Προς το περιεχόμενο
vgiozo

Χαρίζονται σκυλάκια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν από δύο εβδομάδες περίπου εμφανίστηκαν ξαφνικά στην αυλή μας, στο χωριό (στη Κρήτη) δύο κουταβάκια, ένα θηλυκό και ένα αρσενικό - από την ίδια γέννα μάλλον - και τα λυπηθήκαμε και αρχίσαμε να τα φροντίζουμε. Δυστυχώς όμως στο τέλος του καλοκαιριού επιστρέφουμε στο διαμέρισμα στη πόλη και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα κρατήσουμε.
Γι αυτό αναζητούμε σπίτι να τα δεχθεί και να τα φιλοξενήσει.

Μία συγγενής μας, πολύ ενεργή στα φιλοζωικά θέματα, αν και όχι κτηνίατρος, μας είπε πως πιθανόν πρόκειται για διασταύρωση pitbull (λόγω του χρωματισμού στο κεφάλι και στα ποδια) με κυνηγόσκυλο που δεν θα υπερβούν τα 12-14 κιλά ως ενήλικα ζώα. Η ηλικία τους υπολογίζεται γύρω στους 3 μήνες.

Έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα, είναι πολύ φιλικά με ανθρώπους και άλλα σκυλιά, είναι παιχνιδιάρικα πολύ χαδιάρικα, σε βαθμό που νομίζουμε πως τα χάδια είναι στοιχείο της διατροφής τους, απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Θα θέλαμε, ιδανικά, να τα δώσουμε ως ζευγάρι γιατί κάνουν πολύ καλη παρέα κι έχουν μάθει μαζί.

Στο περιβάλλον του χωριού κοιμούνται και κυκλοφορούν στην αυλή κι εκτός εσωτερικών χώρων κι έχουν μάθει να κάνουν την ανάγκη τους μακρυά από τους πολυσύχναστους χώρους, στην άκρα περιφέρεια της αυλής, αλλά δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερόντουσαν αν κλείνονταν σε διαμέρισμα.

Αν και θα μείνουν σε μικρο-μεσαίο μέγεθος, λόγω στόφας φαίνονται να απολαμβάνουν τους ανοιχτούς χώρους.

Πρόσφατα τα βαφτίσαμε Ερμή και Σπίθα. Τους έχουμε δώσουμε φάρμακο για τα σκουληκια στο στομαχάκι τους καθώς και για παράσιτα.
Ελπίζουμε να βρεθεί κάποιος να υιοθετήσει αυτά τα δύο αξιαγάπητα σκυλάκια.

Το θέμα επείγει οπότε παρακαλώ όποιος θα ενδιαφερόταν να επικοινωνήσει.

 

post-44307-0-41271400-1376928432_thumb.jpg

post-44307-0-65288000-1376928446_thumb.jpg

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα σκυλάκια έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα και τρέμω στο ενδεχόμενο να τα αφήσω χωρίς φροντίδα στο χωριό όταν φύγω από Χανιά.

 

Δυστυχώς όμως αφενός μένω σε διαμέρισμα, αφετέρου λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και μετακινούμαι συχνά, οπότε είναι αδύνατο να τα κρατήσω (αν τα κρατήσω σε τέτοιες συνθήκες θα μαραζώσουν από τη θλίψη και τον περιορισμό).

 

Ιδανικά, θα ταίριαζαν σε κάποιον με κήπο/αυλή ή σε κάποιον που του αρέσει (κι έχει το χρόνο) να βγάζει τα σκυλιά μεγάλες βόλτες να γυμνάζονται (είναι ενεργητικά σκυλιά, σε αντίθεση με κανίς/γκριφόν κοκ).

 

Θα παρακαλούσα να κοινοποιήσετε σε γνωστούς σας την αγγελία, όσοι θα θέλατε να βοηθήσετε.

