Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nαι.

No i dont know what you mean.

Και όμως ξέρεις κύριε ευαίσθητε και όχι δεν σε μπέρδεψα με κανέναν.Ως επισκέπτης έχω που μπαίνω στο forum μία πενταετία και παραπάνω μπορώ να πω ώστε να ξέρω καλά με ποιον μιλώ κάθε φορά.Άσχετο αν έκανα τώρα τελευταία λογαριασμό ή αν γράφω σπάνια.Και αν δεν γράφω συχνά είναι επειδή γράφουν άτομα σαν και του λόγου σου που άλλα διαβάζουν και άλλα απαντούν.Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο δεν θα σου κάνω την χάρη!

Οτι ειναι διαφορετικες οι εποχες ειναι το μονο σιγουρο. Δεν λεμε πως ειναι το ιδιο και το αυτο. Η συγκριση γινεται για να γινει πιο κατανοητο το ολο θεμα οχι γιατι ειναι ομοιες περιπτωσεις.

Θελω να μου εξηγησει καποιος πως γινεται ενας ανθρωπος ο οποιος εισβαλλει σε ξενες χωρες, σκοτωνει χιλιαδες , λεηλατει, βιαζει δεν θεωρειται σφαγεας.

Και σου απαντώ ξανά ότι ο Αλέξανδρος δεν έκανε τίποτα από αυτά που περιγράφεις γιατί πολύ απλά μετά την πτώση του Δαρείου σε ανοιχτό πεδίο μάχης και όχι μέσα σε πόλεις ώστε να υπάρχουν αθώα θυματα όλες οι μεγάλες πρωτεύουσες που ανήκαν σε αυτόν π.χ Βαβυλώνα παραδιδόταν από μόνες τους.Οπότε οι σφαγές και οι βιασμοί που φαντασιώνεσαι δεν έλαβαν χώρα ποτέ τουλάχιστον όχι σε μαζική κλίμακα.

• Απαντ. 251
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό λέγεται «σάτιρα» και - ω, τι ειρωνεία! - είναι ελληνική «πατέντα». Το να επιλέγεις τον όρο «σάτιρα», όταν στόχος της είναι οποιοσδήποτε άλλος, αλλά να προτιμάς το «χυδαίος εξευτελισμός», όταν μπαίνει στο στόχαστρο η δική σου χώρα, είναι τουλάχιστον υποκριτικό...

...και ναι, έχω δει εγώ, όχι «καμία», αλλά πολλές εκπομπές σε μεγάλα ελληνικά κανάλια, που σατιρίζουν άλλες χώρες. Θες να σου παραθέσω τίτλους εκπομπών, ή μήπως προτιμάς να σκεφτείς ξανά την ερώτηση που έκανες;

Ο καθενας εχει διαφορετικα ορια ηθικης ευαισθησιας.

Οτι υπαρχει οικονομικος πολεμος απο την πλευρα της Γερμανιας προς ολες τις χωρες του Ευρωπαικου

Νοτου το παραβλεπεις. Αυτη η χυδαια προπαγανδα απο την Γερμανια την Αγγλια και απο αλλες χωρες

εχει ως μονο σκοπο να εξαντλησει την Ελλαδα ηθικα και υλικα . Για να γινει αυτο επρεπε στην Ελλαδα

να υπαρχει μια κυβερνηση προθυμη να ακολουθησει χωρις παρεκκλιση αυτην την τακτικη, μια

κυβερνηση ξενοδουλη που δεν δινει δεκαρα για την Ελλαδα και τους Ελληνες . Την κυβερνηση αυτη την

επεβαλαν με συστηματικη προσπαθεια με τα ελεγχομενα μεσα μαζικης ενημερωσης και αρχισε η

επομενη φαση του σχεδιου. Ακουσαμε το στα ταμεια δεν υπαρχει μια ,δεν υπαρχει σαλιο, κυβερνω μια

διεφθαρμενη χωρα .  Ολα κυλησαν καλα συμφωνα με το προγραμμα .

Στην Κυπρο σε μια μερα καταστρεψαν την οικονομια της.

Στην Ιταλια κυνηγησαν με λυσσα  τον Μπερλουσκονι γιατι αν και μελος του συστηματος δεν ηθελε να

παραδωσει την χωρα του αμαχητι. Οι ιδιοι κατηγορησαν την Ισπανια την Πορτογαλια .

Απο οτι βλεπω αρκετοι σε αυτο το ιστολογιο εχετε αποδεχθει οτι για ολα φταιει ο Ελληνας, αγνοωντας

ηθελημενα την πραγματικοτητα. Ισως να ειστε εσεις πραγματι ραγιαδες και πολιτες του κοσμου και 

οχι Ελληνες στην ψυχη και στην συμπεριφορα, να εισαστε εαυτουληιδες ,χοντροπετσοι, χωρις κανενα

γνωρισμα του Ελληνα ,ατομα που ριχνουνε χολη στους αλλους χωρις καμια αιτια . Ντρεπομαι σαν

Ελληνας για εσας αλλα ποτε για την χωρα μου γιατι ξερω πολυ καλα ποια ειναι.

Δημοσ.

Εσυ ειχες δει καμια εκπομπη στην Ελλαδα σε μεγαλο καναλι να ξεφτυλιζει ετσι χυδαια μια χωρα και τους

κατοικους της ?

Ναι.

Ρε συ silverado, οι ξένοι πες ότι θέλουν το κακό μας, οι πολιτικοί προδότες, οι πολίτες/ψηφοφόροι μαλάκες. Τι μένει για να είσαι περήφανος; Ένα πανί και μια ανάμνηση;

Δημοσ.

