Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εμενα μου ηρθε πριν 2 μερες ο λογαριασμος και ειχα καψει σε ρευμα 77 ευρω και ο λογαριασμος ειχε φτασει με δημοτικα τελη-νεριτ και λοιπες μαλακιες 129 ευρω! ελεος δηλαδη. σχεδον τα διπλα απο το ρευμα που ειχα καψει.

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εμενα μου ηρθε πριν 2 μερες ο λογαριασμος και ειχα καψει σε ρευμα 77 ευρω και ο λογαριασμος ειχε φτασει με δημοτικα τελη-νεριτ και λοιπες μαλακιες 129 ευρω! ελεος δηλαδη. σχεδον τα διπλα απο το ρευμα που ειχα καψει.

Επειδή δε τ διευκρινίζεις να πω ότι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ΕΙΝΑΙ ρευμα που έχεις κάψει.

Να πω επίσης ότι στη Τουρκία που ζω έχω την εντύπωση ότι ο λογαριασμός ρεμυατος δεν έχει τίποτα άλλο εκτός από ρευμα μέσα. (Ίσως βέβαια τα πληρώνεις αλλιώς) ούτε ΦΠΑ.

1 άτομο σε μεγάλο σπίτι πληρώνω περίπου 45-50TL τον μήνα (~16-18 Euro). Θερμοσύφωνας είναι με αέριο νομίζω ... αλλά και πάλι

Στο ΚΛΕΙΣΤΟ σπίτι μου στην Ελλάδα πληρώνω περισσότερα.

Δημοσ.

700 κιλοβατορες την 4μηνια και οι φοροι ειναι πιο πολυ απο το ρευμα που εχω καψει  :fear:

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καθε μερα βλεπω νεες εταιρειες εμφανιζονται

Υπαρχει καποιο συγκριτικο να δουμε τι μας συμφερει

Σημερα μου ηρθε η λυπητερη στα 280ε και το σκεπτομαι

Δημοσ.

Το ρεύμα στην Ελλάδα είναι φθηνό. Εφόσον οι φόροι,τέλη,ΕΡΤ κτλπ μένουν ίδια σε όλες τις εταιρείες δεν αξίζει το ρίσκο να πάει κάποιος σε άλλη εταιρεία για να γλιτώσει 4-5 ευρώ το δίμηνο. Ένα κανόνι σαν αυτά της Energa να κάτσει πάει.

Να πεις ότι θα γλιτώνεις κάνα ποσό στον λογαριασμό να πας αλλού.Έτσι όπως είναι τώρα δεν αξίζει. Ούτως ή αλλως η ΔΕΗ τώρα σε όσους πληρώνουν στην ώρα τους κόβει το πάγιο το οποίο ειναι ένα τέτοιο ποσό περίπου των 3-5 ευρώ το δίμηνο.

• Like 5
Δημοσ.

Ολες οι εναλλακτικες εταιριες επι της ουσιας ειναι "απατη" κι αυτο αρκει να το καταλαβεις διαβαζοντας τα ψιλα γραμματα περι μεταβλητοτητας της τιμης της kwh στο συμβολαιο που θα παρεις στα χερια σου.

Συνεπως για να σου λυσω την απορια αν δεν αποδεσμευτει η ΔΕΗ "λιανικης" απο τη ΔΕΗ "χονδρικης" ελευθερη αγορα με αισθητη διαφοροποιηση στην τιμη διαθεσης δεν προκειται να δεις.(Γι αυτο βλεπεις και γινεται ολη αυτη η κουβεντα περι ιδιωτικοποιησης της ΔΕΗ). Τωρα βεβαια το αν η ιδιωτικοποιηση αυτη θα οφελουσε ή οχι ειναι αλλο θεμα.Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι η τιμη του ρευματος ειναι χαμηλη,τα περιτυλιγματα την προσαυξανουν αρκετα.Απ τη στιγμη που δε γλυτωνεις αυτα δεν εχει νοημα η κουβεντα.

