Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ούτως ή άλλως αν γίνει μαζική φυσική καταστροφή είτε θα χρεοκοπήσουν οι ασφαλιστικές είτε θα αργήσουν πολύ να αποζημιώσουν.

Δημοσ.

Το σπίτι μου είναι απίθανο να πέσει από σεισμό.

Ωστόσο πιθανότατα να πέσει από τις μαλακίες που σκαρφίζονται τροικανοί και μαριονέτες.

Ασφάλιση ενάντια στην ΒΛΑΚΕΙΑ, θα έκανα. Κρίμα που δεν υπάρχει......

Δεν ανησυχώ πάντως, όπως κυκλοφορούν μύρια ανασφάλιστα αυτοκίνητα, έτσι θα υπάρχουν και μύρια ανασφάλιστα σπίτια. Εκτός και αν βάλουν το ασφαλιστικό χαράτσι και πάλι στην.....ΔΕΗ.

Αν περιμένετε κρατική μέριμνα, διαβάστε τι έγινε στην Καλαμάτα το '86 που περίμεναν περί τα 5 χρόνια στα κοντέϊντερ.

Εντάξει αποζημιώθηκαν 2 δεκαετίες μετά, με παχυλούς μισθούς στο Υπουργείο Πολιτισμού. No big deal.......

• Like 2
Δημοσ.

ο μονος λογος που θελουν αυτο ειναι 1ον να κονομησουν μερικοι ιδιωτες

2ον να αποδυναμωσουν κι αλλο την ιδιοκτησια.

θελουν να ειμαστε ολοι με νοικι.

• Like 3
Δημοσ.

ο μονος λογος που θελουν αυτο ειναι 1ον να κονομησουν μερικοι ιδιωτες

2ον να αποδυναμωσουν κι αλλο την ιδιοκτησια.

θελουν να ειμαστε ολοι με νοικι.

Χμ ... θα το πιστέψω για λίγο ... μέχρι που θα σκεφτώ ότι και το νοίκι σε κάποιον ιδιοκτήτη το δείνεις.

Δημοσ.

Καποιος εγραψε πριν για υποχρεωτικη ασφαλιση και το κρατος δεν πρεπει να φερει καμια ευθυνη.Εγω ξερω πως σε περιπτωση σε φυσικης καταστροφης  την μεγαλυτερη ευθυνη την φερει το κρατος, γιατι το κρατος επετρεψε και επιτρεπει την αναρχη δομηση,το κρατος νομιμοποιησε αυθαιρετα,το κρατος εκανε τα στραβα ματια σε οσους  καταπατησαν την φυση,το κρατος αναθεσε εργα σε εργολαβους που κοιτουσαν πως να αρπαξουν και καναν μισες δουλειες...

• Like 4
Δημοσ.

Καποιος εγραψε πριν για υποχρεωτικη ασφαλιση και το κρατος δεν πρεπει να φερει καμια ευθυνη.Εγω ξερω πως σε περιπτωση σε φυσικης καταστροφης  την μεγαλυτερη ευθυνη την φερει το κρατος, γιατι το κρατος επετρεψε και επιτρεπει την αναρχη δομηση,το κρατος νομιμοποιησε αυθαιρετα,το κρατος εκανε τα στραβα ματια σε οσους  καταπατησαν την φυση,το κρατος αναθεσε εργα σε εργολαβους που κοιτουσαν πως να αρπαξουν και καναν μισες δουλειες...

αν γινει σεισμος 9 ριχτερ και πεσουν ολα τι φταιει το κρατος?

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θέλω αποζημίωση σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

Να κάνω μια υπέυθηνη δήλωση, να την καταθέσω στην εφορία και να πάει στο....καλό και το κράτος και οι ασφαλιστικές.

Δημοσ.

*δινεις.

Τα τελευταία 37 χρόνια (ή τουλάχιστον από 1η δημοτικού) δεν έχει καταφέρει κάποιος να με κάνει να νοιώσω άσχημα για το ότι είμαι ανορθόγραφος ...

ο ιδιοκτητης ομως δεν θα ειναι ο μπαρμπαμητσος

αλλα ο asdf real estate

So what ?

Δηλαδή προσπαθεί κάποιος να υπονομεύσει τα συμφέροντα της asdf real estate ?

Δημοσ.

ε ναι γιατι η συχνοτητα που τρακαρουν τα αυτοκινητα ειναι η ιδια που τα σπιτια πεφτουν το ενα πανω στο αλλο.

Δεν χρειαζεται να πεσει το σπιτι το ενα πανω στ'αλλο.