Και όμως η Ελλάδα πήγε ακόμα πιο πέρα και από την ανάμνηση μετά από 1.500 χρόνια σκλαβιάς.Είχε ξεχαστεί τελείως το όνομα Ελλάδα ή ήταν στα όρια του αποκυήματος της φαντασίας για την υπόλοιπη Ευρώπη, και όμως επέστρεψε πανηγυρικά.Τώρα που έχω και το πανί με το όνομα και αλλά 1500 χρόνια μπροστά μου ακόμα και να με σκλαβώσουν(τόσο αντεξα την τελευταία φορά) δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ακόμα πολύ αισιόδοξος :P

Δημοσ.

Για να γινει αυτο επρεπε στην Ελλαδα να υπαρχει μια κυβερνηση προθυμη να ακολουθησει χωρις παρεκκλιση αυτην την τακτικη, μια κυβερνηση ξενοδουλη που δεν δινει δεκαρα για την Ελλαδα και τους Ελληνες. Την κυβερνηση αυτη την επεβαλαν με συστηματικη προσπαθεια με τα ελεγχομενα μεσα μαζικης ενημερωσης και αρχισε η επομενη φαση του σχεδιου.

Την κυβέρνηση που χαρακτηρίζεται απ' όσα λες, όπως και όλες τις προηγούμενες, οι οποίες προετοίμασαν το έδαφος για την καταστροφή τής ελληνικής οικονομίας, δεν την επέβαλαν ούτε τα μέσα ενημέρωσης, ούτε τα ξένα συμφέροντα, ούτε ο ...σατανάς.

Ακριβολογώντας, δεν την επέβαλε κανείς, όπως συνηθίζουν να λένε κάποιοι, λες και είναι παιδάκια, που όταν πιάνονται επ' αυτοφώρο να κάνουν τη σκανδαλιά τους, δικαιολογούνται με το - τόσο χαριτωμένο για ένα παιδάκι, αλλά τόσο, μα τόσο γελοίο, όταν εκστομίζεται από ένα ενήλικο άτομο - ποιηματάκι: «Δε φταίω εγώ κύριε! Ο Γιαννάκης μού είπε να το κάνω...»

Ψηφίστηκαν κατ' επανάληψιν, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, από ενήλικες, ώριμους στο μυαλό πολίτες, οι οποίοι ήξεραν το ποιόν και τις προθέσεις των κυβερνήσεων που εξέλεγαν - κι αν δεν το είχαν αντιληφθεί μετά από σαράντα χρόνια που έβλεπαν τα ίδια και τα ίδια, είναι άξιοι τής χειρότερης μοίρας και όχι άξιοι λύπησης - αλλά έκαναν τα στραβά μάτια, μη τυχόν και δε διοριστεί ο γιόκας τους, δεν πάρουν άδεια να χτίσουν σε μέρος που απαγορεύεται, δε σβηστεί το πρόστιμό τους από τη χ παρανομία που έκαναν, δεν...δεν...δεν!

Αν δεν το αναγνωρίζεις αυτό, απλώς εθελοτυφλείς, αρκείσαι στο να φτιάχνεις θεωρίες συνωμοσίας στο μυαλό σου, για να παρηγορείσαι για τα σημερινά χάλια και επιχειρείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, διότι δε γουστάρεις να θίγει κανείς τον ψωροπερήφανο Ελληνάρα τής αραχτής και τής αρπαχτής, τον οποίο έχεις κάνει είδωλο, ίσως διότι τού μοιάζεις.  

εχετε αποδεχθει οτι για ολα φταιει ο Ελληνας, αγνοωντας ηθελημενα την πραγματικοτητα.

Τα προηγούμενα, απαντούν πολύ συγκεκριμένα και υποδεικνύουν το ποιος αγνοεί την πραγματικότητα και προτιμά να ζει στην εικονική που εξυπηρετεί την ...εθνική του υπερηφάνεια...

Ισως να ειστε εσεις πραγματι ραγιαδες...

................................................................................................................................................................................................που ριχνουνε χολη στους αλλους χωρις καμια αιτια.

Ό,τι κι αν είμαστε, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν είμαστε υποκριτές και ότι δεν κρυβόμαστε πίσω από το μικρό μας δαχτυλάκι. Το γεγονός ότι εσύ και κάποιοι άλλοι, βαφτίζετε «αναίτια ρίψη χολής», το να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς να διαφοροποιούμε τη στάση μας, αναλόγως τού αν οι χαραμοφάηδες και οι βολεμένοι, είναι Έλληνες ή ...βάρβαροι, είναι ανάξιο σοβαρής αντιπαράθεσης. 

Ντρεπομαι σαν Ελληνας για εσας αλλα ποτε για την χωρα μου γιατι ξερω πολυ καλα ποια ειναι.

Εγώ από την άλλη μεριά, δε ντρέπομαι για 'σένα. Κάτι τέτοιο άλλωστε, θα ήταν άλλωστε εξίσου παράλογο, με το να ένοιωθα ...υπερήφανος - όπως λέγαμε λίγο νωρίτερα... - για οποιονδήποτε εκτός πιθανώς τού εαυτού μου.