Μολις και αν γινει ποτε ιδιωτικοποιηση τοτε προφανως θα εχει. (κατι που λογικα θα γινει με τη ΔΕΗ "λιανικης")

• Like 1
Δημοσ.

Λογω δουλειας, εχω ψαξει σχεδον ολες τις εταιρεις. Συμπερασμα:

Για οικιακο χρηστη κ καποια μικρη επιχειρηση, το κερδος ειναι μεχρι το παααρα πολυ 10€ στο 4μηνο.

Για οικιακο χρηστη με νυχτερινο, το κερδος αντε να φτανει στα 5€.

Ισως να ειναι ελαφρως μεγαλυτερο το κερδος, αν υπαρχει τριφασικο, που αφορα μεγαλα σπιτια, που συνηθως εχουν μεγαλη καταναλωση. Αλλα καποιος που εχει εκκαθαριστικο +-500€, δε θα ασχοληθει να γλιτωσει 20. Εκτος αν εχει πολλα ακινητα, οποτε αθροιστικα, συμφερει.

Αν καποιος εχει κοινωνικο τιμολογιο, δεν υπαρχει κανενας μα κανενας λογος να ασχοληθει.

Για επιχειρησεις που εχουν "περιεργα" τιμολογια -χρεωσεις ισχυως, νυχτερινο- συμφερει λιγο περισσοτερο. Συνηθως ειναι επιχειρησεις που λειτουργουν σχεδον ολη μερα ή εχουν πολλα μηχανηματα.

Για βιομηχανιες και πανω, δεν εχει εκπτωση, εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις, για τις οποιες δε γνωριζω λεπτομερειες, απλα εχω μαθει οτι υπαρχουν.

Το εξτρα "δωροπακετο" που πληρωνουμε, οπως ηδη ειπατε, δε το γλιτωνει κανεις.

Η εγγυηση μεταφερεται απο ΔΕΗ σε αλλο παροχο. ΑΛΛΑ αν η εγγυηση ειχε δωθει παλια κ ηταν μικρο ποσο, η νεα εγγυηση θα υπολογιστει με τα σημερινα δεδομενα. Οποτε καποιοι βαζουν απ την τσεπη τους, αντι να βαλουν στην τσεπη τους.

Υπαρχουν 2 μικρα κολπα ομως, με τα οποια καποιος μπορει να αφησει οτι χρεος εχει στη ΔΕΗ και να παει σε αλλο παροχο. Αλλα αυτα δε θα τα πω.

Συγνωμη για το σεντονι (πανωκατωσεντονο για την ακριβεια).

• Like 2
Δημοσ.

Το ρεύμα στην Ελλάδα είναι φθηνό. Εφόσον οι φόροι,τέλη,ΕΡΤ κτλπ μένουν ίδια σε όλες τις εταιρείες δεν αξίζει το ρίσκο να πάει κάποιος σε άλλη εταιρεία για να γλιτώσει 4-5 ευρώ το δίμηνο. Ένα κανόνι σαν αυτά της Energa να κάτσει πάει.

Να πεις ότι θα γλιτώνεις κάνα ποσό στον λογαριασμό να πας αλλού.Έτσι όπως είναι τώρα δεν αξίζει. Ούτως ή αλλως η ΔΕΗ τώρα σε όσους πληρώνουν στην ώρα τους κόβει το πάγιο το οποίο ειναι ένα τέτοιο ποσό περίπου των 3-5 ευρώ το δίμηνο.

Σωστός . Εγω υπολόγισα πόσα θα γλίτωνα αν πήγαινα στην elpedison . 4μηνιαίως λογαριασμός ΔΕΗ 1150 kwh  Γ1 τιμολόγιο μονοφασικό αν επέλεγα το family plus με σταθερή τιμή kwh απλά γλιτώνω 4.5 ευρώ ...Τρίχες  ! 

Δημοσ.