Σε καθε δυνατο σεισμο (που η χωρα μας εχει καμποσους τετοιους και θα εχει και στο μελλον, μας αρεσει-δεν μας αρεσει) καποια σπιτια βγαινουν με σοβαρες ζημιες, καποια αλλα κατεδαφιστεα. Το κρατος σε αυτην την περιπτωση αναγκαστικα στηριζει τους πολιτες (και καλα κανει) παρεχοντας τους διαφορες οικονομικες διευκολυνσεις για να ξανασταθουν στα ποδια τους. Προφανως η ολη κατασταση με τους σεισμους, επιβαρυνει οικονομικα το κρατος, αρκετα. Και προφανως ειναι ανωτερα βια, ειναι κατι που δεν μπορει να το σταματησει κανεις.

Δεν ειμαι σε καμια περιπτωση υπερ της ασφαλισης και του σεισμοσημου ή τουλαχιστον οχι με τον τροπο που ακουγεται οτι θα επιβληθει, αλλα μην τα ισοπεδωνουμε και ολα. Δε θα ηταν κακη ιδεα το σεισμοσημο για καποια σπιτια υπο ορισμενα κριτηρια (δηλαδη τα πιο επισφαλη σπιτια να παρουσιασουν ζημιες μετα απο ενα σεισμο βαση παλαιοτητας, τυπου κατασκευης, σεισμογενους περιοχης κλπ), αλλα επειδη και αυτο το μετρο ειναι καθαρα φοροεισπρακτικο με προφαση τους σεισμους, με βρισκει αντιθετο. Ασε δε που και αυτες οι εισπραξεις θα καταληξουν στα στοματα καποιων λαμογιων. Με την ιδια λογικη μπορει το κρατος αυριο να ρθει να σου επιβαλει αλιενοσημο για την πολυ πιθανη περιπτωση να ερθουν εξωγηινοι στο σπιτι σου και να προκαλεσουν ζημιες. Αυτο ειναι που με βρισκει αντιθετο. Οτι ειναι προφαση για την επιβολη επιπλεον χαρατσιου κι οχι μετρο που αποσκοπει σε αυτο που δηλωνει.

Αλλα γενικα, αν αυριο σας χτυπησει 7ρι ριχτερ και το σπιτι σας κριθει κατεδαφιστεο, θα θελετε/απαιτειτε στηριξη απτο κρατος για να ξανασταθειτε στα ποδια σας. Και αυτη η στηριξη ουτως ή αλλως ειναι απο φορολογουμενους, καθως το κρατος, λεφτα δεν γενναει. Αρα καλο ειναι να μη σκεφτεστε παντα μονοπλευρα και να καταλαβετε οτι μια στοχευμενη φορολογηση με κριτηρια (και χωρις την επιβολη της τροικας βεβαια, οταν ηδη υπαρχουν αλλοι 23432453 φοροι στα ακινητα) δε θα ηταν τοσο κακη ιδεα. Τωρα ναι, ειναι απλα τραγικο μετρο αν εφαρμοστει στα ηδη βεβαρυμενα ακινητα απο εξαντλητικους φορους.

Δημοσ.

Midi καλά και σωστά όσα λες.

Αλλά μιλάμε για την Ελλάδα και για έλληνες πολίτες.

Το κράτος έχει ξεχάσει κάθε μορφή δικαίου και στήριξης απέναντι στους αναξιοπαθούντες και θες να μου πεις ότι αν χτύπα ξύλο πέσει το σπίτι μου θα περιμένω από αυτό να με αποζημιώσει; Η θα περιμένω αποζημιώσεις από τους εν τη γενέσει τους απατεώνες (λέγε με ασφαλιστικές);

Κατά δεύτερον και μη πάμε και πολύ μακριά. Φωτιές προ 5ετίας. Ο κάθε απίθανος τσογλαναράς κωλόγυφτος πήγε και τσέπωσε το 3.000αρο. Βλέπεις ρε αλήτη τον άλλο δίπλα σου να θρηνεί και δεν χάνεις ευκαιρία να τα τσεπώσεις....ΨΟΦΑ!!!!

Δεν μπορεί μια χώρα όπως η Ελλάδα με αυτό το κράτος και με αυτούς τους πολίτες να βρει λύσεις μέσα από τέτοιου είδους ενέργειες. Χρειάζεται πλήρες reboot από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο τροχό της κοινωνίας.

Τέλος, δεν μπορείς να θυμάσαι οτιδήποτε έχει να κάνει με λεφτά όταν η χώρα είναι μέσα στην ύφεση για μια 6ετία, με τεράστια συρρίκνωση του ΑΕΠ και ανεργία της τάξης του 30%. Και να θέλω να πληρώσω ΔΕΝ ΕΧΩ!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...