Απλώς σε θεωρώ άκρως γραφικό.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως deesnider δεν μπορεί όλη η νότια Ευρώπη να απαρτίζεται από ανεύθυνους πολίτες και ο βοράς να είναι υποδειγματικός.Κάτι άλλο συμβαίνει.Επίσης για τις εκλεγμένες κυβερνήσεις πόσοι Έλληνες ήξεραν προ κρίσης ότι η χώρα δανειζόταν με αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό ώστε να πράξει ανάλογα στις εκλογές;Εδώ ο άλλος βγήκε με το σύνθημα λεφτά υπάρχουν.Οι βολεμένοι και αυτοί που εκλιπαρούν για μία θεσούλα υπάρχουν παντού σε όλα τα κράτη(φυσικά όχι στο βαθμό που υπάρχουν εδώ)αλλά όχι ότι π.χ ο δήμαρχος της Ν.Υ δεν έχει δικά του άτομα στις υπηρεσίες του δήμου.Μην κάνουμε λες και μόνο σε μας συμβαίνουν όλα τα δεινά.Πιστεύω οι ακραίες αντιδράσεις ενάντια στην πατρίδα μας από πολλούς είναι γιατί μας ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι ήταν τόσο απροσδόκητο αυτό που έγινε που μας έπιασε στον ύπνο.Ποιος φανταζόταν αρχές του 2008 αυτήν την εξέλιξη;Πολύ λίγοι αν και για μένα θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ήπια, αλλά με τον ηλίθιο που μπλέξαμε κατάφερε να κάνει μία κρίση χρέους που είχαν τόσοι και τόσοι,μετά το κραχ του 2008 κρίση δανεισμού με αποτέλεσμα την χρεοκοπία.Αν είχαμε όλα τα στοιχεία πως και πόσο δανειζόμαστε και πόσα από αυτά πάνε σε αεριτζίδηκες δουλειές πιστεύω θα ήταν και άλλη αντίδραση στην κάλπη.Αυτό αποδεικνύεται από το ποσοστό που παίρνουν τώρα οι υπεύθυνοι.Για αυτό και δεν δέχομαι ότι φέρω ακέραια την ευθύνη γιατί ούτε γνώριζα για το μέγεθος του δανεισμού όλα αυτά τα χρόνια, ούτε ήξερα ότι θα έμπλεκα με ηλίθιο που την κρίση χρέους την έκανε κρίση δανεισμού.

Δημοσ.

Επίσης για τις εκλεγμένες κυβερνήσεις πόσοι Έλληνες ήξεραν προ κρίσης ότι η χώρα δανειζόταν με αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό ώστε να πράξει ανάλογα στις εκλογές;Εδώ ο άλλος βγήκε με το σύνθημα λεφτά υπάρχουν.

Εδώ που τα λέμε, το να ψηφίζεις στις εκλογές δεν είναι σαν να ψηφίζεις στο fame story, άσχετα με το αν η πλειοψηφία αυτό πιστεύει. Κανονικά κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος στο να ψαχτεί έστω λίγο και να δει τι σιχύει και τι όχι πριν ψηφίσει. Το να λέει ο κάθε υποψήφιος τα ψέματα που τον συμφέρουν στα πλαίσια της ψηφοθηρίας είναι αναμενόμενο.

• Like 4
Δημοσ.

Εδώ που τα λέμε, το να ψηφίζεις στις εκλογές δεν είναι σαν να ψηφίζεις στο fame story, άσχετα με το αν η πλειοψηφία αυτό πιστεύει. Κανονικά κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος στο να ψαχτεί έστω λίγο και να δει τι σιχύει και τι όχι πριν ψηφίσει. Το να λέει ο κάθε υποψήφιος τα ψέματα που τον συμφέρουν στα πλαίσια της ψηφοθηρίας είναι αναμενόμενο.

Συμφωνώ,άλλο τα θα θα θα δεν λέω αυτό!Αυτό που λέω είναι ότι προ κρίσης μόνο ίσως κάποιοι οικονομολόγοι να μπορούσαν να προβλέψουν ότι αυτό που συνέβη στην Ελλάδα ήταν προδιαγεγραμμένο. Μετά την κρίση γίναμε όλοι ειδικοί στις μετοχές στα spread στα head funs κ.α.Προ κρίσης δεν γινόταν να ξέρει ο απλός πολίτης τις επιπτώσεις του δανεισμού ή τον ρυθμό που αυτό τον καθιστούσε ζημιογόνο.Αυτό είπα.Καλά για το άλλο που λες όποιος πίστεψε το λεφτά υπάρχουν επιφυλάσσομαι για όποιο σχόλιο.

Δημοσ.

Την κυβέρνηση που χαρακτηρίζεται απ' όσα λες, όπως και όλες τις προηγούμενες, οι οποίες προετοίμασαν το έδαφος για την καταστροφή τής ελληνικής οικονομίας, δεν την επέβαλαν ούτε τα μέσα ενημέρωσης, ούτε τα ξένα συμφέροντα, ούτε ο ...σατανάς.

Ακριβολογώντας, δεν την επέβαλε κανείς, όπως συνηθίζουν να λένε κάποιοι, λες και είναι παιδάκια, που όταν πιάνονται επ' αυτοφώρο να κάνουν τη σκανδαλιά τους, δικαιολογούνται με το - τόσο χαριτωμένο για ένα παιδάκι, αλλά τόσο, μα τόσο γελοίο, όταν εκστομίζεται από ένα ενήλικο άτομο - ποιηματάκι: «Δε φταίω εγώ κύριε! Ο Γιαννάκης μού είπε να το κάνω...»

Ψηφίστηκαν κατ' επανάληψιν, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, από ενήλικες, ώριμους στο μυαλό πολίτες, οι οποίοι ήξεραν το ποιόν και τις προθέσεις των κυβερνήσεων που εξέλεγαν - κι αν δεν το είχαν αντιληφθεί μετά από σαράντα χρόνια που έβλεπαν τα ίδια και τα ίδια, είναι άξιοι τής χειρότερης μοίρας και όχι άξιοι λύπησης - αλλά έκαναν τα στραβά μάτια, μη τυχόν και δε διοριστεί ο γιόκας τους, δεν πάρουν άδεια να χτίσουν σε μέρος που απαγορεύεται, δε σβηστεί το πρόστιμό τους από τη χ παρανομία που έκαναν, δεν...δεν...δεν!

