Προς το περιεχόμενο

Αγορα ακουστικων


jojom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια, θα ηθελα να μου προτεινετε ακουστικα γυρω στα 100-150ε.Η χρηση θα ειναι για μουσικη ακροαση και ελαχιστα μουσικη παραγωγη. Η τιμη μπορει να ανεβει λιγο αν προκειται για μια εξαιρετικη περιπτωση αλλα οχι πολυ...

 

Ευχαριστω εκ των προτερων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι προτάσεις των παιδιών είναι εξαιρετικές. Θα σου πρότεινα πάντως τα παρακάτω, είναι φτηνότερα και θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες σου. Φυσικά το όνομα της AKG είναι "βαρύ" στο χώρο:

 

http://www.skroutz.gr/s/423079/AKG-K-240-MK-II.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια ευχαριστω για τις προτασεις, σκεφτομουνα ομως χθες πως ισως θα ηταν καλυτερο να τα ακουσω πριν τα αγορασω, αν ξερετε καποιο μαγαζι στην θεσσαλονικη οπου βρισκομαι, για να παω και να ακουσω απο κοντα, πειτε, εστω και σε pm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια ευχαριστω για τις προτασεις, σκεφτομουνα ομως χθες πως ισως θα ηταν καλυτερο να τα ακουσω πριν τα αγορασω, αν ξερετε καποιο μαγαζι στην θεσσαλονικη οπου βρισκομαι, για να παω και να ακουσω απο κοντα, πειτε, εστω και σε pm

 

Δυστυχώς δεν ξέρω κάποιο κατάστημα στη Θεσσαλονική. Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω links, σίγουρα η μελέτη γραφημάτων δεν ισοδυναμεί με πραγματική ακρόαση, κάποια συμπεράσματα όμως μπορείς να βγάλεις:

 

 

Audio Technica ATH-M50

 

http://www.headphone.com/headphones/audio-technica-ath-m50.php

 

Βλέπεις πως τα ακουστικά "τσιμπάνε" περίπου κατά 5dB στο εύρος συχνοτήτων 100-250Hz. Με απλά λόγια, τα συγκεκριμένα ακουστικά ενδέχεται να παράγουν έντονη "μπασαδούρα", ακόμα και αν το αναπαραγώμενο υλικό δεν έχει τόσο έντονα μπάσα. Αν βέβαια ακούς π.χ. hip hop ή techno/trance, θα ευχαριστηθείς μπάσο.

 

Για άλλα είδη Μουσικής όμως, το "τσίμπημα" στις συγκεκριμένες συχνότητες ενδέχεται να δώσει μια αίσθηση "πλαστικού", περισσότερο ψέυτικου ήχου.

 

Επίσης παρατηρούμε μια έντονη πτώση της στάθμης μεταξύ 2000-8000Hz, γεγονός το οποίο πιστεύω θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην έντονη αντίληψη των μπάσων.

 

Τέλος, οι συχνότητες γύρω από τα 10.000 Hz αποδίδονται επίσης εντονότερα. Φαντάσου ότι σε εκείνες τις συχνότητες ακούς περισσότερο όργανα όπως π.χ. τα hihats ενός drumset. Αυτό ας πούμε ότι είναι καλό μιας και συμβάλει στην εξισορρόπηση του ήχου.

 

Για να μην τα πολυλογώ, τα συγκεκριμένα ακουστικά θεωρώ πως θα μετράνε για ακροάσεις ηλεκτρονικής Μουσικής με έντονα μπάσα ή pop Μουσικής. Καλή πρόταση συνολικά.

 

 

AKG K240 MKII

 

http://www.headphone.com/headphones/akg-k-240-mk-ii.php#tabs

 

Για να μην το υπεραναλύσω, παρατηρείς πως το μοντέλο της AKG δίνει επίσης έντονα μπάσα. Σε σχέση με την πρόταση της Audio Technica και σε κάποια είδη Μουσικής, ενδέχεται ο ήχος να έχει περισσότερη ενοχλητική βαβούρα (υψηλή απόδοση στα 200-300Hz, "λάσπη" όπως λέμε). Από την άλλη, ο ήχος τους ίσως σου φανεί περισσότερο "συμπαγής" και ευχάριστος αν ακούς π.χ. σύγχρονο ροκ ή μέταλ, με έντονη παραμόρφωση στις κιθάρες και υψηλά επίπεδα compression (υψηλή απόδοση στα 400-600Hz).