 

Ευχαριστώ

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρακαλώ προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όσους κρίνετε πως θα ενδιαφέρονταν και αγαπούν στους σκύλους

 

Μερικές ακόμη φωτογραφίες

post-44307-0-24045400-1377603494_thumb.jpg

post-44307-0-88323300-1377603500_thumb.jpg

post-44307-0-26788100-1377603505_thumb.jpg

post-44307-0-49475100-1377603513_thumb.jpg

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στειλε μου ενα μηνυμα για να σε προωθησω/βοηθησω γιατι ειμαι σε μια σελιδα στο Facebook διαχειριστης(40.000 fan), ισως βρεθει ευκολοτερα καποιος. Ειναι κριμα να μεινουν ετσι τα καημενα

 

Αποστολή από το LG-P500 με τη χρήση Insomnia App

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενημερώνω πως στα σκυλάκια έγινε το πρώτο εμβόλιο και ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος χορήγησης ενδοπαρασιτικής αγωγής, δλδ έχει ήδη εκδοθεί γι αυτά βιβλιάριο / διεθνές πιστοποιητικό υγείας, ελαφρύνοντας έτσι κατά τί το αρχικό κόστος περίθαλψης για το νέο πιθανό ιδιοκτήτη.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα σκυλάκια βρίσκονται πλέον στη Θεσσαλονίκη...έβγαλαν το ταξίδι με πολύ θάρρος, χωρίς να βγάλουν άχνα κι ευτυχώς δεν υπήρχε πρόβλημα με το ΚΤΕΛ ή τον οδηγό.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία λοιπόν, τα ΚΤΕΛ είναι υποχρεωμένα για κάθε προορισμό τους στα 30% των δρομολογίων τους να δέχονται κατοικίδια στον χώρο των επιβατών, αρκεί να είναι σε κλουβί και μικρού μεγέθους ή να είναι βοηθοί αναπήρων, οπότε μπορεί να είναι και έξω από κλουβί.
Τα ΚΤΕΛ κανονικά είναι υποχρεωμένα να αναρτούν πίνακες αναφέροντας τα δρομολόγια στα οποία μπορουν να μεταφέρονται ζώα, έτσι δεν μπορέι να φέρει αντίρρηση ούτε ο οδηγός, βέβαια, αλλά ούτε και κάποιος επιβάτης.
Η μεταφορά των ζώων στο χώρο των αποσκευών απαγορεύεται αυστηρά.
Τα ΚΤΕΛ, ωστόσο, μπορούν να θέσουν περιορισμό στον αριθμό των κατοικιδίων που θα μπορούν να μεταφέρονται κάθε φορά και το όριο είναι συνήθως τα δύο κατοικίδια.

Για να ταξιδέψει ένα ζώο με μέσα μεταφοράς, είναι απαραίτητο να είναι εμβολιασμένο, ηλεκτρονικα σημασμένα και να έχει βιβλιάριο υγείας, το οποίο μπορεί να ζητηθεί για έλεγχο.

Φτάσανε λοιπόν, χωρίς να έχουμε κανένα ατύχημα με εμετό που φοβόμουν εγώ, χωρίς τον παραμικρό θόρυβο (κλάμα ή γαβγισμα).
Μια πολύ καλή συμβουλή που μου δώσανε είναι να αγοράσω υποσέντονα από σουπερ-μάρκετ και να το στρώσω κάτω να ξαπλώνουν τα σκυλάκια, ώστε αν λερώσουν να απορροφηθεί γρήγορα και να μπορεί να αλλαχθεί αμέσως.
Έκαναν τα τσισάκια τους, το ένα στο πλοίο, το άλλο στο λεωφορείο και οι "πάνες" αυτές ήταν πραγματικά σωτήριες.

Στο τέλος του μήνα θα κάνουμε και το δεύτερο εμβόλιο.

  • Like 6

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα σκυλάκια μαθαίνουν να ζουν στη πόλη και δείχνουν να απολαμβάνουν τη ζωή του καναπέ σαν γνήσιοι νεοέλληνες.
είμαστε ακόμη σε αναζήτηση μόνιμης στέγης για τα μικρά μας.