Αν δεν το αναγνωρίζεις αυτό, απλώς εθελοτυφλείς, αρκείσαι στο να φτιάχνεις θεωρίες συνωμοσίας στο μυαλό σου, για να παρηγορείσαι για τα σημερινά χάλια και επιχειρείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, διότι δε γουστάρεις να θίγει κανείς τον ψωροπερήφανο Ελληνάρα τής αραχτής και τής αρπαχτής, τον οποίο έχεις κάνει είδωλο, ίσως διότι τού μοιάζεις.  

Τα προηγούμενα, απαντούν πολύ συγκεκριμένα και υποδεικνύουν το ποιος αγνοεί την πραγματικότητα και προτιμά να ζει στην εικονική που εξυπηρετεί την ...εθνική του υπερηφάνεια...

Ό,τι κι αν είμαστε, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν είμαστε υποκριτές και ότι δεν κρυβόμαστε πίσω από το μικρό μας δαχτυλάκι. Το γεγονός ότι εσύ και κάποιοι άλλοι, βαφτίζετε «αναίτια ρίψη χολής», το να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς να διαφοροποιούμε τη στάση μας, αναλόγως τού αν οι χαραμοφάηδες και οι βολεμένοι, είναι Έλληνες ή ...βάρβαροι, είναι ανάξιο σοβαρής αντιπαράθεσης. 

Εγώ από την άλλη μεριά, δε ντρέπομαι για 'σένα. Κάτι τέτοιο άλλωστε, θα ήταν άλλωστε εξίσου παράλογο, με το να ένοιωθα ...υπερήφανος - όπως λέγαμε λίγο νωρίτερα... - για οποιονδήποτε εκτός πιθανώς τού εαυτού μου.

Απλώς σε θεωρώ άκρως γραφικό.

Ποιος εδωσε τα 100 εκατομμυρια δολαρια το 1974  για να ξεκινησει η διαφθορα και το κομματικο

κρατος?  Δεν καταλαβαινεις οτι ηταν επενδυση γιαυτο που ζουμε τωρα?

Οτι τα μεσα μαζικης ενημερωσης και οι στημενες δημοσκοπησεις επηρεαζουν το εκλογικο αποτελεσμα

πρωτη φορα το ακους?

Το οτι στοχοποιηθηκε ολος ο Ευρωπαικος Νοτος ακομα το παραβλεπεις?

Διαφθορα υπαρχει παντου στο κοσμο δεν δικαιολογειται με τιποτα αυτη η στοχοποιηση.

Μας λενε διαφθαρμενους οι αρχιδιαφθαρμενοι αυτοι που μεχρι και στην Νιγηρια πληρωσαν

αποζημιωσεις για τα σκανδαλα.

Το Μεξικο εχει λιγοτερη διαφθορα?  Ασχοληθηκε ποτε κανεις μαζι του ετσι?

Δεν φανταζομαι συνωμοσιες δεν ειμαι γραφικος 

Τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα για οποιον εχει στοιχειωδη λογικη.

Η Ελλαδα εχει τεραστιους φυσικους πορους και με προσχημα την κακοδιαχειριση της Ελληνικης

οικονομιας θα τους παρουν τζαμπα.

Προκειται για λεηλασια του πλουτου της Ελλαδος και της Κυπρου.

Δημοσ.

Συμφωνώ,άλλο τα θα θα θα δεν λέω αυτό!Αυτό που λέω είναι ότι προ κρίσης μόνο ίσως κάποιοι οικονομολόγοι να μπορούσαν να προβλέψουν ότι αυτό που συνέβη στην Ελλάδα ήταν προδιαγεγραμμένο. Μετά την κρίση γίναμε όλοι ειδικοί στις μετοχές στα spread στα head funs κ.α.Προ κρίσης δεν γινόταν να ξέρει ο απλός πολίτης τις επιπτώσεις του δανεισμού ή τον ρυθμό που αυτό τον καθιστούσε ζημιογόνο.Αυτό είπα.Καλά για το άλλο που λες όποιος πίστεψε το λεφτά υπάρχουν επιφυλάσσομαι για όποιο σχόλιο.

Και πριν την κρίση πάντως υπήρχαν οικονομολόγοι (αλλά και άλλοι) που προειδοποιούσαν ότι... αρμενίζουμε στραβά. Άλλο αν τότε ο λαός έτρωγε καλά και είχε άλλες σημαντικότερες ασχολίες από το να ασχολείται με την οικονομία.

Δημοσ.

Και πριν την κρίση πάντως υπήρχαν οικονομολόγοι (αλλά και άλλοι) που προειδοποιούσαν ότι... αρμενίζουμε στραβά. Άλλο αν τότε ο λαός έτρωγε καλά και είχε άλλες σημαντικότερες ασχολίες από το να ασχολείται με την οικονομία.

Μα δεν είναι δουλειά δική μου να είμαι ειδικός σε οικονομικές προβλέψεις για αυτό και εκλέγω αυτούς που είναι στο αντικείμενο τους να το κάνουν.Φυσικά όσο δεν μου λένε οι αρμόδιοι ότι υπάρχει πρόβλημα στο δανεισμό της χώρας εγώ από που να το ξέρω;Πυθία είμαι.Άλλο να γνωρίζω για σκάνδαλα διαφθορά και μίζες που είναι φόρα παρτίδα και άλλο να ξέρω τα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας προ κρίσης.Τότε το 2008 ελάχιστοι ήξεραν τι είναι spread όχι να είναι σε θέση κιόλας να προβλέψουν την πορεία της οικονομίας στο θέμα του δανεισμού!Τεσπα το κλείνω εδώ δεν χρειάζεται πιστεύω περαιτέρω ανάλυση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως deesnider δεν μπορεί όλη η νότια Ευρώπη να απαρτίζεται από ανεύθυνους πολίτες και ο βοράς να είναι υποδειγματικός.Κάτι άλλο συμβαίνει.