 

Όπως σου είπα και νωρίτερα, είναι τίμια πρόταση στα λεφτά τους και χρησιμοποιούνται σε πολλά studio για βασικές εργασίες. Σίγουρα πάντως δεν είναι τα καλύτερα ακουστικά που κυκλοφορούν.

 

 

Senheiser HD598

 

http://www.headphone.com/headphones/sennheiser-hd-598.php

 

Τα μπάσα θα είναι ελαφρώς τσιμπημένα και στην πρόταση της Senheiser. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μοντέλο παρουσιάζει ομαλότερη συχνοτική απόκριση συνολικά. Ο ήχος τους υποθέτω πως θα είναι αρκετά ρεαλιστικός και ισορροπημένος ό,τι είδος Μουσική κι αν ακούς. Δε θα κουράζουν.

 

Αφού ενδιαφέρεσαι και για παραγωγή Μουσικής και εφόσον μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα για την απόκτησή τους, πιστεύω πως αποτελούν την καλύτερη λύση.

 

 

EDIT:

 

Είμαι ηλίθιος, κοίταζα τα HD 598 αντί των HD 558 που προτάθηκαν. Θα επανέλθω αργότερα, μόλις βρω πληροφορίες και γι' αυτά! Δες και τα 598 πάντως, δεν είναι πολύ ακριβότερα από τα υπόλοιπα:

 

http://www.skroutz.gr/s/423184/Sennheiser-HD-598.html

Επεξ/σία από N3k21
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε  τι να πω,ειμαι τουλαχιστον υποχρεος για τις πληροφοριες.Απ ο,τι καταλαβα τα mkII ειναι τα καλυτερα οσον αφορα το value for money.Προς το παρον δεν υπαρχει βιασυνη,μια ερευνα αγορας κανω,ετσι ωστε στο επομενο διαστημα να αποκτηθει ενα ζευγαρι ακουστικα....Ευχαριστω ξανα και τα υπολοιπα παιδια που μοιραστηκαν τις πληροφοριες.Τωρα οσον αφορα το καταστημα στην θεσσαλονικη,καταλαβαινω πως ισως καποιος δεν θελει να προμοταρει ή τουλαχιστον να φανει πως προμοταρει καποιο μαγαζι οποτε,ακομα και σε pm οπως ειπαμε, οι πληροφορίες γινονται ευπροσδεκτες....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ ο,τι καταλαβα τα mkII ειναι τα καλυτερα οσον αφορα το value for money.

 

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ένα ζευγάρι ακουστικά μπορείς να το κρατήσεις χρόνια αν δε χαλάσει, θα έλεγα πως η περισσότερο value for money λύση, είναι τα Senheiser HD 598 που κατά λάθος έβαλα στο προηγούμενο post μου. Θα δώσεις μεν 30-40 ευρώ παραπάνω απ' όσα υπολόγιζες αρχικά, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα. 

 

Όλα αυτά τα γράφω με το σκεπτικό ότι θα κάνεις παραγωγή Μουσικής, ειδικά αν γράφεις π.χ. rock, pop με πραγματικά όργανα ή ξέρω 'γω λαϊκά/παραδοσιακά κομμάτια.

 

Αν ως "παραγωγή" έχεις στο νου σου π.χ. πειραματισμό με κάποιο virtual dj πρόγραμμα, ή τη σύνθεση κομματιών με περισσότερο απλοϊκές ενορχηστρώσεις (π.χ. κομμάτια που βασίζονται σε ένα και μόνο piano track από synthesizer), δεν αξίζει να δώσεις τα παραπάνω χρήματα. Σε αυτή την περίπτωση κοιτάς τη φθηνότερη λύση. Εδώ τα MK II, θα σε καλύψουν πλήρως, τόσο ως ακροατή, όσο και ως παραγωγό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...