Ευτυχώς οι ανησυχίες μου δεν επαληθεύτηκαν ως προς την προσαρμογή τους
- δεν γαβγίζουν στο διαμέρισμα
Καθώς μέναν στην εξοχή και κοιμοντουσαν έξω είχαν μάθει στο χωριό να πετάγονται σε κάθε θόρυβο, να κυνηγούν γάτες, πουλιά, να ξεσηκώνονται στο πέρασμα αυτοκινήτων κοκ....ευτυχώς είναι πολύ ήσυχα και πολύ σπάνια θα γαβγίσουν παίζοντας ή ακούγοντας εξωτερικούς θορύβους
- δεν τα κανουν στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού
Με εξαίρεση τη πρώτη μέρα και τη μια μέρα που είχα ξεχάσει κλειστή την μπαλκονόπορτα γιατί τα είχα λούσει και δεν ήθελα να μαζέψουν σκόνη όσο ακόμη ήταν βρεμένα, δεν έχουν λερώσει...
Η Σπίθα έχει μάθει και κάνει τα τσίσα της στο υποσέντονο που αφήνω έξω πάνω σε ένα διπλωμένο χαρτοκιβώτιο...αν δεν μπορεί να κρατηθεί ενδιάμεσα στις βόλτες μπορεί να κάνει τα κακάκια της, αλλά πάντα σε μια από τις δύο γωνιές του μπαλκονιού...το γεγονός ότι έμαθε το υποσέντονο είναι καλό και κακό...καλό, γιατί αν θέλει τσίσα θα πάει εκεί 9/10 φορές, κακό, γιατί μπορεί να τα βγάλω βόλτα και να μην ενεργηθεί, αλλά να το κάνει αφού γυρίσει πίσω
Ο Ερμής έχει μάθει να κρατιέται περισσότερο και αν θα λερώσει για τα κακάκια αφενός θα πάει σε κάποια γωνιά, για τα τσίσα του δεν έχει μάθει τόσο το υποσέντονο, αλλά για κάποιο λόγο πηγαίνει και τα κάνει κοντά στην υδρορροή...
Μικρά είναι ακόμη βέβαια, όσο περνάει ο καιρός αναμένω βελτίωση...η πρόοδός τους αυτές τις 10 μέρες της ζωής στο διαμέρισμα είναι πολύ καλή εξάλλου.
- έμαθαν να τρώνε ξηρά τροφή καθημερινά και ως βασικό στοιχείο της διατροφής τους.
Στη Κρήτη καταναλώνονταν πολλά κρέατα και είχαν τρελαθεί τα μικρά στο αρνί, το κατσίκι και το χοιρινό...δύσκολα θα άγγιζαν τη ξηρά τροφή τους, και μόνο ως ενδιάμεσο ή συμπληρωματικό "σνακ"...
Τους πήρα μια καλύτερη (Pedigree Vital) και μείωσα σταδιακά το κρέας...οπότε τώρα έχει γίνει η αποδεκτή καθημερινή τροφή τους...συμπληρωματικά τους βάζω ριζάκι, λίγο λαδάκι και λίγο κρέας αν υπάρχει, αλλά έχουν πάψει να περιμένουν το κρέας για να φάνε.

Το μόνο κακό είναι ότι φοβούνται τον ανελκυστήρα για κάποιο λόγο και ακόμη περισσότερο τις σκάλες που δεν έχουν "πλάτη" και βλέπουν το έδαφος από κάτω (κι αυτά τα 10 σκαλια στην είσοδο της πολυκατοικίας ακόμη τα τρέμουν, με δυσκολία τα κατεβαίνουν αλλά δεν τα ανεβαίνουν με καμία παναγία...πρέπει να τα πάρω αγκαλιά)

Κατά τ' άλλα το άγχος της πόλης τα κάνει ακόμη πιο χαδιάρικα...

Αυτά από το ημερολόγιο της Σπίθας και του Ερμή...

αν ξέρετε κάποιον που αγαπάει τα ζώα και ενδιαφέρεται, ενημέρωστε τον για την αγγελία υιοθεσίας, ευχαριστώ
 

 

post-44307-0-54492900-1379746038_thumb.jpg

post-44307-0-40935300-1379746046_thumb.jpg

  • Like 2

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και αμα τα δωσεις εμενα σφυρα μου..

απλα κολλησες τωρα..να τα χαιρεσαι τα πιτσιρικια.. σαν να βλεπω την δικια μου σε μικρη ηλικια./!!!!

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι σαν κατι αλλους σε αλλο θεμα που ελεγαν σε ενα ιδιοκτητη που για καποιους λογους δεν μπορουσε να παει την γατα κτηνιατρο να την δωσει σε αλλον.

Λες και κανουν ουρα για αδεσποτα...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.