Μια χαρά «μπορεί», αλλά φυσικά δεν το θεωρώ δεδομένο (αναφέρομαι στη γενίκευση, περί βόρειας και νότιας Ευρώπης), ούτε κι έχω προσωπική εμπειρία, η οποία θα μού επέτρεπε να διαμορφώσω σχετικώς ασφαλή άποψη για τους άλλους λαούς.

Έστω όμως ότι δε μπορεί, σε καμία περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο. Θεώρησε ότι το δέχομαι ασυζητητί. Οι Έλληνες πολίτες των τελευταίων σαράντα ετών όμως - τουλάχιστον οι εκάστοτε πλειοψηφίες τους, που εκλέγουν κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια - δεν είναι απλώς ανεύθυνοι, δεν είναι απλώς ρουσφετολόγοι, βολεψάκηδες και παρτάκηδες. Είναι σάπιοι μέχρι το τελευταίο τους κύτταρο και παρακάτω θα δεις το λόγο για τον οποίο είμαι τόσο απόλυτος. 

Επίσης για τις εκλεγμένες κυβερνήσεις πόσοι Έλληνες ήξεραν προ κρίσης ότι η χώρα δανειζόταν με αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό ώστε να πράξει ανάλογα στις εκλογές;

Όφειλαν να το γνωρίζουν άπαντες.

Πόσα χρόνια πριν να ξεσπάσει η κρίση, είχε φθάσει σχεδόν στο απόλυτο μηδέν, η οποιαδήποτε παραγωγή τής Ελλάδας, αγροτική, βιομηχανική, ή άλλη; Μήπως ήταν πάνω από 10;

Για πόσα χρόνια πριν χρεοκοπήσει ουσιαστικά η χώρα, ακόμα και τα σπίρτα που χρησιμοποιούσαμε ήταν εισαγόμενα, ενώ οι εξαγωγές μας άγγιζαν τον ορισμό τού ανεκδότου;

Πριν από πόσα χρόνια, άρχισαν οι Έλληνες «παραγωγοί», να παίρνουν κρατικές επιδοτήσεις - όχι μόνο να τις δέχονται, αλλά να τις απαιτούν - προκειμένου να ...πάψουν να παράγουν;

Πριν από πόσα χρόνια, είχαν αρχίσει όλες οι τράπεζες να ...παρακαλάνε τον κάθε πικραμένο, προκειμένου να τού δανείσουν ποσά, την πιθανότητα εξόφλησης των οποίων απέκλειε το εισόδημά του και να διαφημίζουν ...επαναστατικά(!) τραπεζικά προϊόντα, όπως το περίφημο ...διακοποδάνειο;

Επιτρέπεται να λέμε «δεν ήξεραν»; Τι σκατά δεν ήξεραν; Τα λεφτά για μισθούς τού δημόσιου τομέα, για συντάξεις και για να διατηρούνται ζωντανές - έστω και μέσω χρόνιας μηχανικής υποστήριξης - οι τράπεζες, από πού προέρχονταν, αν όχι από δανεισμό; Ο Άγιος Βασίλης πίστευαν ότι τα έφερνε κάθε πρωτοχρονιά;

Ήξεραν πάρα πολύ καλά φίλε μου, αλλά παρίσταναν τους ανήξερους, για να μη στερηθούν το βόλεμα που απολάμβαναν όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολύ γλυκό το γαμημένο το «τσάμπα», βλέπεις.  

Εδώ ο άλλος βγήκε με το σύνθημα λεφτά υπάρχουν.

Ναι, και; Επίσης, κάμποσα χρόνια νωρίτερα, είχε βγει ένας ακόμα «άλλος», ο οποίος υποσχόταν 100% εξασφαλισμένα κέρδη, για όποιον παίξει στο χρηματιστήριο και, οι αρχι-ηλίθιοι και οι επίδοξοι αρπακολλατζήδες, που πνίγηκαν στα σάλια τους, με την ιδέα ότι θα γίνουν πλούσιοι από το πουθενά, πήγαν και ρευστοποίησαν τις περιουσίες τους, κάνοντάς τις μετοχές και πήραν...ξέρεις τι.

Εγώ γιατί δεν τσίμπησα, ούτε το δόλωμα τού «λεφτά υπάρχουν», ούτε εκείνο τού χρηματιστηρίου; Επειδή είμαι ιδιαιτέρως ευφυής; Σε διαβεβαιώ ότι δεν είμαι παρά μέσης νοημοσύνης άνθρωπος, όπως και η οικογένειά μου, η οποία επίσης δεν πούλησε το σπίτι της, επειδή τής το είπε ένας πολιτικός. Προφανώς δε, δεν είμαστε οι μόνοι που δεν τσίμπησαν. Είμαστε απλώς μειοψηφία.

Τι σημαίνει το ότι βγαίνει ο κάθε καραγκιόζης, με συνθήματα και υποσχέσεις, που δε συγκινούν ούτε ένα μωρό; Ότι οι «ώριμοι» πολίτες, δικαιολογούνται να τα καταπίνουν αμάσητα, ή ότι είναι άμοιροι ευθυνών όταν, δεν τα πιστεύουν μεν, αλλά τα επιβραβεύουν με την ψήφο τους, διότι έτσι τους βολεύει; 

Οι βολεμένοι και αυτοί που εκλιπαρούν για μία θεσούλα υπάρχουν παντού σε όλα τα κράτη(φυσικά όχι στο βαθμό που υπάρχουν εδώ)αλλά όχι ότι π.χ ο δήμαρχος της Ν.Υ δεν έχει δικά του άτομα στις υπηρεσίες του δήμου.Μην κάνουμε λες και μόνο σε μας συμβαίνουν όλα τα δεινά.

Όλη η ουσία, βρίσκεται στο τονισμένο τμήμα.