Να ξερετε οτι αν ο εναλλακτικος σας βαρεσει κανονι (Energa κλπ) η ΔΕΗ θα σας δεχτει υποχρεωτικα πισω σαν "προμηθευτης τελευταιου καταφυγιου" αλλα το κοστος της κιλοβατωρας θα ειναι πιο υψηλο αν ο εναλλακτικος εχει βαρεσι ...κανονι . Νομιζω καπου 8% πιο ακριβα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εχει υπολογίσει κανείς τι γίνεται στις περιπτώσεις μικρών επιχειρήσεων ή νοικοκυριών με μεγάλη κατανάλωση? Εμεις τα τελευταία 2 χρόνια δεν βάλαμε πετρέλαιο λογω ασυννενοησίας στην πολυκατοικία και με αφυγραντήρες και κλιματιστικά πληρώσαμε τον κουκο αηδόνι.  

Δημοσ.

Εχει υπολογίσει κανείς τι γίνεται στις περιπτώσεις μικρών επιχειρήσεων ή νοικοκυριών με μεγάλη κατανάλωση? Εμεις τα τελευταία 2 χρόνια δεν βάλαμε πετρέλαιο λογω ασυννενοησίας στην πολυκατοικία και με αφυγραντήρες και κλιματιστικά πληρώσαμε τον κουκο αηδόνι.  

Κούκος αηδόνι με κλιματιστικά σε σύγκριση με πετρέλαιο ...χλωμό το κόβω. Εκτός αν έχει παλιά κλιματιστικά  ή τόσο χάλια αεροστεγανότητα ! Κλιματιστικό δουλεύω κυρίως για θέρμανση ένα 9άρι και ένα 12 άρι . Δεν παρατηρώ τρελά ποσά . Εμένα μου βγαίνει φθηνότερα κατα πολύ απο την χρήση φυσικό αερίου . 

Ποιο πάνω αναφέρω ότι υπολόγισα με λεπτομέρεια τι γλιτώνω σε οικιακό Γ1 μονοφασικό . Μικρά ποσά.

"Εγω υπολόγισα πόσα θα γλίτωνα αν πήγαινα στην elpedison . 4μηνιαίως λογαριασμός ΔΕΗ 1150 kwh  Γ1 τιμολόγιο μονοφασικό αν επέλεγα το family plus με σταθερή τιμή kwh απλά γλιτώνω 4.5 ευρώ ...Τρίχες  ! "

Αν θες οικονομία μην κοιτάζεις να τα γλιτώσεις απο ρεύμα αυτό δεν γίνεται . Είναι και θα είναι για αρκετό καιρό οι τιμές της kwh σε τόσο αστεία διαφορά μεταξύ εναλλακτικών και ΔΕΗ .. Κανένας εναλλακτικός δεν έχει δικό του δίκτυο διανομής και κανένας εναλλακτικός δικιά του ανεξάρτητη παραγωγή ρεύματος  (με εξαίρεση τουλάχιστον η elpedison που έχει 2 ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες φυσικού αερίου όπου συνδέονται στο δίκτυο παραγωγής ρευματος της ΔΕΗ για να καλύψει ένα πολύ μικρό ποσοστό της Ελληνικής ζήτησης.)

Δημοσ.

Κανένας εναλλακτικός δεν έχει δικό του δίκτυο διανομής και κανένας εναλλακτικός δικιά του ανεξάρτητη παραγωγή ρεύματος  (με εξαίρεση τουλάχιστον η elpedison που έχει 2 ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες φυσικού αερίου όπου συνδέονται στο δίκτυο παραγωγής ρευματος της ΔΕΗ για να καλύψει ένα πολύ μικρό ποσοστό της Ελληνικής ζήτησης.)

η μεταφορά και η διανομή θα είναι πάντα μοναδικά δίκτυα, δεν έχει νόημα να γίνουν άλλα παράπλευρα. Ο ήρωνας και η προτέργια έχουν και αυτοί δικούς τους σταθμούς συνδυασμένου κύκλου

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...