκουπιδοβιβλία που διαβάζεις από τους γνωστούς τηλε-πωλητές, και φρόντισε λιγάκι να μορφωθείς σε θέματα ιστορίας.

• Like 1
Δημοσ.

Την ...παρελθοντολαγνεία, το καλαμοκαβάλημα  και την υποκρισία κάποιων, οι οποίοι οικειοποιούνται όσα σπουδαία έκαναν οι Έλληνες πριν από δύο και πλέον χιλιετίες, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν από τα χάλια τής σύγχρονης νοοτροπίας μας, έχουμε την άδειά σου να τα βρίζουμε τουλάχιστον; 

Εγω δεν θελω να βριζουν και να απαξιωνουν την χωρα μου αυτο μονο.

Δημοσ.

Το γεγονος οτι λεμε οτι ο Μεγαλος Αλεξανδρος ηταν σφαγεας απαξιωνει την χωρα? Κοινη λογικη ειναι αυτο φιλε.

Ο ανθρωπος ξεκληρισε κοσμο και κοσμακη για την καβλα του, την μεγαλομανια και την θεληση του για επεκτατισμο.

Ακομα και να μην εκανε εγκληματα πολεμου παλι σφαγεας ηταν.

Ο χιτλερ δηλαδη αν δεν γινοταν τα αουσβιτς κλπ δεν θα ηταν σφαγεας? Θα τον λεγαμε Μεγα Χιτλερ?

Δημοσ.

Δε ξερω τι συζητατε περι Ελλαδας , λαων, αρχαιων, παναρχαιων, τουρκων, Κυπριων κλπ, αλλα και μονο ο τροπος που διαπληκτιζεστε ορισμενοι, θα επρεπε να λυνει πολλες απο τις αποριες/θεματα που προσπαθειτε να θιξετε/συζητησετε.

Τωρα αν φταιει η τουρκοκρατια/οι πολιτικοι μας/η Μερκελ/η χουντα/ο Σταλιν κλπ που ο Ελληναρας εχει για σημαια την ειρωνεια και την προσβολα προς οποιον διαφωνει μαζι του (με οτι αλλο συνεπαγεται αυτη η νοοτροπια φυσικα), δεν ξερω, μπορει. Αλλα αντι να κοιτατε τουρκους, Σταλιν, Μεγαλεξανδρους, Χιτλερ κλπ, καλυτερα ξεκινηστε απτο παρον. Και τον εαυτο σας. Απτην νοοτροπια ξεκινανε ολα. Και η χωρα σας/μας ειναι χαλια κλπ γιατι απαρτιζεται απο αυτην την τεραστια μορφη: τον ψωρουπερηφανο ξεροκεφαλο νεοελληνα. Του οποιου ο κάλος στον εγκεφαλο άρα και το θρασος/αγενεια/ασυδοσια κλπ παιρνουν διαστασεις οταν πιανει οθονη και πληκτρολογιο.

• Like 1
Δημοσ.

Τη χώρα σου ως έδαφος, ή ως πολίτες πού την κατοικούν; Σε κάθε περίπτωση, ούτε εγώ το θέλω, αρκεί όντως να μην το αξίζει. Εν προκειμένω όμως, όσα και να σύρει ο οποιοσδήποτε στους Έλληνες των τελευταίων 40 ετών, είναι λίγα. Με τις ενσυνείδητες επιλογές τους, καταδίκασαν μια ολόκληρη σειρά επερχόμενων γενεών, στο να ζήσει υποφέροντας. Το κακό δε, είναι ότι οι περισσότεροι απ' αυτούς που αποφάσισαν να ξεσκίσουν τη ζωή όσων θα έρθουν μετά, θα έχουν ψοφήσει και δε θα μπορούν οι επόμενοι να τους σπάσουν τα κεφάλια.  

αντι να κοιτατε τουρκους, Σταλιν, Μεγαλεξανδρους, Χιτλερ κλπ, καλυτερα ξεκινηστε απτο παρον. Και τον εαυτο σας.

Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά εγώ θα κριθώ μόνο από την ιστορία!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...