Πιστεύω οι ακραίες αντιδράσεις ενάντια στην πατρίδα μας από πολλούς είναι γιατί μας ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι ήταν τόσο απροσδόκητο αυτό που έγινε που μας έπιασε στον ύπνο.

Θέλω να πιστεύω ότι, με όσα έγραψα κάτω από το δεύτερο quote, εξήγησα ήδη το λόγο για τον οποίο δεν αναγνωρίζω τίποτα απροσδόκητο, τίποτα το οποίο μας έπιασε στον ύπνο και κανέναν άλλο ...γαλατικό εφιάλτη.

Ποιος φανταζόταν αρχές του 2008 αυτήν την εξέλιξη;

Μεταξύ άλλων κι εγώ. Γι' αυτό μάζεψα τα μπογαλάκια μου και την έκανα από το τσίρκο, χωρίς καθόλου τύψεις. Έχει αρκετούς κλόουν στην καβάτζα, δεν πρόκειται να τού λείψω...

(...Επαναλαμβάνω δε, ότι δε θεωρώ τον εαυτό μου μεγαλοφυΐα, ούτε μάντη. Ρεαλιστή ναι.)  

Αν είχαμε όλα τα στοιχεία πως και πόσο δανειζόμαστε και πόσα από αυτά πάνε σε αεριτζίδηκες δουλειές πιστεύω θα ήταν και άλλη αντίδραση στην κάλπη.

Κατά το διάστημα που θυμάσαι τον εαυτό σου ως ενεργό πολίτη και φορολογούμενο - δεν ξέρω την ηλικία σου, εγώ πάντως είμαι τού '68 - θεωρείς ότι απολάμβανες ποιότητα κρατικών υπηρεσιών και υποδομών, ανάλογη των όσων πλήρωνες στο κράτος;

Είχες το σύστημα υγείας και περίθαλψης, την ποιότητα οδικού δικτύου, επικοινωνιακών υποδομών, που θα έπρεπε να έχεις, σύμφωνα με τη φορολόγησή σου;

Ένιωθες ασφαλής, ζώντας και κυκλοφορώντας στον τόπο σου;

Ένιωθες ίσος μ' εκείνους που σε κυβερνούσαν;

Εγώ πέρασα τα 39 από τα 45 χρόνια τής μέχρι τώρα ζωής μου, στην Ελλάδα, 21 εκ των οποίων, ήμουν ενήλικος, εργαζόμενος, αυτοσυντηρούμενος και φορολογούμενος. Ξέρεις τι αποκόμισα ως γενικότερη εικόνα; Ας αναφέρω μερικά μόνο παραδείγματα:

- Πολίτες να περιμένουν με τις ώρες στους χώρους αναμονής των νοσοκομείων, ακόμα και υποφέροντας από τους πόνους. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι εκάστοτε κυβερνώντες που συνέβαινε να ασθενήσουν σχετικώς σοβαρά, έκαναν ένα τηλεφώνημα μόνο, μετά από το οποίο, τους περίμενε έτοιμο προς απογείωση αεροπλάνο, τού οποίου την κίνηση πληρώναμε εγώ κι εσύ, για να τους μεταφέρει δωρεάν, προκειμένου να εξεταστούν από τους σπουδαιότερους γιατρούς, στα καλύτερα νοσοκομεία τού πλανήτη, των οποίων το κόστος, πληρώναμε επίσης εγώ κι εσύ.

- Πολίτες να βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή που έπρεπε να βρεθούν στο δρόμο - με Ι.Χ., με συγκοινωνία ή ταξί - για να πάνε στη δουλειά τους, από το μποτιλιάρισμα. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις - και όχι μόνο υπηρεσιακού χαρακτήρα ...ήταν αρκετό να είχε ξυπνήσει με σηκωμάρες ο τάδε υπουργός και να γούσταρε να σαβουρώσει ψαρούκλες στη Γλυφάδα π.χ. - με μια εντολή, αποκλειόταν από την κυκλοφορία ...κοινών θνητών η παραλιακή λεωφόρος, προκειμένου να ...ρολλάρουν με άνεση οι αφορολόγητες και ανέξοδα αποκτηθείσες λιμουζίνες τους, τις οποίες κινούσαν με έξοδα δικά μου και δικά σου.  

- Πολίτες να βρίσκονται σε κίνδυνο και να έχουν ανάγκη τη συνδρομή τής αστυνομίας, η οποία όμως, ενώ έπασχε από προσωπικό αδυνατώντας να αντεπεξέλθει στις εκκλήσεις τους, απασχολούσε, κατόπιν διαταγής των κυβερνώντων, προσωπικό ως ...προσωπική φρουρά για κάθε βουλευτή, για απλούς κρατικούς υπαλλήλους και για ...σκοπούς έξω από τα σπίτια υπουργών και βουλευτών.

- Πολίτες να καλούνται να ζήσουν κάθε τόσο, με ακόμα μικρότερες αποδοχές, με ακόμα πιο μειωμένες συντάξεις, με ακόμα περισσότερους και πιο δυσβάστακτους φόρους, όταν την ίδια στιγμή...

...τα 300 ρεμάλια, μπορεί να διαφωνούσαν για τα πάντα και να τρώγονταν σαν το σκύλο με τη γάτα για τα μάτια τού κόσμου, αλλά επεδείκνυαν απόλυτη σύμπνοια απόψεων, όταν αποφάσιζαν και νομοθετούσαν για την αύξηση τής βουλευτικής αποζημίωσης, για την αύξηση τού αφορολόγητου ορίου για τους ίδιους, για την παραχώρηση μεγαλύτερων, νεότερων και πολυτελέστερων «υπηρεσιακών» αυτοκινήτων και πλήθους άλλων, πληρωμένων από τους φορολογούμενους, παροχών και - φυσικά! - για τη μη άρση τής βουλευτικής ασυλίας, ενώ στον απλό πολίτη, επέβαλλαν ακόμα και κατασχέσεις περιουσίας ή/και φυλάκιση, σε ενδεχόμενη αδυναμία του να φανεί συνεπής σε κάποια υποχρέωσή του προς το κράτος.

Δεν είδαν τίποτε απ' όλα αυτά οι Έλληνες να συμβαίνει; Φυσικά και είδαν! Περίμεναν ακόμα περισσότερα στοιχεία και αποδείξεις, προκειμένου να καταλάβουν ότι οι αεριτζίδικες δουλειές ήταν ο κανόνας, ότι ήταν ο τρύπιος κουβάς στον οποίο έπεφταν τα χρήματά τους; Πόσες ακόμα αποδείξεις και στοιχεία; Για πόσα χρόνια ακόμα; Δεν ήταν αρκετά τα - ...μόλις! - σαράντα;  

Δε νομίζεις ότι είναι τουλάχιστον υποτιμητικό για τη νοημοσύνη τόσο των ιδίων, όσο κι εκείνων στους οποίους απευθύνονται, το να συνεχίζουν να αποδίδουν σε άγνοια των πολιτών, το χάλι που βιώνει η Ελλάδα; Προσωπικά, δεν το θεωρώ απλώς υποτιμητικό! Το θεωρώ απόλυτο θράσος.

Αυτό αποδεικνύεται από το ποσοστό που παίρνουν τώρα οι υπεύθυνοι.

Περίμενε...ακόμα δεν έγιναν εκλογές. Από δημοσκοπήσεις, άλλο τίποτα! Κάτσε να έρθει η ώρα τής κάλπης και τότε, εδώ θα είμαστε, για να μιλήσουμε για ποσοστά. Είναι μήπως η πρώτη φορά που βλέπεις ...τάσεις αγανάκτησης στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες εξαφανίζονται όταν γίνονται ψηφοδέλτια; Εγώ πάντως έχω χάσει το μέτρημα...

Για αυτό και δεν δέχομαι ότι φέρω ακέραια την ευθύνη γιατί ούτε γνώριζα για το μέγεθος του δανεισμού όλα αυτά τα χρόνια, ούτε ήξερα ότι θα έμπλεκα με ηλίθιο που την κρίση χρέους την έκανε κρίση δανεισμού.

Νομίζω ότι έχω απαντήσει ήδη σ' αυτό...

Επεξ/σία από deesnider
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν κατάλαβες δεν διαφωνώ σχεδόν σε τίποτα από αυτά που λες αλλά νομίζω  ότι έχεις χάσει το νόημα όσων είπα.Οι πολίτες έβλεπαν όλο αυτό το χάλι και όλη την διαφθορά και την ανεπάρκεια που περιγράφεις και την χάλια εξυπηρέτησης του από όλες τις υπηρεσίες υγεία ίκα εφορίες και τα λοιπά απλά πίστευε ότι τα περισσότερα λεφτά που αντί να πηγαίνουν στο κράτος για να εξυπηρετεί τον πολίτη πήγαιναν στις τσέπες των πολιτικών πίστευαν ότι προέρχονται από τους φόρους που πλήρωνε.Κανείς δεν φανταζότανε ότι όλη αυτήν η σπατάλη προερχόταν από δανεικά ή τουλάχιστον δεν πίστευαν ότι προερχόταν από εκεί σε τόσο μεγάλο βαθμό.Υ.Γ Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις την άποψη σου για το άτομο σου και να αρχίσεις να το θεωρείς ευφυΐα και θα σου πω ότι θα κάνω και εγώ το αντίθετο που ζούσα μία ζωή ανέμελη ,κόντρα στο σύστημα(δεν τους ψήφισα ποτέ)Λοιπόν εμένα του "χαζού" που δεν αντιλήφθηκα τίποτα για να την κάνω η αρχή του 2008 με βρήκε όπως και τώρα στον αγώνα του ιδιωτικού τομέα μόνο που τότε λόγω προϋπηρεσίας αλλά και λόγω πολλών νυχτερινών μεροκάματων μου απέφερε το ποσό των 1.500 euro τον μήνα.Η δική μου πραγματικότητα άρχισε να γυρνά τούμπα όταν έσκασε η Leeman Brothers, από κει και μετά με την βοήθεια της Πρετεντέρειας ενημέρωσης για να με εισάγει στο κλίμα του τι επακολουθούσε spread ,fund heads, επιτόκια Δ.Ν.Τ με προσγείωσε απότομα.Πιο πριν δεν είχα κανέναν απολύτως λόγω να προϊδεάσει το τι επακολουθήσει καθώς ούτε λαμόγιο ήμουν ώστε να ξέρω πως γίνονται αεριτζίδικα οι δουλειές ούτε με λαμόγια συνεργαζόμουν ούτε στα παρασκήνια της πολιτικής βρισκόμουν,(με άφηνε πάντα παγερά αδιάφορο ακόμα και σε τοπικό επίπεδο)ένας υπάλληλος του Ι.Τ ήμουν με πολύ καλό μισθό και άνετη ζωή καθότι δούλευε και η σύζυγος.Sorry αν με το "χαμηλό"IQ που θα πιστεύεις ότι διαθέτω σε κάνω να πλήττεις :P  αλλά εγώ δεν είχα κανένα σημάδι για την λαίλαπα που έρχεται.Είχα πάντα την ανησυχία της στραβής όπως όλοι πιστεύω οι οικογενειάρχες αλλά με τίποτα μα με τίποτα δεν φανταζόμουν την λαίλαπα που θα έσκαγε όπως πιστεύω και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού και όχι μόνο λαού.Ή μήπως ήξεραν οι Ισπανοί τι τους ξημερώνει με τις απώλειες των σπιτιών τους και την ανεργία να σπάει όλα τα ρεκόρ ή ήξεραν οι Πορτογάλοι τι τους ήρθε;

• Like 1
Δημοσ.

Ποιος εδωσε τα 100 εκατομμυρια δολαρια το 1974  για να ξεκινησει η διαφθορα και το κομματικο κρατος?

Αν και δε συνηθίζω να απαντώ σε κάποια ερώτηση, με ερώτηση, ειδικά σ' αυτή την περίπτωση θα κάνω μια εξαίρεση, διότι πραγματικά μου φτιάχνεις το κέφι...το λοιπόν:

Από το 1974 - οπότε ξεκίνησε η διαφθορά και εδραιώθηκε το κομματικό κράτος - μέχρι σήμερα, μετά από σαράντα χρόνια, ποιος επιβραβεύει διαρκώς με την ψήφο του τη διαφθορά και συντηρεί το κομματικό κράτος;

Για πες!

Οτι τα μεσα μαζικης ενημερωσης και οι στημενες δημοσκοπησεις επηρεαζουν το εκλογικο αποτελεσμα πρωτη φορα το ακους?

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι στημένες δημοσκοπήσεις, επηρεάζουν τους ανεγκέφαλους και τους βολεμένους. Ίσως να σε στεναχωρήσω, αλλά αφενός δεν ανήκω σ' αυτούς, αφετέρου ούτε τους δικαιολογώ, ούτε τους λυπάμαι. Κοιμούνται όπως ακριβώς έστρωσαν. Ας πουλήσουν τα νεφρά τους τώρα για να μη λιμοκτονήσουν. 

Το οτι στοχοποιηθηκε ολος ο Ευρωπαικος Νοτος ακομα το παραβλεπεις?

Τίποτα δεν παραβλέπω, αλλά είναι η Ελλάδα που με αφορά  - ελάχιστα πλέον, αλλά ακόμα με αφορά... - και γι' αυτή μιλώ.

Το Μεξικο εχει λιγοτερη διαφθορα?  Ασχοληθηκε ποτε κανεις μαζι του ετσι?

Πότε ακριβώς ...δανείστηκε το Μεξικό, από την Ε.Ε. και μού διέφυγε εμένα; Γιατί ν' ασχοληθεί μαζί του;;; 

Ποιος σου είπε ρε απίστευτε τύπε, ότι την Ευρώπη την απασχολεί το αν το ελληνικό κράτος είναι διεφθαρμένο;

Ακόμα κι αν βασιζόταν η οικονομία του αποκλειστικά σε κρατικούς οίκους ανοχής και μπαρμπουτιέρες, στα τέτοια της τής Ευρώπης, από τη στιγμή που θα αξιοποιούσε τα δανεικά με τον τρόπο που δεσμεύτηκε να το κάνει και θα πλήρωνε κανονικά τα χρέη του.

Η Ελλαδα εχει τεραστιους φυσικους πορους και με προσχημα την κακοδιαχειριση της Ελληνικης οικονομιας θα τους παρουν τζαμπα.

Τους οποίους, κάτι δεκαετίες τώρα, δεν αξιοποίησε, διότι δεν την άφηναν οι ...ξένες δυνάμεις, οι κατάσκοποι και οι εξωγήινοι, υποθέτω...

Δεν φανταζομαι συνωμοσιες δεν ειμαι γραφικος 

Όχι ρε! Εσύ γραφικός; Γραφικό είναι το Πήλιο! Εσύ απλώς έχεις χάσει το μπούσουλα από τον πολύ Λιακόπουλο...

...λογικη.

:blink:  :blink:  :blink:

Δεν κατάλαβες...

...Όντως!...

...αν κάνεις ένα edit στο post, διαχωρίσεις παραγράφους και 'ξηγηθείς κανένα κόμμα, θα το διαβάσω και θα σού απαντήσω. Δεν αστειεύομαι, ειλικρινά δε μπορώ να βγάλω άκρη, στη μορφή που είναι τώρα...

Δημοσ.

Πάντως deesnider όσο και να θες να το "περάσεις" αυτήν η καταστροφή που συνέβη ήταν παγκόσμια και δεν ευθύνεται για το χάλι της Ελληνικής οικονομίας μόνο ο Ελληνάρας όπως λες.Για πολλά φταίει για αυτήν την καταστροφή (γιατί περί καταστροφής πρόκειται)δεν έχει μόνο αυτός την ευθύνη.Σε πολλά ντοκυμαντέρ του εξωτερικού ειδικά από το discovery αναφέρθηκε πολλάκις ότι οι Η.Π.Α στο τσακ γλίτωσαν την επιστροφή στην λίθινη εποχή(από οικονομικής απόψεως πάντα)πως περιμένατε να αντιδράσει η Ελλάδα;Αν δεν είχε καταρρεύσει η leeman brothers τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί ή θα ήταν μία παροδική κρίση άνευ σημασίας.Κατά τα άλλα μπορούμε να γκρινιάζουμε και να κακομοιριαζόμαστε από μόνοι μας όσο γουστάρουμε.όλα ξεκίνησαν από μία Αμερικανική φούσκα ακινήτων και επηρέασε όλες τις οικονομίες του πλανήτη αρνητικά.Ειδικά τον Ευρωπαϊκό νότο του άλλαξε τα φώτα καθότι στην πλειοψηφία του αποτελείτε από κράτη που στηρίζονται στην πρωτογενή παραγωγή χωρίς βαριές βιομηχανίες με εξαίρεση την Β.Ιταλία άρα με πολύ χειρότερες προϋποθέσεις για ανάκαμψη. Τεσπα όλοι έχουμε την γνώμη μας αλλά αν πιστεύουμε πραγματικά ότι για όλα φταίει ο Ελληνάρας ή η διαφθορά ας δούμε και την νότια Ιταλία με την Σικελία για να κάνουμε σύγκριση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...